![]() |
Gözünaydın sevgili loveforlife, Leo bebek hoşgelmiş, rabbim şansını bol eylesin; analı babalı büyüsün inşallah...
|
Beyazın güzelliği...
5 Eklenti(ler)
Havalar serinleyince, onlar da çocuklar gibi keyiflendi...
Petunyalar beyaz kloş etekler giymiş küçük kız çocukları misali salınıyor... Eklenti 518679 Eklenti 518680 Kedi tırnağı kat kat fırfırlı bir etek giymiş yanıbaşında... Eklenti 518681 Eklenti 518682 Eklenti 518683 |
Beyazın güzelliği...
5 Eklenti(ler)
Sabah sefası annesinden gizli bir tükenmez kalem aşırıp da bembeyaz eteğine minicik çizikler atmış gibi...
Eklenti 518684 Eklenti 518685 Eklenti 518686 Ya bu maviş kızın katmerli beyaz eteğine ne demeli? Yanıbaşındaki küçük kız kardeşine kumaş kalmamış herhalde, onun eteği yalınkat olmuş nedense... Eklenti 518687 Eklenti 518688 |
leo yu allah analı babalı büyütsün sağlıklı uzun ömürlü mutlu hep sevdikleriyle olsun
|
Halaların şampiyonu canım arkadaşım; Kutay, Eylül ve Leo çok şanslılar senin gibi bir halaya sahip oldukları için, üçünün de Allah bahtını açık etsin, yüzlerinden gülümsemeyi eksik etmesin:)...
|
Baharatlar...
5 Eklenti(ler)
Orijinal adı Chubritza, biz çıbrısa(çibrisa) deriz. Sitemizde sater otu, Çuprika, Çibirsi adıyla anılıyor. Bulgaristan kekiği diye de bilinir. Rahmetli babaannemin sağlığında olmazsa olmazlarımızdandı. Terasa sürekli eker, taze ya da kurutulmuş olarak et yemeklerinde kullanırdı. Köfte ve kapamanın vazgeçilmez baharatıydı çibrisa. Onun yaptığı köftelerin tadını hala hiçbir köftede bulamam. Onun vefatından sonra çok arasak da tohumları nereye koyduğunu bulamamış, bu bitkiyi kaybettiğimize çok üzülmüştük. Siteyle ilk tanıştığım zamanlarda annem sıkı sıkı tembihlemişti, ara bul onun tohumunu diye. Sonra geçen yıl Sevgili Bahçedenn tohum takas etkinliğinde paylaşınca çocuklar gibi sevindim. Ama çimlendirme konusunda başarılı olamadım. İnce uzun gövdelerini taşıyamayarak yere yatıp ölüverdi benim minik çibrisalarım....:(
Sevgili Alys yine derdime çare oldu. Baharda kendisini ziyarete gitmiştim. Sahip olduğu harika soğanlı koleksiyonuna bakarken pek çok saksıda çıkmış olan minik fidecikler dikkatimi çekti. Tabii hazır çimlenmişleri görünce, onlar da bana geldi ve terasta yerini alıverdi.:p Size de tavsiye ederim arkadaşlar, gerçekten çok lezzetli bir baharat oluyor çibrisa. Eklenti 518767 Eklenti 518768 Bu da yine tohumdan kendiliğinden yetişenlerden reyhan.. Geçen yıl dökülen tohumlardan çıktı. Önümüzdeki yıla da kendiliğinden çıkar gibi görünüyor tohumların çokluğundan ama yine de tohumları korumaya alacağım... Eklenti 518769 Eklenti 518770 Eklenti 518771 |
2 Eklenti(ler)
Sevgili Loveforlife çibrisa dediğin baharat bu mu?
Burada ona citron diyorlar, yaprağını ovaladığın zaman kekik kokusunu andıran bir kokusu var. Emin olmak için komşumun bahçesine gidip resim çekerek paylaşmak istedim, hatta bu sene erken davrandım ve toplayıp kuruttum ama dün kuş yemi almak için gittiğim baharatçıdan tohumda almıştım seneye ekmek için, yarısını sana ayırıyorum haberin olsun. :D |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Telgrafgiller...
5 Eklenti(ler)
Tradescantia pallida (mor telgraf çiçeği), tradescantia zebrina (çizgili telgraf) ve alt türünü tam olarak bilemediğim diğer telgraflar tek saksıda salınıyor.
Eklenti 519130 Eklenti 519131 Tradescantia sillamontana (tüylü telgraf), 10. yıl toplantısına gittiğimde sevgili Zafer İnandıklı'dan bir çelik olarak aldığım ve kısa sürede bu muhteşem gelişimi sağlayarak beni hayrete düşüren güzelim... Üstelik gönderdiğim kargolar için de kaç dalını çelik aldım! Eklenti 519132 Eklenti 519133 Eklenti 519134 |
Vinca catharanthus (rozet çiçeği)
4 Eklenti(ler)
Tohumdan yetiştirdiğim rozet çiçeklerini geçen kış merdiven boşluğuna almıştım. Böylece kışı atlattılar. İkinci yıllarında da çiçekleri hiç eksik olmadı. Bakalım üçüncü yıla da kalacaklar mı?
Eklenti 519407 Eklenti 519408 Eklenti 519409 Eklenti 519410 |
Paşa artık yok...
2 Eklenti(ler)
Ben bu kadar çok kayba dayanamıyorum artık... Daha dört yaşındaydı Paşam! Ben ne yapacağım şimdi? Kim bana "anneciğim, Neslihancığım" diye seslenecek? Bayramı gözyaşları içinde geçirdim... Öylece çekip gitti yakışıklı Paşam... Bayramın üçüncü günü sabahı sırtüstü yatıvermişti kafesine. O hep "Şincan, hadi gel, ben burdayım" diye seleniyordu. Fincan'ımın döneceğine dair umutlarımı da alıp gitti... ikisi de yok artık... :(
Eklenti 520061 Eklenti 520062 |
Sevgili loveforlife,
Kaybınıza çok üzüldüm. Ben de bu acıları bir kaç defa yaşadım. Çok zor olayın üstesinden gelebilmek. Hastalık çekmeden gittiği için belki de mutlu olmalısınız. benim bir kuşum astım olmuştu ve inanın çok çekti. Bu bir avuntu değil belki ama paylaşmak istedim. Gerçekten çok üzüldüm. |
başınız sağolsun sevgili loveforlive
|
Bazen kelimeler yetersiz kalır içimizdeki duyguları anlatmak için...
Başın sağ olsun ablacığım. :( |
Başınız sağ olsun Sevgili Loveforlife, Allah sabır versin...
|
Allah sabır versin Loveforlife
|
çok üzüldüm. başın sağ olsun.
|
Kaybınıza çok üzüldüm.
|
Kelimeler az geliyor bu kayıplar için. Sizi çok iyi anlıyorum. Benimde Tontikim 8 yıl bizimle yaşadıktan sonra bize veda etmişti. Sizi hep görecek o merak etmeyin. Fincanı belki birgün sizin kapınızda buluverirsiniz bir sabah kimbilir.
|
Sevgili loveforlife, kaybınız için çok üzüldüm Allah sabır versin.
|
çok güzel paylaşımlar olmuş bende aranıza katıldım,takipteyim :)
|
sizi çok iyi anlıyorum.Tüm çiçeklerimi kaybetmenin verdiği hüzüne alışamamışken bu bayram Bıcırımı da kaybettim...Ağladım durdum gece boyu.. evde kocaman bir boşluk var alışamadım..
|
sizi çok iyi anlıyorum...bende yaşamıştım aynı duyguları..ama insan en yakınındaki dostu kaybetmemeli önemli olan...
|
Ağaçlar net ailesini sevmemin sebeplerinden biride bu; kendi çevremizde çoğunlukla bir hayvan dostumuzu kaybettiğimizde verdiğimiz tepkinin aşırı olduğunu düşünmeleri, ''aman ne olmuş yenisini alırsın'' gibi teselli veya tavsiye beni çılgına çeviriyor. Kurmuş olduğun bağı ve kaybettiğin varlığın kendine özel olduğunu anlamıyor, anlayamıyorlar. Ama burada bu ailede birbirimizi anlayan, empati kurabilen insanlarla dolu olması beni mutlu ediyor...
Dostum sevgili arkadaşım, üzüntünü paylaştığımı biliyorsun seninle konuştuğumuz gün belediyeye ihbar etmişler benim Şeker ve yavrusunu alıp götürmüşler.:( |
Alıntı:
|
Aster...
5 Eklenti(ler)
İyi dilekleriyle beni yalnız bırakmayan tüm dostlar için gelsin bu kareler...
Aster kendine aşık edecek güzellikte... Eklenti 522758 Eklenti 522759 Eklenti 522760 Sonbahar coşkusu yaşayan komşularıyla beraber... Eklenti 522761 Eklenti 522762 |
5 Eklenti(ler)
Bazı kişilere göre çok sıradan ve basit olabilirler ama bence öyle güzeller ki...
Eklenti 522769 Eklenti 522770 Eklenti 522771 Eklenti 522772 Eklenti 522773 |
Sevgili loveforlife abla, pembe, mor, kırmızı ve beyaz tüm renkleri toplamışsın neresi sıradan ki bence çok güzeller. Aralarında sadece sarı eksik.
Aster çiçeğin muhteşem görünüyor. Tohumdan mı yetiştirdin? |
3 Eklenti(ler)
Alıntı:
Eklenti 522817 Eklenti 522818 Eklenti 522819 Tohumdan yetişmedi asterler... Dostlar sağ olsun. Ama inanılmaz bir gelişim gösterdiler.;) |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 01:35. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025