![]() |
4 Eklenti(ler)
Haftasonu memleketten getirdiğim "Biberiye" çeliklerini köklendirmek için sonunda ekebildim:)
Eklenti 640836 Eklenti 640837 Eklenti 640838 Eklenti 640839 |
2 Eklenti(ler)
Biberiye çeliklerinin alt yaprakları koparılınca kurutmak için ayrıldı. İleride faydalı bir çay olacaklar :)
Eklenti 640840 Adaçaylarıda kurutulmak için asıldı :) Eklenti 640841 |
3 Eklenti(ler)
Ekilen soğan ve sarımsaklar gün yüzüne çıkmaya başladı :)
Eklenti 640842 Eklenti 640843 Eklenti 640844 |
5 Eklenti(ler)
Telgraf çiçekleri kışın çok mücadele etti. Tradescantia zebrina tamamen kurudu. Bereket köklendirme için çelik almıştım :)
Eklenti 640854 Eklenti 640855 Eklenti 640856 Eklenti 640857 Eklenti 640858 |
5 Eklenti(ler)
Telgraf çiçekleri yeni filizler vermeye başladı :)
Eklenti 640859 Eklenti 640860 Telgraf çiçekleri bugün bahar aylarınında gelmesi nedeni ile NPK gübre uygulamalarına başladım. 15 günde bir uygulama yapacağım. Eklenti 640861 Köklendirme için alnan telgraf çiçeği çelikleri yavaş yavaş köklenmeye başladı. Eklenti 640862 Eklenti 640863 |
2 Eklenti(ler)
Malum havalar bir ısın~yor bir soğuyor kendimize iyi bakmaklazım. İçmek için adaçayı ve biberiyeleri kuruttuk :)
Eklenti 641626 Eklenti 641627 |
5 Eklenti(ler)
Soğanlar 10 günde kocaman oldular. Sarımsaklarda baya baya çıkmaya başladı.
Eklenti 641628 Eklenti 641629 Eklenti 641630 Eklenti 641631 Eklenti 641632 |
5 Eklenti(ler)
Sonunda yeni tohumlarda geldi. Şimdilik kolay olanlardan başlamak gerek. Gelen tohumlar: maydonuz, tere, roka ve semizotu. Yarın ekmeyi planlıyorum...
Eklenti 642086 Eklenti 642087 Eklenti 642088 Eklenti 642089 Eklenti 642090 |
5 Eklenti(ler)
Pazar günü boş olunca abimlerin yanına gezmeye gitmiştim. Şeftaliler, armutlar, erikler ve kiralar harika çiçeklerini açmışlar :)
Eklenti 642166 Eklenti 642167 Eklenti 642168 Eklenti 642169 Eklenti 642170 |
5 Eklenti(ler)
Bahar gelince toprak rengarenk çiçeklerle dolup taşıyor...
Eklenti 642171 Eklenti 642172 Eklenti 642173 Eklenti 642174 Eklenti 642175 |
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
|
Sayın Galip Kuzucu, 2 yıl kadar önce eşimle çay bahçesinde otururken gözüme çarpan biberiyeden küçük bir dal kırıp balkonumuzdaki bir saksının kenarına sokmuştum. Aslında hiç de umudum yoktu. Ama o dal parçası bugün kocaman bir ağaç olma yolunda. 2 kez saksıyı değiştirdim. Hatta geçenlerde çok büyük bir saksı aldım, ama tembellikten bu hafta da değiştiremedim.
Sizin çelikler ne oldu, çimlendi mi? Gerçekten güzel bir bitki. Ben aromasını seviyorum. Zeytinyağının içine çok ince kıyıp ekmek batırınca çok nefis oluyor :cool: Elbette çayı da çok hoş... Kolay gelsin... |
Sayın: Erdal Hoca şu anlık daha biberiye çeliklerinde bir gelişme malesef yok. Dediğiniz gibi çayı bir harika oluyor. Heleki şu mevsim geçişlerinde hasta olmamak için biberiye, adaçayı, ıhlamur, papatya vs. çaylar hastalanmamak için çok etkili oluyor. Kokusuda bir harika odada bir dal olunca harika bir koku bırakıyor...
Zeytinyağı ilede karıştırmayı denememiştim. Artık sayenizde onuda denemiş oluruz :) |
3 Eklenti(ler)
Soğanlar tahmin ettiğimdende iyi oldular. Maşallahları var. Sadece 3 kere sulama yapıldı...
Eklenti 642704 Eklenti 642705 Eklenti 642706 |
4 Eklenti(ler)
Telgraf çiçeklerine 2.kez NPK(5.7.9) uygulaması yapıldı. Uygulamalar 15 günde 1 olarak yapılıyor bahar ve yaz boyu devam edecek. Yeni filizler ve dallar belirgin bir şekilde görünmeye başladı...
Eklenti 642707 Eklenti 642708 Eklenti 642709 Eklenti 642710 |
Soğan tarlası olmuş. :)
|
Alıntı:
Et ve tavuğun mangal öncesinde terbiye edilmesinde yoğurt, yine gerçek zeytinyağı ve biberiyeyle 2-3 saat bekletip mangala o haliyle koyabilirsiniz :cool: Afiyet olsun :cool: |
Tarifleriniz için cok teşekkür ederim sayın:Erdal Hoca. En yakın zamanda 2 tarifide deniyeceğim. Öellikle et ve tavuk olanı :D
|
3 Eklenti(ler)
Sıradaki ektiğim bitki çilek :D
5 litrelik su şisesine delikler delerek bir saksı yaptım... Eklenti 643107 Eklenti 643108 Eklenti 643109 |
4 Eklenti(ler)
Balkonumun son üyesi kırmızı beyaz çiçek açan hanımeli :) ve sonunda maydonuzları ekmek için istediğim perlitler geldi. Perlit ile cocopeati karıştıracağım.
Eklenti 643861 Eklenti 643862 Eklenti 643863 Eklenti 643864 |
3 Eklenti(ler)
Benim soğanlar aldı başını gitti. Bende onları lastikle bağlamak zorunda kaldım :D4
Eklenti 644102 Eklenti 644103 Hoya'nın keyfi gayet yerinde. İnşallah bu sene çiçeğini görebilirim :) Eklenti 644104 |
4 Eklenti(ler)
Ilk resimde ortadaki uzun iki telgraf çiçeği suda köklendiripte ekteğim çiçekler. Geribkalanlar ise son olarak kaplarda köklendirğim çelikler.
Eklenti 644105 Bahar gelince aşırı derecede yeni filizlenmeler olunca geçen seneki dalları çelik amaçlı budadım. Eklenti 644106 Budanan dallar 5-10 cm arası bölünerek köklendirilmek üzere minik kaplar içerisinde seradaki yerlerini aldılar. Eklenti 644107 Eklenti 644108 |
5 Eklenti(ler)
Maydonuz, tere, roka ve semizotu tohumlarını ekmek için toprak hazırlamak lazım. Ben cocopeat kullanmayı tercih ediyorum. Bir kalıp cocopeat yaklaşık 20 lt su eklenerek hazırlanıyor. Hazırlanınca yaklaşık elinozde 70 lt cocopeat olmuş oluyor. Ama bunu hazırlamak için büyük bir varil, bidon vs. gerektiği için ben sadece kalıbın 4/1'ini kullanacağım. Bunun için bana 5 litre su yeterli gelecek. Birde su tutma kapasitesini arttırmak için bir miktar iri perlit kullanacağım. Perlit yatakları ülkemizde İzmir taraflarında bulunmakta ve normalde kaya biçimindedir. Bu kayalar 950 °C'de ısıtıldıklarında mısır gibi patlayarak son hallerini almaktadır.
Cocopeat kalıpları ise hindistan cevizi ağaçından yapılmaktadır. Hindistan cevizi ağaçı kabukları parçalanarak makina yardımı ile şıkıştırılarak kalıplar haline getirilir. Eklenti 644109 Eklenti 644110 Eklenti 644111 Cocopeat kalıbının 4/1'lik kısmını bıçak yardımı ve elle küçük parçalar haline getirerek leğenin içerisine koyuyoruz. Eklenti 644112 Sonra leğenin içerisine 5 lt suyumuzu boşaltıyoruz ve cocopeatin suyu çekmesini bekliyoruz. Eklenti 644113 |
3 Eklenti(ler)
Cocopeat parçaları suyu emdiktan sonra karışımı karıştırıyoruz ve parçalar tamamen ufalanıyor.
Eklenti 644114 Karıştırma işlemi bitince üzerine biraz perlit koyuyoruz ve tekrar karıştırıyoruz. Eklenti 644115 Ve toprağımız hazır... Eklenti 644116 |
5 Eklenti(ler)
Tohum ekimleri için saksıların 4/3 'lük kısımları cocopeat ve perlit ile hazırlanan karışım ile dolduruldu.
Eklenti 644117 Tohumlar serpildi. Eklenti 644118 Eklenti 644119 Tohumların üzeri yaklaşık 1 cm kadar karışım toprak ile kapatıldı ve üzerleri hafifçe bastırıldı. Eklenti 644120 Son olarak saksılar fısfıs ile sulanarak beklemek üzere yerlerine konuldu. Eklenti 644121 |
Maşallaaah, süpeeer... Emeklerine sağlık sevgili Galip...
Galip o soğanları neden bağladın öyle olmuşlar artık iyice, koparıp koparıp salataya, ekmek arasına, kısıra... Süper olur valla... |
Teşekkürler. Evde tek kişi olunca 4-5 tane soğn bile zor bitiyor sayın:YeniGine :D
|
3 Eklenti(ler)
Roka, tere ve semiz otları çıkmaya başladılar. Tohumları serperken biraz fazla serpmişim galiba :/ Maydonuzlarda daha bir hareketlenme yok malesef :(
Eklenti 645179 Eklenti 645180 Eklenti 645181 |
gün geçmiyor ki yeni bir şeyler öğrenmeyelim.
hay maşallah, ellerinize sağlık, bende deneyeceğim bunu sağolun sayın Galip Kuzucu |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 22:44. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025