![]() |
Alıntı:
Bakın yukarıda ektiğim bitkiler donarak ölmüşler, şimdi o bahçenin üzeri tamamen karla kaplı durumda baharla birlikte yeniden hayat bulacak çiçeklerimiz. Ben hiç üzülmedim bu duruma çünkü yeni canlar hayat bulacak o toprakta ve yeni sürprizleri olacak , sizde üzülmeyin . Merakla bekliyoruz yeni sezonda neler olacak ;) |
Vitamin Deposu
1 Eklenti(ler)
Önümüzdeki günlerde hava durumu yine -28 dereceleri gösteriyor. Bu soğuklar daha uzun sürecek gibi ..
İçeri aldığımız bitkilerden iki tanesinin durumu kötüye gidiyor. Bugün kışı geçirebilsinler diye bir karışım hazırladım. Burada bahar mayıs ta başlıyor. Kim ölecek kim kalacak hep birlikte göreceğiz.. Karışım : 5Lt su içerisine 2 adet aspirin+iki yemek kaşığı harnıp pekmezi+2 yemek kaşığı hümik asit |
Siz bu dopingi topraktan mı uyguluyorsunuz? "Aspirini topraktan uygulamak kötü sonuç verir" denir, bu sebeple sordum:)
|
Alıntı:
|
Yaptığınız karışımın bilgisini nereden aldığınızı ve kullanıp kullanmadığınızı merak ettiğim için sordumuştum aslında. Ben bir kere "sade aspirinli suyu" topraktan uyguladım, fazla gelmiş olabilir bilmiyorum da çiçeklerimi kuruttum:(
Burada ve burada konu biraz biraz işlenmiş:) Burada ise yapraktan uygulamanın doğru bir uygulama olduğu yazıyor. Bu konu hep kafa karıştırıcı olarak mı kalacak merak ediyorum:confused: |
Alıntı:
Tohum çimlendirme ve çelik köklendirme de kullanıldığını uygun ortamlarda tohumların daha sağlıklı çimlendiğini ve çeliklerin daha iyi köklendiğini okumuştum. Görelim bakalım neler olacak :D |
Ben aspirini su şişesinde eritip,bütün çiçeklerime azar azar verip,şişeyi bitiriyorum.Olumsuz bir sonuçla karşılaşmadım.
|
Alıntı:
|
Ne diyim Mücevher Çalısı fena da değiller.Bazen vitamin ilacını eritip veriyorum,bazen maden suyunu bekletip ,suyla karıştırıyorum.Bazen yaptığım enzimden veriyorum.İdare edip gidiyoruz.Her yolculuğa çıktığımda bunlardan birini uygulayıp gidiyorum,gelince bakıyorum kocaman olmuşlar.
|
Alıntı:
Şu maden soda sı benimde aklıma geliyor. Nasıl bir etkisi oluyor neden soda kullandınız ? |
Episkiya,kohlera çiçeklerim hayatlarından memnun olmadıkları için denemeye karar verdim.Yaprakları içe doğru kıvrılıyordu.Episkiyada olumlu sonuçlar aldım,yaprakları havaya doğru kalkıp canlandı.Kohlerada olmadı.Bir müddet sonra episkiya gene eski haline dönüyor,bu seferde vitamin eritiyorum.Onda da yaprakları hemen canlanıyor.
|
Alıntı:
|
Ne yapayım,güzel olsunlar diye uğraşıyorum:p
|
Küçük Bahçemizin Son Hali
1 Eklenti(ler)
Bu alanda Mor Fesleğen Domates , Biber , Maydanoz , Roka , Tere , Nane , Salatalık , Zinnia , Ateş çiçeği ve ayçiçeği yetiştirmiştik ..
Etkinlikte Paylaştığım : Roka , Tere , Mor Fesleğen tohumlarını buradan aldık .. |
Bitkiler için kullanılan Aspirin .. ile ilgili bir yazı buldum. Ayrıca soda ve tarçın da var.
http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...5e82c0554e.jpg http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...3f8ec66881.jpg |
Bilgiler için teşekkürler.Bir de çiçeklere reçete yazarsınız diyordunuz.:p Reçete uzmanlar tarafından yazılmış bile.:p
|
Alıntı:
|
Tohum Etkinliğinden Gelen Tohumlar
1 Eklenti(ler)
Etkinlikten gelen tohumlarımız . Hayırlı bereketli olsun inşallah..
Kendime bir tohum bankası oluşturdum. ;) Excel dosyasına stokta bulunan tüm tohumlarımız listelendi tohumların kimden geldiği, tohum ekim takvimi, fidelerin genel bakımı vs. gerekli bilgiler de dosyamıza eklenecek.. :cool: |
Tohum Bankası Liste
1 Eklenti(ler)
Tohumlarımız listelendi emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. :cool:
Daha devamı var tabi ki de .. onlarda ilerde sürpriz olacak .. Tüm paylaşımcıların göndermiş olduğu tohumların gelişim süreçlerini hasata kadar sayfamda paylaşmayı düşünüyorum. |
Yeni oyuncağımız da geldi ( Higrometre & Termometre )
1 Eklenti(ler)
Çin'den 4.68 $ a aldığımız ürünü teslim aldık .. Çiftlik kurmaya bir adım daha yaklaştık sayılır :D
1* dijital lcd termometre higrometre 1* kullanım kılavuzu( ingilizce) Iç/dış mekan sıcaklık, kapalı nem göstergesi. |
Alıntı:
Excel tablosunu ekleseniz de biz de kullansak, olabilir mi acaba? (Tembelliğim tuttu. ;)) |
Sn. Jakin çok teşekkür ederim. Tabi ki gönderim size de .. güncellersiniz kafanıza göre [emoji4]
|
Sn. Jakin ;
Hazırlamış olduğumuz Tohum Bankası excell dosyasını paylaşıyorum. İndirmek isteyenler için içerisinde faydalı bilgiler Tohum ekim tablosu ve zamanı , gübre şerbeti hakkında bilgiler de mevcuttur. İndirme Linki : R@Gur |
Alıntı:
|
1 pc 3 in 1 bitki çiçek toprak ph test/nem/ışık metre
1 Eklenti(ler)
Diğer ürünümüzü de 3.77$ a yurt dışından getirttik .. Pek anlamam fakat bir kaç ölçüm yaptım. :D Termometre çok işime yaradı baktım oturma odamız 15°C hemen diğer odaya aldım tohumları 18°C oldu .. iki tane biber tohumunu deneme amaçlı çimlendirdim bile .. Resimleri bugün yarın atarım.
3 1 çok fonksiyonlu nem, ph ve ışık ölçer. Bu aletle yaptığım ölçümlerde hazırlamış olduğum toprak Ph ı 7.1 civarlarında bitkiler o yüzden rahat çimleniyor demek ki .. Yani toprak hazırlama konusunda başarılı olmuşum :p |
Peçete ile Tohum Çimlendirme
4 Eklenti(ler)
Kilitli poşetlerin içerisine yerleştirdiğim peçetelerin içerisine bir kaç tohum atarak oda sıcaklığında 6 çeşit tohum ..
Bu uygulamada kereviz ve fasulye tohumları çimlenmedi. Diğer tohumlar çimlendi ve sadece biber tohumlarını saksıya aldım. Diğerlerini ekecek yerim olmadığı için ve havalar geceleri -5 lerde olduğu için sadece inceledim. ;) Eklenti 597479 Eklenti 597480 Eklenti 597481 Eklenti 597482 |
Alıntı:
Bu aletten almayı çok düşündüm ama doğru çalışır mı çalışmaz mı diye vazgeçmiştim. Sizin düşünceleriniz nasıl? Özellikle ph için? |
Alıntı:
Yukarıda paylaştığım bu ürünü bir kaç defa kullandım. Aslında pek anladığımı söyleyemem. Satın aldığım sitede binlerce kişi tercih etmiş ve yorumlarda genelde olumlu olunca fiyatı zaten cüzi bir miktar, deneme amaçlı satın aldım. İlerde daha sağlıklı ölçümler yaparsam sayfamda paylaşmaya devam ederim. Saygılar |
Oda Sıcaklığı
1 Eklenti(ler)
Evimizin oda sıcaklığı ortalama (15 °C) .. Termometrenin probunu toprağa daldırıp ölçtüğümüzde iç ortamla toprak arasında genelde ortalama 3 °C farklı ölçüm yapıyoruz.
Resimde gördüğünüz gala çiçeği 21.01.2016 da sn. telato tarafından kargolandı o günden buyana hiçbir gelişim göstermedi bende onu yoğun bakıma aldım. Toprak ve saksısı değişti düzenli olarak tansiyonunu ölçüyoruz. :D Oda sıcaklığında bir müddet gelişim süreci takip edilecek bakalım yaşayacak mı ölecek mi .. :rolleyes: |
Sürpriz
2 Eklenti(ler)
Bugün saksılara göz atayım dedim bir de baktım ne göreyim ..
Üstteki saksıyı düzenli olarak suluyordum dipten dökülen su saksının altına denk gelen çiçek soğanını da beslemiş büyütmüş kendine bir çıkış yolu aramış yanlardan dışarı atmış kendini, yeni fark ettim .. ;) |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 15:00. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025