agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   gokcegokce / Balkon (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/27996.htm)

gokcegokce 29-05-2013 02:05

Teşekkür ederim güzel dilekleriniz için sevgili dostlar. Hep beraber nice nice seneler sürsün yeşil dostluklarımız inşallah... Ve aleyküm selam sevgili Berçin Hanım :)

2 gün İzmir kaçamağı yaptım. Biri forumumuzun da üyesi olan sevgili İzmirli ve diğer üniversiteden dostlarımı gördüm, çok mutluyum :) Yokluğumda balkonumda yine çok gelişmeler olmuş ama şuan çok geç oldu daha sonra paylaşımda bulunacağım. İyi geceler...

kılıç 29-05-2013 06:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gokcegokce (Mesaj 1160634)
Eşimin sürpriz doğum günü hediyesi barış çiçeğim...
Eklenti 409780

Kadınlar çiçekse ben de balkonumun bir çiçeğiyim :)
Eklenti 409781
Eklenti 409782

Denizli'den sevgiler...

Ben bu balkonun çiçeğini beyendim ALLAH sağlıklı huzurlu uzuuuuuuun ömürlü kılsın..

antebi 29-05-2013 08:59

Allah sağlıklı mutlu uzun ömür versin.Doğum gününüz kutlu olsun

Aysel Yavuz 29-05-2013 09:42

Merhaba Gökçe,
Geç gördüm biraz ama..Doğum günün kutlu olsun..İnşallah eşinle sevdiklerinle ve çiçeklerinle sağlıklı mutlu bir ömür geçirirsin..Mutluluğun daim olsun arkadaşım..

sonkez 29-05-2013 10:13

Doğum gününüz hayırlı ve kutlu olsun....Sevdiklerinizle ve çiceklerinizle beraber sıhhatli,huzurlu ve bol çicekli günler...

gokcegokce 29-05-2013 10:48

Herkese çok teşekkür ederim güzel dilekleriniz için ve sayfama hoşgeldiniz :)

gokcegokce 05-06-2013 20:45

5 Eklenti(ler)
%50 diye ayırmadan tüm Türkiyeyi ve müslümanları kucaklayarak Miraç Kandilimizi mübareklemek isterim.

gokcegokce 08-06-2013 22:59

5 Eklenti(ler)
Ülkemizin içinde bulunduğu sancılı durum umarım daha demokratik ve hoşgörülü bir toplumu doğurur. Aynı saksıdaki toprağa ekilmiş farklı bitkilerden açan çiçekler gibiyiz rengarenk ve güzel...

berçin 09-06-2013 00:37

Sevgili gökçe,dediğin gibi aynı saksıda faklı çiçekleriz bu ülkede, dileklerine katılıyor bende hayırlısını diliyorum.Ağlayarak izlediklerimiz biran önce son bulur inşallah...

gokcegokce 13-06-2013 22:44

Son gelişmeler

5 Eklenti(ler)
Sakız sardunyalar serinleyen havalarla yeniden çiçeklerini gösterdi. Petunyalarla kardeş kardeş geçiniyorlar...
Eklenti 417344

Güllerin geçişi...
Eklenti 417318

Sonunda kupelilerde tomurcuk var, açacağı zamanı bekliyorum... Karanfilim açmaya devam ediyor...
Eklenti 417317

Kirli hanım ve Lavantalar...
Eklenti 417316

Bu köşe mavi ve pembe tonlarında...
Eklenti 417315

Sudenur 13-06-2013 23:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gokcegokce (Mesaj 1167423)
Aynı saksıdaki toprağa ekilmiş farklı bitkilerden açan çiçekler gibiyiz rengarenk ve güzel...

Yürekten dökülen bu sözler ne güzel.. Tıpkı çiçeklerin gibi Gökçecim.. ;)
Diliyorum anlı şanlı bayrağımız altında tek vücut olan Vatanım, huzurlu, barış dolu günlerle aydınlansın..

gokcegokce 19-06-2013 13:50

Son çiçeklenmeler...

5 Eklenti(ler)
Küpelimin biri çiçeğini açtı, katmerli klasik fuşya...
Eklenti 418964

Telgraf çiçeğim de mor minik çiçeklerini açtı...
Eklenti 418960

Picasso galamın çiçekleri epey uzun ömürlüymüş ve açmaya da devam ediyor.
Eklenti 418961

Baharda ektiğim frezyalar bu zamanda da açtılar :)
Eklenti 418962

E.Ü. bahçesinden İzmirli ile "konuşa konuşa" aldığımız buz çiçeği çelikleri tuttular :) Konuşmak işe yaradı gibi görünüyor...
Eklenti 418963

gokcegokce 15-08-2013 17:52

Yeniden merhaba!

3 Eklenti(ler)
Kırklareli'nden herkese merhaba sevgili dostlar. Yeni balkonumla karşınızdayım. Yeni evimin iki balkonu var ve ikisi de kapalı. Balkonlardan birinde şömine var. Çalışıp çalışmadığını bilmiyorum ama benim bitki rafıma dönüştüğü kesin :) Siz sevgili dostlarımın da önerilerini bekliyorum. Sevgiler...

Sevgi 15-08-2013 18:04

Sevgili gökçe, yeni eviniz ve bitkileriniz yeni mekanı hayırlı olsun. :)

gokcegokce 15-08-2013 18:07

Teşekkürler Sevgi Hanım siz de yeni balkonuma hoş gelmişsiniz :)

YeniGine 15-08-2013 23:55

Sevgili Gökçe yeni eviniz hayrlı olsun, güle güle oturun inşallah... Hoşgelmişsin!.. Şömine!.. Bence yanmasa da olur çünkü sağı, solu, altı, üstü, içi, yanı gayet güzel çiçeklik olur. Güneş alış durumuna göre çok güzel bir köşe orası. Rastgelsin.

gokcegokce 16-08-2013 06:44

3 Eklenti(ler)
Ben de aynı şekilde düşünüyorum sevgili Yeni Gine :) Yemyeşil bir şömine... Nedense burdaki evlerin balkonları için bir gelenek olmuş bu. Ama gördüğüm kadarıyla hepsi de saksılık olarak işlev görüyor. :) Renk renk sardunyalar, begonyalar süslüyor onları, çok yeşil bir kent Kırklareli. Kars'ın soğuk ikliminden sonra yeşil bir kent bana iyi gelecek.

Eklenti 433954
Salon bitkilerim bile sevdi burayı ılıman ve nemli iklimine çabuk uyum sağladılar, yolculuğun yorgunluğunu çabuk atlattılar.

Eklenti 433956
Mum çiçeğim burda birçok sürgün verdi maşallah.

Eklenti 433955
Tabi yeni arkadaşlar da geldi bu arada yanlarına. Yine orkide denemesi yapacağım inşallah bu defa üstesinden gelebilirim. Hemen de çiçeklerini döktüler moralim bozuldu ama :( Afrika menekşesi hastalığına annem sayesinde ben de bir tane ile bulaştım hadi hayırlısı...

Sudenur 16-08-2013 14:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gokcegokce (Mesaj 1190000)
Kırklareli'nden herkese merhaba sevgili dostlar. Yeni balkonumla karşınızdayım. Yeni evimin iki balkonu var ve ikisi de kapalı. Balkonlardan birinde şömine var. Çalışıp çalışmadığını bilmiyorum ama benim bitki rafıma dönüştüğü kesin :) Siz sevgili dostlarımın da önerilerini bekliyorum. Sevgiler...

Öneriye ihtiyaç kalmamış Gökçe'cim, dekor, dizayn çok güzel.. :)
Balkon demirlerinden sarkan bir dolu çiçek hayal ettim bir an..:rolleyes:
Sevgili Güler hanımın uyguladığı gibi ön bölge sakızlarla renklendirilmiş, arka taraf bodur sardunya ve petunya.. bir iki aksesuar, mevsim çiçekleri, şömine önü kaktüs ve sukulentlere ayrılmış vs vs.. "Sedum türlerimden arzu ettiğin olursa gönderebilirim? ;) "

Şimdi orada olmak vardı, güzel ellerinle bir Türk kahvesi yapardın içerdik şömine kaşısında konuşa konuşa, valla hi canım çekti.. :p

gokcegokce 16-08-2013 14:20

Canım Sudenur'cum hoşgelmişsin sayfama,senin fikirlerine çok önem veriyorum ve yaratıcılığına güveniyorum. Ancak balkon kapalı olmasa demirleri kullanabilirdim. Malesef balkon pvc doğramalarla kaplanmış. :( İyi tarafından bakıyorum olaya kışın bitkileri içeriye taşıma derdim olmayacak. Duvarları kullanmayı düşünüyorum ben de aplik saksılar ve sarkıtlarla. Tabi fazla delmemek lazım sonuçta kiracıyım evde. Aklıma da başka bir şey gelmiyor şimdilik.
Sedum türlerini hiç yetiştirmedim becerebilir miyim bilmiyorum. Kahveye gelince her zaman beklerim. :) Sevgiler...

Sudenur 16-08-2013 14:47

Sedum çok kolay Gökçe'cim, ekiyorsun unutuyorsun, o kendi kendine büyüyor, teklifimde ciddiyim.. ;) Kışın kapatma olayı daha avantajlıymış sevindim, ben de düşünüyorum bu kış tek balkonumu kapatmayı, bitkilerimi sağlama almam lazım.. :) Duvardan duvara çivi çakıp tek bir çelik tel üzerine asabilirsin saksılarını, fazla delmemiş olursun, ağız tadıyla otur inşallah, şu ana kadar gördüklerim çok güzel, bir iki aksesuar ve tealıghlarla da renklendirirsen muhteşem olacak.. :)

Canan 16-08-2013 19:34

Gökçe hayırlı olsun... Galiba hiçbir bitkinden vazgeçmek zorunda kalmamışsın taşınırken.. Balkon da bitkilerin de çok güzel...

gokcegokce 16-08-2013 23:58

1 Eklenti(ler)
Teklifin için teşekkürler Sudenur'cum, balkondaki düzenlemeleri tamamlayabilirsem seni rahatsız ederim canım. Güzeller güzeli kızını öp benim için. :)

Canan Ablam hoş gelmişsin sayfama. Balkonu beğendin mi? Senin zevkine de hayranım. Eminim bana bir kaç önerin vardır. Ferforje raflardan yapalım diyoruz eşimle ama henüz düşünme aşamasındayız.

Bitkilerimin neredeyse hepsi geldi çok şükür. Sebze-meyve kasalarına saksıların aralarına strafor koyarak gönderdi eşim. Hiç bir bozulma yoktu yalnız 2 günlük yolculuk ve sıcaktan biraz haşlanmışlardı bir haftada toparlandılar. Hayvanlarımı getiremedim malesef. Balıklar akvaryumsuzluktan fazla yaşamamış zaten, muhabbetleri de petshopa bıraktık. Ama dayanamadık burda da bir Sultan Papağanı edindik. :)

Miniğimle size sevgilerimizi iletiyoruz, iyi geceler...

Canan 17-08-2013 15:40

annesi bu çok güzel yahu, çok tatlııı.... hoşgelmiş.... Çiçeklerine geçen seneden beri ne çok emek verdiğini düşününce hepsinin gelemeyecek olmasına üzülmüştüm.. Tekrar hayırlı olsun..
Bingo diyorum ferforje konusunda.. benim de söyleyebileceğim şey ancak buydu, saksı işlerini de halletmişsin, barbekün de çok şık.. bence duvarları delmeye çekinme, bir lokma alçıyla kapatır sonra eşin , portatif ferforje raflar gittiğin heryerde işini görür zaten... Çelik tel gerip **** çubuk, sadece iki delikle pekçok saksı asabilirsin, bu süper fikir. Bir de bir hatırlatma yapayım, kaktüs işlerine girdin ya, biliyorsun onları güneşlensinler diye en önde tutman lazım, nasılsa sen onları çoğaltacaksın :) kesin. Camın önüne eni dar, dresuar gibi birşeyler koyman gerekebilir.. düzgün bir görsel bulursam paylaşırım...hayırlı olsun...

gokcegokce 29-08-2013 11:20

Kikiriği bugün kaybettim Sorun ne oldu bilmiyorum. İshal olmadığını düşünüyorum. Son zamanlarda salonumdaki bitkilere dadanmıştı guzmanyayı yiyordu. Engellemeye çalıştıysam da bi kaç ısırık alıyordu. Bir daha eve evcil hayvan almak istemiyorum ya ölünce insan sarsılıyor. Bir ay bile olmamıştı kikirik geleli nasıl da alışmışım ona. Şimdi öyle öldüğünü görünce dayanamıyorum. Nasıl gömücem nasıl, boş kafesini temizleyeceğim. Çok üzgünüm... :(

sumeyra47 29-08-2013 12:26

Çok üzüldüm ya çok tatlıydı yerini doldurmak çok zor olacak.Yazık oldu bu güzel papağana başınız sağ olsun.

Canan 29-08-2013 20:23

Gökçe üzülme kardeşim , diyorum ama bir hayvan dostu kaybetmek gerçekten insanı çok üzüyor...Geçen sene japon balığım Memo öldüğünde ben de öyle olmuştum...Üzüntüyle kendini suçlamışsın ama sen kuş bakmamış acemi biri değilsin. Zehirli bitkileri hayvanlar nasıl oluyorsa anlıyorlar... Belki de aldığında bir sorunu vardı. Sen bir kuşun bakım hatasından ölüp ölmediğini anlarsın. Anlamadığına göre öyle birşey değil... Üzülme....

gokcegokce 29-08-2013 22:56

Desteğiniz için teşekkürler dostlar üzüntüden nasıl düşüneceğimi bilemedim. Hasta gibi olmadığı için ölümü ani oldu ve sarsıcı. Dün akşam eşim ve ben nasıl da oynamıştık Kikirikle. Nasıl da akıllıydı çiçeklere doğru gözümün içine baka baka gidince kovalanıyor diye kafamı başka yere çevirmemi bekliyordu. Eşim arka çıktığı için kaçarken hep onun kafasına konuyordu adeta sen bana kızsan da benim destekçim babam der gibi. Böyle oyuncu bir kuş sabaha kafeste ölü yatınca insanın inanası gelmiyor. :( İyi geceler...

turkankaragoz 29-08-2013 23:17

Evinde 2 kedisi olan biri olarak içime dokundu mesajlarınız. Benim kedilerimde 8 yaşında inanın her sabah uyandığımda yarın kaybedersem korkusu ile daha bir sarılıyorum onlara. Dünya hali bu işte doğum ve ölüm arasına biriktirdiklerimiz. Üzülmeyin demeye dilim varmıyor acınızı yüreğimde hissettim.

gokcegokce 01-09-2013 20:21

Son gelişmeler...

5 Eklenti(ler)
Merhaba dostlar sevimli dostumun kaybı beni fazlasıyla üzdüğü için paylaşım yapmamıştım bir süre. Üzüntüme dayanamayan eşim beni yeni bir dost almaya ikna etti. Haftasonu Kırklareli'ndeki bütün petshopları dolaştık. Aslında niyetimiz bir muhabbet kuşu almaktı ama Paşa'yı görünce dayanamadım. Yaklaşık bir yıldır bulunduğu petshopta bakılmaktaymış, kardeşleri hep gitmiş. Paşanın bir ayağının arka parmağı sakat ama hareketlerini kısıtlayacak bir durumu yok. Sanırım o nedenle sahiplenilmemiş. Görür görmez çok sevdik eşimle. Umarım hep birlikte güzel zamanlar geçiririz. Maşallah demeyi unutmayın dostlar :)

Eklenti 437794
Eklenti 437795
Eklenti 437796

Kırklareli Migros'a düzenli olarak orkide geliyor bu aralar. Ben de denk gelince hoşuma giden renklerden edindim. Beyaz ve beyaz-mor benekli çiçeklerini döktü. Orkideler özellikle geceleri serin hava akımını ve köklerinin suda kalmamasını seviyorlarmış. Geceleri 1-2 saat bulundukları odayı havalandırıyorum ve köklerinin kurumasına izin veriyorum. Önceki aldıklarım kısa zamanda çiçeklerini döktüler ama son aldıklarım hala çiçekliler.

Eklenti 437797

Bu resimdeki orkidenin rengi favorim şu ara...

Eklenti 437798

gokcegokce 01-09-2013 21:06

5 Eklenti(ler)
Difenbahya'yı eşim iş için gittiği İstanbuldan getirdi. 2. yaprağını çıkarmak üzere...
Eklenti 437810

Rex begonyayı buradaki bir seradan aldım. Toprak ve saksısını değiştirdim. İlk defa bakıyorum ama yapraklarının rengine bayıldım.
Eklenti 437811

Sayın Tura'nın geçen bahar gönderdiği adenium tohumlarını daha yeni toprakla buluşturabildim. 1 haftada 1 tanesi çimlendi. Umarım diğerleri de yüzümü güldürür. Adenium tohumlarını "cocopeat"e ektim ve çimlenene kadar suladım. Çimlendikten sonra suyunu azalttım.
Eklenti 437812

Denizli'den getirdiğim sardunya çeliklerimin gelişimleri yavaş gibi. Sizce sağlıklı gelişiyor mu?
Eklenti 437813
Eklenti 437814

gokcegokce 01-09-2013 21:12

5 Eklenti(ler)
İstanbul'a kayınvaldeme bıraktığım telgraflar köklenmişti ben de bir kökünü evime getirdim.
Eklenti 437821

Kırklareli'deki seradan aldığım karanfil, begonya ve petunya. Petunya saksısında Bauhaus'tan aldığım lisiler de var. Lisilerin geçen çiçeklerini budadım. Üzerlerinde küçük tomurcuklar var. Yeniden açarlar mı acaba?
Eklenti 437822
Eklenti 437823
Eklenti 437824

Beyaz gülüm açtı. Ama bazı dallarında kuruma var. Umarım kurumaz...
Eklenti 437825

gokcegokce 01-09-2013 21:27

4 Eklenti(ler)
Parlak Mustafanın kolları çok uzamıştı ve saksı düşmüştü. Ben de budadım. Budamaya bu kadar kısa sürede ve bu kadar güzel cevap veren başka bir bitki yok bence.
Hemen yanında da pazardan aldığım gardenya var. Saksını ve toprağını değiştirdim. Funda toprağına ektim ve şimdilik gelişimi iyi gibi.Eklenti 437828

Minyatür sardunyalarım çiçeklerini döktü ve tek tük çiçekleniyorlar. Çiçeksiz olanı kazayla düşürdüm ve zorunlu budandı, umarım toparlanır.
Eklenti 437829
Eklenti 437830

Bu saksıdakiler hep tohumdan yetişti ama ne olduklarından emin değilim. Büyük bitki ya armut ya da elma. Diğerleri de ya şebboy ya da karanfil.
Eklenti 437831

loveforlife 01-09-2013 21:36

Maşallah Paşa'ya! Uzun yıllar sürecek bir dostluğunuz olur inşallah. Cereyanda bırakmamaya dikkat et. Mutluluğunuz daim olsun...

muhammed3450 01-09-2013 22:58

çiçeklerin çok güzel ve sonlara gittikce kurdele çiçeğin büyüyomu ne :)

YeniGine 01-09-2013 23:34

Sevgili gökçe; beyaz gülünde kuruma olduğunu belirtmişsin. Bu aralar benim de korkum sanki kuruyorlar gibi, onun için dostlardan yardım istedim ve sağolsun hdoğan bana http://www.agaclar.net/forum/1169100-post392.htm yardım hattını önerdi. Belki senin için de bir faydası olur inşallah diyorum.

gokcegokce 02-09-2013 06:50

Teşekkür ederim sevgili Loveforlife, hava akımına dikkat ediyorum bir de maydonoz kesinlikle verilmemeliymiş kanatlılara zehir etkisi yapıyormuş. Şimdilik Paşa ile herşey yolunda Allah yokluğunu göstermesin yavrumun.

Muhammed kardeşim, kurdela çiçeğim kocaman oldu. Geçen baharda kol attı ancak taşınma falan derken üretemedim. Eğer bir daha yavru verirse, istersen sana da bir tane gönderebilirim.

Sevgili Yeni Gine, hemen başlığa bir göz atıyorum. :)

Herkese sevgiler...

Sudenur 02-09-2013 12:58

Merhaba Gökçe'cim, Kikiriği kaybettiğini paylaştığın mesajına yorum yazamamıştım o vakitler, Boncuk kedimizin kaybolup gittiği günler gelmişti aklıma, düğüm düğüm olmuştu boğazım, bir şeyler yazmaya elim varmamıştı.. :(

Paşa gelmiş hoş gelmiş, orkidelerin ve sevgiyle yetiştirdiğin tüm çiçeklerinle beraber mutlu bir hayat dilerim, hepsi çok güzel.. :)

gokcegokce 02-09-2013 13:37

Teşekkürler Sudenur'cum. Evimize gelen her can gönlümüze o kadar yer ediyor ki, insan bazen iyi ki konuşmuyorlar diyor. Bakışlar, davranışlar nasıl güzel sağlıyor iletişimi konuşsan o kadar şey ifade edemezsin. Bilemiyorum ben bazen öyle insanlar görüyorum ki konuşabiliyorlar ama hayvan dostlarımı yeğliyorum böyle durumlarda. Neyse ki agaclar.net dostluğu var da insan ırkına inancım hala devam ediyor. Çoğalmamız umuduyla sevgiler...

turkankaragoz 02-09-2013 14:00

Adeniumlarınızı fısfıslamaya devam edin sayın gökçe kendi yapraklarını çıkarana kadar nemlendirmeye devam. Öğlen güneşi hariç güzel güneş alabileceği cam içine koyun. Direk güneş istiyor. Nisanda dikip yetiştirdiğim adeniumlarıma ben hala arada fısfıs yapıyorum.

gokcegokce 02-09-2013 18:48

Teşekkürler sevgili Türkan Hanım, adenium acemisi olduğumdan sayfasını baştan sona okudum. Cocopeate diktiğim için arada sanırım sıvı gübre de vermem lazım. Umarım başarılı olurum. İyi akşamlar...

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 08:13.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025