agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   Elma Kurdu / Balkon,Ev (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/29386.htm)

Elma Kurdu 21-12-2012 20:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi rukiyeözgür (Mesaj 1072965)
Elma Kurdu sayfanız hayırlı olsun sizin ilgilerinizle çiçekleriniz çok güzel ve kocaman olacaktır yakında :) Bu arada yılbaşı dikeninizin de hastası oldum o ne şirin şey öyle maşallah diyeyim de nazara gelmesin kocaman maşallaaahh :p

Teşekkür ederim. :) İnşallah çiçeklerim kocaman olur :D Evet, ben de yılbaşı dikeninin hastası oldum ve Tömürcek' ten istedim o da sağolsun beni kırmadı, verdi. :D

bay tömürcek 21-12-2012 20:16

Seni kıracağıma kafamı kırarım dostum istediğin çiçek olsun benimkilerden beğendiğin senindir ;)

dağçiçeği 22-12-2012 00:49

Sayın Elma kurdu hayırlı uğurlu olsun. Çiçekleriniz çok güzeller.

Balkon ayrı bahçe ayrı sayfa da paylaşılmış demek ki. :(İçim burkuldu. Benim biri bile olmadı daha :( tembellik başa bela. :(
Ohhh ne güzel hem arkadaş hemde dünür desteğini almışsınız yanınıza kim yıkar sizi Elma kurdu :D
Sabri'ye de gelin olmuş takmış saçlarına çiçekli duvağını yaban ellere gitmiş. Ama ne yalan söyleyeyim yeni yerine de hemen uyum sağlamış. Yakışmış yerine.

Bu arada onbir ay çiçeğinizin rengi de muhteşem. Tabii resimde bu renk çıkmadıysa yani orijinal rengi bu renkse

Cymbelina 22-12-2012 01:15

Ben de hayırlı olsun demiş miydim? Demiştim ama diğer sayfadaydı sanırım:) İkisini de kapsar:)

Dünür derken?? Ayrıca yılbaşı dikeni ne? Esrarengizsiniz işte, kabul et Dağçiçeği...Allah'tan Sabriye'nin çiçek olduğunu biliyorum başından beri:) O kadar da değil yani.

Elma Kurdu 22-12-2012 10:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi dağçiçeği (Mesaj 1073159)
Sayın Elma kurdu hayırlı uğurlu olsun. Çiçekleriniz çok güzeller.

Balkon ayrı bahçe ayrı sayfa da paylaşılmış demek ki.İçim burkuldu. Benim biri bile olmadı daha tembellik başa bela.
Ohhh ne güzel hem arkadaş hemde dünür desteğini almışsınız yanınıza kim yıkar sizi Elma kurdu
Sabri'ye de gelin olmuş takmış saçlarına çiçekli duvağını yaban ellere gitmiş. Ama ne yalan söyleyeyim yeni yerine de hemen uyum sağlamış. Yakışmış yerine.

Bu arada onbir ay çiçeğinizin rengi de muhteşem. Tabii resimde bu renk çıkmadıysa yani orijinal rengi bu renkse

Teşekkürler Dağçiçeği. Evet sizler kadar olmasada güzel sayılırlar. :) (Tabi ki de kalp güzelliğinizden bahsediyorum)
İnşallah sizinde hem Balkonunuz hem bahçeniz olur. :) Gerçekten hakediyorsunuz bu bilgi birikiminizle. ;)
Evet Tömürcek' ten aldık gelini :) Yeni evinede alıştı. :D Beni kimse yıkamaaaz. :dilli: Onbir ay çiçeğime gelince arkadaş ne kadar koyu bir mor olsada fotoğraflarda rengini lacivertimsi çıkartmakta kararlı. :D

Elma Kurdu 22-12-2012 10:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Cymbelina (Mesaj 1073172)
Ben de hayırlı olsun demiş miydim? Demiştim ama diğer sayfadaydı sanırım:) İkisini de kapsar:)

Dünür derken?? Ayrıca yılbaşı dikeni ne? Esrarengizsiniz işte, kabul et Dağçiçeği...Allah'tan Sabriye'nin çiçek olduğunu biliyorum başından beri:) O kadar da değil yani.

Demiştiniz, ama kapsamaz efendim. (Şaka şaka :D)
Dünür olduk ya Tömürcek'le kızını aldım tömürceğin -ki bende yanlış anlamış olabilirim- bu yüzden dünür olduk. :D Gerisii kendi aranızda halledin, iki arkadaş arasına girmek olmaz :D

dağçiçeği 22-12-2012 18:27

Elma kurdu kardeşim doğru anlamışsınız. (Her ne kadar güç de olsa bunu başardınız kutlarım :D zaten Cymbelina yüzünden yazdıklarımı on kere okur oldum. Allah Allah ben anlıyorum yazdıklarım gayet net ve açık ama :( :D )
Tömürcek kızını (çiçeğini ) Elma kurduna gelin vermiş. Dünür olmuşlar böylece. Umarım Cymbelina için esrarengiz olmamıştır. :D
Onbiray çiçeğinin mor renginden bende de var. Ama şu an çiçekleri döküldü. Artık açmıyor. Yaprakları iyi gibi ama çiçeksiz onbiray çiçeği olması tuhaf geldi. Sence normal mi çiçeksiz hâli?

Elma Kurdu 22-12-2012 18:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi dağçiçeği (Mesaj 1073473)
Elma kurdu kardeşim doğru anlamışsınız. (Her ne kadar güç de olsa bunu başardınız kutlarım :D zaten Cymbelina yüzünden yazdıklarımı on kere okur oldum. Allah Allah ben anlıyorum yazdıklarım gayet net ve açık ama :( :D )
Tömürcek kızını (çiçeğini ) Elma kurduna gelin vermiş. Dünür olmuşlar böylece. Umarım Cymbelina için esrarengiz olmamıştır. :D
Onbiray çiçeğinin mor renginden bende de var. Ama şu an çiçekleri döküldü. Artık açmıyor. Yaprakları iyi gibi ama çiçeksiz onbiray çiçeği olması tuhaf geldi. Sence normal mi çiçeksiz hâli?

Ben de yeni edindim hakkında pek bir bilgiye sahip değilim. Sadece hafif gölge ortamda bol su ile bakılıdığını ve sıcak ortamları sevmediğini biliyorum.
Ama neticede çiçeğin adı Onbir Ay :) Oniki Ay değilki. :D Bir ay dinlenme süresi belki bu mevsime denk gelmiştir. :D

Cymbelina 22-12-2012 18:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi dağçiçeği (Mesaj 1073473)
. Dünür olmuşlar böylece. Umarım Cymbelina için esrarengiz olmamıştır. :D

Birşey demiyorum gayri ama hesabını bilahare soracağım, şart oldu;) Kozlarımı biriktiriyorum elbet ben de:dilli:

Üstelik daha onbiray çiçeği çiçeksiz olur mu yoksa bendeki çuha mıdır diye sormuşsun - kanıtlar ortada:D

Onbirayın çiçeksiz olmasının nedenlerini biliyorum sadece burada kirli çamaşırlarını ortaya dökmeyeyim:dilli:

Elma Kurdu, arkadaşım oldukça deneyseldir, sizi uyarıyorum.

dağçiçeği 22-12-2012 20:41

Sataşma var.!!!!!
Ama bunlara sebep olan hep benim boşboğazlığım. Anlatıp anlatıp koz veriyorum eline sonra da sataşma var diye yırtınıyorum. :(
Elma kurdu arkadaşım bak bu çiçeğin adı onbir ay değil mi . Ne bileyim bana gelmeden bir aylık dinlenme dönemini yaşayıp yaşamadığını. Dellendirmeyin beni. :D Ben ki açmayan yılbaşı çiçeğini içtiğim Türk kahvesine ortak edip çiçek açmasına yol açmış bir deliyim. Reca ediyorum beni yeni deneysel çalışmalar yapmak zorunda bırakmayınız.
Saygılarımla ;
4646 dağçiçeği

Elma Kurdu 30-12-2012 18:32

Biberiye bonsai adayım. :D
Çalı türü olduğu için harika oldu bide salonumuza da yakıştı. :D Dikkat çekici bir şey oldu :D

bay tömürcek 30-12-2012 19:39

Vayyy benim arkadaş bonsaiye de merak sarmış biravoo :D Neyse bu işlem başarıyla sonuçlansın bitane de bana yapmanı istiyorum hediye yanii :D Yüzsüzlükte lider markayım :D:D

dağçiçeği 30-12-2012 21:15

Bonsai başlığını gizli gizli hatmedip sağda solda bonsai olabilecek türden bitkiler aramaya başlayan ben bu sayfada da bir bonsai kokusu almakta gecikmedim efenim :D Bu kısmı Cymbelina okumasa iyi olur :( çünkü henüz bonsai merakımdan haberi yok. :D
Sayın Elma Kurdu biberiye bitkinizin çok güzel bir şekli var. Gelişmeleri merakla takip edeceğim. Arada sırada tıkır tıkır ayak sesimi duyarsanız korkmayın yani . :D fare değil benim dir büyük ihtimalle. :o ;)

Elma Kurdu 30-12-2012 21:58

Bu arada bu gün üzücü bir durumla karşılaştım. Episkiya dediğim çiçek aslında kohleraymış fakat ben bu çiçeğimi kaybettim. Zaten zorla alışmıştı fakat kolayca gitti elimizden. :(
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bay tömürcek (Mesaj 1077994)
Vayyy benim arkadaş bonsaiye de merak sarmış biravoo Neyse bu işlem başarıyla sonuçlansın bitane de bana yapmanı istiyorum hediye yanii Yüzsüzlükte lider markayım :D

2-3 Haftadır planladığım bir şeydi. :) Bahçede bakındım bakındım hangisi uyar diye en iyisi bu geldi bana. Ama güzelde oldu sanki :D Senin Bonsai Paketinide hazırlayacağım. :D
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi dağçiçeği (Mesaj 1078064)
Bonsai başlığını gizli gizli hatmedip sağda solda bonsai olabilecek türden bitkiler aramaya başlayan ben bu sayfada da bir bonsai kokusu almakta gecikmedim efenim Bu kısmı Cymbelina okumasa iyi olur çünkü henüz bonsai merakımdan haberi yok.
Sayın Elma Kurdu biberiye bitkinizin çok güzel bir şekli var. Gelişmeleri merakla takip edeceğim. Arada sırada tıkır tıkır ayak sesimi duyarsanız korkmayın yani . fare değil benim dir büyük ihtimalle.

Sayın dağçiçeği o bonsai kokusu değil o biberiyenin kokusu yaparken malum budama yaptım ondan kokmuştur :D Şekil öyle esti birden diğer dalları budadım sonra kalan dalları telleyip bir şeyler yapmaya uğraştım. :)

dağçiçeği 30-12-2012 22:46

Kohleran için üzüldüm Elma Kurdu. Ben de yeni yeni büyütüyorum kohlera. Şimdilik iyi gibi ama yaşatabilirsem büyüdüğünde hatırlat sana gönderebilirim.
Demek biberiye kokusu hımmmm. Acaba kalanşo dan bonsai olur mu ? Benim bir kalanşom var sonbaharda bitler bastı bende sürekli budadım ve arapsabunlu karışımdan sıktım. Minicik şekilde kalın gövdeli olarak kaldı. Dallar uzamıyor ama sağlıklı . Sanki bonsai gibi duruyor. Bu gün baktım tomurcuklanmaya başlamış. Bir ara resmini eklerim.

bay tömürcek 31-12-2012 01:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Elma Kurdu (Mesaj 1078092)
Bu arada bu gün üzücü bir durumla karşılaştım. Episkiya dediğim çiçek aslında kohleraymış fakat ben bu çiçeğimi kaybettim. Zaten zorla alışmıştı fakat kolayca gitti elimizden. :(

2-3 Haftadır planladığım bir şeydi. :) Bahçede bakındım bakındım hangisi uyar diye en iyisi bu geldi bana. Ama güzelde oldu sanki :D Senin Bonsai Paketinide hazırlayacağım.

Ben seni boynu bükük bırakır mıyım hiç bende bitane fazladan kohlera var daha yeni diktim ufak bişey ama tutarsa senindir merak etme ;) Olmadı buluruz biyerden cennetteki yasak meyve değil ya bu elbet bulunur :p

Demek 2-3 haftadır planlıyosun hiç söylemedin de :D Bonsai paketimi sabırsızlıkla bekliyorum varsa kalın köklü bi biberiye ayır bana güzelce budayıp şekil vereyim ona :D

Elma Kurdu 29-01-2013 20:20

Yeni fotoğraflar ekleyeyim dedim. :) Rana+miraç' ın bana hediyeleri.
1-Fil kulağım
2-Kalanchoe' m
3-Begonyacığım :)
4-Rozet çiçeklerim şimdilik içerdeler havalar ısınsın onları dışarı çıkartacağım. :)

Elma Kurdu 29-01-2013 21:33

Evde baktığım Çuha' lar baya iyi gidiyorlar. Bir problem yok coştukça coşuyorlar. :) Özel bir bakım da yapmıyorum, sadece su ve biraz aydınlık. :)

Elma Kurdu 29-01-2013 21:35

Devamı... Özellikle bu üçüne bayılıyorum. :)

Elma Kurdu 29-01-2013 21:42

Bu arada bugün de yazdıklarınıza cevap yetiştiremiyorum ya neyse. :rolleyes:
Neyse,
Geçe kalan yılbaşım. :)
Onbir ayımın uç çiçekleri. :)
Ektiğim yapraklar. :)
Yavrulu yaprak.
Elimden geldiğince yaptığım destek(Sonrada bozuldu ilk başta iyiydi aslında.)

Bayçalı 30-01-2013 08:16

2 Eklenti(ler)
yeni çiçekleriniz hayırlıolsun çuhalar muhteşem benim çuhalar ikitane :)

Elma Kurdu 30-01-2013 12:21

Çuhalarınızın rengi harikaymış doğrusu. :) Maşallah. :D

rukiyeözgür 01-02-2013 08:38

Maşallah Elma Kurdu çiçekler harika eline sağlık. Bu arada senin en sondaki çuhaya bayıldım rengi çok güzelmiş..

Elma Kurdu 02-02-2013 09:13

Teşekkür ederim abla. :) Ben de o çuhaya bayılıyorum. Çok değişik bir şey. :D

dağçiçeği 02-02-2013 23:14

Ne güzel kareler bunlar böyle. Bayıldım çuhalar ve özellikle Rana+miraç tan gelenlere .Dayanışma diye buna derim .

Elma Kurdu 22-02-2013 16:32

Yaprak güzelim :)
Ve kedi kuyruğum :)

Elma Kurdu 24-02-2013 18:56

Kısa kedi kuyruğu
Tohumdan ürettiğim hercai :)
Sümbüllerim tomurcuklarını göstermeye başladılar.
Yeni diktiğim koyu kırmızı karanfilim Cymbelina' ya ithafen :D
Kumda 5 cm' lik bir çeliği hayata döndürdüm. (Cezayir Menekşesi)

Elma Kurdu 28-02-2013 20:00

Kekiklerim ve ürettiğim bebek kekiklerim

bay tömürcek 28-02-2013 20:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Elma Kurdu (Mesaj 1108314)
Kısa kedi kuyruğu
Tohumdan ürettiğim hercai :)
Sümbüllerim tomurcuklarını göstermeye başladılar.
Yeni diktiğim koyu kırmızı karanfilim Cymbelina' ya ithafen :D
Kumda 5 cm' lik bir çeliği hayata döndürdüm. (Cezayir Menekşesi)

Can maşallah demezsem o kedi kuyruğu nazardan çatlar maşallah benimkilerin bu hale gelmesini heralde göremem ben elimde baston hala gidip geliyomuşum başına saksıyı doldurcaklar diye :D Sümbüllerde yakında açarlar bakalım adamın dediği gibi çıkıcak mı renkleri ;)

Ben bu sene tohumları kaybedince hercailerimi ekemedim geçen sene bu aylarda bütün pencerelerin önü doluydu :( Karanfil katlı büyük açan sarkan karanfillerden mi ? :p

Elma Kurdu 28-02-2013 20:08

Evet Enes Karanfil katlı koyu kırmızı renginde. Tohum işini hallederiz geç olur ama olsun. Yok ya bu kedi kuyruğu 2 senelik falan bunun büyüğüde vardı.

bay tömürcek 28-02-2013 20:11

Yok bu saatten sonra hercai olmaz sıcaklarda hemen bozuluyolar uzuyo sapları çiçekleri ufalıyo kış çiçeği hercai kışınki gibi güzel açmıyo bu sene kış geçti seneye kışa artık ;) Benimkilrde bir iki sneye böle olcak ozaman :p

Cymbelina 28-02-2013 20:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Elma Kurdu (Mesaj 1108314)
Yeni diktiğim koyu kırmızı karanfilim Cymbelina' ya ithafen

Kulaklarım boşuna çınlamıyormuş meğerse:)

Bana ithafen derken, benim için mi dikildi o karanfil?? Benim mi yani?:dilli::D Böyle sormazdım ama siz kaşındınız kendiniz:dilli::p O artık benim, el koyuyorum ona, adını da benden alsın, Karanfilus Cymbelinarium olsun adı, sizde büyüsün:) Geri hediye ettim ben de size:D

Cezayir menekşenizi de merak ettim şimdi, bakalım ne renk açacak, çiçekleri güzel oluyor onun da sanırım.

Cymbelina 28-02-2013 20:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Elma Kurdu (Mesaj 1111195)
Kekiklerim ve ürettiğim bebek kekiklerim

Cık, bu kekik değil, sizi kandırmışlar, ot bunlar:dilli::D Şaka şaka, çok şaşırdım, farklı bir tür kekik sanırım. İlk kez böyle kekik görüyorum.

bay tömürcek 28-02-2013 20:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Cymbelina (Mesaj 1111206)
Kulaklarım boşuna çınlamıyormuş meğerse:)

Bana ithafen derken, benim için mi dikildi o karanfil?? Benim mi yani?::D Böyle sormazdım ama siz kaşındınız kendiniz O artık benim, el koyuyorum ona, adını da benden alsın, Karanfilus Cymbelinarium olsun adı, sizde büyüsün Geri hediye ettim ben de size:D

Cezayir menekşenizi de merak ettim şimdi, bakalım ne renk açacak, çiçekleri güzel oluyor onun da sanırım.

Can kaç kaç cymbelina abla gördü bizi şu taraftan kaçalım :D Ablacım çok güzeldi bu ithafen sözünü anlama şeklin ve karanfilin ismide yakıştı :D Cezayir menekşesi de lila açıyor cymbelina abla bu büyük çiçekli biraz ;) Bende herşeyi cevapladım Can'a bişey kalmadı kusura bakma Can boş bulundum cymbelina ablayı görünce :D

Cymbelina 28-02-2013 20:26

Aşkolsun, niye kaçacakmışsınız? Şu an gayet sakinim ve de sizi dövmemi gerektirecek birşey yapmadınız.......henüz:dilli::D

O Cezayir menekşesine de el koyuyorum o zaman:)) Hatta herşeye el koyuyorum, şu andan itibaren sıkıyönetim ilan ediyorum:dilli::D İkinci bir emre kadar ikinizin de bütün çiçeklerine el koydum, oh olsun:p Hepsine iyi bakmak zorundasınız:)

Elma Kurdu 28-02-2013 22:14

Enes bak o değişik mart ne çıktı :D

bay tömürcek 01-03-2013 18:49

Can maşallah negüzel büyümüş ;) Rengini de bu renk diye tahmin etmiştim yanılmamışım :p

Elma Kurdu 01-03-2013 20:50

:) Evet bu çok güzel büyüdü. :)
Bunlar da tohumlardan...

Sırasıyla Gül (Bodur) Hatmi, Sabah Sefası, Şebboy

Elma Kurdu 01-03-2013 22:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Cymbelina (Mesaj 1111210)
Cık, bu kekik değil, sizi kandırmışlar, ot bunlar:dilli::D Şaka şaka, çok şaşırdım, farklı bir tür kekik sanırım. İlk kez böyle kekik görüyorum.

Bu mesajınızı görmemiştim. :) Balıkesir' de ağaç olarak bulunuyor. Ben de çok şaşırdım. :) Çok yoğun bi kokusu var :)

Elma Kurdu 13-03-2013 19:33

Düğün çiçeğime de kavuştum :D İnşallah üretmi de yapabilirsem :)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:00.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025