![]() |
Ben dört yapraklı yoncanın bir efsane olduğunu sanıyordum :eek: Belki de milli piyango bileti almanızın zamanıdır sevgili loveforlife :D
|
Alıntı:
Bu yavruların iyileşeceğine inanıyor ve hissediyorum. Zira kendini slmamışlar. Hayata tutunuyorlar. Keşke bu fotoğrafı vetman 996 da görse. Onun bu konuda söyleceği şeyler önemli. Saygılarımla Saat 00.07. Şu an daha da eminim bu kediciklerin iyileşeceğinden |
Alıntı:
Konu hakkındaki hassasiyetiniz için çok teşekkür ederim Sevgili Cumhur Tonba... Saygılar, selamlar... |
Beyaz laleler...
5 Eklenti(ler)
Kenarlarındaki tırtıklar ne kadar güzel değil mi?
Eklenti 482483 Eklenti 482484 Eklenti 482485 Eklenti 482486 Eklenti 482487 |
Beyaz laleler ne kadar güzeller. Balkonunuzdamı bunlar ...
|
Beyaz laleler, görünce içim açıldı doğrusu. Harika.
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Bizim evimiz, koca koca binaların arasında sıkışıp kalmış çok eski bir bina. Arka tarafta bir bahçemiz de var. Fakat ne yazık ki vakti zamanında beton dökülmüş. Sadece ağaçların köklerinde çok az toprak var. Epeyce de gölgede kalıyor ama bu benim orayı kullanmama engel olamıyor. Duvarların üzeri dizi dizi yoğurt kovası... :o Bu güzeller de bir yoğurt kovasında. Bahçedekilerin dışında balkon ve terası da doldurdum... Bahçe duvarının hali... Eklenti 482525 |
Alıntı:
Ben de bunları çok sevdim. Çok naif bir görünümleri var, öyle değil mi? Teşekkür ederim... |
Laleler...
5 Eklenti(ler)
Diğer lalelerimize de bir göz atalım mı?
Eklenti 482526 Eklenti 482527 Eklenti 482528 Eklenti 482529 Eklenti 482530 |
Loveforlife arkadaşım.
Muscari soğanlı bir bitkimidir acaba. Ben de de var ne zamandır etiketleyememiştim. Sağlıcakla. |
Laleler...
5 Eklenti(ler)
Bunlar Alys'den gelenlerden... Teşekkür ederim kendisine...
Cimbomlu... Eklenti 482608 Türkiyem... Eklenti 482609 Pembe şeker... Eklenti 482610 Bunlar geçen yıldan kalanlardan... Çok farklı bir renk... Eklenti 482611 Şu rengin güzelliğine bakın bir kere. Az daha siyah lale olacakmış! Eklenti 482612 |
Alıntı:
Sayfama hoş geldiniz. Muscari soğanlı bir bitki. Nazsız, bakımı kolay. Toprakta bırakırsanız çoğalmaya devam eder ve önümüzdeki yıllarda da mutlu eder sizi. Saygılar, selamlar... |
sevgili loveforlife laleleriniz harika maşallah..
çok seviyorum lalelerinbir sürü lale soğanı ektim bir tane bile açan olmadı :( birseyi yanlış yaptım soğanlılarla ilgili sayfaları hatmediyorum bu sıralar kafayı taktim..ilk kez bu sene diktim seneye böyle olmamalı tavsiyelerinize talibim.. kedicikler iyi olacak inşallah bende inanıyorum.. |
Alıntı:
Daha önce de belirttiğim gibi ben tüm soğanlı bitkileri çok seviyorum. Çoğu soğanımı da yıllardır dikiyorum. çiçekleri açıp geçtikten sonra birkaç kere gübreli sulama yapıp, yaprakları kuruyunca da topraktan çıkartıp gölgede kurutarak Captanlayarak gazete kağıdına sarıp karton kutuya koyarak bodrumda saklıyorum. Ekim ayında da tekrar dikiyorum.Toprağın süzek bir toprak olması da önemli. Bir de soğanlıları suya boğmamak lazım. Neden açmamış olacağını anlayamıyorum doğrusu.Hiçbirinin açmamış olması ise gerçekten çok garip. Bence en kolay soğanlılardan laleler... Umarım önümüzdeki yıla başarılı olursun. Kediciklerim için dualarınızı eksik etmeyin lütfen... Çok teşekkür ederim. |
Alıntı:
Evcil hayvanları barındıran bahçe sakinleri, hayvanların daha sağlıklı olmalarına katkıda bulundurmak için, hayvanların doğal bitkilerle ya da börtü-böcekle açır-neşir olmalarına imkan tanımalılar.. Kedi ve köpeklerin de çok az da olsa bazı otları yediğini gördüm. Doğan ortamdan faydalandıkları oranda dirençli olacaklardır. Kedicikler çok küçükler.. loveforlife abla onlara çeşitli körpe otlar koparıp verir zaten. Amaç; umudu kovalamak. İnşallah daha sağlıklı olurlar. |
Alıntı:
İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Kedicikler için çim koyuyorum. Kemiriyor anne kedi de. Ufaklıklar 37 günlük olmalarına rağmen halen kendi kendilerine bir şey yemiyorlar. Zorla biberonla besleme yapıyorum destek olsun diye. Çişlerini de hala kendileri yapamıyor. Anne de yeterince yalamıyor olsa gerek ki, iş hep başa düşüyor. Sevgili Vetman ve Lusoari'nin tavsiyeleriyle vitamin şurubu kullanmaya başladım. İki üç gündür daha canlı olduklarını hissediyorum. Birkaç gündür yağmur olunca çıkaramamıştım, daha önce çıkardığımda tirtir titremişlerdi ama dün komşunun çatıya çıkarınca oldukça keyifli olduklarını gördüm. Umarım her şey yoluna girer... Sevgiler, selamlar... |
Amaryllis afrodite
3 Eklenti(ler)
Sevgili Alys'den gelenlerden amaryllis afrodite, hayranlık uyandırıcı bir güzellikte. Güzelliğini daha çok göreyim diye odadan odaya, odadan balkona taşıyıp duruyorum. Taşıdığıma da değiyor doğrusu...
http://www.agaclar.net/forum/attachm...5-img_6925.jpg Çiçeğinin büyüklüğünü vurgulayabilmek adına, tres chic ile yanyana da görüntüledim... http://www.agaclar.net/forum/attachm...5-img_6733.jpg İki çiçek sapı var. İlk sapta dört kandil var. İlk üçü çiçeklendi. http://www.agaclar.net/forum/attachm...5-img_6930.jpg Eklenti 483149 Eklenti 483150 Eklenti 483151 |
Yine karşıma çıktı şu çirkin :! çiçeğiniz :)))))
|
Alıntı:
|
evet çirkinlerle dolu bir balkon istiyorum, ya da bana çirkinliğin resmini çizebilirmisin diye soran birine sizin çiçeğinizin resmini göstermek :)
|
Alıntı:
|
Sevgili Loveforlife, kediciklerinizi yaşatma çabanıza hayran oldum inşallah onlar da sizi üzmezler ve yaşamaya sizin kadar sevgiyle tutunurlar. Laleleriniz özellikle beyaz papağan cinsi ve amaryllis bir harika doğrusu yine içim açıldı sayfanızda. Sevgiyle takipçinizim...
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Yok malesef değil,ben Eminönünden almıştım..
|
Alıntı:
Gönlünüzce, hep çiçekli günler dilerim. Sevgiler. :-) |
Sevgili Loveforlife, sizin o kocaman 'sevgi doluluğunuz' ile bu güzellikleri yetiştirmenize hiç şaşırmadım, gönlünüz dert görmesin...
|
Campanula...
1 Eklenti(ler)
Çok teşekkür ederim Sevgili A NOMAD... Senin yüreğinin de ne kadar sevgi dolu olduğunu çok iyi biliyorum.
Sevginin güzelliğini sergileyenlerden biri daha... Sonbaharda Sevgili Aheste'nin gönderdiği minikler, şimdi bu hale geldi. Gerçi dün geceki yağmur biraz hırpalamış çiçeklerini ama toparlayacaktır. Önemli olan köküne bir şey olmaması. Fotoğraflarken çok uğraştım ama bir türlü gerçek rengini yakalamam mümkün olmadı. Aslında rengi bu kadar mavimtrak değil. Pembesi fazla konmuş mor gibi... (bu nasıl bir tarifse:o) Bu arada bir kez daha, beni bu güzelle kavuşturduğun için çok teşekkür ederim Sevgili Aheste... http://www.agaclar.net/forum/attachm...5-img_7118.jpg Eklenti 487056 http://www.agaclar.net/forum/attachm...5-img_7120.jpg |
Madem toplantıda tanımadım, gelip sevgili loveforlife ablamın balkonunu ziyâret edeyim:)
Fotoğraflarda derin tonda ki bitkilerin asıl rengini yakalayamamayı hiç sormayın, bıktım o problemden. Sürekli makineyle çekmek de mümkün olmuyor, telefonlar da rengi tam yakalayamıyor, tam bir muamma:) Cennete mi geldim ben?:) |
Alıntı:
Bu arada cennet güzelliğini yakalayabilmek ne mümkün! Olsa olsa cennetin gölgesinde kalan küçük bir bahçe olabilir benimkiler... |
Taşkıran, Gelin teli (Saxifraga stolonifera)...
5 Eklenti(ler)
Bu mesajımda ondan bahsetmiştim. Sevgili Bay Tömürcek'ten gelen bu güzel bugünlerde çiçek açıp pek bir güzelleşti...
Çiçek açmaya başladığında böyleydi... Eklenti 489720 Eklenti 489721 Şimdi böyle... Eklenti 489722 Eklenti 489723 Bir sürü yavrucuk veriyor. Çiçeklenmesi bittikten sonra daha büyük bir saksıya taşınacak. Eklenti 489724 |
Tradescantia x andersoniana 'purpurea'
5 Eklenti(ler)
Geçen yıl Sevgili SDurul göndermişti. Kestiğim bir bidona dikmiş ve bahçe duvarının üzerine yerleştirmiştim. Bir yıl içinde çok güzel gelişti ve o güzel çiçekleriyle (hele ki şu günlerde çok ihtiyacım vardı) moral verdi...
Eklenti 489766 Eklenti 489767 Eklenti 489768 Eklenti 489769 Eklenti 489770 |
maşallah çiçeklerinize.
taşkırana bayıldım. menekçenin bir türü gibi duruyor. menekçe koleksiyoncuları onu bu şekilde değerlendirebilir ;) sevgili sdurul sitenin çiçekannesi oldu zaten, herkese hatıralar paylaşmış, hepsi de birbirinden güzel. sizin de ellerinize sağlık. umarım 'hele ki şu günlerde çok ihtiyacım vardı' bilmediğimiz başka sıkıntılara işaret etmiyordur :( |
Alıntı:
Beğenileriniz ve güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim. Son günlerde sıkıntılı zamanlar atlatıyorum. Hepsi hayırlısıyla geçecek inşallah. SDurul, benim için çok özel ve değerli bir insan. Sahip olduğum pek çok çiçeğe onun sayesinde kavuştum. Ondan gelen bitkiler çok sağlıklı gelişiyor. Sevgi dolu yüreğinin bunda büyük bir payı olduğunu düşünüyorum. Benimle hemfikir olan başka arkadaşlarımızın olduğunu da biliyorum. Siz de onlardan birisiniz yanılmıyorsam, değil mi?;) |
Ceylan sardunya...
4 Eklenti(ler)
Birlikteliğimizin 3. yılı. Çiçek pazarında saksısıyla çöpe atılmıştı. Çöpten kurtardım onu. Balkon demirinde, askılı saksıda. İyi ki de kurtarmışım, değil mi?
Eklenti 489884 Eklenti 489885 Eklenti 489886 Eklenti 489887 |
Sevgili loveforlife,
Bursa gezisinde bu ceylandan paylaşmış mıydın? Çünkü bende bunun kopyası 3 küçük ceylan var ve bir sürü çiçekleriyle annelerine çekmişler sanki. |
Her zamanki gibi muhteşem..Size gelen coşuyor maşallah..
|
Alıntı:
|
Canım arkadaşım yine gönlünün güzelliği çiçeklerine de yansımış maşallah, hepsini hayran hayran seyrettim.Özellikle maviş, ceylan sardunya ve amarylis Afrodite göz kamaştırıyor,(bu cisnten bende istemiştim ama sevgili alys'in elinde kalmamıştı.) Herşey yine yüreğin gibi güzel ellerine sağlık sevgili arkadaşım :).
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 16:43. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025