![]() |
Sanırım kendi nazarım değdi, hiç çiçeği solmuyor kaç zamandır diye düşünüyordum ki çiçeğin kendi soldu!
|
Alıntı:
|
Aa evet sen yapıyordun değil mi? Altına da bir Calimero tamamdır!
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Kurdele kardeşler büyümeye devam ediyor.
Eklenti 509060 Yaprak güzeli - Coleus. Şubat ayında tohumları ektiğimde, kısa sürede bu kadar büyüyeceklerini hiç düşünmemiştim. Eklenti 509061 Hypoestes. Kendisi sessiz sedasız bir güzel. Bulursam yanına bir de fittonia almayı düşünüyorum. Eklenti 509062 Kalanchoe Manginii. 10. yıl toplantısında sayın edelvays'ın çiçeğinden aldığım iki dal bu kadar büyüdü. Çiçek açmayı düşünüyor mu ya da ne zaman açar merak ediyorum. Eklenti 509063 Boyu bir metreyi geçmeye başlayan Sarıkız'ım (L. nummularia). Üstüne güneş vurduğuna bakmayın,çekim için bir dakikalığına. Her gün güneş balkona vurmadan o içeriye geçiyor, direk güneşi hiç sevmiyor. Sabah akşam fıs fısla serinlemeye bayılıyor. Ayrıca her sabah suluyorum. Eklenti 509064 |
5 Eklenti(ler)
4 renk telgraf çiçeğimden ilki Tradescantia zebrina
Eklenti 509065 İkincisi, yeşil beyaz olan - Tradescantia albiflora Eklenti 509066 Arkada görünen de T. zebrina ama yaprak yapısı daha sivri ve açık renkli. Tüylü olan Tradescantia sillamontana. Telgraf genel anlamda kolay bir bitki, çok sulayıp çürütmedikçe pek bir şikayeti yok. Eklenti 509067 Ve oğlumun Küstüm çiçeği. Her akşam birlikte azıcık suluyoruz. Çiçek açmasını bekliyoruz. Eklenti 509068 Bunlarda tomurcuklarımız... Eklenti 509069 |
5 Eklenti(ler)
Üç yıldır benimle olan kızım bu sene çiçek açmadı diye üzülüyordum ama o da ne iki tane nur topu gibi yavru doğurdu. Şimdi onları büyütme derdinde. Gymnocalycium baldanium türü.
Eklenti 509071 Diğer gymnocalycium baldanium ise ilk çiçeğini mayıs yağmurlarında açamadan düşürmüştü. Bu tomurcuğu uzun zamandır bekliyordum, nihayet bugün açtı. Eklenti 509072 Echinopsis subdenudatum çiçek açmaya niyeti yok. Eklenti 509073 Echinopsis oxygona (Kaynana Topuzu) Kasım toplantısında paylaştığınız o minik topuzun ne kadar büyüdüğüne bakın sayın Muda. Tekrar teşekkür ediyorum. Eklenti 509074 Lemaireocereus chende. Çizgilerden yukarısı, marttan itibaren büyüyen kısım. Eklenti 509075 |
Saniyeler öncesine kadar uykulu gözlerle ekrana bakarken şu an gözlerim kocaman kocaman açılmış halde, uykudan eser kalmadı. Sarıkızın beni çarpmış durumda sevgili yağmur!:eek::eek::eek: Bu ne ihtişam, bu ne güzellik! Bayıldım tek kelimeyle ;) Ben minicik iki-üç daldan ibaret sarıkızı bulduğuma sevinerek almıştım ve her gün başına gidip bakıyorum, yeni bir yaprak çıkardı mı diye kontrol ediyorum fakat bugünden sonra küseceğim bitkime sanırım:rolleyes: Şu an kendi sarıkızım gözüme tamamen komik ve çirkin gelmeye başladı :p
Ahh naptın sen yağmurcum, bu sarıkız rüyama girecek bu gece kesin:D |
Sevgili yağmur, bayıldım kaktüslerinize...Maşallah!. Gymnocalcıum baldanium dan bende de var bir tane, yaşı epey büyük. Benimkinde de o kahverengi lekelerden var. Korkuyordum hasta diye ama sanırım güneşten oluyor. Sizinkinde de görünce biraz rahatladım, sanki normalmiş gibi geldi bana...
|
Arkadaşlar daha önce belirtmiş, bende katılıyorum onlara, sarıkız çok güzel sevgili yağmur... Gölgeyi seviyorsa, güneşe koymak benim hatam demek. Echinopsis subdenudata bende iki tane var, ikiside açmadılar!:(
|
Alıntı:
Beğenmene sevindim. Senin yaşadığın bu duyguyu bende onu pazarda gördüğümde yaşadım. Eridim resmen. Hele adam 15 tl deyince bayılacaktım. Sanırım bu yüzden, eşim "sürekli çiçek alıyoruz" olayına hiç girmedi. Sadece 'omzun ağrırken taşıyabilecek misin' diye sordu. Yahu taşımam mı? Kolum koptu ama taşıdım. Semt pazarlarına dikkat et derim. İstersen yarın pazara gittiğimde senin için bakabilirim. Dikey karton kutuya koyup getiriyorlar, kargoda dayanır bence. Not: Yazık kıyamam ama küsme bitkine. Zaten kışın kuruyup bahara tekrar baştan başlamayacaklar mı? Belki seneye o atağa geçer. |
Alıntı:
Evet onlar güneş lekesi. Bir kısmını da ben yakalayamadan önce unlu bitler yapmıştı. Savaş yarası diyorum ben onlara. |
Alıntı:
|
sevgili yağmur ,son mesajın beni çok güldürdü sen çok yaşa emi .allahta senin ve muhteşem çiçeklerin yüzlerini hep güldürsün. hypoestes çiçeğinle benim fittunya takasına girelim diyecektim. bende istiyorum fittunyamın yanına bir renkli arkadaş alayım diye. fakat ikiside takas edilecek kadar büyük değiller. işin en kötüsü bu çiçekler çok ağır büyüyor.acaba bi nedeni varmı.
|
Sevgili Münevver Hanım,
Sizi güldürdüysem ne mutlu bana. Gülmek kalbi gençleştirirmiş. Haklısınız hypoestes çok yavaş büyüyor. Bende kendimden kaynaklanıyor sanıyordum. Yanlış bakıyorum filan diye. Acaba çelikten tutuyor mu ki? 2 Tane dalı var, daha çok olsa kırıp denerdim ama. Bakalım kışın çoğalırsa takas edebiliriz. |
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Hayatım boyunca ilk kez kurdele çiçeğinin "çiçeğini" görüyorum. Ben sadece sürgünlerinden çoğalıyor sanıyordum. Minik, zarif çiçekleri çok hoşuma gitti. Mini Lilyum gibiler.
Eklenti 512037 Eklenti 512038 Melissa çiçeğimde açtı. O nasıl bir koku!! Hava karardıktan sonra çiçeklerin uçları yıldız şeklinde açılıyor ve ortaya (bana göre) hacı amcaların sürdüğü koku benzeri yoğun ve baygın bir koku çıkıyor. Yakından koklayamıyorum. Zaten her yeri sarıyor. Eklenti 512039 Buz çiçeğim uzamaya ve açmaya devam ediyor. Çok kanaatkar bir bitki. Eklenti 512040 Karanfilim mayıs ayından beri hastaydı. Biraz toparladı ve ilk çiçeğini açtı. Çok yavaş büyüyor gibi geliyor ya da hastalıktan böyle oldu bilemiyorum. Saksısını dolduramadı bir türlü. Eklenti 512041 |
5 Eklenti(ler)
Küstüm çiçeğimizin ilk tohum kapsülü -en azından öyle sanıyorum- fırçayla da tozlaşma yaptım ama sonuç henüz belli olmadı. Büyüyüp fasulye benzeri hale geldiklerinde umarım tohumlarımıza kavuşacağız. Tohum almak zorundayız çünkü oğluma çiçeğinin kış gelince öleceğini henüz söylemedim :(
Eklenti 512047 Sürekli yeni tomurcuklar, yeni çiçekler açmanın peşinde... Eklenti 512048 Sarıkız'ın tohum kapsülü, tıpkı çiçek gibi. Eklenti 512049 Anne Echeveria da çiçek açmaya karar verdi. Eklenti 512050 Güler atlasım çiçek açar diye umdukça yeni sürgünler çıkarıyor. Sevgili SDurul'unki gibi 4 yıl bekletmez umarım :rolleyes: Eklenti 512051 |
Güler atlas, kesinlikle sizi dört sene bekletmez sevgili yağmur. Arkadaşlarınki çelik hallerinde açtılar. Ben çok üzerlerine düşüyor ve rahat bırakmıyorum, ondandır çok bekletmesi.:)
Örneğin, sizin sarıkız tohum yapmış, benim ki açmadı, henüz açma belirtisi de yok.:) Hepsi çok güzel, emeklerinize sağlık. Sevgiyle... |
Merhaba Sevgili Yağmur.. Balkon sayfanı şimdi gezme fırsatım oldu.. Bütün çiçeklerin çok güzel ama gelin teline ve sarıkızına ayrı bir bayıldım.. İyi günler..
|
İki aydır ortalarda olmadığını fark ettim yağmur, umarım sorun yoktur. Baharla birlikte renklenen balkonunu fotoğrafla bizler için.
|
2014'den beri bir türlü bahçe, balkon yapamadığım için girmemiştim foruma. Umarım bu sefer bir aksilik çıkmaz ve paylaşım yapabilirim. Herkese tekrar merhaba.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 17:06. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025