agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   A_NOMAD / Balkon, ev (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/37553.htm)

Emineyyüp 07-07-2015 14:35

Benim de tohumdan yetiştirdiğim 3 tanecik domatesim var ama daha çiçek bile vermediler.Ben de mi şişle tehdit etsem ne.:p:p

A_NOMAD 08-07-2015 16:38

1 Eklenti(ler)
Atlaslarımı balkona çıkarırken 3 büyük endişem vardı: Yetersiz ışık, bol rüzgar ve zararlılar…

*Çok şükür zararlılarla şimdilik sorun yaşamadık / karşılaşmadık.

Hemen hemen her sulamalarında enzim kullanıyorum, ara sıra da yapraktan enzim uyguluyorum ve enzimin kesinlikle çok etkili olduğunu söyleyebilirim. Belki zararlılara karşı güçlenmelerine de yardım etmiş olabilir zira temizlikte kullanırken tecrübe ettim ki enzimin böcek kaçırıcı etkisi de var…

*Rüzgar da zannettiğimden daha az rahatsız etmiş gibi görünüyor, zarar vermemesine hayret etsem de bunun için günde çok kere şükürler ediyorum.

Balkonumun rüzgarla yaşadığı şiddetli bir aşk var, artık bundan eminim :D
Bütün şehirde yaprak kıpırdamazken bizim balkonda 'El Nino' hüküm sürüyor!

Atlaslarım sürekli sallanmayı / savrulmayı oyun gibi mi algıladılar bilemiyorum ama her ne sebeple olursa olsun, bundan kötü etkilenmemiş olmaları çok sevindirici.

*Işık konusu ise benim için tam bir sürpriz oldu. Şöyle ki, içerideyken bol güneşte yaşıyorlardı ve bu durumdan memnun görünüyorlardı ama balkona çıktıklarından beri gün boyu bol aydınlık olmasına rağmen güneşi sadece sabahları ve kısa süreliğine görebiliyorlar.

Görünümlerinde güneş ışığı eksikliğine işaret eden (renk tonunda değişiklikler, sürgünlerde anormal incelme ve uzamalar, cılızlaşmalar, yapraklarda yumuşama-incelme ya da şekil bozuklukları gibi) hiçbir şey olmaması bir tarafa, balkona çıktıklarından beri çok daha sağlıklı görünmeye ve daha güzel gelişmeye başladılar, güçlendiler. Elbette tamamen açık havada olmalarının katkısı da yadsınamaz.

''Az güneşi, bol güneşten çok daha fazla sevdiler'' diyebilirim yani…

**Tüm bu iyi gelişmelerin yanında canımı sıkan şeyler de oldu.

Prenses (Epiphyllum oxypetalum)’in ilk tomurcuğunun gelişmesi bir noktada durdu…
Tomurcuk hala canlı (umut tamamen bitmiş değil yani) ama büyümüyor ve gerçekçi olmak gerekirse büyük olasılıkla kısa süre içinde tutunmayı bırakıp düşecektir.

Eklenti 564795

Aslında bunu bekliyordum çünkü yaptığım hataların bilincindeyim.

-Tomurcuk çıkartmış olduğu halde Prenses’in yerini değiştirmem çok yanlıştı, bile bile bunu yaptım :mad:

-Tomurcuğa dokunmamak gerekiyor ama ben (tahmin edeceğiniz üzere) bunu da yaptım, bir kez de değil üstelik… :rolleyes:

-Balkona aldıktan sonraki ilk sulamayı biraz geciktirdim, toprağını her zamankinden daha fazla kuruttum yani…

Bu tamamen tecrübesizlikten (ilk tomurcuk sonuçta) kaynaklandı aslında, birçok bitki 'tomurcuklanma döneminde suyunun azaltılmasını istiyor' diye öyle davrandım.
Sonradan öğrendim ki bir gecelik gelinleri tomurcuklanma döneminde susuz bırakmamak gerekiyormuş, takip eden sulamalarını her zamanki düzeninde devam ettirdim ama olan olmuştu artık…

[Çocukluktan itibaren 'deneme-yanılma' yöntemiyle öğrenmeye programlanmış bir jenerasyona mensubum ve kanımca en etkili öğrenme yöntemi de budur.

Okuyarak, dinleyerek, görerek öğrendiklerimiz unutulabiliyor (aslında hiçbir şey unutulmaz, bilinç altına girip saklanırlar ve bazen saklandıkları yerden çıkartmak da çok zordur) ya da bu bilgileri bulabilmek için hafızamızın altını üstüne getirmemiz gerekebiliyor...

Oysa canımız yanarak öğrendiklerimizi asla unutmayız.

Bu şekilde edinilmiş bilgiler, bilinç altımıza doğru 'yan gözle bile' bakmazlar.

Örnek: Yanan sobanın sıcak olduğu bilgisi :D]

Elbette tomurcuğun gidişatında kontolüm dışında şeyler de etkili olmuş olabilir.

-Havalar bir türlü ısınmadığı için tomurcuğun gelişmesi durmuş ya da rüzgar nedeniyle tomurcuk etkilenmiş olabilir, bunlara müdahale şansım yok…

**Güzel sürprizlerle de karşılaştım: Birkaç yeni tomurcuğumuz daha geliyor!

''Şişleri tehdit olarak algılamış olabilir mi?'' diye aklımdan geçmedi değil :D
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Tilki Mete (Mesaj 1394090)
Bence çapadan değildir o :D ( şişle tehdit etti )

Biraz büyüsünler, fotoğraflarını o zaman ekleyeceğim. Makro çekim yapma şansım olsaydı (telefonumla fotoğraf çekiyorum, makinem yok) boy boy fotoğraflarını hemen paylaşırdım ama şartlarım gereği sabretmem gerekecek…

(!) Kendime hatırlatma: Yeni tomurcukların zarar görmemeleri için (rüzgar konusunda yapabileceğim tek şey dua etmek) ne yapıp edip kendimi frenlemeli, yeni tomurcukları sadece uzaktan sevmeliyim ve sulamayı aksatmamalıyım!

modelci 09-07-2015 19:22

Ben ilk fotoda oklava gördum

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

A_NOMAD 09-07-2015 19:37

Evet, oklavadan desteklerim var. :)

A_NOMAD 10-07-2015 11:11

3 Eklenti(ler)
Farklı farklı başlıklarda hep görürdüm, bazı şanslı üyelerimizin 'bu sabah bir de ne göreyim, benim X bitkim meğer kocaman tomurcuk yapmış da bunca zaman benden saklamış' tarzı mesajlarını ve özenirdim, 'benimkiler de acaba bir gün bana böyle bir sürpriz yapar mı ki' diye içimden geçirirdim...

Bu sabah, o heveslisi olduğum hoş sürprizle bana günaydın diyen ''Yıldız (Stapelia grandiflora)'' oldu ;)

Onca tomurcuk kaybetti diye üzülüp duruyordum, hatta yardım almak için 'tomurcuk kaybı yaşamayan' üyelerimizden yardım istemeye de başlamıştım.

Her gün kontrol etmeme rağmen bu yaramaz, benim meraklı gözlerimden saklanmayı başarmış ama bu sabah yakalandı, inşallah açılmış halini de paylaşmak kısmet olur :)

Yıldız'ın yaşatabildiği 3 tomurcuktan biri ve epey büyümüş, her ne kadar hala 'tomurcuklanma döneminde yapılması gereken doğru sulamanın' ne şekilde olduğunu öğrenememiş olsam da onu gördüğüme çok sevindim...

Eklenti 565140

Yıldız Hanım'ın tomurcuklarıyla verdiği poz da hoşuma gitti.

Eklenti 565141

Ayşe (Senecio rowleyanus) ise güzellik uykusuna yattı, sonbaharda uyanıp süslenecek inşallah ;)

Eklenti 565142

evdeçiçek 10-07-2015 11:38

Sevgili A_NOMAD,

Bendeki senecio rowleyanus (Ayşenin akrabası) uykuya falan geçmedi, uzayıp duruyor. Nisan ayında dikmiştim, o günden beri gelişimine devam ediyor. Sizden öğrendiğim bilgilere göre sonbaharda gelişmesi gerekiyor, acaba yanlış giden bir şey olabilir mi? Bitkimi kaybetmek istemiyorum.

A_NOMAD 10-07-2015 11:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi evdeçiçek (Mesaj 1394899)
Sevgili A_NOMAD,

Bendeki senecio rowleyanus (Ayşenin akrabası) uykuya falan geçmedi, uzayıp duruyor...

Sevgili evdeçiçek, Ayşe'nin bulunduğu yer sıcağı fazlasıyla hissettirdiği için bu günlerde uyumaya başladı ama senin bitkinin bulunduğu yer nispeten serinse henüz uyumaya yeltenmemesi normal.

Sıcakları hissetmeye başlayınca uyuyacak, en azından şekerleme yapacaktır, dert etme ;)

Sevgi Durul 10-07-2015 11:52

Sevgili A_NOMAD, stapelialar dilini çözemediğim bitkilerden ve bende hep gelişememişler, tomurcuk yapıp açamamışlardır. Sizin tomurcuğu görünce kendiminmiş gibi sevindim.:)

En yakın zamanda çiçeğini görmek dileğiyle...

Biraz önce ben de, epeydendir açmasını beklediğim kaynana dilimin çiçeğini gördüm. Bir sevinç bir sevinç, görmelisiniz.:)

A_NOMAD 10-07-2015 12:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 1394904)
Sevgili A_NOMAD, stapelialar dilini çözemediğim bitkilerden ve bende hep gelişememişler, tomurcuk yapıp açamamışlardır...

Sevgili SDurul, aynı dertten muzdaripmişiz sizinle...

Umarım bu tomurcuklar bari açar da çiçek görebiliriz, dilleriyle ilgili bir ipucu bulursam ilk size haber edeceğim ki sizinkiler de çiçeklensin artık :)

Sevincimi paylaşmanız ve sevincinizi de paylaşmanız beni çok mutlu etti, hemen sizin kaynana dili çiçeklerinize bakmaya geliyorum (fotoğraflarını yüklemediyseniz, yüklemenizi beklerim artık), biraz gözüm-gönlüm açılsın ;)

A_NOMAD 10-07-2015 12:23

1 Eklenti(ler)
Sevgili kelebek çalısı teyzeleri sağ olsun, balkondaki kızlarım için sinek/böcek tuzağı getirmişti dün...

Sabah tuzağı kontrol ettiğimde, vakit kaybetmeden çalışmaya başladığını gördüm, kendisine tekrar çok teşekkürler ;)

(Çift taraflı yapışkan, sarı bir levha, zehir içermiyor)

Eklenti 565153

Ben de gözüme, tohumla dolu birkaç 'Tespih ağacı (Melia azedarac)' kestirdim...

Tohumlarından bol bol toplayayım ki elimde tedbir bulunsun :)

A_NOMAD 20-07-2015 23:28

1 Eklenti(ler)
Tatil dönüşü (yani tam olarak yarım saat önce :D) Yıldız'ın açmak üzere olan tomurcuğu ile karşılaşmak pek hoş oldu ;)

Eklenti 567197

resimsel 24-07-2015 08:48

Bu süper bir görüntü, ben de tatilden döndüm ama hiç tomurcuk yok.
Darısı benimkinin başına:)

A_NOMAD 24-07-2015 10:13

1 Eklenti(ler)
Çok sevinçliyim! Şükür kavuşturana...

Sabahtan beri 'sevgiliye mayhoş mayhoş bakan aşık modunda' bu kocaman güzelliği seyrediyorum ;)
Darısı başına sevgili arkadaşım resimsel ve bu çiçeğe kavuşmayı bekleyen herkes...

Bu arada burnunuzun dibine kadar yaklaştırmadıkça hiç kötü koku almıyorsunuz, illa kokusunu duymaya çalışmanızı da tavsiye etmiyorum :D

Eklenti 567825

uyap 24-07-2015 10:28

Oy bu ne güzellik yirim :p ben onu. Yıldız hanımla size mutluluklar dilerim.

Ozlem A 24-07-2015 13:07

Gerçekten başdöndürücü güzellikte.. Adıyla yaşasın :)

A_NOMAD 28-07-2015 15:07

3 Eklenti(ler)
Çiçeğimiz açıldığı gün, akşama kadar yavaş yavaş şekil değiştirdi.

Eklenti 568550

Yapraklar geriye doğru iyice kıvrılarak çiçeğin göbek kısmını ön plana çıkardılar, bunun amacını tahmin etmek zor değil :)

Eklenti 568551

Yıldız'ın çiçeğini daha uzun süre seyredebilmek için (tozlaşma gerçekleşirse, çiçek artık görevini tamamladığı için hızla kapanıyor) ve tohum alma arzum da olmadığından içeride tutuyordum, sinekler ulaşamasın diye...

Ancak önceki gece büyük bir sinek, bir yolunu bulup eve girmiş :mad:
Dün sabah çiçeğimin üstünde dolaşan beyaz kurtçukları görünce (kurtlu halinin fotoğrafını çekmedim, çiçeğimi kirlenmiş hissettiğim için elim varmadı) kendi kendime 'ne kadar izole etmeye çalışsan da üreme döngüsünü kıramamışsın işte' dedim ve kısa süre içinde faili de bulup kapı dışarı ettim hemen :)

Tohum tutmuş mudur bilmiyorum ama bu sabah önce rengi soluklaşmaya, ardından da geriye kıvrılmış olan yapraklar öne doğru hareket etmeye başladı ve çiçeğimiz, 4 gün açık kaldıktan sonra yavaş yavaş kapandı.

Kapanırken bile havalıydı :rolleyes:

Eklenti 568552

Darısı yeni çiçeklere artık ;)

A_NOMAD 28-07-2015 15:55

1 Eklenti(ler)
Prensesim (Epiphyllum oxypetalum) bir yandan tomurcuklarını büyütmeye, bir yandan da gelişmeye uğraşıyor, pek çalışkan oldu maşallah ;)

Yeni bir gövde sürgünü, hızını almış gidiyor bakalım :rolleyes:

Eklenti 568558

A_NOMAD 18-08-2015 10:49

1 Eklenti(ler)
Yıldız Hanım yeni tomurcuklarını büyütüyor ;)

Fotoğraf karesinin sağında görülen 2 dal, psikopat kumruların ısrarla üstüne konmaya çalışmaları nedeniyle eğildi ama kırılmadı neyse ki... Sivri sivri uçlara illa konmaya çalışmak neyin kafasıdır, ne sapık kuşlarmışsınız arkadaş! :mad:

Allahım al şu kumruları YeniGine'ye gönder yalvarırım :D

Eklenti 571718

resimsel 18-08-2015 11:22

A_NOMAD;Yıldız Hanım yeni tomurcuklarını büyütüyor ;)

Maşallah, kıskanmamak elde mi? Bizimki seneye kaldı:)

A_NOMAD 18-08-2015 11:26

Sizinki seneye de kalsa eminim öyle tek tek değil, üçer beşer çiçek verecek size, çok güzel dallanıp budaklanmış çünkü ;)

uyap 18-08-2015 14:35

Gelip gidip resmine bakarken yıldız hanımın akrabalarından ben de aldım heyecanla kargoyu bekliyorum ;). Ayşe hanımda şimdi gözüm :D

A_NOMAD 18-08-2015 15:14

Bir stapelia edinmenize vesile olmuşsam ne mutlu bana, Yıldız'a bunu söyleyeyim de iyice şımarsın :D

YeniGine 18-08-2015 23:43

:) Bugün yine gittim baktım yavrulara ikisi de daha üst dallara konmuşlar. Ama çok tatlılar sevgili A-NOMAD. :(
İnşallah onlar için hazırladığın sepete gelip yuva yaparlar. :( Benim balkonumda da üreyemiyorlar artık karga ve saksağanlar yüzündün. Daha doğrusu biz insanlar yüzünden.

A_NOMAD 19-08-2015 00:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1402837)
...İnşallah onlar için hazırladığın sepete gelip yuva yaparlar...

O yuvayı, sırf bitkilerimi rahat bırakmaları için koymuştum ama onların maksadı beni delirtmek olduğu için sürekli taciz halindeler, yuvaya dönüp bakan yok :mad:

Arızalı o kuşlar ya, sevimli görünüyor olabilirler ama safi zarar, çılgınca da çoğalıyorlar, demek ki benim saksılarıma ihtiyaçları yok.

Önceleri bir yandan kızsam da gülüp geçebiliyordum ama verdikleri zarar haddinden fazla oldu. Hele ki üstüne titrediğim tomurcuklardan birini didiklemelerinden sonra...

Yine sularını tazeliyorum, kışın kötü havalarda bulgur istihkaklarını vereceğim ama sevgi duygum ağır yara aldı.

Ciddi ciddi tiksinmeye başladım kendilerinden artık...

YeniGine 19-08-2015 00:13

O halde şöyle oturabilecekleri kadar büyüklükte bir saksıya toprak koyup balkonunun bir köşesine koyuver bakalım sevgili A_NOMAD.
:) Kumrular için aptal, bir iki çöp koydukları zaman yuva yaptık sanırlar derler. Ve gerçekten görüyorum hiç olmayacak yerlere iki-üç çam yaprağı getirip koyuyorlar bir de yumurta yapıyorlar üzerine oturuyorlar; annenin ilk yuvayı terkedişinde yumurta hop aşşağıda. :( Ve ayrıca özellikle seni delirtmek için birşeyler yaptıklarını da sanmıyorum, demek ki sevdikleri, onları çeken birşeyler var orada ya da kendilerini güvende hissediyorlar... Mesela ben birkaç ağaca da yuva astım valla hiç gelen giden yok, demek ki güvenli hissetmiyorlar yuvaları.
:( Ah keşke benim buralarda da öyle çılgınca çoğalabilseler.

A_NOMAD 19-08-2015 00:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1402847)
...Ah keşke benim buralarda da öyle çılgınca çoğalabilseler.

Ben de bu nedenle dua ediyorum, buradaki kumrular sana gelsin diye :D

YeniGine 19-08-2015 00:27

:D Yakala yakala, ver kargoya gelsinler...

uyap 19-08-2015 09:36

O kumrulardan birisi inatla benim balkon camımı wc olarak kullanıyor. En sevdiği de yeni silinmiş cam :mad:. İsabetsiz atışı da yok keratanın eğitimli midir nedir :dilli:.

Mücevher Çalısı 19-08-2015 09:49

Kumru Yavrusu

1 Eklenti(ler)
Sevgili A NOMAD bu da benden sana ışınlanma yoluyla gelsin :D.

Eklenti 571822

Belki ne kadar masum olduklarını hatırlarsın...

A_NOMAD 19-08-2015 13:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Mücevher Çalısı (Mesaj 1402889)
...Belki ne kadar masum olduklarını hatırlarsın...

Yavruyken masumlar, büyüdükçe pisleşiyorlar :D

Ozlem A 19-08-2015 13:19

Katılmamak elde değil sana sevgili A_NOMAD! Yalova'da evi terketme noktasına geldim, balkona yaptıkları yavrularını büyütsünler diye perdeleri bile açmadık, evi kuş biti sardı, pisliğe gelen türlü böcek te cabası..

İstanbul'da da panjur kutusuna yumurtluyorlar, üzerinden kalkarken de cumburlop aşağıya düşürüveriyorlar.. Hadi bakalım saksılardan pencere önlerinden kırık yumurtaları topla. Çok seviyorum kuşları sevmesine de beraber yaşamak pek bi zor.

Mücevher Çalısı 19-08-2015 13:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Ozlem A (Mesaj 1402919)
Katılmamak elde değil sana sevgili A_NOMAD! Yalova'da evi terketme noktasına geldim, balkona yaptıkları yavrularını büyütsünler diye perdeleri bile açmadık, evi kuş biti sardı, pisliğe gelen türlü böcek te cabası..

İstanbul'da da panjur kutusuna yumurtluyorlar, üzerinden kalkarken de cumburlop aşağıya düşürüveriyorlar.. Hadi bakalım saksılardan pencere önlerinden kırık yumurtaları topla. Çok seviyorum kuşları sevmesine de beraber yaşamak pek bi zor.

Pisliklerinden ben de muzdaribim, burada yazmıştım bir ara. İşi o kadar azıtmışlardı ki bizim balkonu arka arkaya 2-3 kere, bir 1 gecede metrelerce pislettikleri oldu. 2-3 kere çamaşır suyuyla yıkamak zorunda kaldım -kuş gribi zamanıydı-.

Ama yine de onlara fazla kızamıyorum. Çoğalan biziz, onlar değil diye biliyorum. Her şeye rağmen bakışları çok masum, duruşları ürkekçe, yavruları çok sevimli...

A_NOMAD 19-08-2015 14:33

1 Eklenti(ler)
Prenses (Epiphyllum oxypetalum) ağaç olmaya çalışıyor sanırım ;)

Ana gövdemiz:

Eklenti 571844

YeniGine 19-08-2015 23:25

:) Tamam kızlar anlaşıldı hepiniz kumrularınızı bana yollayın... Şimdiye kadar da hiç bitlenmek gelmemişti aklıma sevgili Özlem A.
Güzel verdiğiniz bilgilere göre de kumru nesli henüz tükenmeye yüz tutmamış, benim burada azaldıkça dertleniyordum kumruların nesli tükeniyor diye. Mutlu oldum...
Tamam kumru başlığına çevirdim nerede ise sevgili A-NOMAD'ın sayfasını. Kusuruma bakmayın. Ne yapayım onları çok seviyorum.

A_NOMAD 25-08-2015 12:47

1 Eklenti(ler)
2 tomurcuğumuzu kuşlara, 1 tomurcuğumuzu güneşe kurban verdik ama kalan sağlar bizimdir, sağ kalan 3 tomurcuğumuz sağlam adımlarla ilerliyor.

Pek yakında... ;)

Eklenti 572524

A_NOMAD 25-08-2015 17:18

1 Eklenti(ler)
Her zaman sevgili SDurul ya da akçabardak'ın yanına gidecek değil ya bu böcekler, bugün benim pencereme de ilginç bir kelebek kondu ;)

Eklenti 572554

(Sineklik arkasından ve optik zoom ile ancak bu kadar net görüntü alabildim)

A_NOMAD 25-08-2015 17:47

3 Eklenti(ler)
Prenses (Epiphyllum oxypetalum) ile ilk üç tomurcuğunu kaybettiğimizde (birini benim dokunmam, diğer ikisini kumru saldırısı nedeniyle) anlaşma yapmıştık 'yeni tomurcuklar iyice şekillenmeden fotoğraf paylaşmak yok' diye ama az önce yalvara-yakara kendisinden izin aldım.

Tomurcuklarımız her ne kadar henüz yeterince şekillenmemiş/büyümemiş olsalar da artık uzaktan bile fark edilecek kadar belirginleştiler, paylaşmasam çatlardım :D

Biraz geç kalmış olsa da Prenses'im çok süslü bir gelin olmaya hazırlanıyor, sadece üç yapraktaki tomurcukların bir kısmı...
Eklenti 572558

Bu yaprağımız rüzgarda biraz hırpalandığı için hiç ümidim yoktu ama beni çok sevindirici şekilde yanılttı, böyle yanılmalara can kurban :)
Eklenti 572557

Bu ise en taze yaprağımız, en hevesli tomurcuğu taşıyor...
Eklenti 572559

Yağmur ertesi olduğu için yapraklarımız biraz lekeli ama o da nazar boncuğumuz olsun artık :D

uyap 25-08-2015 18:12

Yok anladım siz beni çatlatmaya niyetlisiniz bu gün :(. Gideyim kahvede lithopslarımı ve sedumlarımı paylaşayım ben de :D

A_NOMAD 25-08-2015 18:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi uyap (Mesaj 1404048)
Yok anladım siz beni çatlatmaya niyetlisiniz bu gün...

Kelebeği görünce imrendiyseniz hemen göndereyim size, şöyle ellerinizde gezinsin biraz, biliyorum kendilerine bayılıyorsunuz(!) :p :D

uyap 25-08-2015 18:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi A_NOMAD (Mesaj 1404049)
Kelebeği görünce imrendiyseniz hemen göndereyim size, şöyle ellerinizde gezinsin biraz, biliyorum kendilerine bayılıyorsunuz(!) :p :D

Evet evet kelebeği kıskandım :D. Prenses de neymiş kelebek dururken sevilirmiymiş :p

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:50.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025