![]() |
Sn. Jakin, Sedum sieboldi için teşekkür ederim.
Sn. Sevgihoca, yaprak begonya konusunda yanılmamışım. Bundan sonra ismini bilmediğim çiçekleri sorup öğrendikten sonra sayfaya ekliyeceğim. Balkon biraz geniş olduğu için sıkıntı olmuyor. Sn. Aleydi, ölçüleri uygun bir zamanda alıp size bildireceğim. |
bitki adını soran mesajlarınızı ilgili başlığa taşıdım...
Lütfen o konunun ilk mesajında yazdığı gibi, öğrendiğiniz isimleri, soru mesajınıza yazar mısınız? |
1 Eklenti(ler)
|
Telgraf çiçeğiniz çok harika sayın:cengizildas :)
|
Telgraf çiçeğinizin de, Maşallah'ı varmış Sn.cengizildas. Nazar değmesin. Çok güzel.
|
Değerli arkadaşlar, beğenileriniz için teşekkür ederim. Bu çiçeğim sağolsun beni hiç üzmedi. Bir de yetiştirmesi çok kolay bir çiçek. Bir dal kırıp suya koy, bir müddet sonra köklenmeye başlıyor.
|
Ben genelde köklendirmede cocopeate ekmeyi tercih ediyorum sayın:cengizildas :) Telgraf çiçeğide denemiştim 5 günde köklenmişti :D
|
1 Eklenti(ler)
|
Balkon sayfanız hayırlı uğurlu olsun Sn cengizildas...
Saksılarınız çiçeklerle dosun taşsın diyeceğim de bakıyorum dolmuş-taşmış evinizin içine kadar girmiş:) Telgraf Çiçeğiniz çok güzel gelişmiş, diğerleri de aşağıda değil maşaallahı var hepsi bakımlı güzel gelişmişler... Sevgiler, Saygılar... |
Sn. Galip Kuzucu, cocopeat konusunu araştıracağım. Torf kullanıyordum, ama sanırım tavsiyenize uyacağım. O konuda tecrübelerinizden de yararlanmak isterim.
|
Sn. Mücevher Çalısı, gurur okşayıcı iltifatlarınızı çiçeklerim adına kabul ediyorum. Çok teşekkür ederim.
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Bu çiçeğin adi kohleria ( japon küpelisi ) Kokunden rizom üreterek çoğalıyor.Ama yaprağını suya koyarsaniz koklendikten sonra ekip o şekilde de cogaltabilirsiniz.. Bakiniz ben bunu yapraktan renkli şişeye koyarak koklendirdim.. |
Sn. sonkez, daha önce bir yaprağını kendi toprağına gömmüştüm. Ama olmadı. Şimdi sizin söylediğinizi tatbik edeceğim. Çoğaltırsam arkadaşlarıma dağıtmak isterim.
|
Sn. sonkez, tavsiyenize uyup çoğaltmaya çalışacağım. Ancak ''renkli şişe'' konusunu anlamadım. Herhangi bir şişede (Örneğin pet şişe) olmaz mı acaba?
|
1 Eklenti(ler)
|
Olabilir belki ben denemedim.Yesil soda şişesinde denedim,koyu renkli şişelerde menekse ve hoya turleride dahil olmak uzere cok kolay koklendigini gördüm...Kolay gelsin bol cicekli günler..,
|
1 Eklenti(ler)
Çiçekli ve biraz dah iyi durumda olan küpelimi sayfaya aldım. Dğerleri de düzelince gelecekler.
Eklenti 584430 |
Sn. A_NOMAD, açıklamalarınıza uyarak çiçeklerimin isimlerini kırmızıya çevirdim. Teşekkür ederim.
|
1 Eklenti(ler)
Menekşelerimiz. Yayladan geldikten sonra çiçeklenmeleri durmuş durumda. Yeniden çiçeklenmelerini bekliyoruz.
Eklenti 584537 |
1 Eklenti(ler)
Orkidem. 1 sene önce çiçekleri solunca çiçek dalını tarif edilen şekilde kesmiştim. Fakat o günden bu güne kadar sadece bir tek yaprak verdi ve bu seneyi çiçeksiz geçirdik. Seneye çiçek bekliyoruz bakalım.
Eklenti 584538 |
4 Eklenti(ler)
[ATTACH][ATTACH][ATTACH]Eklenti 586075[/ATTACH][/ATTACH][/ATTACH]
Bugün postacı kapımı bir kez çaldı. Açtım, baktım Maraş'tan bir haber gelmiş. Sevincimi tarif edemem.İsmi gibi yüreği de güzel kardeşim Sn. Sevgihoca bana EPİSKİYA göndermiş. Hemen kral dairesini hazırlattım. Yerine alacaktım ki baktım yanında misafirleri de var. Nasıl sevindim bilemezsiniz. Hepsini yerlerine yerleştirdim. Resimlerini sayfama ekleyeceğim. Yalnız şu anki durumlarının kusuruna bakmayın, çünkü çok yorgunlar. Biraz dinlendikten sonra siz onları görün. Bu arada Sn. Sevgihocaya ve eşine sonsuz teşekkürler. |
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Yayladan getirdiğimiz menekşelerimiz sarsıntı geçirip çiçek vermediği için, menekşe köşemiz çiçeksiz kalmasın diye bugün yenilerini eve davet ettik. Diğerleri de belki onları kıskanırlar ve hemen çiçeklenirler.
Eklenti 586086 |
Sayfanızı açıp Episkiyayı görünce çok şaşırdım,ne çabuk gelmiş.Diğerleri epey sarsılmış görünüyor.Aman Episkiyaya bir şey olmasın da onu çok istiyordunuz çünkü.Kütük saksı da çok güzel olmuş.Dediğim gibi tutmazsa üzülmeyin gene gönderirim.Yaprağıgüzeller arsız ama tutana kadar biraz pörsümüş duruyor sonra da zaten çabuk büyüyor.Hepsini güle güle büyütün.Bakalım Sevgili Sonkez'in kargosu ne zaman gelecek.Sevgiler.
|
Ben onlara gözüm gibi bakacağım Sn. Sevgihoca. Eminim kısa sürede toparlanacaklar ve güzelliklerini sunacaklar. Ellerinize, emeğinize sağlık.
|
Gözünüz aydın hediyeleriniz gelmiş...Iyi ve guzel gunlerde buyusunler..Bana daha ulasmadi , inşAllah yarin bekliyorum
|
Sn. Sonkez, biz Maraş'a daha yakınız, sanırım o nedenle kargo daha önce geldi. Heyecanlanmayın, sizinki de sağ salim elinize ulaşacaktır.
|
Teşekkür ederim benimkilerde sağ ve salim elime ulaştılar...
|
Sn. Sonkez, çiçekleriniz hayırlı olsun. Güle güle büyütün. Sn. Sevgihoca'nın da ellerine ve emeklerine sağlık.
|
Balkon sayfanız hayırlı olsun, Sayın Cengizildas
|
Çok teşekkür ederim Sn. Telato. Bakıyorum da arkadaşların sayfalarında bir durgunluk var. Sanırım kış artık kızlarımızı soldurmaya başladı. Ama olsun, o hallerini bile görmek güzel.
|
Çiçekleriniz nasıl Cengizildas,merak ettim.
|
1 Eklenti(ler)
Bu klematisi yayladan söküp getirdim. Bu kışı ılık bir yerde geçirsin diyordum. Çünkü yaz döneminde 2 çiçek verdi. Ben dinlensin derken baktım yaprak vermeye başlamış. Paylaşmak istedim.
Eklenti 587898 |
2 Eklenti(ler)
Eklenti 587899
Eklenti 587900 Bunlar Sn. Sevgihoca'dan aldığım çiçekler. Nasıl canlandıklarını göstermek istedim. |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 587901
Sn. Sevgihoca'nın, sevgili eşiyle beraber uğraşarak bize ulaştırdıkları episkiyam. Büyük yapraklar dirildi, küçük yaprak ise sanki bir başkaldırı içerisinde |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 587902
Sn. Emires'ten aldığım kohleriam. Yanından yavru, dallarından da filizler vermeye başladı. Yalnız, değişik renklerinden de arıyorum. |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 587903
Bu da Sn. Sevgihoca'nın gönderdiği episkiyanın kopan yaprağı. Suya koydum, bekliyorum. Bakalım ne olacak? |
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Eklenti 587905
Geçen yıldan buyana, saksıda dinlenen arpa çiçeklerimiz. Demek zamanı gelmiş ki çıkmaya başladılar. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 18:47. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025