![]() |
Ayşe abla telgraflar içerde sağlıksız uzuyor ışık yetersizliğinden. Dışarı alsam üşürler mi?
|
Don olayı varsa hemen üşürler , aslan ağzının tohumları kararmadan donar, gazenyalar da soğuktan etkilenmişler , akşamları üzerine geniş bir poşet veya karton kutu geçirirseniz rahat edersiniz. Hepsi çok güzel , kolay gelsin.
|
Çok teşekkür ederim Sayın olcim =) Anladığım kadarıyla aslanağzılardan tohum alabilmem için baharda tekrar çiçek açmalarını beklemem gerekiyor değil mi?
|
Telgraflar sobasız ortamda ( ev içinde ) sabah güneşini yarım saat bile alsa coşuyor . Tecrübeyle sabittir . :) Bol şans .
|
Bende bolca miktarda var , şu an ekmek isterseniz gönderebilirim. Çok çeşitli tohumlar var, tamamı bu yıldan hasattır . Çoğu birbirinden döllendi , tohumlar karışık anlayacağınız .
|
Bu güzel teklifiniz için teşekkür ediyorum =) Tohumlarını alıp hediye etmek istediğim için soruyorum =)
|
2 Eklenti(ler)
Sonunda gazanyanın çiçeğini yakalayabildim. Bir kaç tomurcuk var ama sadece biri açmış. Diğerlerinde yeşil bitler var.
Aslında çok daha önce bir çok çiçeği olacaktı. Ama ben zamansız saksı değiştirince tüm tomurcukları döküldü ve yeni çıkan tomurcuklar soğuklara denk geldi. Biraz geç oldu. Ve de sadece bir tane açabildi. Üstelik zamanında açtığında bunun iki mislinden daha büyük oluyordu çiçekler. Ve de daha renkli oluyordu. Küçük ve daha soluk oldu ama bir tane de olsa açtı nihayetinde: |
3 Eklenti(ler)
Aslanağzılarını bu sefer ıslak ıslak pozladım:
|
Sonbaharda aslanağzı tohumu ekecektim unutmuşum.:( Bir kök beyazım vardı inşlh tohum dökmüştür de kendiliğinden çıkar. Olmadı seninkileri izler dururum.:))
Yağmurda çekilen foto.lar cok güzel cıkıyor gercekten. |
Ben tohum gönderirim abla. =)
|
1 Eklenti(ler)
Mart ayında beyaz olanlar çiçek açtı. Fotoğraflarını çektim:
|
1 Eklenti(ler)
Aldığım fesleğen ve aslanağzı tohumlarını torfa diktim. Büyürlerse saksılara alacağım.
Bakalım kaç gün sürecek yeşermeleri. |
2 Eklenti(ler)
Bu da daha önce hiç yaprak ve dal bırakmadan budadığım minyatür gülün son hali.
Bir de misafiri var hafiften yapraklarını tırtıklıyor. Karışmadım. Bir tane tırtıla yetecek kadar yaprağı var ne de olsa: |
3 Eklenti(ler)
Gazanyaların son halleri. Yalnız bir sorun var. Sanırım topraklarında tavuk gübresi biraz fazla olmuş. Yaprakları huzursuz ve bir çok çiçek olması gerekenden küçük. Bol bol su veriyorum bu durumu aşabilmesi için.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 23:25. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025