agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   Sinanyavuz / Balkon, ev (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/35985.htm)

Milla 25-04-2015 10:59

Maşallah çok güzel ve sağlıklılar :)

Jezebel 25-04-2015 19:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sinan yavuzz (Mesaj 1373450)
salonun emektarları :) ;) maşallahlarınızı esirgemeyin :)

Başlığınız hayırlı olsun. Keyifli paylaşımlar dilerim.
Ufak bir uyarı, resimdeki bitkiniz Dieffenbachia Maculata zehirli,
ev hayvanları ve özellikle 5 yaşın altında çocuğu olanlar dikkatli olmalı.
Saygılar.

sinan yavuzz 27-04-2015 10:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Jezebel (Mesaj 1373543)
Başlığınız hayırlı olsun. Keyifli paylaşımlar dilerim.
Ufak bir uyarı, resimdeki bitkiniz Dieffenbachia Maculata zehirli,
ev hayvanları ve özellikle 5 yaşın altında çocuğu olanlar dikkatli olmalı.
Saygılar.

uyarınız için çok teşekkür ederim evde küçük çocuk yok ama gelen misafirleri uzak tutarım en azından :)

sinan yavuzz 27-05-2015 22:23

2 Eklenti(ler)
atlasım sonunda inadı bırakıp yavru verdi :D

hira 28-05-2015 00:22

Sayfanız hayırlı olsun. Az ama öz olmuş, çok güzel çiçekleriniz var maşallah.

sinan yavuzz 05-10-2015 23:15

1 Eklenti(ler)
taşın üstünde hayata tutunan kaderim ;) çiçeğin gerçek adını bilmiyorum ama bizim yaylalar da çok olur kader çiçeği deriz ;)

akçabardak 05-10-2015 23:24

Sempervivum çeşitlerinden birisi.

sinan yavuzz 11-12-2015 20:44

1 Eklenti(ler)
Yazın neredeyse tüm çiçekleri kaybettim kalanlarla devam ediyorum şimdi, bir yandan gördüğüm yerden çelikler alıyorum daha çok eksiğim var :)) en cefakar çiçeğim bu çıktı :) ;)

sinan yavuzz 13-12-2015 11:55

1 Eklenti(ler)
Yazın maşallah çok güzel gelişim gösterdi ama nedense kök çürümesi oldu, toprağını yeniledim inşallah sorunsuz bahara çıkar :rolleyes:

sinan yavuzz 14-12-2015 00:03

2 Eklenti(ler)
Bu soğuk günlerde içimizi bunların çiçek açması ısıtıyor galiba ;)

sinan yavuzz 25-01-2017 18:33

3 Eklenti(ler)
Yoğun bir dönemin bitmesi ile kendimi burası ile ödüllendireyim dedim ;)

sinan yavuzz 08-02-2017 17:15

1 Eklenti(ler)
Atlasımı bugün bu halde buldum toprağı çok ıslak, o kadar güzelde boylanmıştı :( şimdi nasıl bir yol izlemem lazım acaba kaybetmek istemiyorum :(

A_NOMAD 08-02-2017 18:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sinan yavuzz (Mesaj 1494682)
Atlasımı bugün bu halde buldum toprağı çok ıslak, o kadar güzelde boylanmıştı :( şimdi nasıl bir yol izlemem lazım acaba kaybetmek istemiyorum :(

Toprağını başkası mı ıslatmış?

Atlasınız çürümüş, sağlam kısma kadar temiz-keskin bir bıçakla kesip havadar bir yerde birkaç gün kesik kısmın kabuk bağlamasını bekleyin ve çok hafif nemli toprağa daldırın, sulamayın. Yani yeni baştan çelikleyin.

Kışın kaktüs grubu bitkilerinize su vermeyi olabildiğince keserek uyumalarını sağlamanız gerekiyor(du), aksi halde atlasınıza olduğu gibi çürümeleri ya da donmaları kaçınılmaz...

Geçmiş olsun.

sinan yavuzz 09-02-2017 12:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi A_NOMAD (Mesaj 1494691)
Toprağını başkası mı ıslatmış?

Atlasınız çürümüş, sağlam kısma kadar temiz-keskin bir bıçakla kesip havadar bir yerde birkaç gün kesik kısmın kabuk bağlamasını bekleyin ve çok hafif nemli toprağa daldırın, sulamayın. Yani yeni baştan çelikleyin.

Kışın kaktüs grubu bitkilerinize su vermeyi olabildiğince keserek uyumalarını sağlamanız gerekiyor(du), aksi halde atlasınıza olduğu gibi çürümeleri ya da donmaları kaçınılmaz...

Geçmiş olsun.

Kapalı balkonumda duruyor, kaktüs grubuna giren çiçeklerim ve kışın çok az az su veriyorum geçen günde annem dipleri çok kuru diye su vermiş tabaklarından taşmıştı suları sadece atlasım etkilenmiş diğerleri çok şükür şuanlık iyi :mad: ilginize teşekkür ederim inşallah yine eskisi gibi olur

sinan yavuzz 11-02-2017 00:14

1 Eklenti(ler)
bu yoncamı da balıkesir erdeğe gittiğimde sahilde mor salkımlı bir evin bahçesinden almıştım iki gün sırt çantamda kaldı, kupkuru bir kök kalmıştı istanbul'a geldiğimde yine de bir umut diktim ve sonuç ;)

sardunya18 11-02-2017 15:12

Balkon sayfanız hayırlı olsun .Çiçekleriniz çok güzel kocaman maşallah özellikle difenbahya çok güzel .Birde salonda dua çiçeği var galiba onuda tek çekip paylaşırmısınız ? Ellerinize sağlık bol çiçekli günler

sinan yavuzz 12-02-2017 12:37

1 Eklenti(ler)
bodur kılıcım'da bir arkadaşımdan hediye gelmişti ;)

sinan yavuzz 12-02-2017 12:40

1 Eklenti(ler)
bu ufaklığı da yeni diktim içeride olunca yaprakları fazla kızarmıyor açık havaya çıkması için bir müddet daha beklemesi lazım :p

sinan yavuzz 12-02-2017 12:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sardunya18 (Mesaj 1495070)
Balkon sayfanız hayırlı olsun .Çiçekleriniz çok güzel kocaman maşallah özellikle difenbahya çok güzel .Birde salonda dua çiçeği var galiba onuda tek çekip paylaşırmısınız ? Ellerinize sağlık bol çiçekli günler

Çok teşekkür ederim güzel yorumunuz için ;) difenbahyama nazar değdi maalesef saksısı devrildi kökünden kırıldı, kendime kökünden kestiğimden küçük bir dalı aldım gerisini eşe dosta verdim :p

sonkez 13-02-2017 09:27

Ömrü o kadarmis üzülmeyin yine büyür

sinan yavuzz 13-02-2017 11:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sonkez (Mesaj 1495225)
Ömrü o kadarmis üzülmeyin yine büyür

ister istemez üzülüyor insan o kadar emek verilince, ama bir yerde de iyi oldu sanki eş,dost,akrabalarım da faydalanmış oldu ;)

sinan yavuzz 16-02-2017 14:20

1 Eklenti(ler)
Bugün çürüyen atlasımı tekrar fideledim yaza daha sağlıklı bir şekilde girecek inşallah ;)

sinan yavuzz 16-02-2017 14:28

3 Eklenti(ler)
Bir koli mutluluk ;)
bugün Sûz-i Dilârâ ablamdan gelen kargodan çıkan hazinelerim ile tanıştırayım sizleri :) Elinize emeğinize sağlık o kadar güzel kargolamışınız ki sorunsuz elime ulaştı, gelir gelmez hepsini ekip yeni yerlerine aldım umarım tutarlar ;) bugün benden mutlusu yoktur tekrardan teşekkür ediyorum ;)

Sûz-i Dilârâ 16-02-2017 20:17

1 Eklenti(ler)
Unutmadan yazayım dedim, okun gösterdiği arkadaş paskalya olur. Yaprak yapıları benzer olsa da yılbaşı değil rengi de pembeydi yanlış hatırlamıyorsam.

Geçen yıl paskalyalar bir türlü gelişmeyince toplayıp halama götürmüştüm, her nasılsa bir saksının içine bir lob düşmüş. Gözünün içine baktığım vakitler olmayan çiçek kendi halinde büyümüş bu kadar olmuş. Elimde tabak senin için çelikler alırken gözüme ilişti, ben de şimdi buna bakacak olsam yine nazlanır, kurumaya başlar diye söktüm sana, yolladım. Anlayacağın bu arkadaşa soğuk davranırsan aranız daha çiçekli olacak gibi. :D

A_NOMAD 16-02-2017 20:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sûz-i Dilârâ (Mesaj 1495675)
Unutmadan yazayım dedim, okun gösterdiği arkadaş paskalya olur. Yaprak yapıları benzer olsa da yılbaşı değil rengi de pembeydi yanlış hatırlamıyorsam...

Arkadaşım ama benim fotoğrafta gördüğüm ok işaretli arkadaş (ikisi de) paskalya değil, klasik tip (Schlumbergera russelliana) yılbaşı kaktüsü :rolleyes:

Sûz-i Dilârâ 16-02-2017 20:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi A_NOMAD (Mesaj 1495678)
Arkadaşım ama benim fotoğrafta gördüğüm ok işaretli arkadaş (ikisi de) paskalya değil, klasik tip (Schlumbergera russelliana) yılbaşı kaktüsü :rolleyes:

Paskalya o eminim, epey inceledim, elimde bol bulunan yılbaşılarla da karşılaştırdım. Kenar kısımlardaki yuvarlak hatlara dikkat edersen bana hak vereceksin.

A_NOMAD 16-02-2017 21:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sûz-i Dilârâ (Mesaj 1495683)
Paskalya o eminim, epey inceledim, elimde bol bulunan yılbaşılarla da karşılaştırdım. Kenar kısımlardaki yuvarlak hatlara dikkat edersen bana hak vereceksin.

Yok anacım, bildiğin yılbaşı işte :D Benim Şubat'ın cinsinden, hem paskalya yaprakları o kadar küçük olmuyor :rolleyes:

sinan yavuzz 17-02-2017 20:49

konuya sonradan dahil oldum ortalıkta bir çelişki var sanki :p ama nedense paskalya gibi değil de A_NOMAD ablamın dediği gibi klasik tip yılbaşı çiçeğine benzettim ben, paskalya kaktüsüm var ama yaprak formu buna hiç benzemiyor biraz daha büyüyünce gerçek yüzünü öğreneceğiz galiba :p

Sûz-i Dilârâ 18-02-2017 07:15

1 Eklenti(ler)
Bu fotoğraf akşam geldi. Bitkinin anacı. Yapraklar küçük, ben gelişmediğinden böyle kaldığını düşünmüştüm ama değilmiş. Gönderen kişi de paskalya diye gönderdiği için aklımda öyle kalmış. Yanlışlık temelde burada başlıyor. Demek klasik yılbaşıymış.:D

sinan yavuzz 22-02-2017 22:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sûz-i Dilârâ (Mesaj 1495880)
Bu fotoğraf akşam geldi. Bitkinin anacı. Yapraklar küçük, ben gelişmediğinden böyle kaldığını düşünmüştüm ama değilmiş. Gönderen kişi de paskalya diye gönderdiği için aklımda öyle kalmış. Yanlışlık temelde burada başlıyor. Demek klasik yılbaşıymış.:D

artık klasik yılbaşı olduğu kesinleşmiş oldu yani belirsizlik perdesi kalktı :D bakalım bende de büyümekte inat edecek mi :p

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 06:04.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025