agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   Sevgihoca / Balkon (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/38120.htm)

sonkez 07-01-2016 13:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevgihoca (Mesaj 1430119)
Diktikten sonraki halleri

Gule,gule sihhatli buyuyup,bol cicekli olsunlar.En bastaki sari aciyormus.Bendeki kocaman oldu ama acmadi insAllah sende cicegini goruruz sevgili Sevgi hocam

sevgihoca 07-01-2016 17:37

Sevgili Duygu,mor yapraklı çiçeğimin adı uyku çiçeği.Onu ben de çok seviyorum.Kış başı dünürüm bir dal dikmişti.İki üç günde bir birer yaprak çıkara çıkara bu kadar oldu.İçindeki küçük çekirdekten çoğalıyor.İstersen bahara doğru sana küçük bir yere diker gönderirim.Sepelerimi beğendiğin için teşekkür ederim.

sevgihoca 07-01-2016 17:39

Sevgili Jakin,sepetlerimi beğendiğin için teşekkür ederim.Küçük mutluluklar işte.Akşam oldu simidimi yemişsinizdir herhelde.Afiyet olsun.Sevgiler.

sevgihoca 07-01-2016 17:45

Sevgili Sonkez,sayfama uğradığınıza sevindim.Sayenizde türlerimi çoğalttım.Kaynana dilinin çiçeğini ilk defa bu sitede gördüm.Sarı açıyor,göndermenize çok sevindim.Dediğiniz gibi inşallah açar.Benim de Sevgili Aerosol gibi 3-4 sene beklemem gerekirse hiç şaşmam.Efe püskülünü de çok seviyordum,çok teşekkür ederim.

pınar59 07-01-2016 18:30

Sn Sevgi öğretmenim bir hafta önce tavşan çiçeği aldım ama hiç memnun edemedim çiçekleri eğrildi yaprakları bozuldu sizin bitkiniz süper acaba nasıl mutlu edebilirim kaybetmek üzereyim yetiş doktor. Selamlar.

sevgihoca 07-01-2016 18:40

Pınarcığım,sıklamen soğuyu seviyor,benimki kapalı balkonda.Ayrıca aydınlık camın önünde.Üzerine çok fazla güneş gelmiyor.Toprağına elimle bakıyorum kurumuşsa suluyorum.Bilmem yardımcı olabildim mi?Sevgiler.

duy-gu 07-01-2016 22:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevgihoca (Mesaj 1431717)
Sevgili Duygu,mor yapraklı çiçeğimin adı uyku çiçeği.Onu ben de çok seviyorum.Kış başı dünürüm bir dal dikmişti.İki üç günde bir birer yaprak çıkara çıkara bu kadar oldu.İçindeki küçük çekirdekten çoğalıyor.İstersen bahara doğru sana küçük bir yere diker gönderirim.Sepelerimi beğendiğin için teşekkür ederim.

Çok sevinirim, şimdiden teşekkür ederim :)

sevgihoca 07-01-2016 22:53

Rica ederim,Duygu.Sevgiler.

sevgihoca 10-01-2016 12:52

2 Eklenti(ler)
Sardunyalı bir resimle herkese iyi pazarlar.Sardunyalar hava şartlarına göre bir içeri bir dışarı.Bugün hava güzel sardunyaları balkona çıkardım.

sevgihoca 10-01-2016 12:58

5 Eklenti(ler)
Kalanşolarım pek güzel oldular.Onlara bakınca mutlu oluyorum.Çok önemli bir şey başarmışım sanki.Onlara bakmayı becerince değişik renklerini de edinmeyi düşünüyorum artık.

sevgihoca 10-01-2016 13:17

Eçeverya

3 Eklenti(ler)
Koçtaş'a üç çeşit sukulent gelmiş,ikisine yapıştım hemen,biraz pahallıydı,kızım elimden birini aldı,bıraktı.Ama ben birkaç gün sonra gidip alacağım.Aaa,bunlarla rahat alışveriş edilmiyor.İyisi mi kendi başına gitmek.Sukulentlerin yaprakları yerlere dökülmüştü,güzelce topladım,böyle durumlarda kızlarım beni tanımıyormuş pozisyonu takılırlar.(Şakadan)Satış elemanları yüzüme karşı bir şey demediler ama içlerinden bir şey dedilerse bilemiyorum artık.Eve gelince yaprakları sıraladım,bakalım ne kadarı tutacak.Bu konuda çok başarılı olduğum söylenemez.

Sedum sermentosum,bir iş yerinden istemiştim.Baksanıza bahara hazırlanıyor gibi.

sevgihoca 10-01-2016 13:27

2 Eklenti(ler)
Yaprağı güzelim,kapalı balkonda donmak üzereydi ki içeri aldım.Yaprakları buruş buruş olmuştu.Neyse düzeldi,şimdilik salonda.Süt ağacım da bitlenmişti.Nasıl oldu anlamadım,hemen sinek ilacı sıkmıştım.Arada bulaşık deterjanını köpürtüp yapraklarını yıkadım.Tabii biraz yaprakları döküldü.Sevgili Jakin sinek ilacıyla olacak mı sonucu bildirin demişti.İdare ediyoruz işte,biti fazla kalmadı.

Mücevher Çalısı 10-01-2016 13:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevgihoca (Mesaj 1432214)
Kalanşolarım pek güzel oldular...

Gerçekten çok güzel olmuş kalanşolarınız. Aslında tüm çiçekleriniz bakımlı ve güzel;)

Benim kalanşoların katlısı-katsızı hepsi yaprak kızarttı, soğuk havadan olması gerekiyor. Bir araştırmalı kaç dereceye kadar dayanıyormuş dedim baktım "burada" "-1", "burada da" katlı çeşidine" -6"diyor bu site. Demek ki sıcak iklimde kırmızı, soğuk iklimde yeşil olacak bu güzelliğin yaprakları:p Bir terslik var burada ama olsun:D

Resulgur 10-01-2016 14:04

Sn. Hocam emeğinize sağlık çok iyi bakmışsınız çiçeklerinize .. Resimlerde çok başarılı tebrik ederim.;)

aleydi 10-01-2016 15:56

Sepetlerden beri hep yazıcam:). Çok tatlı olmuşlar sevgihocam güle güle kullan.
Bende kalanchoeleri çok seviyorum. Bu yıl benimkiler hiç çiçeklenmediler. Bir şeyleri eksik bakamadım. Sıra gelmedi onlara:).

Yaprak güzeli ve sedumda çok güzel, güle güle büyütün.

sevgihoca 10-01-2016 17:46

Sevgili Mücevher Çalısı,kalanşolarım soğuklara kadar dışardaydı,sonra içeri aldım.Balkonda saksının birine bir dal sıkıştırmıştım,donmuş.Dipten verir belki,bilemiyorum.Ben de yaprakları kızarmış kalanşoyu daha çok beğeniyorum.Çiçek açtılar ya önemli değil.

sevgihoca 10-01-2016 17:50

Sn Resul,beğenileriniz için teşekkür ederim.Aslında fotoğrafçılığı öğrenmek istiyorum,merakım var.Belki de bir fotoğraf makinesiyle başlamak lazım.

sevgihoca 10-01-2016 17:58

Sevgili Aleydi teşekkür ederim.Sizde çiçek çok olunca,bahçe derken her şeye yetişmek zor oluyordur.Toprağı kurudukça sulamanızı öneririm.Sizin bütün çiçekleriniz çok güzel,kalanşolar da nazarınız olsun.

Mücevher Çalısı 10-01-2016 18:01

Sevgi hocam beyaz kalanşonuz yeni mi, geçmiş yıl(lar)dan mı? Neden sordum; yıllar önce ben de sizinkine benzer bir tane almıştım, bir süre sonra renk değiştirdi, pembe oldu. O gün bu gündür beyazlarına bakıp geçiyorum. Sizinki çok güzel açmış kar beyazı maşaallah:)

Ayrıca beyaz sardunyanıza da bayıldım;)

flaneuse 10-01-2016 18:02

Sevgihocam, arsızlık edip o dünya güzeli uyku çiçeğinizden bir dal da ben rica edeceğim. Artık ne zaman uygun olursanız...

Yalnız ona yol arkadaşı lazım, belki yaprağı güzelim dediğinizden de eklemeyi düşünürsünüz yanına biraz :)

sevgihoca 10-01-2016 18:19

Sevgili Mücevher Çalısı,beyaz kalanşoyu yaz başı dikmiştim,ilk defa açtı.Ben de merak ettim şimdi,çiçeklerde renk değişikliği olabiliyor.Pembe açmasında da mahsur yok.Beğendiğiniz için teşekkür ederim.

sevgihoca 10-01-2016 18:30

Sevgili Flaneuse,ne demek,uygun bir zamanda memnuniyetle gönderirim.Çok haklısınız,göndermişken tek çiçek olmaz tabii ki.Haberleşiriz.Kaktüsçülere ne olmuş böyle,çiçeğe mi başlıyorsunuz?:p:p

flaneuse 10-01-2016 18:47

Sizin şenlikli balkonları, bahçeleri, terasları görünce ister istemez canımız çekiyor hocam :p

engin koç 10-01-2016 19:36

Sevgi hocam merhaba.
Bu ne güzel sayfa böyle emeğinize sağlık.
Hepsi çok güzeller.
Benim favorim 261 in 2. resmi euphorbia trigona.
Ona bir kargı takmanızı ve ağır bir saksı kullanmanızı öneririm.
Sağlıcakkla.

sevgihoca 10-01-2016 19:38

Teşekkür ederim Flaneuse.Birkaç gün sonra uyku çiçeğini çekirdeğiyle kazasız belasız ayırmayı düşünüyorum.İlk defa büyüttüğüm için ben de çiçeğin acemisiyim.Sizin balkonları da şenlendirmek lazım,haklısınız.

sevgihoca 10-01-2016 19:45

Sayfama hoşgeldiniz Engin Hocam.Çiçeklerimi beğenmenize sevindim,teşekkür ederim.Dediğiniz resme baktım,o zaman seramik ya da toprak saksı gerekir.Bitten kurtarırsam bahara doğru saksısını değiştiririm hocam.Siz de sağlıcakla kalın.

engin koç 11-01-2016 19:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevgihoca (Mesaj 1432219)
Yaprağı güzelim,kapalı balkonda donmak üzereydi ki içeri aldım.Yaprakları buruş buruş olmuştu.Neyse düzeldi,şimdilik salonda.Süt ağacım da bitlenmişti.Nasıl oldu anlamadım,hemen sinek ilacı sıkmıştım.Arada bulaşık deterjanını köpürtüp yapraklarını yıkadım.Tabii biraz yaprakları döküldü.Sevgili Jakin sinek ilacıyla olacak mı sonucu bildirin demişti.İdare ediyoruz işte,biti fazla kalmadı.

bu iki varya bu iki inanılmaz
İlla kargı lazım ama ip bağlarken sakın dikenlere değdirmeden
dal vermesi in ben duaya başlayayım

:-(
Denge olsun diye dibi ağır olsun istemiştim ..

sevgihoca 11-01-2016 20:21

İnşallah bu bahar dal verir hocam,yazın dikmiştim.Dediklerinizi yapacağım,diktiğim de çok küçüktü,saksısı da küçük oldu.Eğer dal verirse çok mutlu olacağım.Dal vermesi duaya mı kaldı,yılbaşı da çiçek açmadı,çook dua etmem gerek çok hocam.

engin koç 11-01-2016 20:23

hocam dua et da dal vermesin ;-)

sevgihoca 11-01-2016 20:42

Niye acaba,büyümesi mi duruyor?

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:54.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025