agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   pamuktopu / Balkon (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/33128.htm)

pamuktopu 26-11-2013 17:54

1 Eklenti(ler)
Balkona çıkmayı dört gözle beklerken

sonkez 26-11-2013 18:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi pamuktopu (Mesaj 1223574)

Kapalı ortamdamı yaşıyorlar...

pamuktopu 26-11-2013 18:12

Hayır, evde bizimle yaşıyorlar. Balkona çıkmalarına ancak benimle birlikteyken izin veriyorum. Özellikle minik yavru düşmesin diye. Ben diğer kapıdan balkona çıkmıştım. Saksılarla uğraşırken bu manzarayı görünce çok hoşuma gitti, hemen çektim.

dostca 27-11-2013 12:42

Yeni fikirler..

1 Eklenti(ler)
Merhaba; kedi ve köpeginiz çok güzeller. Allah nazardan saklasın, kedileriniz tırnakları ile koltuk yüzeylerini yolmuyor mu çocuklugumda beslediğimiz kedide böyle sorun yaşamıştık,balkonunuzda güzelmiş, balkon demirinizin içbükey olan kısmına saksıların oturabileceği demirden bir altlık kaynattırsanız o boşluğu uygun saksılarla değerlendirebilirsiniz diye düşünüyorum.
Oda çam önü içinde zemin ve kenarlardan 10-15 cm yukarı çıkacak şekilde saydam kalınca naylon döşerseniz ve saksı toprak kısımlarını da yosun veya süslü metaryal ile kaplarsanız sorun olmaz diye düşünüyorum. Balkon için verdiğiniz resim üzerine açıklayıcı olsun diye ufak bir deneme yaptım..:rolleyes:

hira 27-11-2013 12:57

Sayfanız hayırlı olsun... Kedicikler çok şeker:)

maki01 27-11-2013 14:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi pamuktopu (Mesaj 1223574)

Bayıldım ben bunlara, hele de geriden bakan o güzel köpişe. Burnundan öpüyorum onu, Fındık da sevgilerini iletiyor :)

pamuktopu 27-11-2013 17:19

Teşekkürler sayın dostca. Tam olarak kavrayamadım ama belirgin olsun diye kırmızı hattı uzun tutumuşsunuz gibi geldi bana. Yanlış mı anlamışım. İlginize teşekkür ederim. Bu arada bütün gün demir sülfat aradım ama bulamadım. Elli kilolık torbalardan da almadım. Onun yerine çocuklara demir eksikliğinde verilen ferrum şurubu suya karıştırsam olur mu diyorum kendi kendime.

Kediler koltukları tırmalıyor.Bu yüzden kılıfla kullanıyoruz.

pamuktopu 27-11-2013 17:27

3 Eklenti(ler)
Bizim Fındık'tan da sevgiler. Yeni sakız sardunyalarımı göstereyim.

Eklenti 457506

Eklenti 457507

Bordo ile pembe beyaz çizgilisi de var ama onlar karanlık çıkmış.

Eklenti 457508

maki01 27-11-2013 18:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi pamuktopu (Mesaj 1224032)
Bu arada bütün gün demir sülfat aradım ama bulamadım.

Saçı kıbrıs adıyla Çerçi Yusuf'ta satılıyordu sevgili pamuktopu. Bende olması lazım, bakıp bilgi verebilirim.

Kullanırken çok dikkat etmen lazım, değdiği yerde kolay kolay çıkarılamayan pas lekesi gibi bir leke bırakıyor.

Sardunyaların çok güzel, hayırlı olsun :)

pamuktopu 27-11-2013 21:42

3 Eklenti(ler)
Çok güzeller

habiş 27-11-2013 23:27

çiçekleriniz kadar köpek ve kedilerinizde çok şirinler :) nerede kalıyorlar durdukları yer neresi acaba

pamuktopu 28-11-2013 08:11

1 Eklenti(ler)
Kedilerimiz ve köpeğimiz evde bizimle yaşıyorlar.Bu fotoğrafta kafestelermiş gibi görünüyorlar galiba :)

Eve ilk taşındığımızda kediler düşebilir diye balkon ve pencereleri demirletmiştik. Ertesi yıl sokakta zor durumdaki iki yavruyu eşim eve getirmiş. Onlar da balkon demirlerini arasında geçebiliyordu.Bunun üzerine alt bölüme tel geçirdik.

dostca 28-11-2013 08:16

Açıklama :-)

1 Eklenti(ler)
Çiceklerinizde gok güzeller, balkonunuzdaki balkon demiri için düşündüğüm; tek saksı için değil, cizimdeki gibi içbükey demirin iç kısmına saksı altını tutacak şekilde içbükey olarak şekil verilmiş demir altlık kaynak ile mevcut balkon demirine kaynak yapılacak ve uygun büyüklükteki saksılar içine konulacak.Saksı ve cicekler balkon demirinin içbükey kısmını doldurarak hem o boşlugu degerlendirmiş olacaksın hemde balkondaki saksı fazlalıgı ortadan kalkmış olacak.:D

pamuktopu 28-11-2013 08:20

2 Eklenti(ler)
Baharda balkon zemininde kumru yavrusu buldum. Eski evimizdeyken de bir yavru büyüttüğümden deneyimliydim. Bunu da evde büyüttük. Adını yastık koyduk. Odanın içinde uçma antremanları yaptırdım. Annesi de devamlı balkonda izliyordu. Yeterince büyüyünce ona teslim ettim.

Eklenti 457642

Kuş gözlemcileri..

Eklenti 457643

pamuktopu 28-11-2013 08:42

1 Eklenti(ler)
Sayın dostca, bu kez anladım, teşekkürler.

O fotoğraftaki plastik rafı kaldırdım sonradan. Umduğum gibi durmadı. İç kısma ifi plastik taburenin arasına parkeleri koyup kaktüsleri onun üzerine dizdim.
Kenarlar için de parke kullandım.

Eklenti 457644

Sizin önerinizi de değerlendirmeyi isterim. Ancak Adana'da yazın güneye bakan balkonlarda çiçekler kavrulabiliyor. Yer değiştirmek, bir kısmını kuzey balkona taşımak zorunda kalıyorum. İlginiz ve emeğiniz için teşekkür ederim

dostca 28-11-2013 10:16

Resimdeki süs biberiniz veya süs domatesinizden bende de var. Alt yapraklarını koparıp alttaki ana dallarını yapraksız bırakırsanız görüntü olarak bodur ağaç formu kazanır güzel bir bonsai elde edersiniz.

habiş 28-11-2013 10:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi pamuktopu (Mesaj 1224216)
Kedilerimiz ve köpeğimiz evde bizimle yaşıyorlar.Bu fotoğrafta kafestelermiş gibi görünüyorlar galiba :)

Eve ilk taşındığımızda kediler düşebilir diye balkon ve pencereleri demirletmiştik. Ertesi yıl sokakta zor durumdaki iki yavruyu eşim eve getirmiş. Onlar da balkon demirlerini arasında geçebiliyordu.Bunun üzerine alt bölüme tel geçirdik.

yoo kafestelermiş gibi algılamadım sanki onlara ayrıca bir oda tahsis etmişsiniz diye düşünmüştüm birde köpeğiniz ve kedilerinizde uyumlu sanırım iyi bir arada geçinebiliyorlarsa :)

İremsıla 28-11-2013 10:42

Sevgili pamuktopu sayfanız hayırlı olsun.Adanayı resimlerde bile izlemek nefesimi açıyor,burada güneşe hasret günler geçirirken güneşli balkon resimlerini iç çekerek izliyorum.bir gün çocuklarımın Torosların eteklerinde,Adananın güneşli havasında büyümesi dileğiyle...

pamuktopu 28-11-2013 11:12

Köpeği yavru olarak aldıktan kısa zaman sonra sarı kedimiz Fistan geldi. Birlikte büyüdükleri için belki uyum sorunları olmadı. Ama Fistan diğer kedilerle pek anlaşamıyor.

pamuktopu 28-11-2013 11:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi İremsıla (Mesaj 1224260)
Sevgili pamuktopu sayfanız hayırlı olsun.Adanayı resimlerde bile izlemek nefesimi açıyor,burada güneşe hasret günler geçirirken güneşli balkon resimlerini iç çekerek izliyorum.bir gün çocuklarımın Torosların eteklerinde,Adananın güneşli havasında büyümesi dileğiyle...

Memleket özlemini ne güzel ifade etmişsiniz.

pamuktopu 16-12-2013 14:53

1 Eklenti(ler)
İkinci el 20 liraya bu rafı buldum. Sukulentler yakıştı bu köşeye

jojoba 18-12-2013 07:14

Hayvancıklarınız ve çiçekleriniz çok güzel mutluluklar dilerim.

pamuktopu 18-12-2013 17:24

Teşekkür ederim sayın jojoba, yüreğinizin güzelliğinden biraz da. Ben de mutluluklar dilerim.

pamuktopu 25-02-2014 13:34

1 Eklenti(ler)
Sardunya bir başka güzel

hira 26-02-2014 01:01

1 Eklenti(ler)
Sardunya gerçekten ayrı bir güzel, özellikle son eklediğiniz fotoğraftaki rengi favorim fakat ben bu fotoğrafa bayıldım

pamuktopu 26-02-2014 19:07

Gerçekten de bu fotoğrafta çok şirinler. Balkondaki kumru yavrusuna kilitlenmişlerdi.

hira 19-05-2014 23:50

Nerelerdesinizz? size bahar gekmedi mi henüz?;)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:33.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025