![]() |
[QUOTE=lusoari;1387817]Sağolasın ablacım :D
Sana yetiştim mi, geride mi kaldım bilmiyorum ama sanırım 50 tür oldu. :D Sende kaç tür var? :o[/QUOTE Vaaaooovvvvvvv. Vay canına :) |
Masallah sevgili kardeşim bayağı çeşit edinmişsin.Hayırlı olsun.
|
Alıntı:
|
Ben 3 deydim kerii gitti 2 ye düştüm :(
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Benim hiç yok, 50 tür denince ağzım kocaman açıldı:eek:
|
:d :d :d
Alıntı:
|
Neler var diye sormayacağım Sevgili Lusoari; neler yok, onu söyle çeşitlerden... ;)
50 çeşit olupta bir dal tomurcuk resmiyle kurtulamazsın bizden. Biraz daha görsel istiyoruz....;) |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Bende hiç yok ama merak işte neden 30-50-100 çeşit ve nerede yetişiyor bunlar. Saksı mı yerde mi?
Herbirine ayrı bakım yapmak gerekiyor mu? Ben zırcahil :D :D :D |
Arkadaşlar hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim, bütün sorularınızı akşam üstü cevaplarım biraz siteye girip göz gezdireyim dedim ama işe geç kalıcam. :D
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Hedefler büyük olunca biraz büyük adımlar atmak gerekebiliyor, daha istediklerimde var. :D İlk başta bende çok korktum acaba bunları yaşatabilirmiyim diye ama yılların vermiş olduğu tecrübe ile (diğer bitkilerden) ve bol bol araştırarak, eşe dosta bakımlarını sora sora üstesinden geldim tabii en önemliside sevgimi hiç esirgemedim. :o |
Alıntı:
Ayrı bakımı size kısaca şöyle açıklayayım... Bağzı türler sıcak severken, bağzı türlerde daha serin seviyor bu kural su ve ışık içinde geçerli ama genelleme yapacak olursak hoyalar tropik kökenli bitkiler oldukları için nemden ve sıcak ortamlardan hoşlanıyorlar. Doğada ağaçlara sarılarak yaşarlar bağzı türler ise ağaç kovuklarında sarkıcı olarak yaşamayı tercih ederler ama bizler onları saksılarda yetiştirmeye çalışıyoruz. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Sen görsel istersinde ben paylaşmazmıyım hemen geliyorlar... :D |
4 Eklenti(ler)
Sizlerle paylaşmak için şimdi resimlerini çektim. :D
Bunlar benim ilk göz bebeklerim, carnosa dışında ilk defa başka türleri canlı olarak gördüm ve onların yeri bende ayrı... Bu güzellikleri benimle paylaşana buradan kucak dolusu sevgi ve saygılarımı göndererek tekrardan teşekkür ediyorum. ;) :D H. Australis, H. Pubicalyx GPS-282, H. Chouke, H. Nummularioides |
1 Eklenti(ler)
H. Curtisii bana göre çok yol kateden bir tür oldu, hatta bir tanede minicik çelik aldım yedeklemek için. :D
|
1 Eklenti(ler)
H. Carnosa tricolor etiketiyle bana geldi ama bence bu H. Carnosa Bazil. :D
|
2 Eklenti(ler)
Benim minicik boyuna bakmadan tomurcuk veren güzel yavrum H. Mirabilis. :D
|
3 Eklenti(ler)
H. Engleriana, H. Obscura Yellow, H. Albiflora :D
Şimdilik bu kadar görsel yeter mi? ;) |
Alıntı:
Bir başka arkadaştanda dal çeliği gelmişti o da öylece yerinde sayıyor bari ikisinden biri minicik yaşam belirtisi gösterse bu türü kazanmış gözüyle bakacağım. :( |
Alıntı:
Benim anneannemin vardı Mum Çiçeğinden. Bahçeye açılan kapısının üzerine sardırmıştı, bir onu biliyorum, bir daha da dikkatimi çekmedi nedense. Şimdi forumda sevenlerinin çokluğunu görünce dikkatimi çekti, ne çok çeşidi ve seveni varmış meğerse :) |
Alıntı:
Sayın lusoari maşallah allah sizede tüm çiçeklerinize de sağlık ve uzun ömürler versin. Ben de çok seviyorum ama benimkiler nankörler bana karşı, diktiğim yerde kalıyorlar.Beni hiç sevmiyorlar :( Bir tane hoyam var onun da bakımıyla ilgili siteden bilgiler almaya çalışıyorum. Ama ilk ve en önemlisi sevgi değil miydi :confused: :( |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Hoya deyince akan sular durur benim için. Merak ediyordum gelişmelerini nereden takip ederim diye. Çok güzel olmuşlar sevgili lasouri. Bayıldım hepsine. Mirabilise aferin buradan.
|
Alıntı:
Benim için sende bu işin ustalarından birisin, sen bu iş oldu dediysen demek ki birşey öğrenmeye başlamışım demektir. ;) Tekrar çok teşekkür ederim. |
Alıntı:
Hatırlıyorsan bende aynı sorunu anaç carnosada yaşamıştım, 40 yaşından fazla ve benim için manevi değeri oldukça yüksekti gerçi anacım olmasada hala onun yavruları hayatta ama işte... :( |
Alıntı:
Şimdi bu trikolar degilmi diyorsun sevgili lusoari...? |
Alıntı:
Tam olarak emin değilim ama sanki tricolordan çok brazil havası var bunu bu konudan anlayan bir iki arkadaşa danışmak lazım benimkisi sadece bir şüphe, hepimizin bakım şartlarıda farklı olunca bitkilerde bazen renk ve şekil farklılıklarıda olabiliyor. |
Alıntı:
|
Alıntı:
3 ölçek bataklık torfu, 1 ölçü coco peat, 1 ölçü orkide toprağı, 1 ölçü çam ağacı kabuğu, 2 ölçü bahçe toprağı, 1 ölçü perlit, 1 ölçü iri taneli lav taşı, 1 ölçü yanmış hayvan gübresi, 1 ölçü biohumus (solucanlar üretiyormuş buradaki markette görüp deneme amaçlı bir iki poşet almıştım, daha önce deneme amaçlı menekşelerde ve gloxinialarda kullanmıştım ve memnun kalınca onuda ekledim) yarım ölçüde sphagnum yosunu vardı elimde onuda ekledim. Offf ben iyice işi abartmışım yok yok bu karışımda :D belkide bu yüzden bunlar böyle fışkırdılar. :D |
Alıntı:
Elimde olmayan bataklık torfu, çam ağacı kabuğu, biohumus, sphagnum yosunu. Çoğunu bulurum da çam kabuğu zor iş, nereden bulunur acaba? |
Çam kabuklarını yaşlı çam ağaçlarının gövdelerinden sökebilirsiniz. Dağlarda var mı bilmiyorum. Bizim sitede var şansıma ama siz de şöyle etrafınıza bakınırsanız görebilirsiniz belki:-)). Bu kabukları 200 derecedekii fırında ,fırın kapağı az aralık olacak şekilde bir 15-20 dakika pişiriyorsunuz. Ama dikkat edin yanıp kararmasınlar. Sonra bu kabukları minik minik parçalara bölüyorsunuz. Fırından yeni çıktıklarında çıtır çıtır ve kolay kırılıyorlar. Ama kırılmayanları da çekiçle kırıyoruz. Biraz zahmetli ama güzel kabuklar oluyor ve hoyalar bunlara bayılıyor.
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 18:05. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025