![]() |
Tömürcekciğim, Orhan Özbilgiç hocanın bahçe sayfasını gezmediysen mutlaka gezmelisin, bak az önce neyin resmini koymuş:) 3044 nolu mesaj:)
http://www.agaclar.net/forum/uyeleri.../17292-102.htm |
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Küpeli koleksiyonum ;) Hepsi de katlı içi beyaz morlu olan favorim ;)
Düz mor Eklenti 400402 Mor içi beyaz Eklenti 400403 Koyu pembe Eklenti 400404 Açık pembe Eklenti 400405 Koyu pembe içi beyaz Eklenti 400406 |
5 Eklenti(ler)
Sakızlarımın rengi belli değildi aldığımda, yaprak yapısı değişik olmasına dikkat ederek aldım 6 dan 5 i farklı çıktı sadece 2 si aynı renk büyük başarı :p
Eklenti 400426 Eklenti 400427 Eklenti 400428 Eklenti 400429 Eklenti 400430 |
3 Eklenti(ler)
Bunu araya araya canım çıktı ;) Geçen çiçekçime bi uğrayayım dedim bir baktım bundan da getirmişler hemen aldım bir tane :p Gerçek ismini bilmiyorum bizim buralarda adı çingene şalvarı :p Çiçek sapı yaprakları falan çok canlı çingene pembesi ;)
Eklenti 400432 Eklenti 400433 Eklenti 400434 |
3 Eklenti(ler)
Bununda gerçek ismini bilmiyorum ağaç küpelisi diyoruz çok güzel şuan üstü kıpkırmızı çiçekleri de bibere benziyor ;)
Eklenti 400439 Eklenti 400440 Eklenti 400441 |
3 Eklenti(ler)
Bu sene petunya almıcam dedim ama dayanamadım beni cezbetti renkleri ;) 2 cam güzeli ve 2 de katmerli petunya aldım katmerli petunyaların biri mor beyaz biri açık mor :p
Eklenti 400447 Eklenti 400448 Eklenti 400449 |
Alıntı:
|
Alıntı:
Evet çingene şalvarı çok sevdiğim bir çiçek ama çok nazlı bakalım yıllar sonra yetiştirebilecek miyim?:o 5. sınıfa giderken vardı en son yaşatamamıştım inşallah bu yaşar ;) Amin ablacım Allah herkese nasip etsin bu sevgiyi :p |
Çiçeklerin çok güzel. Senin bu çiçek sevgine imrenerek bakıyorum. Keşke senin yaşındakiler de bunlarla uğraşabilse. Hayata ne kadar farklı bakarlar kim bilir?
Seni tebrik ediyorum. |
Alıntı:
|
Sevgili bay tömürcek; maşallah bitkilerinin hepsi ayrı ayrı güzeller, petunyaların çok güzelmiş. Ellerine sağlık.
Ayrıca attığım cam güzeli tohumları da çimlenmedi. Hani tuz gibiydiler demiştim. :( |
Alıntı:
|
Pek umudum kalmadı artık ve hâlâ suluyorum ısrarla. Ama sen demiştin zaten tuz gibi olmaz diye. Zaten bir sürü tohumum çıkmadı maalesef.
|
Alıntı:
|
:) Evet gördüm başlıktaki tohum fotoğraflarını. Benim ektiklerim öyle değildi. Neyse artık kısmet değilmiş. Teşekkür ediyorum.
|
Öldüm, bittim, mahvettin bizi Tömürcek!!! 763'ten itibaren...:(:dilli:;):D. Tamam sus cevap verme, beni acımla başbaşa bırakın dostlar;)
|
2 Eklenti(ler)
Begonyalarımın saksısını değiştirdim 1 hafta önce ;) Çiçekliyken ellememem lazımdı ama mecbur kaldım toprakları hiç iyi değildi gözeterek çıkardım saksılarından topraklarını dağıtmadım hiç, oyüzden sarsılmadılar :p
Eklenti 400931 Eklenti 400932 |
3 Eklenti(ler)
Karanfilim yediveren cins galiba yine çiçekli maşallah ;) Tomurcukları da tek tük değil de hepsi birden açsa daha hoş durucak aslında :p 3 dalda tomurcuk var şuan ;)
Eklenti 400959 Eklenti 400960 Eklenti 400961 |
3 Eklenti(ler)
Gelin teli gelin teli diye aylardır dört dönerken teyzemin kapıda tenekede bir dünya varmış gördüğümde yüzümde oluşan ifadeyi görmeliydiniz ;) 5 tane çıkardım köklü olarak birini küçük diye diğerinin dibine soktum 4 saksı oldular biraz büyüsünler kalıcı saksılarına alıcam :p
Eklenti 400972 Eklenti 400973 Eklenti 400974 |
2 Eklenti(ler)
Sakızlarımın bir kısmı ;) Balkon biraz dağınık kusuruma bakmayın yapım aşamasındayım daha da :p (cymbelina abla benim sakızlarımda o evlerdeki gibi olmuşlar kiii dimi :D)
Eklenti 400975 Eklenti 400976 |
3 Eklenti(ler)
Tohumlarımı bu sene karışık ektim her sene ufak ufak bir sürü kap sulamak zorunda kalıyordum bu köpük çok işime yaradı ;p Bu küçük kaptakilerde karışık begonya tohumları sadece kenarda çıktılar hani şu bodur bodur parklara dikilenlerden :p Geçen sene tohum almıştım çiçekçiden aldıklarımdan bu sene kendimden fidelicem inşallah ;)
Eklenti 400977 Eklenti 400978 Eklenti 400979 |
Eline sağlık, daha da güzel olmuş, gerçekten:) Seni tebrik ediyorum:) Renkleri de harika.
Bu balkon biraz yüksekte sanırım, o saksıların önünde düşmelerini engelleyecek bir şey var mı? Ben tam göremedim resimden ama bir demir parçası veya bir engel oluşturacak bir şey koy istersen, yoksa elbette. Sen mutlaka düşünmüşsündür onu. |
3 Eklenti(ler)
Menekşelerimi camın kenarına aldım başladılar tomurcuk yapmaya ;) Ama camdan yanarlar diye kasalara 30 cm boyunda tül kesip çaktım raptiyeyle güneşi filtreledim :p Baktım güneş kuvvetli gelecek bu sefer a4 kağıt yerleştirdim şimdi daha mutlular ışığı üstten alıyorlar ;)
Eklenti 400983 Eklenti 400984 Eklenti 400985 |
Alıntı:
Balkon 2. katta saksılar düşmesin diye mermere ilaveten enlice tahtadan çiçeklik yaptım tenekeler rahatça sığdı ve hatta gerideler biraz düşmesinler diye ;) |
Şimdi ben anlamadım ama:) Önünde bir engel var mı o saksıların yok mu? Öyle Ferhat Tunç gibi gaaverengi konuşma bana:dilli::D
Biz eski evimizin balkonunda dışa koyduğumuz saksıları komik gelecek belki ama iple bağlamıştık, ne yapalım kiracı olunca öyle kendi kafamıza göre takılamıyoruz, gerçi o da zor oluyordu, şiddetli yağmur ve rüzgar olunca içeri alması. Sen (eğer durum uygun olursa) olmazsa bir ara aşağıdan resmini çek balkonun, ben yaşlı insanım, karmaşık konuşup beynimi yordun:D Zaten hep böyle yapıyorsunuz, hocan da Dağçiçeği;) |
Onların önünde engel yok cymbelina abla çünkü düşecek gibi değiller ama dar mermere koyduklarımı aynen dediğin gibi iple bağladım balkon demirine :D Aşağıdan da çekerim daha iyi olur ozaman ;) Dağçiçeği ablam nerelerde sahi :D
|
Buradayım yoruldum yavaş yavaş geliyorum arkadan. Bu ne hız kardeşim ben yaşlı insanım azıcık beni de düşünün ama. :D Cymbelina nın da kafasını karıştırma çocuğum . Bak sonra kabak benim başıma patlıyor. Neyse öyle ya da böyle yürek dili ile anlaşıyoruz biz sonuçta gerisi boş. Di mi Cymbelina cım ?
Tömürcek süpersin kardeşim. Valla bu yaşta bu bitki sevdası ..... Helal olsun sana . |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Eklenti 401115 |
Sevgili Tömürcek,sayfaya girdim çıkamıyorum.Maşallah birini güzel diye öveyim diyorum hepside birbirinden güzel!!!Sayfadaki muhabbet ise ayrıca keyifli,çok samimi ve içten okuyan asla sıkılmaz...
Sardunyalara özel bir uygulaman var mı?Keza benim sardunyalar yine boyunlarını büktü, yaprakları sararıp ve dökülüyor.Bir püf noktan varsa yardımcı ol bu ablana:(( Sevgiler... |
Alıntı:
|
Yahu bu begonyanın tohumu nasıl oluyor merak ettim şimdi. Tabi şimdi siz bu deli ne diyor diyeceksiniz ama Adana'da çoğu süs bitkisinin tohum bağlamadığını düşünürseniz benim haklı olduğumu görürsünüz. :D
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Eklenti 401292 |
Bahçeler dar gelmiş anlaşılan, sardunyalar balkona çıkmış :D
Menekşelerin de çok güzel görünüyor. Açmış hallerini merakla bekliyorum :) O küpeliler nerden çıktı şimdi, hiç bahsetmedin daha önce. Bayıldım renklerine. Hele de o küpeliye bayıldım. Cevdet'in hali vakti nasıldır? Merak içindeyiz :D |
Alıntı:
|
Alıntı:
Sen bana yaşlısın mı demek istiyorsun? Evet, evet yaşlısın dedin bana, aaa, terlik atarım bak buradan:dilli::D Ben sana orada engel var mı yok mu diye soruyorum, cevabı evet veya hayırdır, ama sen ihtiyarlığımı herkes görsün diye yok çivi çaktım, yok mermer görünümlü beton döktürdüm, yok efendim bağladım ama aynı zamanda bağlamadım tahtaya dizdim filan bir takım karmaşık lakırdılar!:dilli: Sonra da kızdım mı kızdı oluyor arkadaşlar, haksız mıyım yani?;) Sayın berçin, Tömürcek'in sardunyaları ile ilgili bir sırrı olmalı ama henüz kendisini konuşturamadık, şimdilik sabrediyorum ya bakalım:D Allah'tan sabahtan öğlene kadar güneş aldığı bilgisini itiraf ettirebildik:) Neyse, şaka bir yana sanırım sardunyalar gerçekten öğleden sonra güneşinden pek hoşlanmıyorlar, sanki sabahtan öğlene kadar olan güneş daha mı iyi geliyor onlara nedir. Emin değilim ama sanki güneş istekleri bu yönde. Dağçiçeğiciğim, yorumuna katılıyorum;) |
Merhaba..
Alıntı:
|
Alıntı:
Adı iresine herbstii olan bu sevimli çiçeği aradığını bilseydim aylar önce balkonumdaki saksıdan bir dalı sana ulaştırırdım. Evime gelen herkes çok beğendiği için kaç kişiye dağıttım bilmiyorum. Geçen yaz rüzgardan balkonda saksısı yere düşüp kırıldı, günlerce yeni saksıya geçmek için beni bekledi ölmedi. Çok dayanıklı bir çiçek. Güneşte de duruyor ama biraz gölgeyi daha fazla seviyor gibi. Çok fazla suyu seviyor. Bir gün sulamasam hemen dalları etkileniyor ama sulayınca düzeliyor. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 23:14. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025