![]() |
Alıntı:
Benimki de hala aynı duruyor. Açmaya kıyamıyor sanırım :D 2. bir tomurcuk gözükmüştü ama sulamayı geciktirince kuruyup düştüğünü gördüm, sizinki de öyle olmasın? Yakından bir fotoğraf eklerseniz anlaşılır. Alıntı:
Gerçekten çok seviyorum. Hep dediğim gibi çiçeğini, yaprağını hatta o yaprakların kokusunu. Onlarda anlıyor sanırım. Çeşitlerimin bir kısmı annemden, bir kısmı Bursa toplantısından, bir kısmınıda zengarden'dan aldım. Gözüm doydu mu? hayır. Annemin komşusunda lila sardunya gördük şimdi aklımız orada kaldı. |
Biz bitki severler hep açız zaten..Doyan görülmüyor.:p
|
Sevgili yağmur,
Öncelikle sayfan hayırlı uğurlu olsun. Sardunyalarına kocaman bir maşallah diyorum. Nerdeyse bütün renklerden var umarım lilasını elde edersin. Benimde ektiğim altı çelikten ikisi tuttu hangi renk açacak merak ediyorum. Gelinteli bende de var geçen sene minik bir teli üst komşunun balkonundan düşmüştü, bende ektim şimdi kocaman oldu. |
Sevgili sumeyra47,
Teşekkür ederim. Bursa toplantısından edinip diktiğin kırmızı açan sardunyadan bende de varmış, açtı. Daha sahip olmadığım pek çok renk var ama şimdilik yerim bu kadar. Bunlar yetiyor da artıyor çok şükür. |
5 Eklenti(ler)
Sabah sefalarımdan ikisi açtı
Eklenti 497956 Keşke daha uzun ömürlü olsalar, sabah açıp öğlen ölüyorlar :( Eklenti 497957 Uzun süredir açmasını beklediğim küpelerimin de ilki açtı! Hemde en çok istediğim renk! Siyah-kırmızı. Darısı diğer beş küpelinin başına. Eklenti 497953 Eklenti 497954 Eklenti 497955 |
3 Eklenti(ler)
Yumrulu begonyamın maşallahı var, tek bir çiçeğini dahi soldurmadan habire açıyor.
Eklenti 497959 Eklenti 497960 Eklenti 497961 |
Begonya muhteşem olmuş gerçekten! Bakmaya doyamadım, beğen tuşu kifayetsiz kaldı :)
|
Sevgili yağmur, sardunyalarına ve begonyalarına bayıldım, hele kırmızılı sakız sardunyalara iki kere bayıldım:) çok güzeller maşallah, ellerine sağlık...
|
Sevgili -Esin-
Teşekkür ederim. Begonyayı balkona gelen herkes çok beğeniyor. Ayrıca kendisi çok fotojenik. Bende beğeniyorum ama bazen plastik çiçekmiş gibi görünüyor gözüme, sanırım hiç solmadığı için. Sevgili aheste, Teşekkür ederim. Gerçekten de kırmızının çok çeşidi var, sakızı, klasiği, çizgili olanları bile ton olarak 3 çeşit. Kimisinin ortası hafif beyaz. Bu hızla büyürlerse ilerleyen zamanlarda dağıtacağım çok dalım olacak. |
Küpelin çok harika maşallah rengide muhteşem, benim ayrı zamanlarda aldığım beş fideden üçüde aynı renk çıktı çok üzgünüm bu yüzden :( Büyük ihtimal diğerleride aynısından pembe açacak, eğer bir gün budama yaparsan talibim çeliklerine.
|
Bayıldım tuşu yok mu?
|
O begonya aldı beni benden :)))
|
Sardunya ve petunyalar ne kadar güzel açmış öyle maşallah.
Yumrulu begonya da gerçekten muazzammış sayın yağmur. Sevgilerle... |
Begonyamın hazin sonu
1 Eklenti(ler)
10 gün süren yağmurlu ve nemli havadan sonra dört gün kadar evde değildim, o nedenle güneşe çıkaramadım. Islak toprak çürümesine neden olmuş. Çok üzgünüm umarım geri kalanı yaşar.
Eklenti 502741 |
5 Eklenti(ler)
Mutlu gelişmeler de var elbet. Küpelerimin hemen hemen hepsi açtı. Çiçek sayıları az olsa da çok güzeller.
Eklenti 502747 Özellikle bu lila rengine bayılıyorum. Eklenti 502748 Eklenti 502749 Eklenti 502750 Eklenti 502751 |
5 Eklenti(ler)
Açmak için sırada bekleyen bu ikisi kaldı.
Eklenti 502752 Eklenti 502753 Mevsimin ilk ortancası, nedense hep yapraklara çalışıyor bu sene doğru düzgün tomurcuk yok. Oysaki sürekli besin veriyorum:mad: Eklenti 502754 Yaprak güzelleri güneşi görünce ergenliğe geçtiler. Eklenti 502755 Bir aydır tutmasını beklediğim Hedera, sonunda minik taze sürgünler verdi. Eklenti 502756 |
Abla geçmiş olsun üzüldüm begonyana pek güzeldi :( O dallarını kırıp tekrar dik abla şimdi kök çürümeye başladıysa o dalar da çürür hiç olmazsa onlar kurtulsun belki bi kaç saksı begonyan olur :) Suda da köklenip yumru veriyolar sanırım ister direk dik ister suya koy yağmur abla :) Küpeliler çok güzeller maşallah en üstteki çok hoşuma gitti ;)
|
Küpelilerin tonları bi harika Yağmur'cum maşallah keyfini çıkart bu güzelliklerin. Biz tomurcuktayız henüz, nasıl sabrediyorum anlatamam:)
|
Sevgili tömürcek kardeşim,
Daha önce ufak bir dalında denemiştim ama beceremedim. Bakalım bu sefer olacak mı. Ortadan kırılan dalları nemli toprağa daldırdım, üstündeki çiçekleri toplasam mı acaba? Küpeliyi de çiçek açmadan önce uç alıp çoğaltmaya çalışmıştım, olmamıştı :) Çiçekleri geçince becerebilirsem o beğendiğini senin için köklendirmeyi denerim. Sevgili hira, Tomurcuk çıktıktan sonra çooook uzun bir süre geçiyor açması için. İnsanı deli ediyor neredeyse. Kötü haber vermek gibi olmasın ;) |
Alıntı:
|
sevgili yağmur, begonyana üzüldüm inşallah kurumaz da çobuk toparlanır.küpelilerin muhteşem güzellikteler maşallah, renkleride bir harika ellerine sağlık herşey gönlünce olsun.sevgiler.....
|
Sevgili yağmur küpelilerine maşallah, çok güzel olmuşlar.
Yumrulu begonyana üzüldüm inşallah toparlar kendisini. Nacizane ilk bakışta gördüğüm zararlı dıştaki saksısı, yanılmıyorsam saksısıyla o saksının içine koymuşsun; :) dekoratif olsun tabi. Bence ilk önce o saksının içinden çıkart, şöylee bir rahatlasın hava alabilsin. |
Alıntı:
Bu saksıyı atmaya kıyamıyorum ama şimdi düşününce içinde çürüyen 2. çiçeğim begonya. İlk çürüyeni direk saksıya dikmiştim, seramik olduğundan belki kışın daha soğuk oldu o yüzden çürüdü diye düşünmüştüm ama var bu saksıda bir şanssızlık. Dediğin gibi çıkardım, bugün pek güzel hava aldı, bakalım, geleceğinden ümitliyim. |
Alıntı:
İnşallah, toparlanacak diye umuyorum. Küpeliler ise bugünden başlamış bulunan yaz sıcaklarını atlatacaklar mı endişeliyim. |
Alıntı:
Rastgelsin. |
Alıntı:
|
*** herkeze. ben yeni uyeyim burda fazla tanidigim yok bahce hakkinda bilgi edinmek istiyorum yardimci olursaniz tsk ederim
|
Ne kadar güzel açmış küpeler sayın yağmur. Maşallah. Renkleri de harika.
Sevgilerle... |
Alıntı:
|
Yağmurcuğum bence begonyana nazar değmiş, onasıl bir güzellikti öyle... Bence senin balkona bi nazar boncuğu şart.
Küpelilerine bayıldım renk renk çok güzeller. Bende istiyorum bendeeeee. Sanki bende yok! Ama insanın gözü doymuyor işte... |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 01:03. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025