![]() |
3 Eklenti(ler)
Karides çiçeği, Tilki kuyruğu gibi değişik işimleri var. Bizde de Dede sakalı deniyor. Eski çiçeklerden, hemen her evde mutlaka bulunurdu. Baya uzun zaman aradım bizim köyde kalmadı artık derken bizim diğer mahalle hala yetiştiryormuş bunu kaybetmemişler.
Geçen sene o mahalleden komşumuz geldi benim yeşil muhabbet çiçeklerini görmüş çok beğenmiş bende verdim. O da bana dede sakalı dikmiş Denizliden döndüğünde gelsin alsın saksısını demiş annemlere ama ben bi türlü fırsat bulup da gidemedim hep aklımda kaldı o alamadığım saksı. Pazarlarda gözüm bunu aradı sürekli. Nihayet bu hafta pazara gelmiş poşetlerde 1,5 liraya hemen iki tane alıp diktim saksıya umarım yetiştirebilirim. ;) Eklenti 553329 Eklenti 553330 Eklenti 553331 |
İçine çiçek sevgisi düştü mü bir kere, artık bırakamazsın... Ben iki defa bırakmak zorunda kaldım ama baktım olmuyor. Sen de bırakamazsın sevgili tömürcek. Sadece ara verebilirsin ama bir süre sonra bakmışsın yine heryer çiçekle dolmuş... Bizler çiçeklerimizle mutluyuz. En büyük terapistimiz onlar...İnşallah benim çocuklarım da senin gibi olurlar, şu an çok seviyorlar ama büyüdüklerinde ne olur bilmiyorum...
Bu arada karides çiçeklerin çok güzel, inşallah bizim pazarada gelir. |
Alıntı:
|
Sağol sevgili tömürcek. Karides çiçeğini bir akrabamda görmüştüm ama gidip istemek nasip olmadı.
Bende her sabah balkonu bir ziyaret eder sonra evden çıkarım. Akşam da eve gittiğim gibi yine balkona çıkarım. Eşimde çocuklarımda balkonda, çiçeklerin arasında kahvaltı etmekten yemek yemekten çok hoşlanıyorlar. Bu da beni mutlu ediyor. Ben şimdi yeni çiçek alma konusunda kendime biraz dur diyebiliyorum. Sadece çok istediğim türleri almaya çalışıyorum. Eskiden aynı çiçeğin her renginden olsun isterdim... |
Alıntı:
|
sevgili bay tömürcek o zaman ben on bir aylardan uzak durayım buraya dayanamaz..
aaaayyy o koliler nasılll mutluluk sebebi.. keşke benim olsalar :D güle güle büyüt bol çiçekli günler arkadaşım.. |
Ayyy bayıldım hepsi çok güzeller :) Ömürleri upuzun olsun dallanıp budaklansınlar hepsi :)
|
O sabriyelerden ben de istiyorum ama Ankara'da bulamadım :(
|
Alıntı:
|
Merhaba. Bende siteye yeni üye oldum ama 3 yıldırda takip ediyorum. Bir genç olarak çiçeklere ve hayvanlara duyduğu sevgiden dolayı BayTömürcek'i çok takdir ediyorum. Hele ki köyünden uzakta gurbette öğrenciyken de bu sevgisinden vaz geçmemesi gerçekten takdire şayan. Sayın Vicia Ervilia beyaz sabriyeden Ankara'da bulursanız haberimiz olsun, ben de çok istiyorum. Bu arada isimde bi harika Bay Tömürcek.
|
1 Eklenti(ler)
buda benim kırmızı sabriyem bir yıldan fazladır bende güneşi görünce çiçeklendi
Eklenti 553961 |
Merhaba tömürcek yeni üyeyim ama uzun zamandır siteyi takip ediyorum senin ciceklere olan sevginle gurur duyuyorum her sey gönlünce olsun
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Alıntı:
Bu sözler beni çok mutlu etti çok teşekkür ederim, sayfama hoş geldiniz :) Köyümden uzaktayım gurbetteyim burda çiçeklerimle hayvanlarımla eski ortamımı yaratmaya çalışıyorum ve gayet mutluyum onlarla ;) Sabriyeniz çok sağlıklı maşallah ama saksısı küçük gelmiş artık toprağını dağıtmadan orta boy bi saksıya güzel gübreli toprak karışımına dikin ve evinizin en güneşli penceresine iç tarafa yerleştirin yaz kış o muhteşem çiçekleriyle sizi mutlu edicek emin olun :p İçersini dışardan daha çok seviyor ama bol güneş ihtiyacı var. Tabi yakmamak şartıyla ;) İsmimi beğendiğiniz için de ayrıca teşekkürler hoşçakalın :) |
İstanbul Eminönünde bir çiçekçide 30 lira imiş.Gidebilen arkadaşlar belki rastlarlar.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Teşekkür ederim bay tömürcek. Bende saksısını değiştirmek konusunda kararsızdım. En kısa zamanda değiştiricem. Cam balkonda masa üzerine alınca çok mutlu olduğunu bende farkettim.
|
1 Eklenti(ler)
işte bu farklımı bilmiyorum.
Eklenti 553976 |
Çelik falan bana bunlar yabancı :D kendimi geliştiriyorum suan :) geçen hafta toprak ve saksı değiştirmeyi, dün şaşırtmanın ne demek olduğunu, bugün de çelik işini öğreneceğim. Biraz önce kaktüs ameliyatından çıktım :(
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Sonunda pembe yılan kaktüsüm açtı ;) Çiçek boyu sigara kadar var beklediğimden uzun çıktı çiçeği ilk defa canlısını gördüm de :p
Eklenti 553978 Eklenti 553979 Eklenti 553980 Eklenti 553981 Eklenti 553982 |
Çok güzel açmış. Çiçekler şahane.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Fırsatını bulmuşken yazayım, senin şu meşhur "Sabriye"lere de bayıldım yani, bir yerde bulursam (Bulamam da:o ) kesin bir çelik falan almalıyım artık :rolleyes:;) |
Alıntı:
|
ben sabırla sabrişlerin büyümesini bekliyorum Tömürcük bey... :D
|
Düşünmen yeterli Bay tömürcek ağabeyim, hiç rahatız etme canım sabriyeleri, boş ver ;)
Artık başka bir yerde denk gelirsem bu sabriyelere affetmem ama :D :D |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Sardunyamdan çelik aldım. Soda şişesinde suyun içinde bekliyor. Ben onu odamda nereye koyabilirim. Fotosenteze katılmamak için camımı hep aralık bırakıyorum :)
|
Tömürcek senin bu pembe yılan kaktüs aslında bir aporpcactus. :D Ben bunu ne zamandan beri arıyordum meğerse sendeymiş :D güle güle büyüt kardeşim.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Ben hoyaları merak ettim :cool: Bize bir hoya havası aldır :o
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 16:07. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025