agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   Jakin / Balkon (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/38177.htm)

aleydi 23-12-2015 22:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Jakin (Mesaj 1428067)
Sevgili aleydi Can'ın kulübesini merak ettim, eşinin yaptığı güzel şeylerden biri demek ki o da. Sayfana bir bakayım belki paylaşmışsındır.

Çok haklısın iklime göre bitki yetiştirmek lazım.
Bunu yazıp, çerçeveletip duvarlarımıza asmamız lazım. ;)

Baharı ben de özledim, sevgiler.. ;)

İklime göre bitki yetiştirme çabası içine girdim sevgili Jakin. Çünkü son 2 yıldır pek çok çiçeğimi kaybettim. Bitkiler alıştıkları ortamda, yönde yaşamak istiyorlar. Dış ortama alışan bitki ev ortamında solup yapraklarını döküyor. Buna çok şahit oldum. Şimdi bitki alırken özellikle sarmaşık, çalı türü donlara dayanıklı mı ilk ona bakıyorum.

Öyle çiçekler var ki selluka gibi. İnanılmaz güzel. Selluka yetiştirdiniz mi. Biliyor musunuz:confused: Ben hiç bir çiçekte bu kadar güzel renk, koku görmedim. Ondan vazgeçemem. Evde de olsa yetiştirmeye razıyım:). Sardunyalarda öyle, çok seviyorum:).

Can'ın kulube fotoğraflarına baktım. Bulamadım ne yazık ki. Herhalde fotoğraflamamışız. En kısa sürede çeker yayınlarım. Teşekkür ederim ilgi ve desteğinize:)

Mücevher Çalısı 23-12-2015 22:50

Çiçeklerin çok güzel gelişmiş Sevgili Jakin. Kurdele ve Mum Çiçeğine nazar değmez inşallah çok güzel olmuşlar...

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Jakin (Mesaj 1428435)
Evet çok az zeytinyağı koyuyorum. Ben de önce biraz elle temizlemeye çalışıyorum, sonra üff bu nasıl bir işkencedir deyip fısfısı elime alıyorum.. :D

Önerini dikkate alıp daha sabırlı olacağım, sevgiler... ;)

Ben Sedum reflexumun birini unlu bitlerden kurtaracağım derken zeytinyağlı ilaçla kuruttum yazın. O gün bugündür elle temizlemeyi yeğliyorum. Sedum reflexumun unlu bite karşı zaafı var sanırım, başka tür bit görmedim üzerinde:)

Sevgilerimle...

Jakin 23-12-2015 23:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aleydi (Mesaj 1428524)
İklime göre bitki yetiştirme çabası içine girdim sevgili Jakin. Çünkü son 2 yıldır pek çok çiçeğimi kaybettim. Bitkiler alıştıkları ortamda, yönde yaşamak istiyorlar. Dış ortama alışan bitki ev ortamında solup yapraklarını döküyor. Buna çok şahit oldum. Şimdi bitki alırken özellikle sarmaşık, çalı türü donlara dayanıklı mı ilk ona bakıyorum.

Öyle çiçekler var ki selluka gibi. İnanılmaz güzel. Selluka yetiştirdiniz mi. Biliyor musunuz:confused: Ben hiç bir çiçekte bu kadar güzel renk, koku görmedim. Ondan vazgeçemem. Evde de olsa yetiştirmeye razıyım:). Sardunyalarda öyle, çok seviyorum:).

Can'ın kulube fotoğraflarına baktım. Bulamadım ne yazık ki. Herhalde fotoğraflamamışız. En kısa sürede çeker yayınlarım. Teşekkür ederim ilgi ve desteğinize:)

Sevgili aleydi en doğrusu bu, iklime göre seçelim artık. Selluka bizim iklime uygun,
oğlum geçen yaz okul dönüşü İzmir'den getirdi, ne yazık ki çılgın bir kuşun gazabına uğradı. :(
Tohum paylaşım etkinliğinden talepte bulundum.
Selluka ile ilk foruma üye olduğumda tanıştım ve günlerce (137 sayfa mıydı) okudum, onu istiyorum, inşallah bu kez yetiştirebilirim. ;)

Sardunyalar da ikinci okuma maceramın konusudur.

Kulübeyi unutmadığına sevindim. Bekliyorum fotoğrafını. Sayfanda bir kuş evi görmüştüm ve bayılmıştım, eminim o da öyledir.

Sevgiler.. :)

Jakin 23-12-2015 23:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Mücevher Çalısı (Mesaj 1428529)
Çiçeklerin çok güzel gelişmiş Sevgili Jakin. Kurdele ve Mum Çiçeğine nazar değmez inşallah çok güzel olmuşlar...

Ben Sedum reflexumun birini unlu bitlerden kurtaracağım derken zeytinyağlı ilaçla kuruttum yazın. O gün bugündür elle temizlemeyi yeğliyorum. Sedum reflexumun unlu bite karşı zaafı var sanırım, başka tür bit görmedim üzerinde:)

Sevgilerimle...

Sevgili Mücevher Çalısı teşekkür ederim.. :)

Kesin olarak elle temizlenmesi gerektiği tescillendi, iki arkadaşım öyle diyorsa öyledir.

Jakin 15-01-2016 16:20

2 Eklenti(ler)
Dün Sn. cengizildas ve değerli eşi ziyaretimize geldiler, çok sevindik tanıştığımıza.. :)

Eklenti 592437

Eklenti 592438

Elleri boş gelmemişler, yeniden çok çok teşekkürler.. :)

sevgihoca 15-01-2016 16:43

Daha önce de demiştim,çok efendi biridir Cengizildas.Güle güle büyütün Sevgili Jakin.Bir eşi de ben de var.Şimdilik öylece duruyor,bakalım ne zaman atağa geçecek.

Jakin 15-01-2016 16:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevgihoca (Mesaj 1433459)
Daha önce de demiştim,çok efendi biridir Cengizildas.Güle güle büyütün Sevgili Jakin.Bir eşi de ben de var.Şimdilik öylece duruyor,bakalım ne zaman atağa geçecek.

Sn. Cengiz Bey ve sevgili Nadide Hanım'ı çok sevdik, çiçek dostluğu ne güzel şey!.. :)
Teşekkür ederim Sevgi Hoca'm.. :)
Kısa zamanda büyüyüp serpilirler inşallah..
Kardeşler arada bir birbirlerinden haber alsınlar öyleyse.. :)

Jakin 15-01-2016 17:21

3 Eklenti(ler)
Çiçeklerin durumuna bir bakalım..

Sardunyalar açıyor, epey de tomurcuk var.. :)
Eklenti 592446

Alyssum'un saksısına sapladığım pet şişede hala su vardı, çıkarmadım.
Eklenti 592447

Acilen ayırmam gereken aloe vera..
Eklenti 592448

sevgihoca 15-01-2016 17:23

Biz de Sevgili Asmalıtepe ve Begony'le buluşmuştuk.Sanki birbirimizi daha önceden tanıyormuşuz gibi samimiyet yaşadık.Çiçek dostluğu da ayrı bir güzel.Arapsaçını beraber güzel güzel büyütürüz inşallah.

Jakin 15-01-2016 17:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevgihoca (Mesaj 1433485)
Biz de Sevgili Asmalıtepe ve Begony'le buluşmuştuk.Sanki birbirimizi daha önceden tanıyormuşuz gibi samimiyet yaşadık.Çiçek dostluğu da ayrı bir güzel.Arapsaçını beraber güzel güzel büyütürüz inşallah.

Aynen dediğiniz gibi oldu, tanışıyor gibiydik.
Arapsaçı ile ilgili birkaç kurutma öyküm var, ama bu kez forum dayanışmasıyla üstesinden geliriz umarım.. :)

Jakin 15-01-2016 17:38

3 Eklenti(ler)
Minik domatesler çok yavaş gelişiyorlar.
İki kızarmış olan tohumluk.

Eklenti 592449

Biberlerden de kızarmış iki büyük tohumluk.
Dibinde çıkan yoncalara bayılıyorum, sarı sarı çiçekler açıyorlar ara sıra.

Eklenti 592450

Bu orman menekşesi (Viyola Odorata) minicik mor çiçekleriyle mutluluk veriyor. Epeyce de tomurcukları var. :)

Eklenti 592451

Jakin 15-01-2016 17:48

5 Eklenti(ler)
Yavaş yavaş gelişenler..

Eklenti 592453

Eklenti 592454

Eklenti 592455

Eklenti 592456

Eklenti 592457

sevgihoca 15-01-2016 18:28

Kalanşo,düzelmiş Sevgili Jakin.Arapsaçını nasıl kuruttunuz,ben de kurutmayayım.

Jakin 15-01-2016 18:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevgihoca (Mesaj 1433501)
Kalanşo,düzelmiş Sevgili Jakin.Arapsaçını nasıl kuruttunuz,ben de kurutmayayım.

Sevgi Hocam, ben çok sulamaktan kurutuyormuşum genellikle.
Bunu forumu takip edince anladım. Son aldığım da kurumaya yüz tutmuştu, kuruyanları söktüm biraz, sağlam olan iki dal vardı. Ben hep iç mekanda bakmaya çalışmıştım, oysa soğuğu severmiş. Şimdi balkonda o iki dalı sağlam olan. Ve alttan tabağından 3 günde bir suluyorum, canlanıyor gibi.

Tabi Cengiz Bey'den gelen arapsaçını da içindeki ezan çiçeğini başka saksıya aldıktan sonra balkona çıkarmayı düşünüyorum, iyi eder miyim sizce?

cengizildas 15-01-2016 19:00

Sn. Jakin, samimi duygularınız için teşekkür ederim. Eşim de sizlerden çok hoşlandı. O nedenle bir çok çiçek sözü de verdi. O çiçekleri hazırlayınca size bilgi vereceğim. Arapsaçını eşim içerde büyütüyor. Soğuğu sevdiğini bilmiyoruz. Sulama konusunda dediğiniz gibi dikkatli olmanız gerekiyor.

Jakin 15-01-2016 19:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cengizildas (Mesaj 1433510)
Sn. Jakin, samimi duygularınız için teşekkür ederim. Eşim de sizlerden çok hoşlandı. O nedenle bir çok çiçek sözü de verdi. O çiçekleri hazırlayınca size bilgi vereceğim. Arapsaçını eşim içerde büyütüyor. Soğuğu sevdiğini bilmiyoruz. Sulama konusunda dediğiniz gibi dikkatli olmanız gerekiyor.

Teşekkür ederim Cengiz Bey, Nadide Hanıma sevgi ve selamlar.. :)
O zaman ben de içeride deneyeyim, çok sulamadan.. 3 günde bir tabağından yarım çay bardağı su versem olur mu?

sevgihoca 15-01-2016 22:25

Sevgili Jakin,sitedeki Arapsaçı bölümünde,içerde büyütüyorlarmış,direk güneşi sevmezmiş,aydınlık olacakmış,bir de toprağı ıslak olacakmış,rutubetli ortamı severmiş,diye okudum.Ben çok sulamamıştım,bir sorun olduğunu anlamıştım da ne olduğunu bilememiştim.Bakalım Cengiz Bey ne diyecek.

Jakin 16-01-2016 09:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevgihoca (Mesaj 1433562)
Sevgili Jakin,sitedeki Arapsaçı bölümünde,içerde büyütüyorlarmış,direk güneşi sevmezmiş,aydınlık olacakmış,bir de toprağı ıslak olacakmış,rutubetli ortamı severmiş,diye okudum.Ben çok sulamamıştım,bir sorun olduğunu anlamıştım da ne olduğunu bilememiştim.Bakalım Cengiz Bey ne diyecek.

Sevgihoca'm Cengiz bey içeride baktıklarını yazmış.
Ben de daha önce forumda dışarıda bakılınca daha güzel geliştiğini okumuştum.
Tekrar baktım, bunları buldum..

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi querelle (Mesaj 527032)
Arapsaçını nerde tutuyorsunuz arkadaşlar ?
Benimki her mevsim dışarda ve çok gür. Oldukça aydınlık bir noktada duruyor, bazen Güneş de alıyor ve çok sık ama az su veriyorum.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi k_donmez (Mesaj 614805)
143 nolu mesajımdaki arapsaçı Ankara kışına dayandı. Keyifsiz halini attı. Hava biraz ısınınca hızla gelişmeye başladı. Bahçede olduğundan donmaması için çok soğuk günlerde malç uyguladım.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi k_donmez (Mesaj 643356)
Hederalar arapsaçının bulunduğu yere kadar uzanınca aralarında mecburi bir dostluk oluştu. Şimdilik iyi geçiniyorlar.

Şimdi ben Sn. cengizildas'tan geleni içeride tutup, az sulayarak deneyeceğim, olmaz da bozulursa dışarıya yarı gölgeye alacağım. Malum bizim ev sıcak olunca, rahatsız olabilirler.

Jakin 16-01-2016 09:27

2 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevgihoca (Mesaj 1433501)
Kalanşo,düzelmiş Sevgili Jakin.

Sevgili Sevgihoca'm o kalanşo sevgili Aleydi'den gelen kalanşo.

Hasta olan kalanşonun son hali de böyle.

Eklenti 592508

Eklenti 592509

Sizlerin tavsiyeleriyle kurtuldu, teşekkürler.. :)

cengizildas 16-01-2016 11:39

Sn. Jakin ve Sn. Sevgihoca, arapsaçı eşimin baktığı bir çiçek. Şimdi yeniden sordum. Biz içeride camın önünde bakıyormuşuz. Dibi kuru olmayacak ama, çamur da olmayacakmış. Eşimin de sizlere selamları var.

cengizildas 16-01-2016 11:44

Sn. Jakin, sizden aldığımız çiçekler de çok çok güzeller. Ama onları maalesef sayfama koymayacağım. Yaptığım her hata hemen eleştiri alınca sayfayı kullanmamaya karar verdim. Ama sizden çok güzel çiçekler aldığımı da herkesin bilmesini istedim. Tekrar çok çok teşekkür ediyorum.

Jakin 16-01-2016 11:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cengizildas (Mesaj 1433617)
Sn. Jakin, sizden aldığımız çiçekler de çok çok güzeller. Ama onları maalesef sayfama koymayacağım. Yaptığım her hata hemen eleştiri alınca sayfayı kullanmamaya karar verdim. Ama sizden çok güzel çiçekler aldığımı da herkesin bilmesini istedim. Tekrar çok çok teşekkür ediyorum.

Rica ederim, güle güle büyütün sn. cengizildas.
Eleştirilmek faydalı oluyor aslında, ben kendi adıma yaptığım yanlışları anlayıp, düzeltme olanağı bulduğum için eleştirilmeyi seviyorum.

Tabii ki kararınıza saygı duyuyorum.
Selamlar.. :)

sevgihoca 16-01-2016 12:01

Sevgil Jakin,Arapsaçı sayfasını tamamen okuyunca dediğiniz gibi bir üyemiz bahçede büyütüyormuş.Hatta etrafı çok sardı,kurtulamıyoruz diyenler de var.Ben de şimdilik kapalı balkonumda güneş almayan camın önüne koydum,bugün üstten sulamasını yaptım.Bu çiçeği yetiştiremeyenler de çok.İnşallah beceririz.

Jakin 16-01-2016 12:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevgihoca (Mesaj 1433621)
Sevgil Jakin,Arapsaçı sayfasını tamamen okuyunca dediğiniz gibi bir üyemiz bahçede büyütüyormuş.Hatta etrafı çok sardı,kurtulamıyoruz diyenler de var.Ben de şimdilik kapalı balkonumda güneş almayan camın önüne koydum,bugün üstten sulamasını yaptım.Bu çiçeği yetiştiremeyenler de çok.İnşallah beceririz.

İnşallah Sevgihocam.. :)

cengizildas 21-01-2016 13:00

Meraklanmayın arkadaşlar, kökü bizde nasıl olsa. Sağlıcakla kalın.

cengizildas 03-02-2016 19:33

Sn. Jakin, önümüzdeki sene, laleleri ve sümbülleri bu şekilde yetiştirmeyi deneyeceğim.

https://tr.pinterest.com/pin/379709812311000097/

Jakin 21-02-2016 11:07

3 Eklenti(ler)
Yeniden merhabalar..
Çiçeklerim baharla birlikte canlanmaya başladılar.
Yılbaşı kaktüsümü Ankara'ya gitmeden önce fotoğraflamıştım.

Eklenti 596667

Eklenti 596668

Eklenti 596669

Döndüğümde de bu halde buldum.. ;)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Jakin (Mesaj 1440492)
Mersin'den günaydınlar..
Sevgi ve selamlar.. ;)

Eklenti 595988

Mayıs ayında sevgili Uyap göndermişti.
Çiçeklenmesine çok sevindim, pek buralara uğramıyor artık ama ben teşekkür borçluyum.. :)

Jakin 21-02-2016 11:27

2 Eklenti(ler)
Yılbaşı kaktüsüm kalan son çiçeklerini de bu fotoğrafı çektikten hemen sonra düşürdü.

Eklenti 596675

Eklenti 596677

Acaba tohum oluşturmuş mudur? Atmaya kıyamadım.
İçlerini açıp ilgili başlıkta soracağım.

Jakin 21-02-2016 13:23

3 Eklenti(ler)
Ankara Bauhause'tan aldığım yeni güzellerim.. ;)

Saksılarını değişmeli miyim? Şimdilik pek cesaret edemedim açıkçası. Yerlerine biraz alışsınlar diye erteledim.

Eklenti 596687

Bu resimdeki sukulentleri;

sol üsttekini Echeveria black prince'e,

alttakini Echeveria Perle von Nurnberg ya da Echeveria lilacina'ya ,

sağdakini Portulacaria Afra variegata'ya benzettim.

Eklenti 596688

Bu resimde soldaki sukulenti Kalanchoe tomentosa'ya

sağdakini Echeveria shaviana'ya

alttaki pamuk kaktüsü de Cephalocereus senilis'e benzettim..

Eklenti 596689

Bu da hayran olduğum Gardenia..

Bakabilecek miyim acaba? Gardenia sayfasını epeyce okudum.
Maalesef benimki de bakımı zor olan ithal gardenia imiş.

Sabah akşam elimde fıs fıs, alt tabağına su koyup küçük bir tabağı ters çevirip üzerine oturttum toprağı ıslanmadan nemlensin diye..

Jakin 21-02-2016 13:40

4 Eklenti(ler)
Yavrulayan menekşelerimi ayırdım sonunda..

Aleydi'ciğim bak ne güzel oldular!.. (Kalp)

Eklenti 596690

Eklenti 596691

Bunlar da ayrılan yavruların yaprakları..

Yeniden kesip, diktim. İkincisinde daha hızlı köklenip, yavruluyormuş..

Umarım.. ;)

Eklenti 596692

Buradakiler de henüz yaprakları yeterli büyüklüğe gelmeyenler..

Eklenti 596693

samur 21-02-2016 13:52

Gardenya beni en cok ugrastiran ciceklerden biri. Gecen yil yerli anac gardenyami kaybettim ne yaptimsa kurtaramadim. Tekrar aldim suan 2. yilinda ithal cinsli.Asidik topraktan ve nemden hoslaniyor. Sulama suyuna 3 sulamada bir 1lt e 2~3 limon tuzu koyup suluyorum. Mutfak ona iyi geldi. Bir de yapraklarinda kloroz sararmaya dikkat demir eksikligine isaret ediyor. Demir eksikligi icinde yapi marketlerde satilan sivi besinlerden aliyorum.(yaprak sararmasi icin demir icerikli) . Ben de saksiyi 2. bir saksiya oturttum altina cakil tasi koydum suzek toprakta sik suluyorum fazla su alttaki saksiya inip nem sagliyor. Suan tomurcukta. Actigi zaman inanin kokusu herseye degiyor.Missssss..

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Jakin 21-02-2016 14:07

5 Eklenti(ler)
Sardunyaların şimdiki hali..

Eklenti 596698

Bu saksıya eskiden kalma çiçek tohumlarını ektim.
Yağmur başladı, içeriye alacağım..

Eklenti 596699

Göç göç saksısı..

Eklenti 596700

Glayöller çıktılar..

Eklenti 596701

Zıpçıktı saksısı..

Eklenti 596702

Jakin 21-02-2016 14:34

5 Eklenti(ler)
Güler Hanım'dan gelen Crocosmia'lar. Epeyce büyüdüler..

Eklenti 596708

Sümbüller..

Eklenti 596709

Ters Lale.. Sağdaki açmaya niyetlenmiş.. ;)

Eklenti 596710

Mor laleler çıkmaya başlamış..

Eklenti 596711

Kırmızı Lale'ler uykudalar daha.. Saksıda sığınmacılar var..

Eklenti 596712

Jakin 21-02-2016 14:50

5 Eklenti(ler)
Safranlar üç saksıydı, biri çürüdü. Diğer ikisinin saçlarını topladım..

Eklenti 596717

Frezya.. Küçük saksıdakinin tomurcukları daha büyük..

Eklenti 596718

Büyük saksıdaki frezya..

Eklenti 596719

İrisler..

Eklenti 596720

İris Tublerose..

Eklenti 596721

Jakin 21-02-2016 15:13

5 Eklenti(ler)
İris Reticult..

Eklenti 596730

Tritelleria..

Eklenti 596731

Ters Lale Mor..

Eklenti 596732

Aleovera.. Geçenki doluda yaprakları zarar görmüştü..

Eklenti 596733

Bu da açmakta olan çiçeği.. ;)

Eklenti 596734

Jakin 21-02-2016 15:45

5 Eklenti(ler)
Aloe Vera'lar..

Eklenti 596737

Eklenti 596738

Eklenti 596739

Eklenti 596740

Eklenti 596741

Son resimdekiler tek bir saksıda yıllarca büyüdüler..

Yeni ayırabildim.

İlk iki resim bu saksıdan ayrılanlardan..

Üçüncü resimdeki daha önce ayrılanlardan..

Dördüncü de iç mekanda bakılan.. (Balkonda kuş gagalayınca içeriye almıştım.) ;)

Jakin 21-02-2016 16:12

5 Eklenti(ler)
Minik biber ve domateslerim..

Domatesleri önceki aldığımın tohumundan yetiştirdim.

Biber ise ölecek gibi olup dirildi hep..

Eklenti 596749

Kapya biberlerim. Pazardan aldığım biber tohumlarından yetiştiriyorum.

Doludan yaprakları zarar görmüştü ama ölmediler..

Eklenti 596750

Kır menekşesi..

Eklenti 596751

Çekirdekten yetiştirdiğim limonum..

Eklenti 596752

Minik bir sukulentin saksısında belirip, sukulenti yok eden, papatya olduğunu düşündüğüm bitkim..

Bir ara kırdan topladığım papatyaları saksıya dikmiş, tutmadıklarını düşünerek sökmüştüm. Onların tohumlarından çıkmış olabilir belki.. ;)

Eklenti 596753

sinbas 21-02-2016 17:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Jakin (Mesaj 1441608)
Yavrulayan menekşelerimi ayırdım sonunda..

Aleydi'ciğim bak ne güzel oldular!.. (Kalp)

Eklenti 596690

Eklenti 596691

Bunlar da ayrılan yavruların yaprakları..

Yeniden kesip, diktim. İkincisinde daha hızlı köklenip, yavruluyormuş..

Umarım.. ;)

Eklenti 596692

Buradakiler de henüz yaprakları yeterli büyüklüğe gelmeyenler..

Eklenti 596693

Hepsi bir birinden güzel fakat minik menekşeleriniz daha da güzel. Yıllar oldu menekşe yetiştirmeyeli.

Jakin 21-02-2016 17:20

3 Eklenti(ler)
Günün sürprizleri..

Küçük frezya saksısındaki güzel ilk tomurcuğunu açtı.. Mis gibi kokusuyla karşıladı bu sabah..

Sn. Erdem01'in hediyesi frezyaları bendekilerle birlikte iki saksıya karışık dikmiştim.

Bendekiler sarıydı. Bu açan Erdem01'den gelenlerden.. Tekrar teşekkür ediyorum..

Eklenti 596763

İris Reticult açtı. İlk kez görüyorum çiçeğini.

Hafif bir kokusu var. Sn. Hocam100'e teşekkürlerimle..

Eklenti 596764

Ters Lale'ler açmaya çok yaklaştı. Yine Hocam100'den, teşekkürler..

Eklenti 596765

Jakin 21-02-2016 17:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sinbas (Mesaj 1441683)
Hepsi bir birinden güzel fakat minik menekşeleriniz daha da güzel. Yıllar oldu menekşe yetiştirmeyeli.

Teşekkür ederim Sn. sinbas. Yetiştirmeyi başarabilirsem söz, size göndereceğim. :)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:48.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025