![]() |
Ben onları ''Orkide acemileri'' bölümünde soracaktım. Neden çiçek döker diye. Şimdi yarın sabah ilk işim dediğinizi yapmak olacak. Ama çiçek dökme sebebini de merak ediyorum.
|
Orkideler birçok nedenlerle çiçeklerini dökebilirler, aşırı sulanma, aşırı besin, aşırı kuraklık, cereyanda kalma, yer değiştirmeden kaynaklanan stress, direk gün ışığına maruz kalma gibi.
Ben çok deneyimledim, yer değiştirmekten hiç hoşlanmadıklarından eminim. |
1 Eklenti(ler)
Üç güzel bir arada
Eklenti 614316 |
1 Eklenti(ler)
Zambağımızın son hali
Eklenti 614317 |
3 Eklenti(ler)
(Beşli yıldız kümesi) Pentaslarımızın uykudan sonraki yeni dönem çiçekleri.
Eklenti 614323 Eklenti 614324 Eklenti 614325 |
2 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Bu da, yayladan getirdiğim Clematis. Sn. Adalet Hn. ''Resim olursa türünü bilirim'' demişti.
Eklenti 614328 |
Şimdilik bu kadar. Gloksinialarımız ve diğer çiçeklerimiz açtıkça sayfamıza ilave edeceğiz.
|
Maşallah pentaslar çok güzelmiş Cengiz Bey..Nasıl çoğalıyor,kışın ölüyor mu?Biraz bilgi alabilir miyim?Mesala benim rüzgarlı ve güneşli balkonumda yetişir mi?:p:p
Mızmızsa istemem. |
Sn. Sevgihoca'm, pentaslar bahar çiçekleri ama, bütün yaz çiçekli kalıyorlar. Kış uykusuna yatıyorlar, sonra baharda kendiliklerinden ''Buradayız'' diyorlar. Bakımı çok kolay, biraz su ihtiyaçları oluyor. Ona dikkat etmek gerekir. Ben 2 senedir yaylada bakıyorum. Yani serin havayı seviyorlar.
Çoğalması çelikle oluyor. Baharda yeni sürgün çeliklerle çoğaltılıyorlar. Bu sene deneyeceğim. |
3 Eklenti(ler)
Gitti gidiyordan kök yünü aldım.
Eklenti 614396 Gardenyadan çelikler kestim ve kök yününe sapladım. Eklenti 614397 Yünleri suladıktan sonra hepsini birarada tutmak için plastik saksıya koydum. Eklenti 614398 |
Alıntı:
Clematis başlığında sorarsanız Jezebel ya da Fatih Bahçe arkadaşlarımız hemen tam teşhisi koyacaklardır. Çok güzel açmış, darısı benimkilere.. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Sn. Selma 321, yaylada internet olmadığı için size daha önce cevap yazamadım, Özür dilerim.
Aceyalari aldıktan 15-20 gün sonra çiçekleri soldu. Bilenlere sordum, çiçeklerini kestim. Şimdi biraz susuz bırakıyorum. Kaynana topuzla arkadaşlardan aldım. Çok fazla topuz oldu. Şu anda birinin üzerinde 2 çiçek açmak üzere. Sanırım topuzlardan dağıtacak. Mersin toplantısında olabilirseniz size getirebilirim. |
1 Eklenti(ler)
[AT
TACH]616019[/ATTACH] Gloksinya gözlerini açmadan. |
1 Eklenti(ler)
Sadece birisi açmış durumda. Diğerleri arkadan geliyor.
Eklenti 616021 |
2 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
Bunu bir arkadaşımızın ablası hediye etmişti. Ismini bilmiyordu. Büyüyünce böyle çiçek açtı. Sn. Adalet Hn. Kohleria olduğunu söyledi. Çok mutlu oldum, çünkü bu rengi yoktu.
Eklenti 616024 Eklenti 616025 |
2 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
|
Resimleri tabletten yüklediğim için herhalde, resimler yan çıkıyor.
|
Azteğiniz çok tatlı görünüyor. Çiçek açmak için bu kadar can atan bir soğanlı daha önce görmemiştim:D
Mor kırçıllı gloksinyanız ne alemde, yaprak büyütüyor mu:D Kohlerianız da çok tatlıymış:D |
Aztek zambağı çok çabuk ciceklenerek beni çok mutlu etti. O nedenle size teşekkür borçluyum.
Mor Kırçıllı Gloksinya daha yaprak verme aşamasında. Gelişmeleri size bildiririm. Mersin toplantısına bekliyoruz. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Yayla havası iyi gelmiş bitkilerinize Cengiz bey, hepsi de çok sağlıklı maşallah.
322 nolu mesajınızda sorduğunuz kabak süs kabağı, fazla büyümez, yenir mi, bilmiyorum ama ben yemeye kıyamazdım :) |
Sayın:cengizildas gardenyaları çoğaltmak için çelikleri kök yününe koymuştunuz acaba ne durumdalar ?
|
Cengiz Bey çiçeklerinize, çiçekliklerinize ve çiçeklerinize duydugunuz sevgiye hayran kaldım. Her birine ayrı özen ve sevgi verdiğiniz nasılda belli :) Çiçek stantlarınızdan kendime yapmayı planlıyorum. Harika çiçekleriniz var. Bol çiçekli günler dilerim.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 17:33. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025