![]() |
Alıntı:
Bitkilerim için elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum. Bütün imkanlarımı zorluyorum onlar için. Arada üzüldüğüm olsa da emeklerimin karşılığını veriyor benim canlarım. Her yer saksı doldu, aslına bakacak olursan. Üst katın boş olması büyük avantaj şu sıralar. Kaktüs-sukulent grubunun çoğu orada şimdi. Hepsi öylesine minicikler ki! Büyüdüğünü, çiçek açtığını da görür müyüm onların? Başka sayfalardakileri görünce hepsine özeniyorum da... Temizlik dersen, hakgetire! Bir de ben tek başına olduğum, hiç yardım edenim olmadığı için daha zor oluyor bazı şeyler. Kaç gündür fideciklerimi şaşırtmayı bitiremedim. Düşün artık! Bir de hayvancıklarım da var ya... Ama tüm bunlara rağmen hıdırellezde kocaman bir bahçesi olan bir ev diledim...:o |
Alıntı:
Ama bunlar çok güzel! Ben minicik fideleriyle mutlu olmuşken böylesi bir saksım olsa nerelere asarım bilemedim:o Tabii ki Güler farkı! Senin yeşil ellerin değmiş onlara bir kere... Fırsat bulup sayfalarımı gezebilmen beni öylesine sevindirdi ki! O güzel kelimelerin onur verdi, çok mutlu etti. Ben bu kocaman ailede çok mutluyum ve güzel olan her şeyi paylaşmak adına, hep burada kalmak istiyorum. Ben bu ailedeki her bireyi çok ama çok seviyorum! Çok teşekkür ederim... |
Asma...
3 Eklenti(ler)
Bugün minicik asmamla ilgilendim biraz. Bir tanecik üzüm salkımı görülüyor. Oysa çok lezzetli bir üzümü oluyor ama... Ne yapalım yaprak sarmasıyla yetineceğiz bu durumda! Bakın nasıl güzeller... Ekşili, güzel bir yaprak...
Eklenti 400990 Önce topladım... Eklenti 400988 Sonra sıraladım... Eklenti 400989 Sarmaları hazırlıyayım. Buyrun, bütün agaclar.net'e yeter! |
Taze yaprağın dolmasının da ayrı bir tadı vardır hatırlattın, yemiş kadar oldum sevgili Lovefolife...:))
|
Alıntı:
Bu sene kaç kez yediğimizi hatırlamıyorum. Yaprak bol olunca bol bol yapıyor bizimkiler yaprak sarmasını. :D |
Sardunyalar...
5 Eklenti(ler)
Derdi az çiçeği çoktur onların. Çok su istemez, çok güneşi sevmez... Sadece sabah güneşi alıyorlar durdukları balkon canımda. Kışın koruması sıkıntı olsa da, çoğu 3 hatta 4 yaşında!
Eklenti 402644 Eklenti 402645 Eklenti 402646 Eklenti 402647 Eklenti 402648 |
Sardunyalar...
4 Eklenti(ler)
Hâlâ tomurcukta olanlar da renklerini sunsalar bir an önce ne de güzel olacak!
Sakızlardan şimdilik sadece bu hanımkızımız arz-ı endam eyledi: Eklenti 402662 Diğerlerinin açmasını bekleyeduralım, sardunyalar avutuyor şimdilik bizi... Eklenti 402663 Eklenti 402664 Eklenti 402665 |
Güller...
5 Eklenti(ler)
Güller, börtü böcekten yavaş yavaş kurtularak biz buradayız demeye başladılar...
Eklenti 402857 Eklenti 402860 Eklenti 402858 Eklenti 402859 Eklenti 402861 |
Güller...
4 Eklenti(ler)
|
Cezayir menekşesi (vinca)
3 Eklenti(ler)
Alaca yapraklı vinca dayımdan minicik bir fide olarak geldi. Şimdi güzel çiçeklerini gösteriyorlar. Güler Abla'dan da vinca major almıştım ama onların bu yıl çiçeklerini göremem herhalde...
Eklenti 403563 Eklenti 403564 Eklenti 403565 |
Ördeğim "BADİK"
2 Eklenti(ler)
Ağabeyimin köyde birkaç tane ördeği vardı. Tavuklarla çok kavga etmeye başladılar diye, onları dağıtmaya karar vermiş. Badik'in bize gelmesi de böyle gerçekleşti. Erkeği yeşil başlı bir ördekti. Onu tüm itirazlarıma rağmen kestiler. Dayım, Badik'in kuluçkaya yakında yatacağını söyleyince evin bahçesindeki tek toprak olan ve telle çevrili bulunan alana onun için derme çatma bir yuva yaptım. Bir aydır bizimle. Birbirimizi öyle seviyoruz ki! Bizim kızın her gün kuluçkaya yattığını varsaysak da bizimki yumurtlamaya ve birazcık yattıktan sonra "vak vak" ortalıkta dolaşmaya devam etti. Ben yeni yumurtladığı dölsüz yumurtaları hep aldım. Yerlerine döllü tavuk yumurtalarından koydum. Şimdi birkaç gündür kendini bir güzel yolup, ördek tüyünden bir yorganla örttü yumurtaları. Sadece beni görünce çıkıyor yuvasından. sadece elimle beslediğim zaman bir şeyler yiyor. Koyduğum suda birazcık yıkanıp doğru yumurtalara koşuyor. Bakalım civcivciklerimiz olabilecek mi?
Eklenti 403876 Eklenti 403877 |
Alıntı:
Sevgili Loveforlife bu hanım kızımızla son noktayı koydun artık. Gördüğümde inanamadım :) Senin ev Ali babanın çiftliğine doğru ilerliyor :) Yavrular umarım çıkar merakla bekliyorum. |
Dut ağacı...
3 Eklenti(ler)
Bundan yıllar önce annem bahçede toprak bulduğu bir yere minik bir dut fidanı dikmişti. O fidan bizi sevdi. Dalları balkona ulaştı da geçti bile. Kollarını sevgiyle birçok kuşa ve benim askılı saksılarımı kucaklamaya açıverdi. Meyveleri çok iri değil ama öyle lezzetli ki! Kuşlar da bunun farkında olmalı ki, daha yeşilken dutlar dallara doluştular... Laf aramızda, en sevdiğim meyvelerden biridir dut. Dut ve incire yatıya giderim, tabiri caizse.;) Şimdi yavaş yavaş beyazlamaya başlıyorlar... Artık balkon masasının üstünü mesken bellerim bir süreliğine!
Eklenti 403908 Eklenti 403909 Eklenti 403910 |
Dut dallarında balkon sefası...
5 Eklenti(ler)
Balkonda alanım dar olunca dut ağacının dalları büyük bir kurtarıcı oluyor. Askılı saksılar dutun dallarında salınıyor... Kuşlarım da bu keyiften mahrum kalmıyor...
Eklenti 403919 Eklenti 403920 Eklenti 403921 Eklenti 403922 Eklenti 403923 |
Sevgili loveforlife maşallah maşallah!.. Bu ne güzellik böyle, hayran kaldım... Badik, inşallah gelecek olan civcivler, Fincan, kuşlar, asmalar, dut ve dallarındaki saksılar harika, valla balkon değil çiftlik gibi senin oralar...
Canım benim, herşey gönlüne göre inşallah!.. |
Kurdele çiçeği (Chlorophytum comosum)
4 Eklenti(ler)
Dut dalında balkon sefası sürenlerden biri kurdele çiçeğim. Geçen yıl sonbaharda annem bir akrabamızın işyerine uğradığında onların kurdele çiçeğini görüp benim için istemiş. Yaprak uçlarında bulunan minicik yavrularından alıp eve getirdiğinde bir çiçeğim daha oldu diye epey sevinmiştim haliyle. birkaç gün suda köklendirdikten sonra diktiğim minik yavrular, kışı ısıtılmayan kapalı mekanda, cam kenarında geçirdiler. Bu arada Fincan fırsat buldukça yaprak uçlarını tırtıkladı.:mad: Havalar ısınmaya başlayınca da dut dalında salınmaya başladılar. Hızlı bir gelişim başladı bu arada... Bakalım yaz sonu ne hale gelecek?
Eklenti 404083 Eklenti 404084 Eklenti 404086 Eklenti 404087 |
Sevgili Loveforlife , kurdele gölgelik , havadar ve rutubetli ortam seviyor. Tam ona göre bir ortam olmuş dut ağacının dalları.
Merak ettiğim bir konu var. Dut ağacını karıncalar çok sever. Sizin ağacınızdan balkonunuza karınca çıkıyor mu ? |
Alıntı:
Senin de dediğin gibi dut ağacında karıncalar bol oluyor. Ama sadece ilkbahara girerken balkona yol yapıyorlar dalları. Ben de biraz talk pudrası serpiyorum geldikleri yerlere. Çözüm oluyor. Şu sıralar hiç kalmadı... Sevgi ve selam ile... |
Demek talkpudrası.:eek:
Ben kaç yıldır karınca ile mücadele ediyorum. Ama bir türlü başarılı olamadım. Azalıp güç toplayıp geri dönüyorlar. :D Birde toprakla bahçeden taşıdıklarımı hiç saymayayım. :mad: :rolleyes: |
Aeschynanthus radicans (Lipstick plant/ruj çiçeği)
3 Eklenti(ler)
Mum çiçeğiyle karıştırılan bir güzel... Geçen yıl çiçekçilerde dolaşırken bir çiçekçi, "Abla bu dallar kırıldı. Alıp diker misin?" diyerek elime bir sürü dal parçası tutuşturdu. Onları bir süre suda beklettikten sonra diktim. Kışın ışık yeterli gelmedi sürgünler biraz cılız oldu ama yine de çiçeklenmeye başladı. O da dut keyfi sürenlerden biri...
Eklenti 404384 Eklenti 404385 Eklenti 404386 |
Lysimachia (Sarıkız)
3 Eklenti(ler)
Sarıkızım açmaya başladı. Çiçeklerin hepsi açınca ne güzel olacak kim bilir...
Eklenti 404787 Eklenti 404788 Eklenti 404789 |
Aynisefa (Calendula officinalis)
2 Eklenti(ler)
Öyle masum bir güzel ki! hiç üzmez sizi. Bir kere ektiniz mi sonraki yıllarda gösteriverir kendini...
Eklenti 405613 Eklenti 405614 |
Sevgili loveforlife sarı kız maşallah gayet güzel, aynısafaların da çok güzel görünüyorlar... Benim aynısafalarımın çoğunu saz ekibimden Kestane üzerinde yata yata yok etti sağolsun.
|
Sayın loveforlife.Öncelikle merhaba.Sayfanız hayırlı olsun diyelim çünkü yeni inceleyebildim.
Maşallah çiçekleriniz hepsi birbirinden güzel.O Sümbüller yokmu o sümbüller,nergisler,özellikle laleler rengarek albenisi mükemmel.Çuha çiçekleri,güller,sardunyalar çok güzel. Dünya tatlısı yeğeniniz eylül ise hepsinden güzel :) bu yaşta bitkilere ilgisi takdir edilir inanın. Peki ya paşa bey,fincan,boncuk,fıstık hanım,minik bıcıra ne demeli :) tek kelimeyle süpersiniz.Emeklerinize sağlık. Saygılarımla... |
Badik'i mıncıklamak istiyorum. :D
Fincan Hanımla arası nasıl? Hep "Bir kedi, bir de ördek istiyorum" derdim de bana gülerlerdi. Hayalimi gerçekleştirdin sevgili loveforlife. :) |
Alıntı:
Badik öyle sevimli ki, tam mıncıklamalık. Çok fazla samimi olduk sadece. Şimdi kuluçkada yatıyor ya, balkonda sesimi duyarsa yattığı yerden sesleniyor: Vak, vak, vaaaak! Ben aşağı inince de hanımefendi yerinden kalkıyor kalkmasına ama elimden aceleyle bir şeyler yedikten sonra, bir tas suda kendi çapında biraz yıkanıp doğru yumurtacıklarına koşuyor. Fincan, bütün hayvanları kardeşi olarak tanıyor artık. Bu sabah balkona bir karga gelmiş. Geldi onu bana söylüyor resmen. Dut ağacına gelen serçeleri rahat bırakmıyor ne yazık ki kargalar.:mad: Badik, şu sıralar Fincan yaklaşırsa tıslıyor. O da annelik duygusu sanırım... Benim ev Ali Baba'nın çiftliği... Onların varlığı büyük mutluluk. Gel beraber sevelim canım... |
Maviş (campanula)
2 Eklenti(ler)
Bugün bir mutluyum ki sormayın! Mavişimden sevinçli haberler var. İlk gördüğüm anda aşık olduğum, aylarca yana yakıla aradıktan sonra Güler Abla sayesinde yazın kavurucu sıcaklarında sahip olup, ya kaybedersem diye yüreğimin pırpır ettiği o güzelin tomurcukları gösterdi kendini...
Ah bir de beyazını bulsam...:o Eklenti 407983 Eklenti 407984 |
Ortanca...
5 Eklenti(ler)
Ortancalarım yerlerini çok seviyor, buna tüm kalbim ve zihnimle inanıyorum. Çiçeklerimiz renklenmeye başladı. Baharda budadıklarımdan yaptığım çeliklerin bile uçları tomurcuklanıyor. Ben agaclar.net'i çok seviyorum dostlar. Yoksa nasıl öğrenirdim bunca güzelliği? Gerçi ortancalar saçı kıbrıs, demir tozu, limon tuzu, teneke, muz-portakal kabuğu, kahve vb. ne duydumsa uygulamalarımdan biraz deneğe dönüştü ama aramızda kalsın. Ya öldürseydim rahmetli babaanneciğimin hatıralarını!:eek:
Eklenti 408866 Eklenti 408868 Bu değişik bir rengi... Hastayken bir öğrencim minicik bir saksıda hediye getirmişti. Bu kadar gelişmesine hayret ettim doğrusu... Eklenti 408869 Eklenti 408870 Eklenti 408872 |
Kadife çiçeği (Tagetes sp.)
3 Eklenti(ler)
Tohum ekerken abarttığım malum. Her yer çim!:o Kadife çiçeklerinin her türlüsünden tohum ekmiştim. Onlar da çıkıverelim demişler.... Demişler de, yer mi var ekmeğe? Sebzelere malum faydasını öğrendiğim için neredeyse her saksıya birkaç tane şaşırttım. Ama onlar da beni şaşırtacak bu gidişle. Zira ana bitkilerden daha çok yer zaptetme eğilimindeler. Yavaş yavaş çiçek tomurcukları da gösteriyor kendini. İlk açanımız pek bir naif duruşa sahip, baksanıza.
Eklenti 408876 Zavallılar bir saksıya bilmem kaç tane sığışmaya kalkınca, çok çocuklu aileler misali daraşmalıkta kaldılar tabii ki... Eklenti 408877 Bir de nasıl olduysa gülün dibine de atmışım birazcık tohum. Söküp atmaya da kıyamıyorum... Ne olacak benim halim? Eklenti 408878 |
çok üzüldüm zavallıcığın başına gelene :( çiçeği beğendin tamam da çalmak da ne yahu, yazık valla insanlar ne hale düştüler :(
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Sayfama hoş geldiniz. Sanırım bergenyamın başına gelenlerle ilgili yazdınız bu mesajı... Ama asıl çaldıkları sacdan yapılmış o kocaman saksıydı. Yani oradaki 3-5 kilo teneke uğruna heba oldu benim çiçeğim. Çok istemişim ki karşıma yenisi böylesine ilginç bir şekilde çıktı. Şimdi ise çok keyifli... Yapraklarındaki kir için özür dilerim... Geçtiğimiz günlerde yağmur niyetine çamur yağdı. Bütün çiçeklerimin yaprakları çamur içinde... Her sulamada yavaş yavaş temizlemeye çalışıyor, bir yandan da şöyle güzel bir yağmur yağıp temizlese bu pisliği diye dua ediyorum... Eklenti 409079 |
Sevgili loveforlife, ne güzel bir anlatımınız var, güldürdünüz beni sabah sabah , çok sık ektiğiniz tohumları çok çocuklu aileye benzetmeniz:D, böyle bir benzetme hiç aklıma gelmezdi. Bazen de şairsel bir şekilde anlatıyosunuzya her şeyi bayılıyorum yorumlarınıza:). Bütün çiçekleriniz ne güzel olmuş, hepsi sevildiklerinin farkında. Geçenlerde bizim buralara da yağdı, yağmur niyetine çamur,bütün çiçekler, her yer çamurda kaldı.
Fincana bayıldım nasılda yakalanmış yaramazlık yaparken öyle, çok şeker:). Dut ağacındaki çiçeklerinizin de keyfi pek yerinde maşallah. Sağlıcakla kalın. Sevgiler... |
Sn. Loveforlife bence kadife çiçeğini bir saksıya tek başına ekseniz de yayılır, sebzeleri engellemesi normal. En iyisi birkaç saksı sebzenin yanına 1 saksıya ayrı dikilmiş kadife çiçeği koymak böylece kimse kimseyi üzmez. Tabi benim fikrim.
Sağlıcakla kalın. Kolay gelsin. |
Alıntı:
Çok teşekkür ederim... Hoş kalın... |
Lotus Berthelotii (Papağan Gagası, Pelikan Gagası)
5 Eklenti(ler)
Benim papağanlar dut dalında şakıyorlar...
Serpildik, güzelleştik... Eklenti 409466 Eklenti 409467 Papağanlar kafa kafaya verdik, bol bol sohbet ettik... Eklenti 409468 Eklenti 409469 Eklenti 409470 |
Çok güzeller bu papağanlar üstelik başınızı da şişirmiyorlar daha ne olsun. ;)
|
Dut ağacı...
1 Eklenti(ler)
Dutlar iyice olgunlaştı. Cıvıl cıvıl kuşlar dallarında. Hele benim Badik bayılıyor duta. Kuluçkadan kalktığı zaman yerden topladığım dutları yemek hanımefendinin en büyük keyfi:p
Eklenti 410817 |
Çok güzel görünüyor Badik çok haklı. ;)
|
Alıntı:
Bir şekilde tekrar karşınıza çıkmasına çok sevindim, sizin adınıza mutlu oldum. Bu sene her yerde çamur yağmuru var sanırım. Burada da kaç kez oldu :( |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 02:32. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025