![]() |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 370820
Hoyam...biriciğim kalmasın, yavaş yavaş büyüyor tomurcuk sapı henüz sıcak odaya geçmedi..ama kolları hızla ve inatla sardunyaları sarıyor.. |
1 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
Eklenti 370822
Eklenti 370823 Gel bahar gel...!! balkona çıkınca bu iki ağacı görüyoruz hep.. bu ağaçlar yapraklanmadan, çiçekleri balkona çıkarmıyorum, baharın geldiğinin habercisi bunlar benim için.. Artık neden bilmiyorum..yaşadığımız yerdeki 200 yıllık güzelim yemyeşil ağaçları kesiyorlar..yolların kenarları böyle çok yıllık ağaçlarla doluydu..şimdi hiç kalmıyor,yakacak odun oluyor koskoca ağaçlar..çok üzücü... bunlar elli yıllık umarım kesilmezler.. |
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Eklenti 370826
Ludusia' m narin güzelliğimm kalmasın...o da son günlerini yaşıyor, tohum kapsülü gibi birşeyler var. |
Alıntı:
Sevgi ve selamlarımla. |
merhaba,
Sevgili sevgi hanım, orkidelerime sıvı besini, mart ayından ekim ayına kadar haftada bir kez veriyorum kasım ayından şubat ayı sonuna kadar olan sürede ayda bir veriyorum. ılık su ile, 5 litre suya bir kapak veriliyor, ya da 2 litre suya bir çay kaşığı olması gerekiyor, ben öyle yapıyorum. Bu arada orkidelerden artan suyu da menekşelere veriyorum bunu da sevgili zencefil çiçeği'nden öğrendim, kendisine teşekkür ederim. menekşelerim sevdi bu suyu. sevgilerimle |
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Eklenti 371420
Açtı...açtı..!!! nihayet açtı :D günlerdir başında bekliyorum sadece açtığını anı kaçırmamak için, artık benimde açan bir kaktusum oldu..!!:D:p gerçekten çok güzel bir his..çok mutluyum. |
orkideler için ne kadar uygun bir ortam olmuş, demekki biraz ışık biraz umut ve biraz sevgi işte orkide toprağı karşımı :))
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Eklenti 371935
Notocactus' um dün akşam bir helikopter kazası geçirdi..:( eşim ein içinde uçururken çarpmış..:mad: bu yaralar kapanır mı acaba? |
Alıntı:
Kaktüsler dirençli bitkilerdir, yaralar kısa zamanda kapanır, kabuk tutar Sevgili Almanyalı. Sulama yaparken bir süre o bölgelere su değdirmemeye özen gösterin lütfen. |
Alıntı:
merhaba, Sevgili sakdag, bilgi için çok teşekkür ederim sularken çok dikkat edeceğim, gördüğümden beri ya ölürse diye düşünüp duruyorum..:( yavrulara birşey olmamış çok şükür. |
Alıntı:
merhaba, Sevgili ayhat, haklısınız aynen öyle, biraz ışık, biraz umut, biraz sevgi, biraz ilgi, bakımı çok kolay bir bitki.:D çiçekleri öyle zarif ki bakmaya doyamıyorum. sanki kendince çiçek açarak teşekkür ediyor..kendi haline bırakınca küsüyor bütün çiçekler..:) |
Merhabalar ,benimde bildiğim çok sulamadığın takdirde kapanacağı,çünkü orası şu anda darbeli olduğundan hani bizim vücudumzda yaralı bir yer gibi düşünürsek "açık enfeksiyon kapma açısından"kabuk bağlaması için Sn Sakdağ dediği gibi.Ben kendi kaktüsümden biliyorum.Bir kaç tane kaybettim bu yüzden .Sevgi ve Saygılar...
|
Alıntı:
merhaba, Çok teşekkür ederim sevgili gülenyüz, daha öncede birkaç bitkime helikopter çarptı.:mad: ikisini kaybettim, fakat ilk defa kaktus bakıyorum ve böyle olunca ne yapacağımı bilemedim. dediğiniz gibi bir süre sulamamak en iyisi. sevgilerimle |
2 Eklenti(ler)
Merhabalar.Tüm Arkadaşlarımı geziyorum bu akşam herkese içimden birer çiçek hediye ediyorum.Bu da sizin için Müsaadenizle,Sevgi ve Saygılar...:p
|
2 Eklenti(ler)
Eklenti 373626
Eklenti 373627 Begonya rex'ım dün geldi...yaprak şekli ve rengi değişik ama çiçeği nasıl olur bir fikrim yok henüz...gerçi açmasada olur yaprağı çok güzel..:D |
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Eklenti 373630
Sedum burrito.. uzun zamandır aklımdaydı, sonunda buldum.:D daha çok minik..büyüyecek de saksıdan sarkacak.:p |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 373631
Etiketinde pilea crazy yazıyor fakat fazla bilgim yok, türkçe ismine dair.. o da yeni geldi, büyüyecek de sarkacak..:rolleyes: |
Benim ilkokulumda aynından vardı ve sürekli sulama ve temizleme işini yapardım , hatta sınıf öğretmenim bazen matematik dersinde problemi çözüp beklerken sıkıldığımı görüp " kızım sen çık şu arapsaçının suyunu ver " derdi ... Ahh ah o güzel günlerimiz , büyüdük , bitkiler aynı , bizler değiştik , hatıralarıma döndüm teşekkürler :)
|
1 Eklenti(ler)
Eklenti 374170
Amarylissis' imi kayinvalidem çok beğendiği için ona hediye etmiştim.. sanırım benden daha güzel bakmış ki bir kökten üç tane çiçek sapı çıkarmış. ilki bende açtı ikinci onda açtı, üçüncünün ise tomurcukları anca açacak..:D:p dün bugün yarın gibi...bakınca çok hoş..acaba geri istesem mi ki diye düşünmedim de değil hani..:o:D;):dilli: |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 374172
Vrisieara' da mutfakda pencerenin önünde duruyor, gelip gidip bakıyorum çizgili yapraklarına... |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 374179
Passion meyvesi çekirdeklerim çıkıyor..:D sadece bir kez burda resmini paylaşıyorum, inşallah bir daha ki resmi çiçek açarken paylaşıyor olurum..:rolleyes: devamını( gelişme sürecinin resimlerini) ilgili başlıkta paylaşacağım..:D |
Sevgili almanyalı; maşallah herşey gayet güzel gidiyor... Ellerine sağlık.
|
Kıskanılacak kadar güzel...
|
Alıntı:
merhaba, Sevgili olcim, sayfama hoşgeldiniz her zaman beklerim. arapsaçı ile anınız çok güzelmiş, okuyunca gülümsedim..benimki geldi aklıma, derste çok konuşana, dinlemeyene ot yoldururdu bizim sınıf hocası..çok ot yolmuştuk zamanında:o okulun küçük bir sebzelik alanı vardı oraya taş yol yaptığımızı bile hatırlıyorum..:p sevgilerimle |
http://www.agaclar.net/forum/attachm...3620907151.jpg
bu çiçeğinize bayıldımmmmmm!!! maşşallah. ismi ne bunun ben de istiyorum :)):dilli: |
Alıntı:
Sarkmış hali çok güzel oluyor. |
Alıntı:
merhaba, Sevgili yeni gine, teşekkür ederim, hala havalar ısınmadığı için balkona çıkaramıyorum çiçeklerimi, pencerenin önüne üst üste diziyorum mecburen birazcık güneş görünce..:o :D yinede beğenmenize çok sevindim:D |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Eklenti 374579 merhaba, Sevgili merlict, Sayfama hoşgeldiniz, ziyaretiniz ile beni mutlu ettiniz sevgili hemşerim yine beklerim. bunlar size bahsettiğim limon çekirdeklerim..:D çıkmayacak nasılsa diye bir sürü çekirdek attım birde baktım ki hepsi çıkmış..:o bizim oraların turunç kokulu sokaklarının yerini tutmaz ama hiç olmazsa birazcık avutur beni :( sevgilerimle |
Alıntı:
merhaba, Sevgili ceroero, öncelikle foruma sonrada sayfama hoşgeldiniz. Bu benim biricik hoya~mum çiçeğim, forumda oldukça geniş bir hoya başlığı ve çeşitleri var, ayrıca ücretsiz paylaşım/ takas bölümünde istediğiniz kadar çeşit bulabilirsiniz. benimkini beğenmenize sevindim, türü hoya carnosa. sevgilerimle |
Alıntı:
Sevgili nardane, ben çok aradım sonunda buldum, umarım sizde çabucak bulursunuz. çok şirin yakından bakınca, bir iki yaprağı dibine düşmüş hemen kök atmış..:p çok çabuk tutuyor, yaprak bile yeterli..sanırım benim ufaklık tez zamanda yayılıp uzayacak :D sevgilerimle |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 376899
Yıldız çiçekli kokulu sardunyam da iyice gösterdi tomurcuklarını..:D yaprakların kokusu çok güzel, dokununca bile mis gibi kokuyor..;) |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 376901
Canım yelken çiçeğim.. salonda yer kalmadığı için soğuk odaya almıştım, korkmuştüm ya soğuktan etkilenirse diye..ama baksanıza tomurcuk yapmış..çok mutlu herhalde yeni yerinde ;) |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 376904
Üç tane kalonchoem' var biri pembe katmerli, biri kırmızı yalınkat, diğeri bu açan turuncu demet olarak açan var. üçünün de yaprağı da çiçeği de farklı.. üçünü de oldukça büyük bir saksıya aldım, turuncu olan diğerlerini bastırıp öne çıktı..:D;) |
1 Eklenti(ler)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 12:27. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025