![]() |
2 Eklenti(ler)
Mersin'e bahar geliyor herhalde.
Alttaki resim Hemerocallıs (Gün güzeli), yayladan gelenlerden. Eklenti 595985 Eklenti 595986 |
Fotoğraflar içimi açtı Cengiz Bey.Kahvaltı köşeniz,çay köşeniz,çiçekleriniz bir harika.Ailenizle bu güzellikler içinde mutlu kalın.Sevgiler.
|
Çok teşekkür ederim Sn. Sevgihoca'm. Hani eski bir şarkı vardı: ''İnsanlar elele tutuşsa, birlik olsa'' diye. Çiçekler gibi sevgiyi de her yere ekelim, yeşertelim ve büyütelim.
|
|
Alıntı:
Bu güzelliklerin devamını bekliyoruz. Kolay gelsin.. |
Sn. cengizildas, kahvaltı bahçeniz, çay bahçeniz çok neşeli görünüyor, keyfiniz bol olsun.
Pentasları tohumdan mı ektiniz, ben öyle anladım. Geçmiş yıllarda çok aradığım halde Pentas tohumu bulamamıştım. Mart ortalarına doğru size Unutma beni fideleri vereyim, CNR Fuar da Mart'ın ilk haftası Tarım fuarı açılacaktır muhtemelen, gelebilirseniz orada, gelemezseniz uygun olduğunuz bir yerde size ulaştırırım. Bu arada, Clematis fidenizi merak ettim, çoktan uyanmış olması lazım, fotoğraflarda ona rastlamadım. |
Sn. Adalet Hanım, pentasların bir kısmını tohumdan ektim. Fakat ilk aldığım tohumlar kum tanesi gibi, siyah idiler. Onlara kuruyan çiçeklerden biraz daha ilave ettim. Ama sanırım yaprakları ile beraber eledim. Şu anda viyoldeler ama, hiçbir kıpırdama yok. Bu arada her birisinden 3'er-5'er dal kestim, toprak getirene kadar suya koydum. Ancak, Kepirli'den gelen ve çiçek hastası olan komşularıma hanımım hepsini ikram etmiş. Şimdi onlar yetiştirecek ve ben onlardan alacağım. Size de ayıracağım.
Clematis şu an aynı şekilde duruyor. Sulamaya başladım. Unutma beni için, içim gitmedi desem yalan söylerim. Çok memnun olurum. Haberlerşiriz. İyi akşamlar. (Bu arada, bir çanak içerisinde pentas tohumları karışık bir şekilde duruyorlar.) |
1 Eklenti(ler)
Sn. Sinbaş, siz söyledikten sonra özel olarak gidip kokladım. Diğerlerinin arasında kalınca fark edememişim. İnanın mis gibi bir kokusu var, nergis mi desem, sümbül mü desem. O kadar güzel. Arka plandakiler arpa çiçeklerim.
Bilimsel adı: Muscari armenıacum, bir diğer adı: Ermeni sümbülü imiş. -35 derecelere kadar soğuğa dayanıklı olduğu söyleniyor. Soğanlı olduğu için yazın soğanlarını ayırın diyor. (Bilgi; Süs bitkileri ve çiçek bakımı sitesi). Eklenti 597151 |
1 Eklenti(ler)
Benim nadide eşim Nadide, geçen seneden kalan, dinlenmeye aldığım sümbülteber saksılarını boş sanarak paşa çadırı ekmiş. Tabii ki zamanı gelince de sümbülteberler boy vermeye başladı. Şimdi mecburen paşa çadırlarını başka saksıya alacağız. Çünkü, geçen sene sümbülteberlerin çiçeklerini görmemiştim. Bu sene görürüz inşaAllah.
|
3 Eklenti(ler)
.
Eklenti 597673 Eklenti 597674 Eklenti 597675 Bunlar Sn. Jakin'den gelen güzellerin bugünkü durumları. Kahvaltı bahçemizde, güneşe karşı büyük gelişme gösterdiler ve bizi sevindirdiler. |
Yalnız, resimleri güzel çıksın diye, mutfakta çekmek zorunda kaldım. Dekor için kusura bakmayın.
|
1 Eklenti(ler)
Açelyamız pek nazlı. Güzelliğini yavaş yavaş sergilemeyi tercih ediyor. Halbuki biz de bir an önce bolca çiçek bekliyoruz. (Bir zamanlar da çocuklarımızı torun için sıkıştırıyorduk )
Eklenti 597676. |
2 Eklenti(ler)
Bunlar içeride bulunan kalancholarımız. Balkondakilerin resimlerini çok güneş olduğu için çekemedim. Onları da daha sonra ekleyeceğim.Eklenti 597677
Eklenti 597678 |
1 Eklenti(ler)
Bu akşam son olarak bir nazlı güzeli daha ekleyeceğim. Tamamen açınca tekrar yüklerim.
Eklenti 597684 |
Alıntı:
|
Evimizin şenliğini arttıran güzelleri bize gönderdikleri için Sn. Jakin ve Sn. Sevgihoca'ma şükranlar.
|
3 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Geçen seneden soğanlarını saksısında bıraktığım sümbüllerimiz açmaya başladı.
Yanlarında da irisler olması lazım. Eklenti 598174 |
2 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Bazı arkadaşlarda çiçek açmış durumda ama, bizim arpa çiçekleri daha henüz yolun başında. Bunlardan çok tohum alırım da isteyen olur mu acaba?.
Eklenti 598184 |
1 Eklenti(ler)
Bu da eşimin arkadaşlarından getirdikleri ile yaptığım bir aranjman.
Yanlışım varsa düzeltilmesi ricası ile takdim olunur. Eklenti 598185 |
Alıntı:
Bu şekilde (yani birlikte) güzel görünüyorlar ama iyi geçinebileceklerini sanmıyorum :) |
İşte mesele buydu Sn. A-NOMAD. Sizlerin uyarıları ile düzgün birşeyler yapmayı öğreneceğim sanırım.
Aslında aloe vera ayrı bir saksıda, ama ondan bir kök çalıp kendimce güzelleştirmeye çalıştım. Sukulentler de aynı şekilde. O zaman askeri emirle ''Herkes yerlerine marş marş'' diyeceğim. Daha önceki, bu günkü ve bundan sonraki yol göstermeleriniz için teşekkür ederim. |
2 Eklenti(ler)
Sayın cengizildas, güzel kızınızın bakımı yapıldı, kurumuş çürümüş kökleri temizlendi, özel besinli suyla ıslatılmış harcı yenilendi.
Şimdilik mutlu görünüyor, zaman içinde gelişimine bakıp ona göre bir yol izleriz. Eklenti 598378 Eklenti 598379 |
Sn. Adalet Yağcı, ellerinize, emeğinize sağlık. Sayenizde 2 yıldır uyuyan orkidemiz uyanacak sanırım. Size ne kadar teşekkür etsek azdır.
|
Rica ederim efendim, ne demek, elimizden birşey geliyorsa yardımlaşacağız elbette.
Şimdi bitkinin yaprak çıkarmasını bekleyeceğiz, ama önce yeni harcına alışması lazım, bu 15-30 gün sürebilir. Yaprak yapmaya başlaması çiçek sapı da verecek demektir :) |
3 Eklenti(ler)
Sn. Adalet Yağcı, ziyaretimize geldiği zaman, Marina Migrosta çok güzel orkideler olduğunu söylemişti. Eşim Nadide bunu duyar da durur mu. Bu gün öğleden sonra orada soluğu aldık. Ve aşağıdaki güzelleri evimize taşıdık.
Eklenti 598946 Eklenti 598947 Eklenti 598948 |
1 Eklenti(ler)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 10:20. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025