agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   Milla / balkon (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/34618.htm)

Milla 08-10-2014 10:43

Teşekkürler sayın gokselcetin,
Elime yeni geçti, yeniden saksıya ekilecekler listesinde şu anda. Bir defa çiçeklerini de görmüştüm. Yanılmıyorsam alt çanak kısmı koyu kırmızı-siyah arası, üzeri de koyu kırmızıydı. Bakalım biraz bakımla ne hale gelecek :))

Milla 10-10-2014 11:18

3 Eklenti(ler)
Sümbül bodur duruyor ama kuvvetli.
Frezyalar boylandı, bakalım ne olacaklar.
Kış tatlısı olduğunu düşündüğüm fide sağlam gidiyor.

Milla 10-10-2014 11:27

4 Eklenti(ler)
Patlıcan çiçekte yine.
Bu miniş domateslerin tadı 10 üzerinden 15 :-)
Bu da başka bir cins domates, tadını şimdilik bilmiyorum.
Gömeç bir iki tohumdan çıktı, inşallah büyürler de yerim :-)

Milla 10-10-2014 12:35

2 Eklenti(ler)
Bu çiceği 40 cm kadar kopmuş şekilde sitede bir ağacın altina atılmış halde buldum geçenlerde. Eve getirip yıkadım, ikiye bölüp ektim ve bir yaşama şansı vermek istedim. Bana fazlasıyla teşekkür etti. Çok çabuk köklendi ve maşallah çok sağlıklı. Güneş üstüne vurunca üzerindeki simler bir parlıyor ki, ben kul yapısı böyle bir sim görmedim dünyada.

Aysel Yavuz 10-10-2014 12:56

Ne şanslısınız sevgili Milla.. Yollarda gelip geçerken hep bakıyorum göz ucuyla çöp kenarlarına, duvar diplerine.. Bir türlü sahipsiz bir çiçek denk gelmiyor şöyle.. Sonrada içimden diyorum ki iyi ki yok.. Bir insan, bir hayvandan ziyade onlarında canı var. Onlarda sahipsiz kimsesiz kalmasın..

Milla 10-10-2014 13:03

Sayın Aysel Yavuz,
Hiç sormayın ben de dışarı çıkarken niyet tutar gibi ''Bakalım bu gün kısmetime ne çıkacak '' diyerek çıkar oldum sokağa :))
Şansdan hiç eli boş da dönmüyorum. Ya bir tohum, ya bir çelik mutlaka rastlıyor gözlerime. İşin ilginci canım dışarı çıkmak istemediğinde bu düşünce beni motive ediyor. Gerçi dediğiniz gibi hiç bir canlı dışarı atılmasa çok iyi ama onları bulunca bir şans vermek de çok güzel.

Milla 14-10-2014 11:51

1 Eklenti(ler)
Bu çiçek hoyanın saksısında filizlendi ve çok çabuk gelişiyor. Topraklara onlarca çeşit tohum karışmış durumda :-) O nedenle ne olduğunu çıkaramıyorum. Fikri olan var mı acaba?

evdeçiçek 14-10-2014 12:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Milla (Mesaj 1324720)
Bu çiçek hoyanın saksısında filizlendi ve çok çabuk gelişiyor. Topraklara onlarca çeşit tohum karışmış durumda :-) O nedenle ne olduğunu çıkaramıyorum. Fikri olan var mı acaba?

Bence ceviz :)

Milla 14-10-2014 12:01

Saksı 3 cevizin anca sığacağı kadar büyüklükte :)) Gerçekten ceviz olabilir mi?

hira 14-10-2014 12:58

Bende ceviz diye düşündüm, Sn. evdeçiçek'inde ceviz dediğni görünce yanılmadığımı anladım Milla ablacım.. Yolda bulduğun o simli olansa telgraf çiçeği. güle güle büyüt:) bol şanslar yenileri için:)

Milla 14-10-2014 13:28

Demek ki artık bir cevizim var. İlk etapta ayırmam lazım o zaman. Çünkü çok hızlı büyüyor. Hoya ya yer kalmayacak yakında :))

münevver48 15-10-2014 09:36

bende acem borusuna benzettim.

Sevgi Durul 15-10-2014 09:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Milla (Mesaj 1324720)

Sayın milla, ceviz olabileceği yazılmış.

Bizim bahçede kendiliğinden çimlenmiş minik ceviz fideleri çok var. Bahçeye gittiğimde fotoğraflayayım ve karşılaştıralım, kim bilir belki de cevizdir.:)

Bir yandan da düşünüyorum, saksı toprağına ceviz karışması imkansız gibi geliyor.:)

Kolay gelsin.

Milla 15-10-2014 09:47

Şöyle bir olasılık var. O hoyayı ektiğim toprak saksının dibinde kocaman tek bir deliği var. Genelde oradan toprak akıp gitmesin diye taş vs. koyarım. Acaba o anda elime ceviz geldi onu mu koydum deliği kapatmak için diyorum. Cevizse tek olasılık bu. Siz resimleri çekerseniz karşılaştırmayı çok isterim.

evdeçiçek 15-10-2014 10:31

Sn Milla

Yaprağının bir kısmını elinizle ovuşturup kokusuna bakın ceviz olup olmadığı belli olur o zaman.

Milla 15-10-2014 10:44

Sevgili Evdeçiçek,
Dediğiniz gibi yaptım ama koku alamadım. Birazdan hoyayı onun yanından çıkaracağım. Belki o esnada bir ip ucu yakalarım :))

Milla 15-10-2014 10:58

3 Eklenti(ler)
Ve..... Sır perdesi aralanıyor :-)

akçabardak 15-10-2014 11:19

Sevgili Milla ben de merak ettim şimdi, sır perdesi dediğiniz gerçekten cevizmiymiş...
yapraklarını hafif ovuşturup koklarsanız ceviz olup olmadığı anlaşılır aslında.

Milla 15-10-2014 11:22

1 Eklenti(ler)
Yeni bir macera :-)
Bunun havuç olabileceğini düşünmeye başladım. Çiçek zannedip hiç ellememiştim ama artık çiçek olmadığından neredeyse eminim.

Milla 15-10-2014 11:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak (Mesaj 1325004)
Sevgili Milla ben de merak ettim şimdi, sır perdesi dediğiniz gerçekten cevizmiymiş...
yapraklarını hafif ovuşturup koklarsanız ceviz olup olmadığı anlaşılır aslında.

Yok hiç gerek kalmadı :)
Resimde tam net gözükmemiş ama saksının dibine taş yerine ceviz koymuşum :))

akçabardak 15-10-2014 11:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Milla (Mesaj 1325006)
Yok hiç gerek kalmadı :)
Resimde tam net gözükmemiş ama saksının dibine taş yerine ceviz koymuşum :))

Oh ne güzel en kısa yoldan ceviz fidanınız olmuş, bazı konularda biz isteyince olmuyor kaç defa denedim bir türlü çimlendiremedim, doğa işini çok iyi biliyor, siz onu taş yerine koyuyorsunuz ama doğa size nimet olarak veriyor değil mi? ben bu tür sürprizleri hep örnek olarak alıyorum, güle güle büyütün en kısa zamanda meyvelerini de toplamak nasip olsun dilerim.

Milla 15-10-2014 11:49

Çok teşekkür ederim Sayın akçabardak.
Gerçekten haklısınız, çok ilgi gösterip, gözünün içine baktığımız şeyler olmaz çoğu zaman, saksı toprak kaybetmesin diye taş niyetine kullandığımız bir şey bize böyle sürprizler yapabiliyor.
O kadar '' kelebek orkidesi-fakir orkidesi '' dedikleri çiçeği tohumdan denedim,tutturamadım. Hoş belki o da bir başka çiçeğin dibinden kendini her an gösterebilir :)) 3 defa aynı ''malum site''den tohumları almış olmamdan da kaynaklanıyor olabilir ama satan sadece onlar var. Bir defa daha almayacağım onlardan. Bıktım...

Milla 15-10-2014 14:58

1 Eklenti(ler)
Tahmin ettiğim gibi çiçek değilmiş. Parisien top havuçmuş :-)

celalim01 15-10-2014 17:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Milla (Mesaj 1323791)
Bu çiceği 40 cm kadar kopmuş şekilde sitede bir ağacın altina atılmış halde buldum geçenlerde. Eve getirip yıkadım, ikiye bölüp ektim ve bir yaşama şansı vermek istedim. Bana fazlasıyla teşekkür etti. Çok çabuk köklendi ve maşallah çok sağlıklı. Güneş üstüne vurunca üzerindeki simler bir parlıyor ki, ben kul yapısı böyle bir sim görmedim dünyada.

Demek ki bende şanslıyım.sayın Milla gibi bir site duvarının dışında boş bir arazide görüp ,gece operasyonuyla söktüğüm ve bahçeme diktiğim çiçeklerim oldu.Kısmet işte.

Milla 15-10-2014 19:06

1 Eklenti(ler)
İnanınki ben sökmedim; kopuk, atılmiş bir daldı.O işleri hiç beceremiyorum. Sadece bayramın son günü kapalı bir kebapçının, kaldırımı zaptettiği masaların arasından iki dal hibiscus çeliği aldım :-) Onun da tomurcuğu düştü, dibine bıraktım. Minik de olsa açıyor. İnşallah iki çelik de tutar :-)

YeniGine 15-10-2014 22:49

Sevgili Milla ceviz ile başlayıp devam hikâyeni merakla okudum hem güldüm, hem de sonuç beni sevindirdi. :) Rastgelsin...

lusoari 16-10-2014 13:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Milla (Mesaj 1325144)
İnanınki ben sökmedim; kopuk, atılmiş bir daldı.O işleri hiç beceremiyorum. Sadece bayramın son günü kapalı bir kebapçının, kaldırımı zaptettiği masaların arasından iki dal hibiscus çeliği aldım :-) Onun da tomurcuğu düştü, dibine bıraktım. Minik de olsa açıyor. İnşallah iki çelik de tutar :-)

Sevgili Milla japon gülü ile sırlarımdan birini sana açıklamak istiyorum. :D
Ben normalde elime geçen japon gülü çeliklerini toprağa dikip üzerine yapay sera etkisi yaratması için pet şişe kapatıp, biraz güneş gören, oda sıcaklığında bir yere yerleştiriyorum ve bu sayede sayısız japon gülü yetiştirip eşe dosta dağıtmışımdır (kırmızı ve pembe gibi sıradan türler hibrit türlere göre çok kolay kökleniyorlar). Bence hemen sen de dene pişman olmayacaksın.

Milla 16-10-2014 14:21

1 Eklenti(ler)
Çok sağol sevgili arkadaşım. Ben hemen dediğini uyguluyorum.Çiçek bu internetten bulduğum resme çok benziyor fakat bendekinin yaprakları iki kat çıkıyor.

lusoari 16-10-2014 14:27

Bu da çok güzelmiş beğendim, kırmızı deyip geçmemek lazım bir birlerine benzeyen ama başka isimlere sahip o kadar çok tür var ki. :)

emmi 18-10-2014 14:47

Sn.Milla Selam.
Safalarınızı gezdim.epey emek ve zaman harcamışsınız çok güzeller.Sizi bir suklent,asclepiad sevdalısı yapma zamanı geldi!

Milla 24-10-2014 13:11

2 Eklenti(ler)
Sevgili lusoari,
Sana bahsettiğim çift kat japon gülünü rsimleyebildim nihayet. Böylece ne demek istediğim daha beli olur.

Milla 24-10-2014 13:14

1 Eklenti(ler)
Arap yasemini senenin ikinci tur çiçeklerini açıyor. Hala çok zarif bir kokusu var.

Milla 24-10-2014 13:32

1 Eklenti(ler)
Çok parlak çıkmış fotoğraf ama yine de göç göç çiçeklerinin açmasını paylaşmak istedim.

lusoari 24-10-2014 13:55

Ablam benim istediğimden bu yana yakına bundan istiyordum, durumu nasıl iyi mi? Bugün ben de japon gülü çeliklerini kontrol ederken bir de ne göreyim beyaz jaopn gülü sizlere ömür öyle üzüldüm ki anlatamam. :(
O iki katlı olana çok iyi bak, arap yasemininede bayıldım kokusu sanki burnuma kadar geldi. ;)
(Heyecanımdan dolayı beni affedin) :D

Milla 24-10-2014 14:26

Sevgili arkadaşım,
Zaten ilk bahsettiğimde iki çelik demiştim ya, birini senin için almıştım. Bir ara böyle bir şey istediğini okumuştum bir yerlerde :))
Geçende eşim bir çelik daha getirdi. Onu ve diğerlerini senin dediğin gibi seraladım, şimdilik iyi gidiyorlar. İnşallah tutarlarsa ilk görüşmemizde getireceğim sana. Bir de o bende açan minik bir tomurcuktan çıkan çiçek olduğu için küçük açtı. aslı 20 cm den büyük ve çok gösterişli açıyor, bu yaz bol bol seyrettim ana bitkide açan çiçekleri.
Beyazına üzüldüm ama kısmetse ondan da yeniden buluruz. Bu arada benim sana bahsettiğim minik turuncu tomurcuk yaptı onu da en kısa zamanda ekleyeceğim.
Sana arap yasemininden de çelik alacağım. Bir iki arkadaşa daha alacaktım ama yeniden çiçeğe durdu. Bu çiçekler de geçsin bir güzel budayacağım.

lusoari 25-10-2014 08:30

Tamam ablacığım çok ama çoook teşekkür ederim, sevincimi anlatmak için kelimeler bulamıyorum. :D
Bu türden daha önce yetiştirmediğim için kolay tutup tutmadığını bilemiyorum, eğer sera ortamından çıkardığın zaman yaprakları susuz kalmış gibi buruşursa endişelenme sadece serada kalma süresini uzatman yeterli olur. Benim sayfamda hatırlarsan yalın kat pembe çiçekli j. gülü tam tamına bir sene sonra köklenmişti, bu yüzden hibrit türlerinin çabuk tutması için genelde aşı yolu ile üretiyorlar çelikten üretilenlerin tutma süresi uzun olabiliyor diye.
Çalışmaya başladığım yeni laboratuarda suda köklenmiş bir örnek var pazartesi resmini çekip j. gülü sayfasında paylaşırım.

Milla 25-10-2014 09:18

Tamam bekleyeceğim çalışmalarının fotoğraflarını :))
Benim o kavuniçi rengi açan japon gülü aynı dediğin gibi. Köksüz olduğu halde yazın iki tane çiçek açtı ve iki üç minik yaprağı vardı. Şu anda yine azıcık yapraklı kuru dalda tomurcuk yaptı. Kökü oluştu mu bakmadım çiçeğe durdu diye. Çiçeği geçince bir bakayım diyorum. Dirençli bitkilermiş bunlar, köksüz bile çiçek açıyorlar. Bir de köklenirse nasıl olur bilemiyorum :))

berçin 25-10-2014 23:41

Sevgili Milla, daha önce sayfanızı ziyaret etmiştim ama bu akşam ki gibi ince ince dolaşmamıştım ( gerçi yaz boyu ben de uğrayamadım foruma). Sayfalarınızda gezmek keyif verdi bana, özellikle Haşmetin kardeşi haşmetli paylaşımınız farkında olmadan bir kahkahaya vesile oldu :) Herşey çok güzel elinize emeğinize sağlık. Sevgiler selamlar... :)

Milla 26-10-2014 07:17

Çok teşekkür ederim sayın Berçin,
Sadece fotoğraflarla olmaz biraz da yazılarımızla şenlendirelim ortalığı diyoruz :))

lilpar76 26-10-2014 07:33

Sevgili Milla,balkon sayfanızı izledim ve çok beyendim.Sayfanızın uzun ömürlü ve hep canlı, hep renkli olmasını dilerim.Ruj çiçeyinize gelince, suyunu eksik etmeyin, arada yapraklarına su fısfıslayın çok çabuk gelişecek.Bendeki şu an çiçek dolu. Mayısta almıştım, ikinci kez çiçekledi.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:40.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025