![]() |
:) Maşallah gelişiyor ve güzelleşiyor çiçekleriniz sevgili sevgihoca'm.
Sizin saksıyı dolduran sedumunuz (Bir türlü öğrenemedim hep karıştırıyorum sedum-sukulent) benim geçenlerde komşumun bahçesine diktiğimden mi Sevgihoca'm. |
Evet,ondan olması gerek.Adını ben de bilemiyorum.Kıştan etkilenmiyormuş.Sizinki de çabuk büyür inşallah.
|
Sayın Sevgihocam affedilen geçiktim öğretmenler gününüzü kutlarım çok sabır isteyen bir meslek ama bir okadarda kutsal affedilen ciddi sağlık sorunları yaşıyorum. Selamlar.
|
Çok teşekkür ederim Pınarcığım.Sağlık problemleri yaşamanıza çok üzüldüm.Hayırlı şifalar diliyorum.
|
Begonya
3 Eklenti(ler)
Geçen gün Migros'ta nihayet yeni gelmiş birkaç çiçek buldum.Begonyayı aldım.Hiç huyunu suyunu bilmiyorum ama anlaşmaya çalışacağız.Birkaç poz da begonyadan.Sevgiler.
|
Çiçek açanlar
4 Eklenti(ler)
Kaktüsüm açmış,görünce fotoğrafını çektim hemen.Episkiyanın açmasını bekliyordum.Bugün açmış,sadece bir tane.Hep böyle yapıyor,şöyle bir dolu dolu açmıyor.Kırmızı saksıdaki kaktüsümü annem isteyince vermiştim.Kökleri zayıflamış,normalde top top olması gerekirken boya gitmişti.Ben de eve getirdim,şimdi de peri bacaları gibi garip bir hal aldı.Ama durumu iyi.
|
Bitkileriniz maşallah sağlıklı ve cap canlılar, episkiyanın rengi pek şekermiş tek te olsa çok yakışmış oraya, güle güle büyütün güzelliklerinizi.
|
Teşekkür ederim Akçabardak.
|
Sn. Sevgihoca, gül begonyaya fazla su vermeyin, hele de kışa girerken. Ben sanırım bir tanesini fazla sudan dolayı kaybedecek gibiyim. Dal kökten koptu. Kopan dalın ucunu kestim ve tekrar toprağa yerleştirdim. Bakalım ne olacak. Bu arada sanırım eşiniz daha büyük bir ev almak zorunda kalacak. Allah O'na yardım etsin.
|
Sn. Sevgihoca, gül begonyaya fazla su vermeyin, hele de kışa girerken. Bu arada, eşiniz sanırım daha büyük bir ev almak zorunda kalacak. Allah O'na yardım etsin.
|
Sağolun,söylediğiniz iyi oldu.Eve getirdiğimde çok ıslaktı zaten sulamadım.Toprak kurudukça sularım.Ev meselesine gelince şimdilik mutfak balkonumla idare ediyorum.Ama keşke alsa,belki de sizi Allah söyletmiştir.
|
Bu köşe kış köşesi
5 Eklenti(ler)
Evet, havalar soğudu,bütün kızlar mutfak balkonuna toplandık.Ayrıca komşumun yaprak güzelleri de ağaç gibi olmuş,çekmeden duramadım.Süs biberi ve begonyası.
|
Değerli kardeşim, bu güzel çiçeklerin rahat edebilmeleri için (sizin değil) en kısa zamanda daha geniş bir ev almanız dileği ile eşinize sağlık diliyorum.
|
Ablacım mesajını yanitlıyabildim mi bilmiyorum internetten pek anlamıyorum teşekkür ederim Sağolun iyi geceler.
|
Ama ben rahat edersem,çiçeklerim de rahat olur,Cengizildas.Dileğinizin kabul olması temennisiyle.Teşekkür ederim.
|
Pınarcığım,mesajın geldi.Teşekkür ederim.:p
|
Cama çıkmış üç güzel
4 Eklenti(ler)
Nihayet Koçtaş'a çiçek gelmiş.Daha doğrusu ben üstüne gelmişim.Sümbül soğanları,kalanşo çoktu.Ben de kaktüs aldım.Her tarafımıza batırdık dikenleri.Kasadaki kız bunları niye alıyorsunuz dedi.Zar zor paketledik,neyse sağsalim eve getirdik.Birkaç gün bekledikten sonra saksılarını değiştirdim.Camın önünde menekşelerim bozulunca onları kaldırdım,kaktüsleri koydum ama gözüm üstlerinde.
|
2 Eklenti(ler)
Bekliyorum,bekliyorum açmıyorlar,baharda dikmiştim.İlk kez açacaklar,açsalardı rahatlayacağım.Balkondalardı,soğuklar başlayınca içeri aldım.Sanki içerde birden çiçekli dallar uzadı.
|
Yeni kaktüsler de, süslenmiş saksılar da çok güzeller...Ellerine sağlık sevgihoca.
|
Sn. Sevgihoca, kalançolar bizde daha yeni yeni uç vermeye başladı. Sanırım çok az bir müddet sonra çiçeklerini göreceğiz. Bu arada benimkiler hala balkondalar ve bir şey olmadı.
|
Asmalıtepe teşekkür ederim.Çiçeklerinize gözüm gibi bakıyorum.Hem de şöyle bir süsleyim dedim.Soğuktan bir şey olur diye kapalı balkonumdalar.O yaprakları kedi tırnağı gibi olan açık balkonda bir şey olur mu?Sizde evde durduğu için dışarı koymadım.
|
Sn.Cengizildas,Havalar birkaç gün soğuk olunca içeri aldım.Baktım keyifleri iyi içerde duruyorlar.Geçen gün sitede okudum kalanşoları kışın içeri alın diye.Kimisi de yaz-kış balkondalar diyor.
Benim gül begonya aynen sizin dediğiniz gibi kökü çürümüş.Kökünü temizledim,yarın yeni bir toprağa dikeceğim.Siz ne yaptınız? |
:) Merak ettim, kasadaki bayana ne cevap verdiniz sevgili sevgihoca'm. :)
Kaktüsleriniz hayrlı olsun, saksılarınız çok güzel olmuşlar, ellerinize sağlık... |
Teşekkür ederim Yenigine.Ne deyim,ben çiçek hastasıyım kızım,baksana ne güzeller dedim.Başkaları da gelince,kız bu kaktüsler niye geldi ki dedi ve güldük.Demek ki kaktüsler herkese sevimli görünmüyor,oysa ben onları çok beğenerek aldım.
|
:) Bayana, ağaçlar.net adresini verseydiniz... Eskiden ben de derdim kaktüsler için ve çiçek açtıklarını bile bilmezken aman bunlar da ne böyle diye. Fakat şimdi her biri farklı güzel görünüyor gözüme... :( Ama ne yapayım benim yerim dar oynayamıyorum. Ailedeki kaktüslerle mutlu oluyorum.
|
Aynen öyle YeniGine.Ben kaynanadilinin açtığını bilmiyordum,sitede açmış halini görünce bayıldım.Benim aldıklarım açıyor mu acaba,bilmiyorum.Ya da bütün kaktüsler açıyor mu?
|
Sayfanız çok hoş sayın sevgihoca. Güzel arajmanlar yapmışsınız elinize sağlık...
|
Teşekkür ederim Umutdünyası,sizinkiler gibi olmaz ama deneyim dedim.Ben de bugün sukulent sayfanızı gezmiştim.Güzel çalışmalar yapmışsınız.Şöyle dolu dolu olup tabağı doldurmuyorlar ki.Büyürler diye bekliyoruz.
|
Estağfurullah sayın sevgihoca. bizler sizlerin sayesinde bu güzel doğa harikası çiçeklerle buluştuk. Benimde sukulente ve terarryuma olan ilgim bu form sayesinde yaklaşık 2 aydır devam ediyor. Sizinde dediğiniz gibi ilerde inşallah dolu dolu olurlar... ;)
|
Öğretmenim çok güzel bir koleksiyon olmuş iş bitkiyi toprakla buluşturmakla bitmiyor oya gibi işlenen saksı lar sabırla açması beklenen çiçekler hepsi hepsi çok güzel ailenizle mutlu günler dilerim.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 13:54. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025