agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   münevver48 / balkon (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/34156.htm)

münevver48 05-02-2015 20:41

evet samurcum çiçek sapına çok benziyor.sap öylece kalırsa yani uzamasa kesin tomurcuk diyebilirsin. aklına geldiğinde arada bir kontrol yaparak bunu anlayabilirsin.elinle sakın dokunma bazen küsüp tomurcuğu gelişmiyor.uzaktan takip edebilirsin.

Muda 05-02-2015 20:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi münevver48 (Mesaj 1353805)
bunlarda geçen yılın anaç tomurcukları.
Eklenti 536074

Eklenti 536075

Sn. münevver48;

Yaklaşık 30 yıl kadar önce bir yerden mum çiçeği almıştım. İki saksı yapıp kısmi güneş alan yan pençereye bırakmıştım. Çelikler köklendikten sonra çok fazla gelişti. Pençereyi tamamen kapladı. Nerede ise sürekli çiçek açmaya başladı. Çiçekleri açıp bittikten sonra aynı çiçek yerinden yeniden tomurcuklanarak çiçek açıyordu. Sizde de aynı şekilde çiçeklenmesi gerektiğini düşünüyorum.

Çiçeğiniz biraz fazla mı güneş görüyor.

asmalıtepe 06-02-2015 21:26

Tasarımlar hep okulundan öğrenilmez

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi münevver48 (Mesaj 1353768)
bu gün hava güzeldi. bende bir saksıya aşk merdiveni,kurdela çiçeği, parlak ve telgraf çiçeklerinden oluşan arajmanımı sizlerle de paylaymak istedim.

Eklenti 536054

Eklenti 536055

Eklenti 536056

Çok zarif bir aranje olmuş canım. Çok yakışmışlar yanyana. Ellerine sağlık.

Hele o Yılbaşı çiçeği ne kadar güzel. Ben de öyle büyütebilir miyim bakalım.

Hepsi şahane çiçeklerinin. sevgiler...

münevver48 07-02-2015 23:05

sevgili asmalıtepe, teşekkür ederim.bahçemden sağlam kalanları bir araya topladım.telgraf çiçeği pek belli olmasa da önümüzdeki günlerde kendini gösterecek diye umuyorum.
yılbaşı çiçeğini de sizin ellerinizde daha güzel büyüyeceğine inanıyorum.yazları balkonda ala gölgede tutarsan size çiçekleriyle teşekkürlerini sunacaktır.sevgiler

Yagmur143 09-02-2015 11:00

Sevgili münevver48 arajmanınız ve yılbaşı çiçeğiniz çok güzel görünüyor. Bu yılbaşı çiçeği sadece yılbaşı zamanlarında açıyor ve çok büyüyüp gelişiyor. Benimde vardı ama koyacak yerim yok diye götürüp anneme bıraktım. Bu resimden sonra onu özlediğimi fark ettim, sanırım geri alacağım:) Bu arada mum çiçeğimi aradım taradım, bir tane tomurcuk bulamadım. Sizinkiler erkenci, tebrik ederim.

münevver48 09-02-2015 19:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Yagmur143 (Mesaj 1354709)
Sevgili münevver48 arajmanınız ve yılbaşı çiçeğiniz çok güzel görünüyor. Bu yılbaşı çiçeği sadece yılbaşı zamanlarında açıyor ve çok büyüyüp gelişiyor. Benimde vardı ama koyacak yerim yok diye götürüp anneme bıraktım. Bu resimden sonra onu özlediğimi fark ettim, sanırım geri alacağım:) Bu arada mum çiçeğimi aradım taradım, bir tane tomurcuk bulamadım. Sizinkiler erkenci, tebrik ederim.

:)sevgili yağmur143,yılbaşı çiçeğim dediğiniz gibi çok büyüyor.kayınvalidemin iki tane tekene saksı içinde dikilmiş ve saksı hiç görünmüyordu. taş evin penceresinin önüne saksının bir tanesi tamam geliyordu.güneşi gören taraf çiçeklerini açıyor.sonra saksıyı çevirip açmayan taraf çiçeğini açıyordu.tabi zaman içinde yaşlandı,bu güzel işte o yılbaşının torunları ben evleneli 24 yıl bunun öncesini bilmiyorum.ama ben kayınvalidem gibi büyütemedim. mum çiçeği iklimden olduğunu düşünüyorum.bizim buralar ılıman açık balkondan içeri bile almadım.önümüzdeki günlerde batı cephesindeki balkondan doğu cephesindeki balkona geçecek. günler uzayınca yaprakları zarar görüyor. şimdi bile güneş biraz fazla gelmiş yapraklar hafif sararmış sizinkide yakında bir süpriz yapar da sizi mutlu eder inşallah:)sevgiler...

münevver48 27-02-2015 18:33

5 Eklenti(ler)
:)dün bir akadaşdan gelen pembe atlas ve yanında sürpriz paskalya görünce:cool: dünyalar benim oldu. kendisine çok teşekkür ediyorum.ve toprakla buluşmuş halleri inşallah yeşerdiği ve çiçeklendiği günleri de hep birlikte görürüz.;)

Eklenti 538673

Eklenti 538674

Eklenti 538675

Eklenti 538676

Eklenti 538677

aleydi 28-02-2015 11:45

Paylaşımın verdiği mutluluk bir başka oluyor sevgili Münevver48 . Ben de dün bir arkadaştan gelen soğanlarla çok mutlu oldum .Güle güle büyütün çiçeklerinizi , sevgiler .

münevver48 28-02-2015 12:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aleydi (Mesaj 1359884)
Paylaşımın verdiği mutluluk bir başka oluyor sevgili Münevver48 . Ben de dün bir arkadaştan gelen soğanlarla çok mutlu oldum .Güle güle büyütün çiçeklerinizi , sevgiler .

:)sevgili aleydi, paylaşılan güzellikler insanı mutlu ediyor.bu kişiden kişiye değişebiliyor..ama bizim gibi çiçek hastalığı olan kişler için bir hazine kadar değerli.sizde soğanlarınızı güle güle büyütün. dün sizin için ''dona dayanıklı süs bitkileri'' araştırması yaptım malesef çok fazla seçenek yok yalnız zengarden de az da olsa bir kaç fidan gördüm. içlerinden lupin ağacı (çalısı )çok hoşuma gitti. tohumdan üretiliyor.renk seçeneği de var. isterseniz bir bakın kimbilir sizinde hoşunuza giden olabilir. ling vermesini beceremediğim için:( iş size düşüyor eğer isterseniz .sevgiler:)

münevver48 03-03-2015 11:27

3 Eklenti(ler)
:)dün eşim elinde bu güzelle eve geldiğinde, bendeki sevinci tarif edemem ;):cool: rengine bayıldım. birde hafif den insanın içini okşayan kokusunu duymanın keyfi bir başkaydı;)

Eklenti 539138

Eklenti 539139

Eklenti 539140

blume13 03-03-2015 11:34

sayfanız hayırlı olsun çiçekleriniz de çok emek var. bende köyde büyümüş çiftçi bir ailenin çocuğu olarak topraktan kopamadım. terasımda sebze bahçesi kuruyorum yakında fotoğrafları paylaşacağım yorum ve tavsiyelerinizi bekliyorum. kolay gelsin.

münevver48 03-03-2015 12:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi blume13 (Mesaj 1360498)
sayfanız hayırlı olsun çiçekleriniz de çok emek var. bende köyde büyümüş çiftçi bir ailenin çocuğu olarak topraktan kopamadım. terasımda sebze bahçesi kuruyorum yakında fotoğrafları paylaşacağım yorum ve tavsiyelerinizi bekliyorum. kolay gelsin.

:) sevgili blume13,sayfama hoş geldiniz.beğenin ve yorumun için teşekkür ederim.sizin köyde toprakla iç içe büyümeniz bir avantaj,öyle sanıyorum ki bizler de sizin bilgilerinizden faydalanırız. ben de kasaba da bahçeli bir evde büyüdüm. kendimi bildim bileli çiçeklere olan tutkumun peşinden nereye kadar yürüye bilirsem :). fotoğraflarınızı en kısa zamanda görürüz inşallah.tabi ki yeni sayfa açacak arkadaşları destekliyorum.sizinde sayfa açmanızı bahçenizi gezmeyi dört gözle bekliyorum. sevgiler:):)..

münevver48 13-03-2015 21:10

2 Eklenti(ler)
salonumun yeni üyelerinden dua çiçeği sevgili yağmur143 de görünce çok beğenmiştim pazarda görünce dayanamadım sağ olsun eşimde beni kırmadı.birse yanında trabzon hurması aldık. onuda bahçeye diktik.

Eklenti 540693

Eklenti 540694

aleydi 13-03-2015 23:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi münevver48 (Mesaj 1359887)

:)sevgili aleydi, paylaşılan güzellikler insanı mutlu ediyor.bu kişiden kişiye değişebiliyor..ama bizim gibi çiçek hastalığı olan kişler için bir hazine kadar değerli.sizde soğanlarınızı güle güle büyütün. dün sizin için ''dona dayanıklı süs bitkileri'' araştırması yaptım malesef çok fazla seçenek yok yalnız zengarden de az da olsa bir kaç fidan gördüm. içlerinden lupin ağacı (çalısı )çok hoşuma gitti. tohumdan üretiliyor.renk seçeneği de var. isterseniz bir bakın kimbilir sizinde hoşunuza giden olabilir. ling vermesini beceremediğim için:( iş size düşüyor eğer isterseniz .sevgiler:)

Sevgili Münevver48 nasıl atlamışım bu mesajı :( Sanırım bahçe sayfalarındakilerle karıştırdım .Kusura bakma .Çok teşekkür ederim zahmet etmişsin .Boşuna ağlanmıyorum iklim iklim diye . Ne kadar az demi seçenek .Bakarım lupine çok teşekkür ederim arkadaşım .

Ben de sana link vermeyi anlatıyım mı . Gelişmiş moda geçiyoruz .Yukarıdaki gülücük ikonunun altında mavi yuvarlak şekil var üzerine gelince ( insert link ) yazıyor .Link vereceğimiz adresi kopyalayıp ,( http:// ) yazısı çıkıyor , onu siliyoruz .Oradaki boşluğa adresi yapıştırıp tamama tıklıyoruz .

Bu arada yeni çiçeklerini güle güle büyüt . Sarı lalenin rengine bayıldım . Sevgiler

münevver48 14-03-2015 12:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aleydi (Mesaj 1363197)
Sevgili Münevver48 nasıl atlamışım bu mesajı :( Sanırım bahçe sayfalarındakilerle karıştırdım .Kusura bakma .Çok teşekkür ederim zahmet etmişsin .Boşuna ağlanmıyorum iklim iklim diye . Ne kadar az demi seçenek .Bakarım lupine çok teşekkür ederim arkadaşım .

Ben de sana link vermeyi anlatıyım mı . Gelişmiş moda geçiyoruz .Yukarıdaki gülücük ikonunun altında mavi yuvarlak şekil var üzerine gelince ( insert link ) yazıyor .Link vereceğimiz adresi kopyalayıp ,( http:// ) yazısı çıkıyor , onu siliyoruz .Oradaki boşluğa adresi yapıştırıp tamama tıklıyoruz .

Bu arada yeni çiçeklerini güle güle büyüt . Sarı lalenin rengine bayıldım . Sevgiler

:)sevgili aleydi,rica ederim. olur mu öyle kusur aramak hepimiz insanız bazen gözümüzden kaçabiliyor:). benimde öyle anlarım oluyor. kendime bakar kör diyorum.bende size teşekkür ederim bana yardımcı olduğunuz için.

asmalıtepe 14-03-2015 17:42

Sevgili kardeşim Münevver48, Dua çiçeğin çok güzel! Ben bu eksantrik yapraklara hayranım hele bir de kırmızı renkliyse.. Harika bir çiçek. Sen ona ne açtırırsın dolu dolu çiçeklenirler kısa vakitte. Hayırlı uğurlu olsun. Sevgiler...

münevver48 14-03-2015 20:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi asmalıtepe (Mesaj 1363318)
Sevgili kardeşim Münevver48, Dua çiçeğin çok güzel! Ben bu eksantrik yapraklara hayranım hele bir de kırmızı renkliyse.. Harika bir çiçek. Sen ona ne açtırırsın dolu dolu çiçeklenirler kısa vakitte. Hayırlı uğurlu olsun. Sevgiler...

sevgili asmalıtepe, teşekkür ederim.umarım istediği ortamı ona sağlarım ve yaşatırım. dua çiçeğinin bu türünün çiçek açtığını bilmiyordum. renkli yaprakları bende seviyorum. çingene şalvarı dikmiştim çelikten galiba tutmuş nasıl sevindim. yaprakları iyice belirsin paylaşırım.hüsnü yusuf tohumlarını ektin mi?bu yıl çiçek açmazlar ama seneye çok güzel çiçekleri olur.sevgiler:)

http://www.agaclar.net/forum/1276020-post50.htm

Yagmur143 19-03-2015 16:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi münevver48 (Mesaj 1363145)
salonumun yeni üyelerinden dua çiçeği sevgili yağmur143 de görünce çok beğenmiştim pazarda görünce dayanamadım sağ olsun eşimde beni kırmadı.birse yanında trabzon hurması aldık. onuda bahçeye diktik.

Eklenti 540693

Eklenti 540694

Sevgili münevver48, dua çiçeğini güle güle büyüt. Oldukça bakımlı görünüyor. Çiçek açatığını ben de bilmiyorum. Açmasada yaprak renkleri çok güzel...
Sevgiler...

münevver48 19-03-2015 18:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Yagmur143 (Mesaj 1364404)
Sevgili münevver48, dua çiçeğini güle güle büyüt. Oldukça bakımlı görünüyor. Çiçek açatığını ben de bilmiyorum. Açmasada yaprak renkleri çok güzel...
Sevgiler...

:)sevgili yağmur143,yi dileklerin için teşekkür ederim.benim içinde yapraklarının güzelliği yeter.sevgiler:)

münevver48 26-03-2015 19:06

5 Eklenti(ler)
pazardan alınan bu güzeller balkonuma renklendirdi.şimdilik üç tane aldık.
Eklenti 543047

Eklenti 543048

Eklenti 543049

Eklenti 543050

Eklenti 543051

münevver48 26-03-2015 19:13

4 Eklenti(ler)
balkonda laleler açmaya başladı

Eklenti 543052

Eklenti 543053
bu yıl küçücük dalından diktiğim maviş (beyaz) büyümeye devam ediyor.

Eklenti 543054

ve paşa çadırı bu kışı balkon da geçirdi.serini seviyor.
Eklenti 543055

münevver48 26-03-2015 19:19

5 Eklenti(ler)
bir paket karışık freyza şimdilik çıkan renk bunlar.

Eklenti 543056

Eklenti 543057

Eklenti 543058

Eklenti 543059

Eklenti 543060

münevver48 26-03-2015 19:23

5 Eklenti(ler)
ve sardunyalar coşmaya başladı.
Eklenti 543061

Eklenti 543062

Eklenti 543063

Eklenti 543064

Eklenti 543065

akçabardak 26-03-2015 21:21

Maşallah sayfan rengarenk olmuş,yeni aldığın onbir aylıklar çok güzeller, sardunyalar keza ona göre renkleri pek tatlı sevgili münevver48, güle güle büyüt hepsini... güzel bir sezon dileğimle sevgiler.

YeniGine 26-03-2015 23:17

Sevgili münevver; freyzalarının renkleri şansına çok güzelmiş; kırmızıya bayıldım. Sardunyaların ona keza maşallah; gerçekten coşmuşlar. :) Ben donan sardunyalarıma hâlâ bir umut yeşerecek mi diye bakınıp duruyorum. Ama bu arada da çok şükür başladım sardunya almaya...

samur 27-03-2015 03:46

Cok guzeller masaallah diyeyim.Uzun omurlu olsunlar insaallah. Balkon cicelenmis, cicekler gelince baharla birlikte gonlumuz de cicekleniyor. Bizim buraya 23 nisan civari geliyor mevsimlikler sabirsizlikla bekliyorum ben de.

aleydi 27-03-2015 07:13

Rengarenk görüntüler başlamış harika .Frezaların renkleri çok güzel ,benimkilerde böyle rengarenk açsın:) Sardunyalar vazgeçilmezim .Laleler çok asil .Kısacası hepsini çok seviyoruz :) En beklenilen an , onların çiçek açtığını görmek , en büyük mutluluk :) .Sağlıkla ,mutlulukla keyfini çıkarmanı diliyorum sevgili Münevver 48 .

hira 27-03-2015 12:39

uuu şölen var buradaa! maşallah, Allah nazarlardan saklasınn.. Ablacım o sardunyalara nasıl bakıyosun öyle ya??

münevver48 27-03-2015 12:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak (Mesaj 1366040)
Maşallah sayfan rengarenk olmuş,yeni aldığın onbir aylıklar çok güzeller, sardunyalar keza ona göre renkleri pek tatlı sevgili münevver48, güle güle büyüt hepsini... güzel bir sezon dileğimle sevgiler.

:)sevgili akçabardak,teşekkür ederim.onbir ayların renk seçeneği çok hangisini alacağımı şaşırdım bana kalsa hepsini:D eşinle birlikte olunca durum değişiyor.aklımda kalan renkler var bakalım eşiminde aklına koyarsam:rolleyes:devamı alınır inşallah. bende herkese güzel bir sezon diliyorum.sevgiler.

münevver48 27-03-2015 13:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1366085)
Sevgili münevver; freyzalarının renkleri şansına çok güzelmiş; kırmızıya bayıldım. Sardunyaların ona keza maşallah; gerçekten coşmuşlar. :) Ben donan sardunyalarıma hâlâ bir umut yeşerecek mi diye bakınıp duruyorum. Ama bu arada da çok şükür başladım sardunya almaya...

:)sevgili yenigine,sizin sardunyalarınız için çok üzüldüm. inşallah yeşerir. yavaşça toprağını eşelesen köküne zarar vermeden,öldüyse zaten erimiştir.sağlamsa da yavaşça yine üzerini kapatır ve yeşermesini beklersiniz.hiç değilse sağlam yeşerecek diye bir umudunuz olur. freyzalar en sevdiklerimdendir.renkleride evet çok güzel çıktı inşallah beyaz da vardır içinde.sizde yenialdığınız sardunyalarınızı güle güle büyütün.sevgiler:)

münevver48 27-03-2015 13:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi samur (Mesaj 1366140)
Cok guzeller masaallah diyeyim.Uzun omurlu olsunlar insaallah. Balkon cicelenmis, cicekler gelince baharla birlikte gonlumuz de cicekleniyor. Bizim buraya 23 nisan civari geliyor mevsimlikler sabirsizlikla bekliyorum ben de.

:)sevgili samur,temennin için teşekkür ederim.senin balkonun da bahar çuhalarla sümbüllerle gelmiş sanki;) samurcum,bahar bu yıl geç bile kaldı.ucunu gösterip gerisi bir türlü gelmiyor.bugün hava yine fırtına ve yağmur yağıyor. işte böyle bahar mı kış mı bizde anlamadık canım.senin mum çiçeğinin başına gelen benin acem halısının başına gelmiş bu gün Allah dan balkonun içine düşmüş de çok zarar görmemiş.sevgiler.

münevver48 27-03-2015 13:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aleydi (Mesaj 1366148)
Rengarenk görüntüler başlamış harika .Frezaların renkleri çok güzel ,benimkilerde böyle rengarenk açsın:) Sardunyalar vazgeçilmezim .Laleler çok asil .Kısacası hepsini çok seviyoruz :) En beklenilen an , onların çiçek açtığını görmek , en büyük mutluluk :) .Sağlıkla ,mutlulukla keyfini çıkarmanı diliyorum sevgili Münevver 48 .

:)sevgili aleydi,güzel dileklerin için teşekkür ederim. en güzelleri sizinde bahçenizde açsın. ve çiçekleriniz hiç solmasın:) sevgiler.

münevver48 27-03-2015 13:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hira (Mesaj 1366225)
uuu şölen var buradaa! maşallah, Allah nazarlardan saklasınn.. Ablacım o sardunyalara nasıl bakıyosun öyle ya??

:)sevgili hira seslenişin buradan duyuldu;) canım, sardunyalarım batı cephesine bakan açık balkonda tutuyorum. orası benim kış bahçem gibi kış boyuncada çiçekleri üzerinden eksilmedi. şimdi coşmaya başladı.bende sizlerle paylaşmak istedim. biraz tekrar gibi oluyor resimleri üçüncü kışı geçiriyoruz birlikte bu yıl yedeklemeyi düşünüyorum.sevgiler:).

Yagmur143 27-03-2015 14:39

Maşallah ne kadar güzeller. Size bahar gelmiş. Paşa çadırın dikkatimi çekti, çiçekleri pembe benimki beyaz renkte çiçek açıyor. Farklı bir tür mü yoksa açık balkonda olmasından mı kaynaklanıyor acaba diye merak ettim.
Onbir aylıkların ve frezyaların renkleri çok güzel. Ben hiç frezya yetiştirmedim ama çok sevdiğim bir çiçektir. İnşallah seneye ilk alınacaklar listesinde...
Bol çiçekli günler diliyorum. sevgiler...

samur 27-03-2015 16:51

Gecmis olsun ruzgara dikkat etmek lazim, neyse senin acem halisinin omru cok sukur olsun bitmemis. Sevindim. Icim cizzz etmedi 😁

sonkez 27-03-2015 21:50

Size bahar gelmis ne kadar guzel..

münevver48 28-03-2015 19:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Yagmur143 (Mesaj 1366271)
Maşallah ne kadar güzeller. Size bahar gelmiş. Paşa çadırın dikkatimi çekti, çiçekleri pembe benimki beyaz renkte çiçek açıyor. Farklı bir tür mü yoksa açık balkonda olmasından mı kaynaklanıyor acaba diye merak ettim.
Onbir aylıkların ve frezyaların renkleri çok güzel. Ben hiç frezya yetiştirmedim ama çok sevdiğim bir çiçektir. İnşallah seneye ilk alınacaklar listesinde...
Bol çiçekli günler diliyorum. sevgiler...

:)sevgili yağmur,evet bahar geldi.ama bir türlü yağmurlar kesilmedi.bu gün dolu yağdı.canım çıktı zarar verecek diye Allah dan kısa sürdü.

paşa çadırının farklı bir tür olduğunu sanmıyorum. açık balkonda durduğu için çiçeklerine de yapraklarına da renk ve canlılık geldi. frezyayı kesinlikle tavsiye ediyorum.çok güzel kokuları ve renkleri var.inşallah sizin balkonunuzda da baharı görmek dileğimle sevgiler:).

münevver48 28-03-2015 19:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sonkez (Mesaj 1366360)
Size bahar gelmis ne kadar guzel..

:)sevgili sonkez evet geldi. kısa zamanda size de bahar gelecektir.:)

münevver48 08-04-2015 22:10

4 Eklenti(ler)
salonumdan

toprakları ve saksıları yenilenenler

difenbahya arokarya şeflera
Eklenti 545794

yılbaşım saksılar bitti sıra deniz kabuklarında
Eklenti 545795

Eklenti 545796

Eklenti 545798

münevver48 08-04-2015 22:16

4 Eklenti(ler)
salon beni biraz yordular ama saksı ve toprak değişimi yapılınca üzerimden yük kalktı:p.

Eklenti 545801

Eklenti 545802

Eklenti 545803

Eklenti 545804

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:30.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025