![]() |
2 Eklenti(ler)
Pembe beyaz diye aldığım menekşe yaprağının bendekiyle aynı renkte çıkması :( Olsun güzel renk canı sağolsun .
Eklenti 624377 Bu da annesini görmeyip yapraktan yetişdirdiğim bir başka menekşe tomurcuklar belirmiş .Umarım değişik bir renk çıkar .Merakla bekliyorum :confused: Eklenti 624378 |
Fuşhia küpe çiçeğim
3 Eklenti(ler)
Küpe çiçeğim Kızkardeşimden doğum günü hediyesi o zamanki halini küpe çiçeği sayfasında paylaşmıştım .
Eklenti 624609 Katmerli çiçeğin yakın çekimi Eklenti 624610 Çelikten yetiştirdim küpelim küçük saksıdaki farklı renk açacak umarım .Tabi cam güzeli ve sakızımın çiçeği de size merhaba diyor Eklenti 624611 |
Sayın sardunya18 limon ve melisanız kapalı balkonda mı acaba.Ayrıca bütün birkileriniz güzel güle güle büyütün
|
Hoşgeldiniz sayın selma_321 teşekkür ederim. Evet kapalı balkondalar yaz kış orda duruyorlar .Melisamı sonbaharda çeliklemişdim.Limonum keyifsiz biraz ,çiçek açsa da yaprak açmıyor .Ne yapsam bilmiyorum.Bol çiçekli günler dilerim .Sevgiler
|
Alıntı:
Sıklameninizi çiçekli olarak kışa girerken almışsınızdır, soğuğu severler. Çiçekleri geçmiş ve tekrar kışa çiçeklerini görmek için birkaç bitkinizi dinlendirmeye almışsınız sıklameni de dinlenmeye yani uykuya bırakmalısınız. Rastgelsin inşallah!.. |
Hoşbulduk ve sayfanız hayırlı olsun.*Yaprak neden açmıyor* u burdaki üstadlar okur inşallah onlar doğru bilgileri verirler.Bende burdan çok şey öğrendim ve öğrenmeye de devam ediyorum.Sevgilerimle
|
Hoşgeldiniz sevgili YeniGine güzel sözlerin için teşekkür ederim. Sıklamenin çiçekleri geçince üzerinde tohum vardı .Onlar olgunlaşsın diye suladım yeni yaprak açınca da sulamayı bırakamadım :(
Bakalım bekleyip görücez hep beraber. Sizin balkon güneş görmüyordu hatırladığım kadarıyla .Koskoca site bahçesiyle uğraşıyorsunuz balkon da olmayıversin.Bol çiçekli günler .Sevgiler |
Sevgili Selma_321 ben de buradan çok öğrendim ve de öğrenmeye devam ediyorum. İlgili sayfa da yeni resimlerle tekrar soracağım .Bakalım eksiği neymiş :confused:
Sevgiler bol çiçekli günler. |
Kohleria
1 Eklenti(ler)
Kohleriam komşu çatlatmaya devam ediyor.Çiçekleri saklıyor diye birkaç yaprağını kopardım.Birde alttan uzantısı vardı onu da Kızkardeşim için çelikledim umarım tutar .
|
Menekşe
2 Eklenti(ler)
Merakla beklediğim menekşem açtı .Gerçekten çok tatlı bir bıcırık diğerlerine göre çiçeği biraz küçük ilk açtığı içinmi bilemedim.
Eklenti 624813 Kırmızı noktalı olan ana yaprağımız üçüncü kez yavrulatmak için kesilip aynı saksıya dikildi .Hadi hayırlısı:p Eklenti 624814 |
Guzmanya
1 Eklenti(ler)
Biricik kızımın hediyesi geldiğinde kırmızı çiçeği vardı .Çiçeği soldu ikide yavrusu vardı yavruları ayırmaya korkup ana çiçeği dibine yakın kestim .Şimdi kardeşler büyüyor çiçek açarmı bilmiyorum.
|
Dua çiçeğim
1 Eklenti(ler)
Dua çiçeğim çeliklediğimde köklü tek daldı .15 tatilde çeliklemiştim baya büyüdü ikide yavru verdi .Akşamları yaprakları yukarı uzanıyor gündüz bu şekilde yatık
Dua çiçeğinin bir çok hibriti var galiba forumda farklı çeşitleri var .Sevgiler :rolleyes: Ctenanthe setosa tür adı imiş Sayın a_fan_of_barca teşekkürler |
Alıntı:
|
Hoşgeldiniz sayfama sayın a_fan_of_barca bilgi için teşekkür ederim. Çeliği aldığım bitkinin boyu elli altmış cm vardır .Hızlı büyüyen gösterişli bir tür .
Bol çiçekli günler dilerim. |
Minyatür gül
1 Eklenti(ler)
Küçük bahçemden minyatür gülüm bu sene başımız yaprak bitiyle dertteydi .Ne yaptıysam fayda etmedi .Ah o karıncalar varya iş birlikçileri :mad:
|
Cam güzeli
1 Eklenti(ler)
Cam güzelim oda kapalı balkon da keyfi yerinde geçen sene yaprak bitinden kurtaramayıp bahçeye çıkarmıştım .Tabi bizim iklimde dışarda eylüle kadar anca duruyor .Bir iki dal alıp yeniden çelikliyorum .
|
Sayın Sardunya18 siz bence menekşelerin istek ve dilini çözmüşsünüz. Tek bir yapraktan birkaç kök almak şöyle dursun ben üç dört farklı denememde menekşelere kendimi sevdirememiştim. Fakat onun da çözümünü buldum forum sayfalarında pek çok farklı türü izleyebiliyorum :). Ayrıca sadece menekşe değil diğer çiçeklerinizde de aynı başarıyı yakalamanız da takdire şayan. Bol çiçekli günler dilerim.
|
Çok teşekkür ederim sevgili esemeral tam da menekşelerimden biri hastalanmışken sözleriniz bana moral oldu.Çok sağolun
Menekşe yi yapraktan yetiştirirken tek yaprakla başlamayın çok derin olmasın yatık vaziyette yaprağı toprağa dikin .Aydınlık ama direk güneş görmemeli toprağın üstü kurudukça sulanmalı biri olmasa biri tutacaktır . Benimde çok başarısız denemelerim oldu .Sabırla devam ediyorum. Bide çiçeklerin bakımını araştırıyorum.Nasıl saksı ister toprak nasıl olsun .Agaçlarnet bu konuda pratikte çok yardımcı kurucusu malina ya çok teşekkür ediyorum. Bir de azbitki .com var .Ordada erdal bey çok güzel bilgiler veriyor Dediğinizde çok doğru sevgili esemeral o kadar güzel çiçekler bitkiler var ki forum daki arkadaşlar da onların çiçeği bizim çiçeğimiz deyip seyir ediyoruz .Lalegül hibiskus ,mum çiçeği ,lale ,bir gecelik gelin ,atlas ,bin bir çeşit güzellik yetiştiren arkadaşların ellerine sağlık bizimle paylaştıkları için de teşekkür ;) |
1 Eklenti(ler)
Kapalı balkon daki pencere önüne sukulent ve kaktüsülerimi koydum .Akşam üzeri direk güneş görüyor.Sabah güneşi gören balkonumu çiçekler için kullanamıyorum.Çünkü sulama yaptığım saatlerde saksı ısınmış oluyor .O da özellikle sukucuklarda iyi olmuyor .
Geçen gün nerdeyse aloeveram ölüyor du .Sulama hatam yüzünden çok korktum:( Şimdi durumu iyi dayanıklı bir bitki :p |
Alıntı:
Ağaçlar netin forum sayfalarında öyle muhteşem çiçekler görüyorum ki bazılarını ilk kez görüyorum.Çiçeklerdeki ihtişam ise beni öyle rahatlatıyor ki adeta terapi gibi oluyor. Temennilerinize katılmamak elde değil ****** bitkilere verdikleri emeklere ilave olarak bizim için paylaşım yapmak için emek harcıyorsunuz. Sukulent ve kaktüslerinizin de Maşallah keyifleri yerinde. Neyse gene çenem açıldı. Bol çiçekli günler dilerim. |
Anne bahçesi
3 Eklenti(ler)
Bu güzellikler annemin bahçesinden o kadar güzel olmuşlar ki.Fotoğraf yeterince yansıtamıyor güzelliğini bence idare edicez artık :D
Eklenti 625715 Eklenti 625716 Kabaklar pek verimli değil bir kökte tek kabak Eklenti 625717 |
Sardunya
2 Eklenti(ler)
Onlar güneş görelim ,çiçeklerimiz camdan görünsün diye uzadılar ama !!!.Camdan direk vuran güneş dallarını yaktı kötü oldular.Bende sardunyanın arsızlığına güvenip budadım yeniden çelikledim .
Önceki hali Eklenti 625718 Sonraki hali Eklenti 625719 Üzerine gazete kağıdı koydum çelikleri güneş yakmasın diye ;) |
Sevgili sardunya18 sabah güneşi gören balkonunuz da varmış; sardunyalarınızı neden oraya almıyorsunuz? Bir de anlayamadım sulama yaptığım saat saksılar ısınıyor??? Halbuki genelde tüm çiçekler için en ideali sabah güneşidir.
|
Alıntı:
O saksının ısınması meselesi özellikle aluevera da gözlemlediğim bir durum oldu çürüdü zannettim de iyi şimdi toparladı . Kapalı balkon olduğu için havalandırmaya dikkat etmek gerekiyor.Çamaşır kurutulan ortam pek sağlıklı olmuyor çiçekler için .O balkon da çekirdek den yetişdirdiğim hurma ve binlerin annesi çiçeğim var .Sevgiler iyi günler dilerim |
2 Eklenti(ler)
Çekirdekten yetişdirdiğim acve (peygamber hurması) geçen sene onbeş tatilde ekmiştim .
Eklenti 625853 E görmemişin kohleria sı olmuş :D Yok öyle değil gerçekten sayfa renklensin diye ekliyorum .Paylaşmak güzeldir hesabı ;) Eklenti 625854 |
Hoya
1 Eklenti(ler)
Geçenlerde başarısız bir hoya köklendirme denemem olmuştu.Nerden bulurum kimden isterim diye düşünüyordum.
Bir iş yerinde kocaman hoya görünce kendim isteyemedim ama istetdim .Sağolsun biri köklü iki çelik verdi.Torf kum humuslu karışık toprağa diktim güney cephe kapalı balkon tarafında menekşelerimin yanına koydum .Üzerine direk güneş gelmiyor önündede çiçekler var .Menekşelerin çok sevdiği bir yer .:D .Yeri iyi midir ??Dikkat etmem gerekenler nelerdir?? Bilen arkadaşlardan yardım istiyorum .Şimdiden teşekkür ederim .Bol çiçekli günler dilerim. |
Aglaonema
2 Eklenti(ler)
Üç yaprak çıkarttı altı ay yattı demiştim beni utandırdı .Aglaonema yavru veriyor benim surat böyle :D
Eklenti 626696 Yapraktan yetişdirdiğim menekşem ilk çiçekler biraz küçük oluyor. Eklenti 626697 |
Sardunya aşkı
1 Eklenti(ler)
En sevdiğim sardunyalardan biri biraz yavaş büyüyor.
|
1 Eklenti(ler)
Kaynana dili büyümeye devam ediyor .Kapalı balkonda kışı geçirir mi acaba :confused:Araştırmaya devam edeyim.;)
|
Pervane çiçeği
2 Eklenti(ler)
Tohumdan yetişdirdiğim pervane çiçeğim açmaya devam ediyor. Aynı saksıdaki ipek çiçeğim de tomurcuklanmış
Eklenti 626734 Çiçeğin yakın çekim güzelliği Eklenti 626735 |
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Minik bahçemdeki gülüm bu sene yanlış ilaçlama sonucu yaktığımız için anca çiçek açabildi
(Yanlış ilaçlama dediğim de eşimin sinek kovucu sıkmasıydı yandı zavallı güllerim ) Eklenti 626736 Marketten aldığım çin karanfili oda minik bahçemde duruyor . Eklenti 626737 |
Alıntı:
|
Evet özellikle atlasların, yılbaşıların ve kaktüslerin soğuklama ihtiyacı var ve kapalı balkon onlar için harika olacaktır. ;)
|
3 Eklenti(ler)
Bu gün bizde temizlik günüydü .Balkon camlarını sildim .Ee bir araya toplanınca resim çekilmeden olmazdı .:rolleyes:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Melisa
2 Eklenti(ler)
Melisam kapalı balkon da geçen sonbahar da çeliklemiştim .Kışı kapalı balkon da geçirdi baharla beraber atağa geçti .Ben. sevdim çiçeklerinin kokusunu akşam olunca balkon kapısını açıyorum oh mis :p
Eklenti 627137 Küpe çiçeğim tek tük açıyor . Eklenti 627138 |
2 Eklenti(ler)
Limonum için tavsiye edilen gübreyi oğluma aldırdım tam aynısı değil 20-20-20-te bir kilo açık sarımsı renkli sabah üst toprağına karıştırıp suladım .Umarım iyi sonuç alırım .
Eklenti 627200 İpek çiçeğim anca bu kadar görüntü yakalayabildim . Eklenti 627201 |
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 21:47. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025