![]() |
Çiçekleriniz çok güzel . Ben en çok mum çiçeğinizi beğendim . on yıllık olması maşallah .Benim de dondan etkilenen çiçeklerimden biri mum çiçeğim . Ne yazık ki hepimiz kayıplar yaşadık bu kış . Şekerli suyu bir arkadaşım da önermişti bana .Siz bütün çiçekleriniz için kullanıyor musunuz şekerli suyu .
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Bu yıl kayıplarımız üzücü oldu. Üç yıl önce çok güzel gelişen bir echeriva mı soğukta üşümesin diye içeri almıştım. Küçük bir tanesini de dışar da bırakmıştım. Tabi içeri aldığım bozuldu. Dışarda ki sapasağlamdı. Bu yılda dışarda bozulmaz dediklerim bozuldu. Soğukların bu kadar etkili olabileceğini düşünemedik. Sevgili aleydi, eğer mum çiçeği ihtiyacınız olursa baharda seve seve yollarım. SEVGİLER.. |
Arkadaşlarımda böyle çok yıllık bitkileri görünce hayran oluyorum . Benim en yaşlı bitkim 3 yıllıktır .Pek bakmayı beceremiyorum galiba .Sevgili Yağmur mum çiçeği bana hediye gelmişti .Hediye olunca biraz daha üzücü oluyor kaybı .Mum çiçeğini hiç çimlendirmedim ,zor mudur bilmiyorum .Nazik teklifin için çok teşekkür ederim . Sevgiler
|
2 Eklenti(ler)
Begonyalarım.
Bu iki çiçeği daha lise yıllarındayken okuldan çelik alıp getirmiştim. Onları hiç kaybetmedim. Sürekli çelik alarak çoğalttım. Tam yirmi yıl olmuş :) Eklenti 536437 Eklenti 536438 |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Teşekkür ederim.Annem vefat edince alıp eve getirdim,biraz bozuldu.İnşallah tez zamanda kendini toparlar...
|
1 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
|
Çok güzeller, mis gibi de kokarlar.
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Dışarıda yine kar yağıyor. Hava soğuk. Kalanşolar şirin çiçekleriyle içimizi ısıtıyor...
Eklenti 537375 |
2 Eklenti(ler)
İsimlerini bilmediğim ama aloe olabileceklerini düşündüğüm sukulentlerim...
Eklenti 537376 Eklenti 537377 |
Sevgili Yağmur143 bu kalaşonlardan bir tane de ben aldım minik .Nasıl bakıyorsunuz çok tatlılar ,renkleride çok güzel bayıldım . Benim ki kırmızı .
Bu arada mum çiçeğini yetiştirmeyi öğrendim .Adres bilgilerimi şimdiden özelinize yazıyorum .Çok teşekkür ederim tekrar nazik teklifiniz için . |
Ellerinize sağlık, çok güzel bir başlangıç olmuş. Çiçeklere kocaman maşallah.
|
Alıntı:
Mum çiçeğini göndereceğim zaman sizi bilgilendiririm. sevgiler.. |
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Bu yıl kayıplarımız çok oldu, çok üzgünüm :(
Eskiden çiçeklerim açık balkonda dururlardı. Sadece kışın çok soğuklarda içeriye alırdım. Tabi salon, mutfak, yatak odası, her yer çiçekle dolardı. Bu yıl çiçeklerim daima aynı yerde dursun, yer değişikliği yapmayalım diye balkonu kapattık. Sonuç hüsran... atlaslarımda, kaynana topuzlarımda, paskalya , gardenya vs. çiçeklerimde unlu bit mücadelesi... sundavilla, ereka vs çiçeklerimde kırmızı örümcek... Siteden öğrendiğim ev yapımı ilaçları denedim. Kırmızı örümcek gitti. Ama unlu bit gitse de geri geldi. Sonra kimyasal ilaç kullandım, yine geri geldi... En sonunda atlaslarımı kış gününde saksılarından çıkarıp suyun altında güzelce yıkadım. Topraklarını değiştirdim. Sanırım bu onlara iyi gelmedi... Küçücük çelikleri ikiye bölüp ektiğim, büyüttüğüm atlaslarım bakın ne haldeler... Eklenti 538197 Eklenti 538198 Eklenti 538199 Eklenti 538200 Eklenti 538201 |
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Soğuklarda yaprakları tamamen eriyen amarylis soğanını topraktan çıkardım. Bazı yerlerinde çürümeler var. Yeniden diktim, bakalım kurtulacak mı...
Eklenti 538203 |
Sevgili Yağmur143 , Bu soğanlılara nasıl davranmamız lazım bende şaşırmış durumdayım . Lale ve gladyörleri soğuklar başlayınca söktüm . Sonra evde saksılara ektim . Çürüdüler ,çoğunu kaybettim . Bahçedeki sümbüller 70 cm kara ve dondurucu soğuklara rağmen yeşermeye başladı . Ne yazık ki kış sert geçti ve kayıplarımız oldu . Amarylisler çok kötü görünmüyorlar . Umarım baharda yeşerip yüzümüzü güldürürler ,sevgiler ..
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Arkadaşımın hediyesi echeveria. Benimki soğukta ölmüştü. Arkadaşım bir saksısını korumaya almış. İyiki de almış :)
Eklenti 538312 |
3 Eklenti(ler)
|
4 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
Salongiller...
Areka bana hediye olarak geldiğinde küçücüktü. İki yılda büyüdü, kocaman oldu. Geçtiğimiz yaz tül perde ardından aldığı güneşle yaprakları kavruldu. Derin budama yapmak zorunda kaldım. Şimdi onu güneş görmeyen ama aydınlık bir yerde tutuyorum. Eklenti 538665 Melek kanadı ve onunla aynı saksıyı paylaşan adını bilmediğim bir güzel... Eklenti 538666 Yine adını bilmediğim bir güzel. Barış çiçeğinin ki gibi yeşil renkli bir çiçek açıyor... Eklenti 538667 |
Sevgili Yağmur, ben de hep kendi kendime soruyordum ki acaba bu güzel pembe atlasların sahibi kim, nerede diye meğerse sizmişsiniz. :D
Atlaslarınızın durumunu görünce çok üzüldüm, pembe olanlar kırmızılara göre daha bir hassaslar galiba çünki aynı sorunu ben de yaşadım ve artık ne yazık ki benim de yok bari sizinkiler kurtulsa. :( Çiçeklerinizin hepsi o kadar güzel, o kadar bakımlılar ki söyleyecek söz bulamıyorum. Hepsine ayrı ayrı koskocaman maşallah demek istiyorum. Ellerinize sağlık. :) |
sevgili yağmur143, sümbüllerin kokusu buralardan duyuluyor.salondaki çiçeklerin maşallah nazar değmez inşallah. son mesajındaki çiçeğin adı aglaonema modestum benimde salonumda var çok kanaatkar bir çiçek her ortama uyum sağlıyor. tam sevilecek çiçeklerden çok da hızlı büyüyor.iki üç yılda koca bir saksı oldu.bende bugün atlaslarımı toprakla buluşturdum.inşallah tutarlar.sevgiler...
|
Alıntı:
|
Alıntı:
O çiçeğimi ben de çok seviyorum. Tek yapraktan bu hale geldi, kışın büyümesi durdu. Baharda yine büyüyeceğini düşünüyorum. Sevgili münevver, sizin elinizde atlasların tutmama gibi bir şansı var mı :) |
1 Eklenti(ler)
Üç renkli dua çiçeği (Stromanthe sanguinea 'Tricolor').
Bir kaç ay önce bir televizyon dizisinde görüp çok beğenmiştim. Hiç ummadığım bir anda pazarda karşıma çıktı. Hemde çok uygun bir fiyata. Hemen aldım :) Yaklaşık üç aydır bende, şimdilik iyi anlaşıyoruz...Yaprak altlarının kırmızı olması ona ayrı bir hava veriyor. Eklenti 539413 |
1 Eklenti(ler)
Sevgili eşimin zehirli olduğu için bana her fırsatta atmamı söylediği, benim ise kıyamadığım çiçeğim.
Difenbahya yavruları... Eklenti 539415 |
1 Eklenti(ler)
|
sevgili yağmur dua çiçeğini gül güle büyüt. maşallah salonuna da pek yakışmış.renkli olması da dikkat çekiyor.sevgiler.
|
Sevgili Yağmur143 halamda bir çiçekten zehirlendi .Çiçek kırıldığında , içindeki öz suyuna ellemiş ve yüzüne sürmüş farkında olmadan .Yüzü gözü şişti , (nefes alamadım ) dedi . Çok acı çekti . Lütfen çok dikkat edin .
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 02:24. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025