agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   Resulgur / Balkon (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/37221.htm)

Resulgur 25-08-2015 10:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1403926)
Sayın Resulgur önce bir sorun demiş idim, fakat çok şükür sevgili Mücevher Çalısı'ndan onay almışız. Ekebilirmişsiniz; rastgelsin inşallah!..

Sn. YeniGine sordum telato ya o ekim yapmamış elinde tohumu yokmuş oda aynı şekilde ekim yapabilirsin dedi .. Mücevher Çalısı sağolsun ne zaman bir yardıma ihtiyacım olsa sağ olsun hemen yetişiyor

Resulgur 31-08-2015 14:32

Mor Fesleğen Tohumu

1 Eklenti(ler)
Mor fesleğenlerimiz çiçek açtı , tohum tuttu seneye tekrar ekelim bakalım rengi yine mor olarak mı çıkacak merak ediyorum.:D

Tohumları çıkarırken sapından tutarak sıyırma işlemi yaparak uyguladım kabukları çok oldu , araştırmalarımda sıyrılan kabuklu tohumları üfleme ile ayırılıyormuş başka nasıl bir yöntem uygulanır bilgisi olan var mı ?

Resulgur 31-08-2015 14:35

Hasat 2

1 Eklenti(ler)
Hasatımızı da yaptık :D Bu aralar taze biber fesleğen nane domateslerimizi ve salatalıklarımızı sabah kahvaltıda menemen yaparak ve salatalarımızda organik olarak tüketyoruz.

celalim01 01-09-2015 21:53

Artık Adana'da hepsi geçmeye başladı.Bugün salatalık bir adet aldım. Domatesler kurumaya başladı.Biber ,patlıcan ürüne devam ediyor.

Malum bu sıcağa ne dayanır.Güzel olan ürünlerin tohumlarını al ,sakla seneye ekersin.

sinbas 02-09-2015 00:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Resulgur (Mesaj 1405235)
Mor fesleğenlerimiz çiçek açtı , tohum tuttu seneye tekrar ekelim bakalım rengi yine mor olarak mı çıkacak merak ediyorum.:D

Tohumları çıkarırken sapından tutarak sıyırma işlemi yaparak uyguladım kabukları çok oldu , araştırmalarımda sıyrılan kabuklu tohumları üfleme ile ayırılıyormuş başka nasıl bir yöntem uygulanır bilgisi olan var mı ?

Fesleğen diğer Türkülere konu olmuş adı ile Reyhan'dır, Mor ise mor, yeşil ise yeşil devam eder, renk değiştirmez bol güneşli ve sulak yerde bir de toprağını severse iri yapraklı ve gür olur. her biçmede bir iki göz bırakırsanız minyatür ağaç gibi genişler.

Tohumları dalında tam kuruduktan sonra kabuklarda yavaş yavaş açılmalar başlar, dökülme başlamadan sıyırma veya ufalama yöntemi ile alırsınız, sonra üfleyerek kabuk ve tozlarını temizlersiniz. kışı da serin kuru bir yerde geçirirse bahara ekilmek üzere hazır olurlar.

Resulgur 02-09-2015 15:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi celalim01 (Mesaj 1405562)
Artık Adana'da hepsi geçmeye başladı.Bugün salatalık bir adet aldım. Domatesler kurumaya başladı.Biber ,patlıcan ürüne devam ediyor.

Malum bu sıcağa ne dayanır.Güzel olan ürünlerin tohumlarını al ,sakla seneye ekersin.

Burada yaz bitmeden kış geldi diyebiliriz havalar iyice soğumaya başladı kızarmayan domatesler halen üzeri çiçekli biber , salatalık ve kabaklar var meyve tutar mı bu saatten sonra bilmem. Kış kendini erken gösterdi ve çok sert geçeceğe benziyor.
Aynen dediğiniz gibi yaptım hocam seneye baharda ekmek için fesleğen tere roka çiçek soğanlarını ve diğer tohumlardan stokladım. Haziran ayında tayinimiz çıkar büyük ihtimal , zaten Bulanık ta yaza kadar bahar aylarında da havalar soğuk seyrediyor , bu yüzden domates biber vs. pek ekmeyi düşünmüyorum hasat edemicez nasılsa .. Bunu zaman gösterecek ;)

Resulgur 02-09-2015 16:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sinbas (Mesaj 1405592)
Fesleğen diğer Türkülere konu olmuş adı ile Reyhan'dır, Mor ise mor, yeşil ise yeşil devam eder, renk değiştirmez bol güneşli ve sulak yerde bir de toprağını severse iri yapraklı ve gür olur. her biçmede bir iki göz bırakırsanız minyatür ağaç gibi genişler.

Tohumları dalında tam kuruduktan sonra kabuklarda yavaş yavaş açılmalar başlar, dökülme başlamadan sıyırma veya ufalama yöntemi ile alırsınız, sonra üfleyerek kabuk ve tozlarını temizlersiniz. kışı da serin kuru bir yerde geçirirse bahara ekilmek üzere hazır olurlar.

Sn. sinbas aynen dediğinizi uyguladım. Yeni bir şey daha öğrenmiş oldum sizlerden teşekkür ederim. Seneye çimlenen tohumların resimlerini atarız bu mutluluğu hep birlikte paylaşırız inşallah ;)

telato 03-09-2015 10:13

Görüyorum ki son zamanlarda hep tohum alma işlemiyle uğraşıyorsun;) marul-kıvırcık için yer açılmıştır sanırım. Hiç balkon kıvırcıksız kalır mı:D hadii artık renklensin şu balkon:D

(tohumun yoksa gönderebilirim;) nasıl teşvik ediyorum ama:D)

Resulgur 03-09-2015 12:25

Sezonu kapatmayı düşünüyordum abi kar düşer buralara fazla sürmez .. [emoji4] yer olarak domatesleri sokecegiz onların yerine bir şeyler ekilebilir çok mantıklı .. [emoji4] Çok pis gaza geldim ha ha ..
[emoji4]

Resulgur 06-09-2015 12:02

Domates son hasat

2 Eklenti(ler)
Havalardan mıdır bilinmez domatesler geç kızarıyordu bende söküm işlemini yaptım. Çıkan domatesleri 3 5 tane fasulye ve biberlerden büyük küçük demeden yeşillerden ne varsa topladım. Kendi yetiştirdiğim ürünlerden ilk defa olacak acılı eşkili bir domates turşusu yapmaya karar verdim. Bakalım tadı nasıl olacak :D

akçabardak 06-09-2015 12:11

Ellerinize sağlık, çok güzel bir turşu olacak, ağız tadıyla tüketmeniz dileğimle.

Resulgur 06-09-2015 16:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak (Mesaj 1406330)
Ellerinize sağlık, çok güzel bir turşu olacak, ağız tadıyla tüketmeniz dileğimle.

Çok teşekkür ederim Sn. akçabardak , olunca sunumunu sizlere de yaparım hep beraber yeriz inşallah ;)

YeniGine 06-09-2015 23:33

:) Çok güzelleer, hasata ve turşuya maşallah... Hep beraber ağız tadı ile yiyelim inşallah!..

Resulgur 10-09-2015 09:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1406433)
:) Çok güzelleer, hasata ve turşuya maşallah... Hep beraber ağız tadı ile yiyelim inşallah!..

Çok teşekkür ederim sn. YeniGine ilk sizlerle paylaşacam zaten sonra yicem :D

Resulgur 10-09-2015 10:23

Balkonumdaki son domatesler

2 Eklenti(ler)
Çeri domateslerin son görüntüsü onlarla kapanışı yapacağız. Halen dalında duruyorlar bir kahvaltılık domates kaldı :D

celalim01 17-09-2015 23:15

Sezon sonu indirim yapmış domates. Bende geçen gün artık dalları ve yaprakları sararmış domateslerden bir adet domates alınca şaşırmıştım.Senin domates aynı olayı yapmış ,kapanış hediyesi.Artık alıştın ,önümüzdeki sezon daha iyi verim alırsın.

Resulgur 18-09-2015 01:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi celalim01 (Mesaj 1410735)
Sezon sonu indirim yapmış domates. Bende geçen gün artık dalları ve yaprakları sararmış domateslerden bir adet domates alınca şaşırmıştım.Senin domates aynı olayı yapmış ,kapanış hediyesi.Artık alıştın ,önümüzdeki sezon daha iyi verim alırsın.

Aynen hocam , sanırım tozlanma yapamadı balkonda bir tanesi tuttu diğerleri döküldü ama yinede sağ olsun bir tane domates verdi Allah bin bereket versin :D

YeniGine 18-09-2015 23:38

Sayın Resulgur çeri domateslerle birlikte fotoğraf da çok güzel.

Resulgur 19-09-2015 08:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1410913)
Sayın Resulgur çeri domateslerle birlikte fotoğraf da çok güzel.

Sn YeniGine Çok teşekkür ederim. Profesyonel makineyle çektim resimleri ondandır. [emoji4]

Resulgur 21-09-2015 14:46

Latin Çiçeği

1 Eklenti(ler)
Merhaba arkadaşlar. Latin çiçeğimin önceki ve sonraki hali bu şekilde ne yapmam gerekiyor ?? Sadece dalları kaldı , Kurtara bilir miyiz. :o

Resulgur 21-09-2015 14:49

Karışık Domates Turşusu

1 Eklenti(ler)
Turşumuz da olmuş buyurun hep birlikte yiyelim. ;)

akçabardak 21-09-2015 17:05

Ayy pek te güzel görünüyorlar, ben dememişmiydim çok güzel olacak bu turşu diye... ellerinize sağlık, yemiş kadar olduk afiyetler olsun.

Resulgur 21-09-2015 18:02

Kendim Yaptım

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak (Mesaj 1411320)
Ayy pek te güzel görünüyorlar, ben dememişmiydim çok güzel olacak bu turşu diye... ellerinize sağlık, yemiş kadar olduk afiyetler olsun.

Sn. akçabardak çok teşekkür ederim aynen dediğiniz gibi oldu. Tadı da çok güzel olmuş içinde şeker ve sıvı yağ da var :cool:

YeniGine 21-09-2015 23:07

:D Şimdi de benim ağzım sulandı Sayın Resulgur. Maşallah çok güzel görünüyorlar, afiyet olsun.

Resulgur 22-09-2015 13:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1411394)
:D Şimdi de benim ağzım sulandı Sayın Resulgur. Maşallah çok güzel görünüyorlar, afiyet olsun.

He yav acılı eşkili bir turşu olmuş her baktığımda ağzım sulanıyor. :D

SambaMustafa 25-09-2015 09:40

Resul bey cok keyifli bir baslık olmus ve keyifle okudum.guzel urunler almıssınız ve finalide turrsu ile guzel olmus dostlarda destek vermiş ve bu guzel olay bilgi paylasımı ile dahada guzellesmiş.bu keyfi yasadıgınız ve bizede yasattıgınız için tesekkurler

Resulgur 25-09-2015 13:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SambaMustafa (Mesaj 1411760)
Resul bey cok keyifli bir baslık olmus ve keyifle okudum.guzel urunler almıssınız ve finalide turrsu ile guzel olmus dostlarda destek vermiş ve bu guzel olay bilgi paylasımı ile dahada guzellesmiş.bu keyfi yasadıgınız ve bizede yasattıgınız için tesekkurler

Sn. SambaMustafa çok teşekkür ederim efendim. Sağolsunlar buradaki insanlar çok yardımsever ve cömert insanlar. Bir sorunun varsa hemen yardımcı oluyor lar onlardan çok şey öğrendim. Herkese çok teşekkür ederim. Sizlerinde bu güzel yorumunuz çok mutlu etti çok sağolun. Herkese iyi bayramlar dilerim. 🍬

Resulgur 25-09-2015 17:18

Neden kimse cevap yazmamış Çiçek ölüyor

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Resulgur (Mesaj 1411296)
Merhaba arkadaşlar. Latin çiçeğimin önceki ve sonraki hali bu şekilde ne yapmam gerekiyor ?? Sadece dalları kaldı , Kurtara bilir miyiz. :o

Ne yapmam gerek bu çiçeği :o

Resulgur 28-09-2015 19:33

SalataLık tOhumu NAsıl ÇıkartıLır

4 Eklenti(ler)
Komşunun bahçesini gezinirken bir kaç tane tohuma yatmış hıyar gördüm ve aldım. Bir tanesini deneme amaçlı tecrübe edinmek için buradan öğrendiklerimle tohumu çıkarmak için kolları sıvadım. :D

Eklenti 579196
Tohum alma olgunluğuna yetişmiştir umarım ?
Eklenti 579197
Burada tel süzgeçte yıkanan tohumları su dolu kabın içine bırakarak suyun üzerinde kalan tohumları çıkarıp attım. Dibe çöken tohumları kurutmak üzere çay tabağının içine koydum.
Eklenti 579198

Eklenti 579199

Bu tohumlarla seneye ekim yapıp gerekli notları sizlerle paylaşmak istiyorum. Bakalım başarılı olabilecekmiyim ilk defa hıyar tohumu çıkarıyorum. :p

sinbas 28-09-2015 20:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Resulgur (Mesaj 1412189)
Komşunun bahçesini gezinirken bir kaç tane tohuma yatmış hıyar gördüm ve aldım. Bir tanesini deneme amaçlı tecrübe edinmek için buradan öğrendiklerimle tohumu çıkarmak için kolları sıvadım. :D

Bu tohumlarla seneye ekim yapıp gerekli notları sizlerle paylaşmak istiyorum. Bakalım başarılı olabilecekmiyim ilk defa hıyar tohumu çıkarıyorum. :p

Sayın @Resulgur;

Komşuya sordunuz mu? hıyarları hibrit mi değil mi hibrit ise emeğiniz ve beklentileriniz boşa çıkacaktır.
Çünkü hibritten tohum alınmaz alsanız bile verim olmaz açılmış tohum olur beklentileriniz boşa çıkar.

Komşudan alacağınız cevap "bilmiyorum" olursa kesinlikle yine uğraşmayın derim.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:42.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025