agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   bay tömürcek / Balkon, Ev (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/28624.htm)

Cymbelina 02-05-2013 21:14

Tömürcekciğim, Orhan Özbilgiç hocanın bahçe sayfasını gezmediysen mutlaka gezmelisin, bak az önce neyin resmini koymuş:) 3044 nolu mesaj:)

http://www.agaclar.net/forum/uyeleri.../17292-102.htm

bay tömürcek 02-05-2013 21:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Cymbelina (Mesaj 1148348)
Tömürcekciğim, Orhan Özbilgiç hocanın bahçe sayfasını gezmediysen mutlaka gezmelisin, bak az önce neyin resmini koymuş:) 3044 nolu mesaj:)

http://www.agaclar.net/forum/uyeleri.../17292-102.htm

Ara ara girip çiçekleri kokladığım bir bahçe cymbelina abla burası :) Gelin tacı da gercekten çok güzelmiş burda komşularda da koyu pembesi var bordoya bakan bir renk ;)

bay tömürcek 06-05-2013 21:48

5 Eklenti(ler)
Küpeli koleksiyonum ;) Hepsi de katlı içi beyaz morlu olan favorim ;)

Düz mor
Eklenti 400402

Mor içi beyaz
Eklenti 400403

Koyu pembe
Eklenti 400404

Açık pembe
Eklenti 400405

Koyu pembe içi beyaz
Eklenti 400406

bay tömürcek 06-05-2013 21:54

5 Eklenti(ler)
Sakızlarımın rengi belli değildi aldığımda, yaprak yapısı değişik olmasına dikkat ederek aldım 6 dan 5 i farklı çıktı sadece 2 si aynı renk büyük başarı :p

Eklenti 400426

Eklenti 400427

Eklenti 400428

Eklenti 400429

Eklenti 400430

bay tömürcek 06-05-2013 21:59

3 Eklenti(ler)
Bunu araya araya canım çıktı ;) Geçen çiçekçime bi uğrayayım dedim bir baktım bundan da getirmişler hemen aldım bir tane :p Gerçek ismini bilmiyorum bizim buralarda adı çingene şalvarı :p Çiçek sapı yaprakları falan çok canlı çingene pembesi ;)

Eklenti 400432

Eklenti 400433

Eklenti 400434

bay tömürcek 06-05-2013 22:04

3 Eklenti(ler)
Bununda gerçek ismini bilmiyorum ağaç küpelisi diyoruz çok güzel şuan üstü kıpkırmızı çiçekleri de bibere benziyor ;)

Eklenti 400439

Eklenti 400440

Eklenti 400441

bay tömürcek 06-05-2013 22:10

3 Eklenti(ler)
Bu sene petunya almıcam dedim ama dayanamadım beni cezbetti renkleri ;) 2 cam güzeli ve 2 de katmerli petunya aldım katmerli petunyaların biri mor beyaz biri açık mor :p

Eklenti 400447

Eklenti 400448

Eklenti 400449

loveforlife 06-05-2013 22:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bay tömürcek (Mesaj 1150225)
Küpeli koleksiyonum ;) Hepsi de katlı içi beyaz morlu olan favorim ;)

Favorin, benim de favorim oldu. Bende de olmayan bir renk... Tohumlar olduğunda...;) Olur mu kardeşim? Bu arada o ne güzel şalvarmış öyle, bayıldım... Zaten bu yaşında bu bilgi, bu ilgi! Darısı tüm gençlerin başına!

bay tömürcek 06-05-2013 22:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi loveforlife (Mesaj 1150261)
Favorin, benim de favorim oldu. Bende de olmayan bir renk... Tohumlar olduğunda...;) Olur mu kardeşim? Bu arada o ne güzel şalvarmış öyle, bayıldım... Zaten bu yaşında bu bilgi, bu ilgi! Darısı tüm gençlerin başına!

Loveforlife ablacım aslında ben onların hiç tohumunu almam yani saplarını kırıp kozaları ufalarım bahçeye her sene kendileri çıkarlar bahçe bunlarla dolu ama hepsi açmadı kart olanlar açık tohumları aklımda ablacım olduğunda alıcam sana ;)

Evet çingene şalvarı çok sevdiğim bir çiçek ama çok nazlı bakalım yıllar sonra yetiştirebilecek miyim?:o 5. sınıfa giderken vardı en son yaşatamamıştım inşallah bu yaşar ;) Amin ablacım Allah herkese nasip etsin bu sevgiyi :p

mandalinleerik 06-05-2013 22:38

Çiçeklerin çok güzel. Senin bu çiçek sevgine imrenerek bakıyorum. Keşke senin yaşındakiler de bunlarla uğraşabilse. Hayata ne kadar farklı bakarlar kim bilir?
Seni tebrik ediyorum.

bay tömürcek 06-05-2013 22:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mandalinleerik (Mesaj 1150272)
Çiçeklerin çok güzel. Senin bu çiçek sevgine imrenerek bakıyorum. Keşke senin yaşındakiler de bunlarla uğraşabilse. Hayata ne kadar farklı bakarlar kim bilir?
Seni tebrik ediyorum.

Çok teşekkür ederim beğenmenize sevindim ;) Güzel yorumunuz beni mutlu etti, bu çiçek sevgisi bambaşka ;)

YeniGine 06-05-2013 23:03

Sevgili bay tömürcek; maşallah bitkilerinin hepsi ayrı ayrı güzeller, petunyaların çok güzelmiş. Ellerine sağlık.
Ayrıca attığım cam güzeli tohumları da çimlenmedi. Hani tuz gibiydiler demiştim. :(

bay tömürcek 06-05-2013 23:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1150289)
Sevgili bay tömürcek; maşallah bitkilerinin hepsi ayrı ayrı güzeller, petunyaların çok güzelmiş. Ellerine sağlık.
Ayrıca attığım cam güzeli tohumları da çimlenmedi. Hani tuz gibiydiler demiştim. :(

Teşekkür ederim ablacım ;) Cam güzellerim okadar tohumdan 2 tane çıkmış zaten geç çimleniyorlar hala bekliyorum belki çıkarlar diye olmadı kalan tohumu ekicem :p Seninkiler de çıkar inşallah ablacım toprağını nemli tut tohumlar kurumasın :)

YeniGine 06-05-2013 23:21

Pek umudum kalmadı artık ve hâlâ suluyorum ısrarla. Ama sen demiştin zaten tuz gibi olmaz diye. Zaten bir sürü tohumum çıkmadı maalesef.

bay tömürcek 06-05-2013 23:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1150301)
Pek umudum kalmadı artık ve hâlâ suluyorum ısrarla. Ama sen demiştin zaten tuz gibi olmaz diye. Zaten bir sürü tohumum çıkmadı maalesef.

Evet yenigine bla tuz gibi olmazlar. Bak istersen cam güzeli başlığına oraya cymbelina ablamın isteği üzerine tohumların fotosunu eklemiştim :) Benim bütün ektiklerim çıktı bi cam güzellerim inat etti bu sene :)

YeniGine 06-05-2013 23:36

:) Evet gördüm başlıktaki tohum fotoğraflarını. Benim ektiklerim öyle değildi. Neyse artık kısmet değilmiş. Teşekkür ediyorum.

Cymbelina 07-05-2013 00:55

Öldüm, bittim, mahvettin bizi Tömürcek!!! 763'ten itibaren...:(:dilli:;):D. Tamam sus cevap verme, beni acımla başbaşa bırakın dostlar;)

bay tömürcek 07-05-2013 21:25

2 Eklenti(ler)
Begonyalarımın saksısını değiştirdim 1 hafta önce ;) Çiçekliyken ellememem lazımdı ama mecbur kaldım toprakları hiç iyi değildi gözeterek çıkardım saksılarından topraklarını dağıtmadım hiç, oyüzden sarsılmadılar :p

Eklenti 400931

Eklenti 400932

bay tömürcek 07-05-2013 21:33

3 Eklenti(ler)
Karanfilim yediveren cins galiba yine çiçekli maşallah ;) Tomurcukları da tek tük değil de hepsi birden açsa daha hoş durucak aslında :p 3 dalda tomurcuk var şuan ;)

Eklenti 400959

Eklenti 400960

Eklenti 400961

bay tömürcek 07-05-2013 21:39

3 Eklenti(ler)
Gelin teli gelin teli diye aylardır dört dönerken teyzemin kapıda tenekede bir dünya varmış gördüğümde yüzümde oluşan ifadeyi görmeliydiniz ;) 5 tane çıkardım köklü olarak birini küçük diye diğerinin dibine soktum 4 saksı oldular biraz büyüsünler kalıcı saksılarına alıcam :p

Eklenti 400972

Eklenti 400973

Eklenti 400974

bay tömürcek 07-05-2013 21:44

2 Eklenti(ler)
Sakızlarımın bir kısmı ;) Balkon biraz dağınık kusuruma bakmayın yapım aşamasındayım daha da :p (cymbelina abla benim sakızlarımda o evlerdeki gibi olmuşlar kiii dimi :D)

Eklenti 400975

Eklenti 400976

bay tömürcek 07-05-2013 21:49

3 Eklenti(ler)
Tohumlarımı bu sene karışık ektim her sene ufak ufak bir sürü kap sulamak zorunda kalıyordum bu köpük çok işime yaradı ;p Bu küçük kaptakilerde karışık begonya tohumları sadece kenarda çıktılar hani şu bodur bodur parklara dikilenlerden :p Geçen sene tohum almıştım çiçekçiden aldıklarımdan bu sene kendimden fidelicem inşallah ;)

Eklenti 400977

Eklenti 400978

Eklenti 400979

Cymbelina 07-05-2013 21:51

Eline sağlık, daha da güzel olmuş, gerçekten:) Seni tebrik ediyorum:) Renkleri de harika.

Bu balkon biraz yüksekte sanırım, o saksıların önünde düşmelerini engelleyecek bir şey var mı? Ben tam göremedim resimden ama bir demir parçası veya bir engel oluşturacak bir şey koy istersen, yoksa elbette. Sen mutlaka düşünmüşsündür onu.

bay tömürcek 07-05-2013 21:55

3 Eklenti(ler)
Menekşelerimi camın kenarına aldım başladılar tomurcuk yapmaya ;) Ama camdan yanarlar diye kasalara 30 cm boyunda tül kesip çaktım raptiyeyle güneşi filtreledim :p Baktım güneş kuvvetli gelecek bu sefer a4 kağıt yerleştirdim şimdi daha mutlular ışığı üstten alıyorlar ;)

Eklenti 400983

Eklenti 400984

Eklenti 400985

bay tömürcek 07-05-2013 22:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Cymbelina (Mesaj 1150923)
Eline sağlık, daha da güzel olmuş, gerçekten:) Seni tebrik ediyorum:) Renkleri de harika.

Bu balkon biraz yüksekte sanırım, o saksıların önünde düşmelerini engelleyecek bir şey var mı? Ben tam göremedim resimden ama bir demir parçası veya bir engel oluşturacak bir şey koy istersen, yoksa elbette. Sen mutlaka düşünmüşsündür onu.

Teşekkürler ablacım beğenmene sevindim :)

Balkon 2. katta saksılar düşmesin diye mermere ilaveten enlice tahtadan çiçeklik yaptım tenekeler rahatça sığdı ve hatta gerideler biraz düşmesinler diye ;)

Cymbelina 07-05-2013 22:13

Şimdi ben anlamadım ama:) Önünde bir engel var mı o saksıların yok mu? Öyle Ferhat Tunç gibi gaaverengi konuşma bana:dilli::D

Biz eski evimizin balkonunda dışa koyduğumuz saksıları komik gelecek belki ama iple bağlamıştık, ne yapalım kiracı olunca öyle kendi kafamıza göre takılamıyoruz, gerçi o da zor oluyordu, şiddetli yağmur ve rüzgar olunca içeri alması.

Sen (eğer durum uygun olursa) olmazsa bir ara aşağıdan resmini çek balkonun, ben yaşlı insanım, karmaşık konuşup beynimi yordun:D Zaten hep böyle yapıyorsunuz, hocan da Dağçiçeği;)

bay tömürcek 07-05-2013 22:20

Onların önünde engel yok cymbelina abla çünkü düşecek gibi değiller ama dar mermere koyduklarımı aynen dediğin gibi iple bağladım balkon demirine :D Aşağıdan da çekerim daha iyi olur ozaman ;) Dağçiçeği ablam nerelerde sahi :D

dağçiçeği 07-05-2013 23:36

Buradayım yoruldum yavaş yavaş geliyorum arkadan. Bu ne hız kardeşim ben yaşlı insanım azıcık beni de düşünün ama. :D Cymbelina nın da kafasını karıştırma çocuğum . Bak sonra kabak benim başıma patlıyor. Neyse öyle ya da böyle yürek dili ile anlaşıyoruz biz sonuçta gerisi boş. Di mi Cymbelina cım ?
Tömürcek süpersin kardeşim. Valla bu yaşta bu bitki sevdası .....
Helal olsun sana .

coskun8553 08-05-2013 00:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bay tömürcek (Mesaj 1150243)
Bununda gerçek ismini bilmiyorum ağaç küpelisi diyoruz çok güzel şuan üstü kıpkırmızı çiçekleri de bibere benziyor ;)

Eklenti 400439

Melisa bu sanırım, Kolonya Çiçeği ;)

bay tömürcek 08-05-2013 13:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi dağçiçeği (Mesaj 1151003)
Buradayım yoruldum yavaş yavaş geliyorum arkadan. Bu ne hız kardeşim ben yaşlı insanım azıcık beni de düşünün ama. :D Cymbelina nın da kafasını karıştırma çocuğum . Bak sonra kabak benim başıma patlıyor. Neyse öyle ya da böyle yürek dili ile anlaşıyoruz biz sonuçta gerisi boş. Di mi Cymbelina cım ?
Tömürcek süpersin kardeşim. Valla bu yaşta bu bitki sevdası .....
Helal olsun sana .

Bende diyorum dağçiçeği ablam nerelerde kaldı ;) Ne yaşlısı ablacım daha durun ya ;) Cymbelina ablaya da aslında karışık konuşmuyorum ama heralde mesajları hızlı okuyor karışıyor bir anda :p Ayrıca çiçeklerimi beğendiğin ve güzel sözlerin için teşekkür ederim ablacım :)

bay tömürcek 08-05-2013 13:08

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi coskun8553 (Mesaj 1151028)
Melisa bu sanırım, Kolonya Çiçeği ;)

Şimdi böyle dediniz diye netten araştırdım melisa sanırım bu gerçekten şaşırdım ben hep melisayı kokulu beyaz çiçekli olarak bilirdim sadece :) Bu da bir melisa türüymüş ama kokusuz olanından :) Netten bu resmi buldum :)

Eklenti 401115

berçin 08-05-2013 14:15

Sevgili Tömürcek,sayfaya girdim çıkamıyorum.Maşallah birini güzel diye öveyim diyorum hepside birbirinden güzel!!!Sayfadaki muhabbet ise ayrıca keyifli,çok samimi ve içten okuyan asla sıkılmaz...

Sardunyalara özel bir uygulaman var mı?Keza benim sardunyalar yine boyunlarını büktü, yaprakları sararıp ve dökülüyor.Bir püf noktan varsa yardımcı ol bu ablana:(( Sevgiler...

bay tömürcek 08-05-2013 16:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi berçin (Mesaj 1151250)
Sevgili Tömürcek,sayfaya girdim çıkamıyorum.Maşallah birini güzel diye öveyim diyorum hepside birbirinden güzel!!!Sayfadaki muhabbet ise ayrıca keyifli,çok samimi ve içten okuyan asla sıkılmaz...

Sardunyalara özel bir uygulaman var mı?Keza benim sardunyalar yine boyunlarını büktü, yaprakları sararıp ve dökülüyor.Bir püf noktan varsa yardımcı ol bu ablana:(( Sevgiler...

Ablacım güzel yorumun için çok teşekkür ederim çiçeklerimi beğenmene çok sevindim :) Sardunyalar sabahtan öğlene kadar güneş alan bir yerdeler. Ek gübre, besin vs. hiç bir şey vermiyorum ara ara suluyorum sadece okadar, çok sulayınca sararıp boyunlarını büküyorlar ablacım kökleri çürümüş olmasın seninkilerin?

h_dogan 08-05-2013 17:24

Yahu bu begonyanın tohumu nasıl oluyor merak ettim şimdi. Tabi şimdi siz bu deli ne diyor diyeceksiniz ama Adana'da çoğu süs bitkisinin tohum bağlamadığını düşünürseniz benim haklı olduğumu görürsünüz. :D

bay tömürcek 08-05-2013 19:54

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi h_dogan (Mesaj 1151338)
Yahu bu begonyanın tohumu nasıl oluyor merak ettim şimdi. Tabi şimdi siz bu deli ne diyor diyeceksiniz ama Adana'da çoğu süs bitkisinin tohum bağlamadığını düşünürseniz benim haklı olduğumu görürsünüz. :D

Estağfurullah h_doğan abi bak bu begonya çiçeği solduktan sonra çiçeğini dökmüyor tohum yapıyor tohumları okadar ince oluyor ki şöyle anlatayım hani teneke pas yapar zımparayla ufaladığınızda o paslar un gibi dökülür ya işte aynen rengide boyutu da pas tozu gibi inşallah benzetmem açıklayıcı olmuştur ;) Bu tür begonyaydı işte değişik renklerinden tohum almıştım :p

Eklenti 401292

Tuğçe 08-05-2013 19:55

Bahçeler dar gelmiş anlaşılan, sardunyalar balkona çıkmış :D
Menekşelerin de çok güzel görünüyor. Açmış hallerini merakla bekliyorum :)
O küpeliler nerden çıktı şimdi, hiç bahsetmedin daha önce. Bayıldım renklerine. Hele de o küpeliye bayıldım.
Cevdet'in hali vakti nasıldır? Merak içindeyiz :D

bay tömürcek 08-05-2013 20:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Tuğçe (Mesaj 1151431)
Bahçeler dar gelmiş anlaşılan, sardunyalar balkona çıkmış :D
Menekşelerin de çok güzel görünüyor. Açmış hallerini merakla bekliyorum
O küpeliler nerden çıktı şimdi, hiç bahsetmedin daha önce. Bayıldım renklerine. Hele de o küpeliye bayıldım.
Cevdet'in hali vakti nasıldır? Merak içindeyiz :D

Tuğçecim bahçe dolu zaten sardunyalar balkonda bu sene ama sadece sakızlar ;) O küpeliler bende yıllardır var her sene açarlar öyle bol bol :p Menekşelerim maşallah düzeldiler açınca yüklücem tabi ki, bir dünya da yavru var saksılarda ve bardaktakilerde yavrulamaya başladı nereye koycam bakalım onları ;) Cevdet hala anne olmadı daha birşey yok beklemedeyiz :p

Cymbelina 09-05-2013 15:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bay tömürcek (Mesaj 1151209)
Cymbelina ablaya da aslında karışık konuşmuyorum ama heralde mesajları hızlı okuyor karışıyor bir anda

Ne demek bu şimdi??? Ey ahali, görüyorsunuz, bakın herşey ortada!

Sen bana yaşlısın mı demek istiyorsun? Evet, evet yaşlısın dedin bana, aaa, terlik atarım bak buradan:dilli::D Ben sana orada engel var mı yok mu diye soruyorum, cevabı evet veya hayırdır, ama sen ihtiyarlığımı herkes görsün diye yok çivi çaktım, yok mermer görünümlü beton döktürdüm, yok efendim bağladım ama aynı zamanda bağlamadım tahtaya dizdim filan bir takım karmaşık lakırdılar!:dilli: Sonra da kızdım mı kızdı oluyor arkadaşlar, haksız mıyım yani?;)

Sayın berçin, Tömürcek'in sardunyaları ile ilgili bir sırrı olmalı ama henüz kendisini konuşturamadık, şimdilik sabrediyorum ya bakalım:D

Allah'tan sabahtan öğlene kadar güneş aldığı bilgisini itiraf ettirebildik:) Neyse, şaka bir yana sanırım sardunyalar gerçekten öğleden sonra güneşinden pek hoşlanmıyorlar, sanki sabahtan öğlene kadar olan güneş daha mı iyi geliyor onlara nedir. Emin değilim ama sanki güneş istekleri bu yönde.

Dağçiçeğiciğim, yorumuna katılıyorum;)

ıldır 09-05-2013 16:29

Merhaba..

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bay tömürcek (Mesaj 1150243)

Eklenti 400439

Eklenti 400440

Eklenti 400441

Bu çiçek çalı cinsimi ve çiçekleri bordo rengımı..Boyu birbucuk metreyi buluyormu...Eger öyleyse biz buna yedikardeşkanı diyoruz... cok uzun zamandır aradıgım bir çiçek..nerede satılır biliyormusun... kargoyla gönderım yaparlarmı... çok heyecanlandım şimdi... inşallah odur.....

Rana+miraç 09-05-2013 19:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bay tömürcek (Mesaj 1150237)
Bunu araya araya canım çıktı ;) Geçen çiçekçime bi uğrayayım dedim bir baktım bundan da getirmişler hemen aldım bir tane :p Gerçek ismini bilmiyorum bizim buralarda adı çingene şalvarı :p Çiçek sapı yaprakları falan çok canlı çingene pembesi ;)

Eklenti 400432

Eklenti 400433

Eklenti 400434

Sevgili tömürcek ;

Adı iresine herbstii olan bu sevimli çiçeği aradığını bilseydim aylar önce balkonumdaki saksıdan bir dalı sana ulaştırırdım. Evime gelen herkes çok beğendiği için kaç kişiye dağıttım bilmiyorum. Geçen yaz rüzgardan balkonda saksısı yere düşüp kırıldı, günlerce yeni saksıya geçmek için beni bekledi ölmedi. Çok dayanıklı bir çiçek. Güneşte de duruyor ama biraz gölgeyi daha fazla seviyor gibi. Çok fazla suyu seviyor. Bir gün sulamasam hemen dalları etkileniyor ama sulayınca düzeliyor.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:14.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025