![]() |
Alıntı:
Bu telefonu almadan önce fotoğraf makinesi almak istiyordum; ama artık ihtiyacım kalmadı. Gerçekten çekim kalitesi epey iyi. ;) |
Benim Güzel Petunyam
4 Eklenti(ler)
Manolyam olmadığı için bu şarkıyı petunyaya uyarlamam gerekti. :dilli:
Aynı saksıya diktiğim iki fideyi de pembe diye aldım. Biri açtı ve pembe. Diğeri de büyük ihtimal pembe; ama sanırım tonları farklı olacak. İşte sabah sabah ikisinin de açmak üzere olan çiçeklerini fotoğrafladım: Eklenti 497527 Eklenti 497528 Veee üstteki öğlen baktığımda açmıştı. ;) Eklenti 497529 İşte diğeri de açtı. Küçük bir ton farkı var sadece. Eklenti 497879 |
5 Eklenti(ler)
Bugün bir güzel yıkandı benim kızlarım. Her biri nasıl mutlu. ;)
Bir avuç sardunya... Eklenti 497887 Eklenti 497888 Eklenti 497889 Eklenti 497890 Eklenti 497891 |
Sardunyalarım ilk tırtıl dalgasını atlattı. Hem kendi elimle toplamam hem de şu gelen böceklerin faydası oldu sanırım. Ama biliyorum ki yaz boyunca yeniden türeyecekler.
|
Sevgili Yaprak Güzeli, bütün hepsi çok güzeller gerçekten ama siz nasıl mor ceylana kafaya taktınızsa, bende o ebruli renkli sakıza taktım kafayı. :D Güle güle büyütün, kim bilir belki bir gün değiş tokuş yaparız.
İyi günler diliyorum size, saygılarımla. |
Alıntı:
O kız 4. senesine giriyor bizde. Yaşlandı artık o eski coşkusu kalmadı; ama yine de renklendiriyor balkonumuzu. Bakalım dediğiniz nasip olur inşallah. Siz de güle güle büyütün, sağolun. ;) |
Seve seve yaparız. Ben de normal sardunyalar hariç diğerlerini köklendirmekte pek başarılı değilim. Mor ceylanın annesini arkadaşım zorla elimden aldı, bana da sus payı iki tane dalını verdi ama herhalde ikisi de köklenmiş gibi görünüyor, tekini size ayırdım. :D
|
Alıntı:
Mevsim de sonbahar olsa daha iyiydi; ama gölgeye koyarım bir şeycik olmaz (İnşallah). :dilli: Kural tanımadım zira tutacak olan tutuyor her şekil. ;) Olmazsa artık sonbaharda tekrar denerim. ;) Bu güzelin bir yavrusunu da ona sevgiyle bakacak biriyle paylaşmak beni çok mutlu eder. Elimden geleni yapayım. Sevgiler... ;) |
Alıntı:
|
Alıntı:
Denk geldiğiniz çiçekçilere bakının siz yine de. Acem halısı diye de sorun çünkü çok karıştırılıyor. Bir de internet üzerinden satışı var mı bakalım. Olmadı ben de denk gelirsem alırım birkaç fide ve bir şekilde size ulaştırmaya çalışırım. Bir de açık pembesinden tohum almaya çalışacağım. Artık nasıl tutturursak. ;) Bu güzellik için değer... Sevgiler size de. ;) |
Sevgili Yaprak Güzeli,bu yaşta doğa sevgisi ve yetiştirdiğin çiçekler için yürekten kutlarım,ellerine gönlüne sağlık.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Bu arada az önce burada feci dolu yağdı. Onu 5 dakika önce geçmiş çiçeklerini toplamak için içeri almasaydım gidiyordu. :( Allah korudu resmen. |
Alıntı:
Sizlerin de ellerinize ve gönlünüze sağlık. ;) |
Alıntı:
|
Alıntı:
Tohumdan kolay yetiştiği yazmış. Öyle olursa herkese dağıtırım herhalde. :D Hadi hayırlısı. Yine de anneme de söylerim, ben de dikkat ederim de denk gelirsek alırız fidesinden. Ben teşekkür ederim. ;) |
[QUOTE=Yaprak Güzeli;1290197]Bu linkte bakımı hakkında bilgi de buldum: Buzçiçeğigiller – Aizoaceae | Süs Bitkileri ve Çiçek Bakımı
Tohumdan kolay yetiştiği yazmış. Öyle olursa herkese dağıtırım herhalde. :D Hadi hayırlısı. Yine de anneme de söylerim, ben de dikkat ederim de denk gelirsek alırız fidesinden. Ben teşekkür ederim. ;)[/QU linkdeki yazıyı okudum toprağa serpişdirmeniz yeterli diyorr inşallah sizin tohumlar olurda serpişdiririz :D annenize selamlar... |
Sevgili Yaprak Güzeli,dün yağan dolu bizim bahçemize oldukca büyük hasar verdi,tam üzülme moduna girmişken sizin çiçeklere ve kuşlara rastladım,keyifle gezdim balkonunuzu,ama sanki bizi kandırmışsın gibi geldi bu kadar güzellik bir balkona nasıl sığmış:))şaka tabii ki, harika bir balkon, çiçekler ve onları yetiştiren eller hepsi harika.
|
Merhaba Yaprak Güzeli,
Övgüye değer bir sardunya koleksiyonunuz var. Çift renkli olan ne kadar da güzelmiş ayrıca, o çeşidine daha önce rastlamamıştım. Pembe beyaz renkli ve bir dalı beyaz açan minenin aynısı bizde de vardı. Yaklaşık 3 yıl kadar mutlu mesut yaşadı ama sonra birden soldu. O kadar hızlı oldu ki ne olduğunu anlayıp da kurtaramadık. 2-3 günde tamamen kurudu gitti. Çok üzüldük ardından. Siz onu çoğaltmayı hiç denediniz mi? Çoğaldığında da acaba beyaz çiçekli dalı oluyor mu merak ediyorum. Kuşlarınız da çok şeker bu arada :) Sevgiler.. |
Sevgili Yaprak güzeli, öncelikle sayfanız hayırlı olsun, bu yaşta bu çiçek sevgisi hayran kaldım tebrik ederim. Bende bir sardunya delisi olarak, sardunyalarınıza bayıldım, o çeşitliliğe, o güzelliklerne, hele iki çeşit varki onlar çok hoşuma gitti, hiç bu kadar çeşiti bir arada görmemiştim maşallah.
Ellerinize yüreğinize sağlık... |
Sayfanız hayırlı olsun.Bol çiçekli nice sayfalar.
|
Alıntı:
Bahçeniz için üzüldüm sevgili resimsel. :( Bizimkiler rüzgarın ters yönde esmesi sayesinde hiç zarar görmeden atlattı ama söz konusu bahçe olunca tabi... İnşallah en kısa zamanda kendilerini toparlayıp, daha gür ve bereketli büyürler. Sığmak konusunu ise hiç sormayın. Onları sığdıralım derken bize oturup keyif sürecek yer kalmadı ama olsun kapıdan izlemeye bile değer tahmin edersiniz ki. ;) |
Alıntı:
Dediğiniz sorunu ben de birkaç minede yaşadım. Birinde yazın bir süreliğine şehir dışındaydım ve geldiğimde bütün yaprakları yanmış gibi çıtır çıtırdı. Sanırım aşırı sıcaklarda kısacık bir susuzluk bile o narin kılcal köklerini yakıyor. Öyle olunca da bir daha kendine gelemiyor. Tabi sizin sorununuz bundan olmayabilir de bilemem. :o |
Alıntı:
Özel ilginize tabi olan o iki çeşidi de merak ettim doğrusu. Sizin de ellerinize ve yüreğinize sağlık, tekrar teşekkürler. ;) |
Alıntı:
|
Benim De Artık Bir Ceylanım Var
2 Eklenti(ler)
Eveeet bu da o kadar sardunya arasında gözleri ceylan arayanlara gelsin. :dilli:
Ve sardunya koleksiyonumuzun 23. saksı, 17. çeşit sardunyası Bauhaus'dan alındığı haliyle sizlerle. ;) Eklenti 498692 Rengine bayıldım. Eklenti 498693 |
İlk Karanfilim
2 Eklenti(ler)
Eh Bauhaus'a kadar gitmişken bir de kokulu çiçeğim olsun istedim. Hele ki sizlerin o güzel karanfillerinizi gördükçe içim gidiyordu ve ben de aldım bir tane. Umarım iyi bakabilirim. ;)
Eklenti 498694 Bu rengi sevdiğim yine aşikar. ;) Eklenti 498695 O güzel tomurcukları açtığında da sizlerle paylaşırım. |
Sevgili Yaprak Güzeli, bana göre ikimizinde beğendiğimiz renk tarzları aynısı, ben de olsaydım aynı renkleri alırdım, çünkü bu tarz renklere baktığım zaman kendimi daha bir mutlu hissediyorum, içim açılıyor. Benden sana tavsiye bu rengin yanına birde beyaz dene, göreceksin birbirlerine ne kadar çok yakışıyorlar. :D
Bu arada tekrar söylemek istiyorum güle güle büyüt, sana her zaman güzel çiçekler açsınlar. |
Alıntı:
Amin seninkiler de bol bol çiçeklensin inşallah. ;) |
Çiçekleriniz çok güzel. Güle güle büyütün...
|
Çiçekleriniz ve kuşlarınız harikalar. Maşallah ne kadar çok çeşidiniz var......
|
Sevgili Yaprak Güzeli; sayfan hayrlı ve bol çiçekli olsun inşallah. (Zaten maşallah balkon bol çiçekli.) 'Annemle' sözünden dolayı yaşını merak ettim öğrenince de gurur duydum, fotoğrafların, yorumların, içtenliğin çok güzel, çok sevimli; gönlüne sağlık, maşallah sana.
İlk fotoğrafını görünce şaşırdım nasıl sığdırmış bu kadar sardunyayı helal olsun dedim. Sardunyalarına, sakızlarına maşallah, hepsi birbirinden güzel. Tam acaba neden ceylan yok diye düşünürken ceylan da almışsın, rengi de çok güzel. Eminim daha da çoğalacaktır artık. Ellerine, emeklerine, gönlüne sağlık. Lampranthus çiçeğini ben de Delosperma diye bilirim. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Sizden görüp delosperma olarak aradım internette ve dediğiniz gibi aynı görünüyor ama sanırım minik bir fark var. Benimkiler lampranthus görsellerine daha çok benziyor. Sarkmaları vs. Delospermalar yukarı doğru ve kısa boylu gibi geldi bana. Açıkçası zaten ismiyle bulamadığım için pek işime yaramadı isimler. :/ Çiçekçiler bilmiyor. Delosperma desem de bilmezler herhalde. |
Yine Dayanamadım
1 Eklenti(ler)
Millet bunalıma girer, kendini içkiye vurur. Bizim gibiler bunalıma girer ve nereye koyacağını bilmeden gidip çılgınca çiçek alır. İşte benim bunalımımın dünkü sonuçları (doludan sonra Eyüp'e çiçek almaya gittik):
Eklenti 499090 Bir tane de beyaz sakız aldık ama çiçeği de kalmamış üzerinde yolda gelirken. Tekrar açınca çekerim. O beyaz sakız sevgili Lusoari'ye selam eder. :p Not: Çiçeği satan amca benim o neşemi ve ilgimi görünce kırmızı mineyi kendisi hediye etti sağolsun. ;) |
Aynen dediğin gibi sevgili Yaprak Güzeli, bunalıma girince çiçek alasım geliyo ama benim oturduğum yerde bu pek mümkün olmuyor, sanırım hepimiz aynıyız . Yeni güzellerini güle güle büyüt, çok güzeller. Bu arada senin lampranthus benim damat mendiline çok benziyo, türkçe adı budur belki...
|
Beyaz sakızın çiçeklerini paylaştığında, içim gidecek bunu biliyorum.
Şimdiden maşallah demek istiyorum. :D |
Alıntı:
Evet Türkçe adı olabilir bu dediğiniz gibi. Sevgili YeniGine de delosperma olarak biliyormuş. Sanırım birbirine benzer bir çok da alt türü var. Ben de bile iki türü var. Her şey aynı, sadece yaprak boyutları ve yaprakların renk tonları farklı. |
Sevgili Yaprak Güzeli,böyle bunalıma can kurban:),keşke her bunalıma giren sizin gibi davransa, yer gök çiçeklerle bezenir.
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 12:59. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025