agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   gokcegokce / Balkon (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/27996.htm)

sonkez 04-02-2015 09:19

Kocaman bir maşallah..

gokcegokce 13-02-2015 14:19

http://www.agaclar.net/forum/1355948-post395.htm

gokcegokce 09-03-2015 15:52

Balkonda bahar

5 Eklenti(ler)
Yeni gelenlerle yeni başlangıçlar...

gokcegokce 09-03-2015 15:59

5 Eklenti(ler)
Yasemini budadım, inşallah filizlenir...
Eklenti 540018

Annemin hediyesi karanfil.
Eklenti 540019

Güzeller.
Eklenti 540020
Eklenti 540021

Misafir
Eklenti 540022

bay tömürcek 16-03-2015 12:35

Ablacım çok geçmiş olsun bu sene donanlar dondu malesef :( Bize bişey olmasın napalım yeniden yetiştiririz :) Profilin gözüme çarptı ablacım sadece Denizli yazıyor artık Denizliye mi taşındınız yoksa? :)

gokcegokce 16-03-2015 12:40

Evet geçen Ekimden beri Denizli'deyim Tömürcekcim. Doktoraya başladım PAÜ'de. Eşimi de yanıma atadılar böylelikle. 2-3 sene burdayız. :) Taşınma, dersler derken bayağı yoğunum arada sayfamı güncelleyebiliyorum. Sen de yoktun uzun zamandır. Her şey yolundadır umarım canım.

bay tömürcek 16-03-2015 12:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gokcegokce (Mesaj 1363729)
Evet geçen Ekimden beri Denizli'deyim Tömürcekcim. Doktoraya başladım PAÜ'de. Eşimi de yanıma atadılar böylelikle. 2-3 sene burdayız. :) Taşınma, dersler derken bayağı yoğunum arada sayfamı güncelleyebiliyorum. Sen de yoktun uzun zamandır. Her şey yolundadır umarım canım.

Hayırlı uğurlu olsun ablacım hadi :) Ben de taşınmaydı okuldu evdi uğrayamadım sayfalara bi de çiçeklerimi kaybedince hevesim kaçmıştı ama güneş yüzünü gösterince duramadım attım kendimi pazarlara seralara :) Bi aksilik olmazsa buralardayım artık inşallah :)

gokcegokce 16-03-2015 13:19

Ben de aldım bir kaç bir şey dayanamadım :) Fatih abin de sağolsun alıp getiriyor marketlerden pazardan. Ancak hamile olduğum için ekim dikime çekinsem de geçiriyorum eldivenleri elime öyle alıyorum yeni saksılarına. Bu toprak aşkı küçücük balkonlarda dahi bitmiyor... ;)

bay tömürcek 16-03-2015 13:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gokcegokce (Mesaj 1363748)
Ben de aldım bir kaç bir şey dayanamadım :) Fatih abin de sağolsun alıp getiriyor marketlerden pazardan. Ancak hamile olduğum için ekim dikime çekinsem de geçiriyorum eldivenleri elime öyle alıyorum yeni saksılarına. Bu toprak aşkı küçücük balkonlarda dahi bitmiyor... ;)

Hamileliğin de hayırlı olsun ablacım Allah hayırlısıyla kucağınıza almayı nasip etsin :) Bilmiyorum ben de ama bence bitmez bu toprak sevdası :)

gokcegokce 28-03-2015 13:46

Balkonumdaki gelişmeler

5 Eklenti(ler)
Güller ve karanfiller açıyor, çilekler kızarıyor. Yeni sardunyalar dikildi. Sakızlar köksüzmüş sanırım. :(

gokcegokce 28-03-2015 13:49

Orkide

4 Eklenti(ler)
Görmemişin orkideleri açmaya başlamışsa bir sürü fotoğraf çeker :D

bay tömürcek 28-03-2015 14:30

Ellerine sağlık ablacım :) Orkideler çok güzel açmışlar güller de öyle :) Sakızlar köklüdür de yeni köklenmeye başlamışlardır köksüz gelmiyo genelde pazara, ben de hep şüpheleniyorum kurcalayınca evde bakıyorum kökleri var ama bazısı işte yeni köklenmeye başlamış olabiliyor inşallah bi sorun çıkarmazlar :)

gokcegokce 28-03-2015 14:37

Orkideleri çözdüm artık şükür. Bir tanesi hariç diğerleri uyandılar. Uyanmayanın fazla kökü yok garibim beslenemiyor sanırım.
Sardunyaları da bilmiyorum ki Tömürcekcim. Yeni köklenmeye başlayan sardunyanın tomurcuğu olmaz diye düşündüğüm için köksüz herhalde dedim. Umarım tutarlar renklerini de deli gibi merak ediyorum. 2 tane de ceylan sardunya fidesi aldım bakalım nasıl gelişecekler. 2 renkli yapraklı da benim kaç sene önce aldığım ve fide eke eke yaşatmaya çalıştığım türden. Diğer ithal sardunya türlerim yaşamadılar maalesef. Gül sardunya elinde var mı Tömürcek bir ara paylaşmıştın benimle ancak yaşatamamıştım. :(

Sudenur 28-03-2015 15:33

Gökçemin bebişi mi olacakmış? :eek: Oyy yesin onu teyzesi.. Canım benim çok çok sevindim, sağlıkla alırsın inşallah kucağına.. dikkat et kendine, Rabbime emanet olun.. çok sevindim çok.. :)

gokcegokce 28-03-2015 16:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sudenur (Mesaj 1366565)
Gökçemin bebişi mi olacakmış? :eek: Oyy yesin onu teyzesi.. Canım benim çok çok sevindim, sağlıkla alırsın inşallah kucağına.. dikkat et kendine, Rabbime emanet olun.. çok sevindim çok.. :)

Teşekkür ederiz Sudenur Teyzesi, maşallah şu an her şey yolunda inşallah da böyle devam eder de kucağıma alırım sağlıkla. Öpüyorum seni ve tatlı kızını.

samur 28-03-2015 17:16

Sevgili Gökçegökçe balkonlarınızda gezintiler yaptım, çiçeklerin ve çiçek aşkının zamanla nasıl arttığına şahit oldum , Denizli deki yeni eviniz, yeni işiniz hayıtlı olsun, artık hayatınıza yeni bir aşk doğuyor, sağlıkla kavuşmanızı diliyorum, herşey gönlünüzce olsun. Bu arada isterseniz bende kurdele çiçeği var gönderebilirm:))

gokcegokce 28-03-2015 17:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi samur (Mesaj 1366590)
Sevgili Gökçegökçe balkonlarınızda gezintiler yaptım, çiçeklerin ve çiçek aşkının zamanla nasıl arttığına şahit oldum , Denizli deki yeni eviniz, yeni işiniz hayıtlı olsun, artık hayatınıza yeni bir aşk doğuyor, sağlıkla kavuşmanızı diliyorum, herşey gönlünüzce olsun. Bu arada isterseniz bende kurdele çiçeği var gönderebilirm:))

Ziyaretinizle çok mutlu oldum sevgili Samur her zaman beklerim. Kurdele ve parlak mustafa edinmeyi isterim yeniden aslında ama balkonum fazla büyük değil ve eşim artık balkonda oturmak istediğini söylüyor :D Minik de aramıza katılınca Bitkilere fazla vakit ayıramayacağım sanırım. Bu sebeplerden elimdekilere iyi bakmayıhedefliyorum bu sene. Hatta kuşlarıma dahi veda etmem gerekdbilir artık çünkü oldukça çok tüy döküyorlar, bebeğe zararlı olabilir. :(

münevver48 28-03-2015 19:56

sevgili gökçegökçe,yeni çiçeklerini güle güle büyüt.duydum ki çiçeklerin en güzeli el bebek gül bebek açacakmış evinizde çok mutlu oldum.sevgiler...

gokcegokce 29-03-2015 00:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi münevver48 (Mesaj 1366619)
sevgili gökçegökçe,yeni çiçeklerini güle güle büyüt.duydum ki çiçeklerin en güzeli el bebek gül bebek açacakmış evinizde çok mutlu oldum.sevgiler...

Sayfama hoşgelmişsiniz sevgili Münevver48, güzel dilekleriniz için çok teşekkürler. Bu bahar ve yaz hepimize güzellikler getirsin inşallah. Sevgiler...

gokcegokce 05-04-2015 21:42

Bahar temizliği

5 Eklenti(ler)
Bu haftasonu balkonda bir bahar temizliği yaptım. Saksısı değişecek ve ekilecek olanların büyük bir kısmını yerine yerleştirdim. Küpelilere toprak kalmadı artık onları da başka bir zaman sonra yerlerine alacağım artık.

Minik balkonumun görünümleri...
Eklenti 545135

Pazara yasemin gelmişti ben de hemen aldım donan yaseminimin yerine ektim.
Eklenti 545136

Marketlerden aldığım çiçeklerin toprağı genelde cocpeat olduğundan fazla su tutmuyordu. Ben de torfla yeni saksılarına aldım. Gardenya bayağı sevindi yeni haline yaprakları eski haline döndü yine. Güllerin de tam mevsimi maşallah çok güzel açıyorlar. Yalnız krem rengi gül yavruağzı rengine döndü.
Eklenti 545137

Soğuk zamanların güzelleri yavaş yavaş yerlerini sıcaklarla coşanlara bırakıcaklar. Lalelerimi don vurmuştu ama bu güzel beyaz yine de açtı.
Eklenti 545138

Çilekler kızardıkça yiyorum. Sardunyalarda hala bir kıpırdama yok köksüz olduklarını düşünmüştüm sanırım haklıyım.
Eklenti 545139

gokcegokce 05-04-2015 21:46

1 Eklenti(ler)
Bu minik misafiri Allah gönderdi. Küpelimin üzerinde yeşil bitler vardı. Güllere de musallat olacaklar diye çok korkuyordum ki bu uğur böceğini gördüm balkonda hemen küpeliye yönlendirdim bitleri afiyetle yesin diye. :)

gokcegokce 05-04-2015 21:58

Orkideler renklendi

3 Eklenti(ler)
Orkidelerimin son rengi mor da açtı. :cool:

akçabardak 05-04-2015 23:57

Sevgili gokçegokçe, orkidelerinize bayıldım çok güzeller maşallah, diğer bitkileriniz de çok sağlıklı ve güzeller. Merak ettiğim uğur böceği küpelinizi bitlerden kurtardı mı... bu arada hem yeni taşınmış olduğunuz eviniz hem de evinizi neşelendirecek olan bebeğiniz hayırlı olsun, güle güle sağlıkla mutlulukla kucağınıza almak nasip olsun dileklerimle. Sağlıcakla kalın, her şey gönlünüzce olsun.

YeniGine 06-04-2015 00:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gokcegokce (Mesaj 1368688)
Bu minik misafiri Allah gönderdi. Küpelimin üzerinde yeşil bitler vardı. Güllere de musallat olacaklar diye çok korkuyordum ki bu uğur böceğini gördüm balkonda hemen küpeliye yönlendirdim bitleri afiyetle yesin diye. :)

Hani bir söz vardır; 'İyi olacak hastanın ayağına doktor gelir' sevgili gökçe küpeline çok güzel bir doktor bulmuşsun.

Sudenur 06-04-2015 00:07

Canım, kısmetse doğum ne vakit? Sağlıkla gelsin inşallah, kısmetiyle, bereketiyle neşesiyle gelsin, mutluluğunuza mutluluk katsın, ne güzel ciciler hazırlıyordur eminim anneciği bebeciğine. ;) Orkidelerinin maşallahı var, güle güle oturun balkonunuzda.. :)

gokcegokce 06-04-2015 07:11

Sevgili dostlar sayfama hoşgelmişsiniz.

Sevgili Akçabardak, orkidelerle olan savaşımı kazandım sonunda ve onları tekrar açtırdım. Meğer bakımı kolay bitkilermiş orkideler ancak sabır istiyorlar ve düzenli bakım. Yeşil bitle mücadele için uğurböceği kullanıldığını okumuştum. Balkonda deneyimleyeyim dedim. Şimdilik uğur böceğim pek avcı gibi görünmedi bana ama ona zaman veriyorum tabi. :D

Sevgili Yeni Gine, dediğiniz gibi oldu gerçekten. Umarım işini iyi yapar uğurböcekciği. ;)

Sevgili Sudenur, kısmetse Ekimde bekliyoruz yavrumuzu. Şimdilik bir şeyler yapamıyorum ama daha çok var zaten önce okulu halletmem gerek. Yaz tatilini değerlendireceğim hazırlıklar için.

Herkese sonsuz sevgiler...

gokcegokce 18-04-2015 08:17

Balkonda bahar

5 Eklenti(ler)
Sardunyalar: yeni katılanlar, açanlar, açmaya devan edenler ve açmamakta ısrar edenler...

gokcegokce 18-04-2015 08:23

Diğer güzeller

4 Eklenti(ler)
Gerbera açmaya devam ediyor. Çok güzel bir bitki bulursam başka renklerinden de edinmek isterim.
Eklenti 547197

Annemin tohumdan yetiştirdiği beyaz karanfil de çiçeğini esirgemiyor ama anneannemin hatırası bordolar kadar yoğun kokulu değil. Annemden bir de bordo olanından isteyeceğim.
Eklenti 547198

Eşimin hediyesi cimbomlu renklerdeki minyatür güller de hallerinden memnun. Krem renkli diye aldığım yavruağzı rengine dönen gülümü budadım ve güzel yapraklar çıkarıyor.
Eklenti 547199

Kırklarelinde kalan amarilyslerime yanıyordum ki keşke başka bir şey dileseymişim. Pazarda karşıma bu güzel çıktı ve sıkı bir pazarlıkla benimle eve kadar geldi :)
Eklenti 547200

gokcegokce 18-04-2015 08:26

Minik yeşillik bahçesi

2 Eklenti(ler)
Bu sene salata için yeşillikler de balkondan inşallah. Nane, kekik, maydonoz, taze sarımsak ve soğan diktim. :)

2 uzun beyaz saksıda ise marketlerden aldığım liliyum soğanları var. Bu sene de inşallah balkonumun kraliçesi olurlar.

Sudenur 18-04-2015 10:30

:eek: Balkonunun düzeni, tertipi, her zaman ki gibi Gökçe'ciğim.. Bahar geldi, çiçekler açtı, iç huzurumuz tavan yaptı çok şükür.. Naneni, kekiğini, maydanozunu vb.. keyifle tüketirsiniz inşallah, öpüyorum sevgiyle.. ;)

gokcegokce 18-04-2015 11:23

Çok teşekkürler Sudenurcuğum havalar ısınmaya başladı burada mayısta tam şölen olur diyorum inşallah. Tertip düzen bende hep çelişki aslında. Bir ikizler burcu olarak ev işinden nefret ediyor olsam da yükselenim başak zor da olsa beni tertipli olmaya itiyor. Sonuç, ev işini erteleyip erteleyip başına geçince de bırakamamak oluyor. :) Bebekli halimi oldukça merak ediyorum doğrusu. Sevgiler.

gokcegokce 19-04-2015 19:23

Balkonda keyif

1 Eklenti(ler)
Bugün hava güzel olunca ve ders çalışmak için eve kapanmak gerekliyse balkona sandalyeler atılır. Balkon sezonu açılır...

YeniGine 19-04-2015 23:26

Balkona maşallah bahar gelmiş, renklenmiş hepsi de harika görünüyor sevgili Gökçe. Amarallisini ben de çok beğendim, güle güle büyüsün inşallah.

gokcegokce 20-04-2015 08:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1372120)
Balkona maşallah bahar gelmiş, renklenmiş hepsi de harika görünüyor sevgili Gökçe. Amarallisini ben de çok beğendim, güle güle büyüsün inşallah.

Teşekkür ederim YeniGine Ablacım. Kırklareli'nde kalan diğer amaryllislerime çok üzülmüştüm. Nakliyeci yer kalmadı diyip bırakmış bütün bitkilerimi. Bir tek orkideleri ve salon bitkilerimi getirmişti. Burada tekrar aynı türleri bulunca hazine bulmuş kadar seviniyorum. Yavaş yavaş ediniyorum türlerimi ama önceki kadar fazla olmaz heralde. Bu balkonu sade tutmaya gayret ediyorum. Sevgiler.

gokcegokce 27-05-2015 23:14

Mayısta Balkonum

5 Eklenti(ler)
Merhaba herkese. Uzun zaman boyunca paylaşımda bulunmamıştım. Dün doğum günümde sürpriz yapıp çiçeğini açan küpelim ve alacalı sardunyamın şerefine ben de balkondan bir kaç kare paylaşayım dedim.

Küpeli klasik fuşya renginde. Diğerlerinde tomurcuk yok maalesef.
Eklenti 555639

Alacalı sardunyamın ilk tomurcuğu açtı sırada diğer tomurcuklar var.
Eklenti 555640

Çilli begonya da çiçeklenenlerden.
Eklenti 555641

Çileğimin meyveleri kızarıyor.
Eklenti 555642

Bordo sardunyam da coştu.
Eklenti 555643

bay tömürcek 27-05-2015 23:24

Çiçekler mükemmel olmuşlar maşallah sakızla küpeli harika ;) Ayrıca doğum günün kutlu olsun gökçe abla nice sağlıklı mutlu senelere ;)

gokcegokce 27-05-2015 23:31

Görüntülere devam

5 Eklenti(ler)
Yasemin, melisa, begonya, maydonoz, lavanta ve gerberalarım.
Eklenti 555573

Güllerim kırmızı örümcek istilasından sonra arapsabunlu su ile yıkandı. Ancak şimdi de küllenme oldular. :(
Eklenti 555574

Aromatiklerim: nane, fesleğen ve kekik
Eklenti 555575

Adeniumlarım.
Eklenti 555576

Karanfiller ve mavişler güllere eşlik ediyor...
Eklenti 555577

gokcegokce 27-05-2015 23:42

3 Eklenti(ler)
Genel görünüm

hira 27-05-2015 23:52

Böceklenen küpen için komik ve tuhaf bir tavsiyem olabilir Gökçe'cim.. Ben geçen gün autumn joyda (umarım doğru yazmışımdır :o ) denedim ve bir sorun yaşamadım.. Çınar'ın bit ilacını alıp bitkinin en böcekli kısımlarına sıkarak 15-20 saniye sonunda hemen yıkadım ve böceklerden kurtuldum :o önce yapraklar biraz yumuşamış olsada hemen ertesi güne topladı. Komik ama gerçek :) Bu arada, kırmızı sakızına bayıldım maşallah.

YeniGine 28-05-2015 00:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gokcegokce (Mesaj 1372210)
Teşekkür ederim YeniGine Ablacım. Kırklareli'nde kalan diğer amaryllislerime çok üzülmüştüm. Nakliyeci yer kalmadı diyip bırakmış bütün bitkilerimi. Bir tek orkideleri ve salon bitkilerimi getirmişti. Burada tekrar aynı türleri bulunca hazine bulmuş kadar seviniyorum. Yavaş yavaş ediniyorum türlerimi ama önceki kadar fazla olmaz heralde. Bu balkonu sade tutmaya gayret ediyorum. Sevgiler.

Sevgili Gökçe'cik evet son görüntüler aynen dediğin gibi olmuş; :p 'Önceki gibi fazla olmaz herhalde. Bu balkonu sade tutmaya gayret ediyorum.'

Maşallah, hepsi birbirinden güzel, ellerine, gönlüne, gayretine sağlık.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:32.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025