![]() |
Tömürcekciğim maşallah Sabriyelerin muhteşem ve sağlıklılar. benim sabriyenin yapraklarında sarı lekeler olmaya başladı. Böyle olunca direk güneşten gölgeye aldım. Tekrar sabah güneşi gören pencere kenarına mı alayım acaba? Bu sarı lekeler neden olur. Sulamasını nasıl yapayım? Benimki daha küçük 1 karış kadar boyu var. Bu sarı lekeler 1 aydır oldu. Daha önce çok yeşil yaprakları vardı...
|
En iyisi sen bir aile kurup yavruları kendine alıştır kardeşim..
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Ben epey yavru yetiştirdim.Bilemezsin yumurtadan çıkıp büyümelerini seyretmek ne kadar keyifli.Hele tüylenmeye başladılarmı daha bir sevimli oluyorlar.Ne renk olacaklar acaba diye beklemek başka bir heyecen.Sana kolay gelsin kardeşim..
|
Keşke benim de ıtır hediye eden bir arkadaşım olsa şu sitede dedim içimden içimden ...
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
bay tömürcek kardeşim maaşallah çiçeklerine bayıldım ama sabriyelerin ve menekşelerin ayrı güzel sayende söğüt gübresi arayışı içerisindeyim menekşe için henüz bulabilmiş değilim ama azmettim inşallah bulucam birgün:(
|
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Amarilisim açtı ;) Diğer çiçek sapı da sabaha açmaya başlar sanırım ;)
Eklenti 495075 Eklenti 495076 Eklenti 495077 Eklenti 495078 Eklenti 495079 |
Maşallah, maşallah!.. Sevgili tömürcek amarallisin rengiyle birlikte harika olmuşlar. Sabriyelerin, menekşelerin zaten meşhur maşallah... Ellerine, gönlüne sağlık.
Yeni aldığın kuşunun fotoğraflarını da merak ederiz biz... |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Tömürcekcim kök kısmı sararıyor ve yaşlanıyor o karanfilin. Annemdekiler de öyle. Ama çok da dallanıyor. Hatta sarkıyorlar. Heralde formu öyle. Ama sen tabi yavrulatabilirsin gençleşmesi için ama anneyi sarardı diye atma tazeleniyor o yeniden. Annem bir komşudan şeker pembe renklisini de bulmuş. Ondan da çoğaltıp paylaşıcam inşallah. Açınca güzel olur bordo ve pembe. :) Sevgiler...
|
:-)
1 Eklenti(ler)
Eklenti 497657
Bak bakalim Tomurcek tanıyabilecek misin bu beyefendiyi parmagimda kendi isteği ile duruyor ve bugün eğitimin 1. Günü Bu arada Fıstığı uzaklastirdim yoksa bana bakmıyor ikiside :-) |
Alıntı:
|
menekşeler pek ilgimi çekmiyor, ama şu sabriyelerin her renginden olsa bende isterdim, çok tatlı keratalar :)
|
Maşallah menekşeleriniz bir harika olmuş. Ben bir türlü beceremedim bakmayı. Hiç satın almadık; ama bir tane hediye gelmişti. O da sanırım anaçlığımın verdiği can suyu vermezsem ölecek hissinden öldü. Sulamadan duramadım geldiği gibi. ;) Sonra bir baktım yapraklar teker teker yumuşayıp gidiyor, çıkardım saksıdan kök çürümesi mi diye; fakat değil. Yalnızca yaprak sapları çürüdü ve gitti.
Yapraktan yetiştirme denemelerimde de çıkan yaprakların sapları kısa olduğu için toprağın neminden hastalandılar hep. :( Bir sırrınız var mı merak ettim doğrusu. Hep menekşe isterim; ama bir türlü yetiştiremem. Bu arada diğer çiçeklerinizin de hakkı kalmasın hepsi birbirinden güzel. ;) |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Bunlar bay tömürcekten son kareler :) Alamanya'dan köyüne mecburi dönüş yapıyo malesef tömürcek :) Sabriyelerimi ve bikaç menekşemle kuşumu beyaz papatya ablamlara bıraktım dönüşte alıcam diğer çiçeklerimi de toptan veriyorum efe-ege ablama belki bikaçından gider çelik alırım bahara kısmet diyelim :) Begonya çeşitlerini toparlamak için bayağı uğraşmıştım oyüzden onların küçük olanlarını köye götürücem yazın bakarım onlara orda biraz Sakarya havası çeksinler ciğerlerine :) Neyse ilk olarak yaprak güzelimle başlıyım gerçekten adına yakışır bi güzelliği var elimde olsa alır kucağıma köye götürürüm hiç kıyamıyorum şuna :)
Eklenti 497785 Eklenti 497786 Eklenti 497787 Eklenti 497788 Eklenti 497789 |
3 Eklenti(ler)
Hoya silver pinkim aldı başını gidiyor 1 metreye ulastı hemen hemen ;) Tricolorum da yarım metreden uzun, bellam da yarım metre yoksa da yakındır çok uzadı :p
Eklenti 497791 Eklenti 497792 Eklenti 497793 |
4 Eklenti(ler)
Sarı sabriye de nazım nazım nazlanıyo açıcam da çiçeğime nazar değicek diye aklı çıkıyo. Bi kere açtı üç çiçek 20 gündür tık yok böyle devam ederse, benim pembeler gibi pıtır pıtır açmazsa sonunu kestiremiyorum :mad: Kılıcım çok güzel büyüyor, 5 tane yavrusu oldu ;) Çingene şalvarım da maşallah belimden yukarda şuan :p Ve parlak mustafam ;)
Eklenti 497794 Eklenti 497795 Eklenti 497796 Eklenti 497797 |
4 Eklenti(ler)
|
4 Eklenti(ler)
Müge ablamın gönderdiklerinden şekerparemde tomurcuk var diğerleri büyüyorlar daha :) Bu da kocaman yapraklı yumrulu begonya, çiçeği yumrulu gibi deği yağlı begonya çieçğine benziyor fazla gösterişli değil, yaprakları çok güzel. Bunlar da şekerlerim az ve öz :)
Eklenti 497802 Eklenti 497803 Eklenti 497804 Eklenti 497805 |
5 Eklenti(ler)
Menekşelerim :) Küçük çingene şalvarım ve odamın kapısını süsleyen fil kulağım ;)
Eklenti 497806 Eklenti 497807 Eklenti 497808 Eklenti 497809 Eklenti 497810 |
1 Eklenti(ler)
Son olarak da büyük begonyalarım. Çınar begonyasıyla çilli begonyam :) Benden bu kadar :) Paylaşımlara Sakarya'dan devam ederim inşallah Allah ne verdiyse artık beğeninize sunarım bişeyler :) Evimi, çiçeklerimi, kuşumu, balkonumu çok özlicem :( Allah nasip ederse aparttan çıkıp daireye yerleşme planlarım var ozaman kaldığım yerden devam edicem :) Sürekli bi çiçeklerimden ayrılıp üzülme durumum oluyor, köyden buraya gelirken de hepsini vermiştim şimdi gene aynı bakalım ne zamana kadar bu böyle devam edicek :) Hayat beni çiçeklerimle sınıyo pes ediceğimi sanıyo ama ben sağ oldukça bu biraz zor ;)
Eklenti 497815 |
Benim güzel kardeşim, sakın hiç bir şeyi kafana takma, hayattan pes etme, bunlar geçici dönemler.
Biliyorsun ben de senin gibi senelerce git gellerle uğraştım, her seferinde çiçeklerimde kayıplar yaşadım ama eminim ki bizler gibi insanlar çiçeksiz, böceksiz yapamaz. Ben bundan eminim. :D |
sevgili tömürcekciğim .
sen hiç üzülme senin ve çiçekllerin için koşa koşa denizliye geleceğim. denizliden nazilliye gelip bir hafta sonrada didime taşınacağız tabi,ki çiçeklerimizde bizle beraber. tekrar çiçeklerle yaz sonu tekrar nazilliye. dua edeyim bu süreçte mehmet abin çiçeklerle beni arabadan atmaz.:D atmaz atmaz :o yaz sonu denizliye döndüğünde mutlaka ziyaretime beklerim. yaşatabildikçe bendekilerden ve emanetlerden istediğini alıp götürebilirsin. yeniden evini doldurur şenlendiririz. sevgilerimle... |
Elimizden gelen ne varsa her zaman yapmaya hazırız :-) senin gözün arkada kalmasın ablacim :-)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Yaz sonu şey istiyorum abla o çiçeklerin var ya yazlıktalar mı bahçen falan bilmiyorum bigün oraya gelmek istiyorum Denzli'ye erken dönüş yapıcam bayramdan sonra gelicem inşallah ev ayarlamak için sakız sardunyalarından ve diğer sardunyalardan çelik almaya gelicem bizzat olur değil mi? Bu sene sakızlarım da normal sardunyalarım da yoktu onlar olmadan çiçekli gibi olmuyo hiç biyer yaz sonu senden alıp tekrardan üreticem ;) Herşey için tekrar tekrar teşekkürler abla. |
Alıntı:
|
sakız sardunya çeşitlerim burada nazillidede var yazlıkta normal sardunya çeşitlerim çok nereye istersen buyurun gelin. her zaman beklerim.
başım üstünde yeriniz var. |
Canım dönüyor musun? Üff çok iyi bilirim o halleri. Az eşya taşıyıp birazını da ardımda bırakmadım ki hala daha öyle. Bizimkilere de bırakabilirsin bir kısmını çiçeklerinin. Annem seve seve kabul eder. :) Sevgiler...
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 16:41. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025