agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   Galip Kuzucu / Balkon (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/38159.htm)

Galip Kuzucu 16-03-2017 02:43

4 Eklenti(ler)
Haftasonu memleketten getirdiğim "Biberiye" çeliklerini köklendirmek için sonunda ekebildim:)

Eklenti 640836

Eklenti 640837

Eklenti 640838

Eklenti 640839

Galip Kuzucu 16-03-2017 02:46

2 Eklenti(ler)
Biberiye çeliklerinin alt yaprakları koparılınca kurutmak için ayrıldı. İleride faydalı bir çay olacaklar :)

Eklenti 640840

Adaçaylarıda kurutulmak için asıldı :)

Eklenti 640841

Galip Kuzucu 16-03-2017 02:50

3 Eklenti(ler)
Ekilen soğan ve sarımsaklar gün yüzüne çıkmaya başladı :)

Eklenti 640842

Eklenti 640843

Eklenti 640844

Galip Kuzucu 16-03-2017 05:58

5 Eklenti(ler)
Telgraf çiçekleri kışın çok mücadele etti. Tradescantia zebrina tamamen kurudu. Bereket köklendirme için çelik almıştım :)

Eklenti 640854

Eklenti 640855

Eklenti 640856

Eklenti 640857

Eklenti 640858

Galip Kuzucu 16-03-2017 06:04

5 Eklenti(ler)
Telgraf çiçekleri yeni filizler vermeye başladı :)

Eklenti 640859

Eklenti 640860

Telgraf çiçekleri bugün bahar aylarınında gelmesi nedeni ile NPK gübre uygulamalarına başladım. 15 günde bir uygulama yapacağım.

Eklenti 640861

Köklendirme için alnan telgraf çiçeği çelikleri yavaş yavaş köklenmeye başladı.
Eklenti 640862

Eklenti 640863

Galip Kuzucu 26-03-2017 01:20

2 Eklenti(ler)
Malum havalar bir ısın~yor bir soğuyor kendimize iyi bakmaklazım. İçmek için adaçayı ve biberiyeleri kuruttuk :)

Eklenti 641626

Eklenti 641627

Galip Kuzucu 26-03-2017 01:38

5 Eklenti(ler)
Soğanlar 10 günde kocaman oldular. Sarımsaklarda baya baya çıkmaya başladı.

Eklenti 641628

Eklenti 641629

Eklenti 641630

Eklenti 641631

Eklenti 641632

Galip Kuzucu 29-03-2017 14:12

5 Eklenti(ler)
Sonunda yeni tohumlarda geldi. Şimdilik kolay olanlardan başlamak gerek. Gelen tohumlar: maydonuz, tere, roka ve semizotu. Yarın ekmeyi planlıyorum...

Eklenti 642086

Eklenti 642087

Eklenti 642088

Eklenti 642089

Eklenti 642090

Galip Kuzucu 30-03-2017 18:54

5 Eklenti(ler)
Pazar günü boş olunca abimlerin yanına gezmeye gitmiştim. Şeftaliler, armutlar, erikler ve kiralar harika çiçeklerini açmışlar :)

Eklenti 642166

Eklenti 642167

Eklenti 642168

Eklenti 642169

Eklenti 642170

Galip Kuzucu 30-03-2017 18:56

5 Eklenti(ler)
Bahar gelince toprak rengarenk çiçeklerle dolup taşıyor...

Eklenti 642171

Eklenti 642172

Eklenti 642173

Eklenti 642174

Eklenti 642175

Resulgur 31-03-2017 00:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Galip Kuzucu (Mesaj 1500771)
Sonunda yeni tohumlarda geldi. Şimdilik kolay olanlardan başlamak gerek. Gelen tohumlar: maydonuz, tere, roka ve semizotu. Yarın ekmeyi planlıyorum...

Eklenti 642086

Eklenti 642087

Eklenti 642088

Eklenti 642089

Eklenti 642090

Sn. Galip Kuzucu maşallah yeni çeşitler gelmeye başlamış.. tohum çimlendirme asamalarinizi detaylı anlatımlarla bekliyoruz. Kolay gelsin [emoji4]

Galip Kuzucu 01-04-2017 22:37

3 Eklenti(ler)
Tohumları ekmek için yeni saksılar alındı :)

Eklenti 642484

Eklenti 642485

Eklenti 642486

Erdal Hoca 01-04-2017 23:13

Sayın Galip Kuzucu, 2 yıl kadar önce eşimle çay bahçesinde otururken gözüme çarpan biberiyeden küçük bir dal kırıp balkonumuzdaki bir saksının kenarına sokmuştum. Aslında hiç de umudum yoktu. Ama o dal parçası bugün kocaman bir ağaç olma yolunda. 2 kez saksıyı değiştirdim. Hatta geçenlerde çok büyük bir saksı aldım, ama tembellikten bu hafta da değiştiremedim.

Sizin çelikler ne oldu, çimlendi mi?

Gerçekten güzel bir bitki. Ben aromasını seviyorum. Zeytinyağının içine çok ince kıyıp ekmek batırınca çok nefis oluyor :cool:

Elbette çayı da çok hoş...

Kolay gelsin...

Galip Kuzucu 04-04-2017 08:38

Sayın: Erdal Hoca şu anlık daha biberiye çeliklerinde bir gelişme malesef yok. Dediğiniz gibi çayı bir harika oluyor. Heleki şu mevsim geçişlerinde hasta olmamak için biberiye, adaçayı, ıhlamur, papatya vs. çaylar hastalanmamak için çok etkili oluyor. Kokusuda bir harika odada bir dal olunca harika bir koku bırakıyor...
Zeytinyağı ilede karıştırmayı denememiştim. Artık sayenizde onuda denemiş oluruz :)

Galip Kuzucu 04-04-2017 08:41

3 Eklenti(ler)
Soğanlar tahmin ettiğimdende iyi oldular. Maşallahları var. Sadece 3 kere sulama yapıldı...

Eklenti 642704

Eklenti 642705

Eklenti 642706

Galip Kuzucu 04-04-2017 08:46

4 Eklenti(ler)
Telgraf çiçeklerine 2.kez NPK(5.7.9) uygulaması yapıldı. Uygulamalar 15 günde 1 olarak yapılıyor bahar ve yaz boyu devam edecek. Yeni filizler ve dallar belirgin bir şekilde görünmeye başladı...

Eklenti 642707

Eklenti 642708

Eklenti 642709

Eklenti 642710

İsmail Kuzucu 04-04-2017 09:26

Soğan tarlası olmuş. :)

Erdal Hoca 04-04-2017 21:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Galip Kuzucu (Mesaj 1501465)
Sayın: Erdal Hoca şu anlık daha biberiye çeliklerinde bir gelişme malesef yok. Dediğiniz gibi çayı bir harika oluyor. Heleki şu mevsim geçişlerinde hasta olmamak için biberiye, adaçayı, ıhlamur, papatya vs. çaylar hastalanmamak için çok etkili oluyor. Kokusuda bir harika odada bir dal olunca harika bir koku bırakıyor...
Zeytinyağı ilede karıştırmayı denememiştim. Artık sayenizde onuda denemiş oluruz :)

Mümkün olduğunca kaliteli bir zeytinyağının ( hani şu buzdolabına koyunca donanlardan ;) ) içine çok ince kıyılmış halde hatta havan elinde iyice ezip karıştırabilirsiniz. O karışımı buzdolabında bekletip ekmeğe sürüp yiyebilirsiniz. En azından ben öyle yapıyorum :p

Et ve tavuğun mangal öncesinde terbiye edilmesinde yoğurt, yine gerçek zeytinyağı ve biberiyeyle 2-3 saat bekletip mangala o haliyle koyabilirsiniz :cool:

Afiyet olsun :cool:

Galip Kuzucu 07-04-2017 11:33

Tarifleriniz için cok teşekkür ederim sayın:Erdal Hoca. En yakın zamanda 2 tarifide deniyeceğim. Öellikle et ve tavuk olanı :D

Galip Kuzucu 07-04-2017 11:37

3 Eklenti(ler)
Sıradaki ektiğim bitki çilek :D
5 litrelik su şisesine delikler delerek bir saksı yaptım...

Eklenti 643107

Eklenti 643108

Eklenti 643109

Galip Kuzucu 13-04-2017 06:32

4 Eklenti(ler)
Balkonumun son üyesi kırmızı beyaz çiçek açan hanımeli :) ve sonunda maydonuzları ekmek için istediğim perlitler geldi. Perlit ile cocopeati karıştıracağım.

Eklenti 643861

Eklenti 643862

Eklenti 643863

Eklenti 643864

Galip Kuzucu 15-04-2017 00:14

3 Eklenti(ler)
Benim soğanlar aldı başını gitti. Bende onları lastikle bağlamak zorunda kaldım :D4

Eklenti 644102

Eklenti 644103

Hoya'nın keyfi gayet yerinde. İnşallah bu sene çiçeğini görebilirim :)

Eklenti 644104

Galip Kuzucu 15-04-2017 00:20

4 Eklenti(ler)
Ilk resimde ortadaki uzun iki telgraf çiçeği suda köklendiripte ekteğim çiçekler. Geribkalanlar ise son olarak kaplarda köklendirğim çelikler.

Eklenti 644105

Bahar gelince aşırı derecede yeni filizlenmeler olunca geçen seneki dalları çelik amaçlı budadım.

Eklenti 644106

Budanan dallar 5-10 cm arası bölünerek köklendirilmek üzere minik kaplar içerisinde seradaki yerlerini aldılar.

Eklenti 644107

Eklenti 644108

Galip Kuzucu 15-04-2017 00:41

5 Eklenti(ler)
Maydonuz, tere, roka ve semizotu tohumlarını ekmek için toprak hazırlamak lazım. Ben cocopeat kullanmayı tercih ediyorum. Bir kalıp cocopeat yaklaşık 20 lt su eklenerek hazırlanıyor. Hazırlanınca yaklaşık elinozde 70 lt cocopeat olmuş oluyor. Ama bunu hazırlamak için büyük bir varil, bidon vs. gerektiği için ben sadece kalıbın 4/1'ini kullanacağım. Bunun için bana 5 litre su yeterli gelecek. Birde su tutma kapasitesini arttırmak için bir miktar iri perlit kullanacağım. Perlit yatakları ülkemizde İzmir taraflarında bulunmakta ve normalde kaya biçimindedir. Bu kayalar 950 °C'de ısıtıldıklarında mısır gibi patlayarak son hallerini almaktadır.
Cocopeat kalıpları ise hindistan cevizi ağaçından yapılmaktadır. Hindistan cevizi ağaçı kabukları parçalanarak makina yardımı ile şıkıştırılarak kalıplar haline getirilir.

Eklenti 644109
Eklenti 644110
Eklenti 644111

Cocopeat kalıbının 4/1'lik kısmını bıçak yardımı ve elle küçük parçalar haline getirerek leğenin içerisine koyuyoruz.

Eklenti 644112

Sonra leğenin içerisine 5 lt suyumuzu boşaltıyoruz ve cocopeatin suyu çekmesini bekliyoruz.

Eklenti 644113

Galip Kuzucu 15-04-2017 00:50

3 Eklenti(ler)
Cocopeat parçaları suyu emdiktan sonra karışımı karıştırıyoruz ve parçalar tamamen ufalanıyor.

Eklenti 644114

Karıştırma işlemi bitince üzerine biraz perlit koyuyoruz ve tekrar karıştırıyoruz.

Eklenti 644115

Ve toprağımız hazır...

Eklenti 644116

Galip Kuzucu 15-04-2017 01:05

5 Eklenti(ler)
Tohum ekimleri için saksıların 4/3 'lük kısımları cocopeat ve perlit ile hazırlanan karışım ile dolduruldu.

Eklenti 644117

Tohumlar serpildi.

Eklenti 644118

Eklenti 644119

Tohumların üzeri yaklaşık 1 cm kadar karışım toprak ile kapatıldı ve üzerleri hafifçe bastırıldı.

Eklenti 644120

Son olarak saksılar fısfıs ile sulanarak beklemek üzere yerlerine konuldu.

Eklenti 644121

YeniGine 15-04-2017 23:48

Maşallaaah, süpeeer... Emeklerine sağlık sevgili Galip...

Galip o soğanları neden bağladın öyle olmuşlar artık iyice, koparıp koparıp salataya, ekmek arasına, kısıra... Süper olur valla...

Galip Kuzucu 16-04-2017 06:25

Teşekkürler. Evde tek kişi olunca 4-5 tane soğn bile zor bitiyor sayın:YeniGine :D

Galip Kuzucu 21-04-2017 15:51

3 Eklenti(ler)
Roka, tere ve semiz otları çıkmaya başladılar. Tohumları serperken biraz fazla serpmişim galiba :/ Maydonuzlarda daha bir hareketlenme yok malesef :(

Eklenti 645179

Eklenti 645180

Eklenti 645181

zynlby 24-04-2017 08:54

gün geçmiyor ki yeni bir şeyler öğrenmeyelim.
hay maşallah, ellerinize sağlık, bende deneyeceğim bunu sağolun sayın Galip Kuzucu


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:44.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025