![]() |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Şimdiye kadar saksılarda sadece torf kullandım. Ancak papatyaların şimdiki halini görünce (çiçekleri azalmış hali) torf ve tabii gübre karıştırılmış toprak kullanmaya başladım. Haftada bir de sıvı bitki gübresi veriyorum. Bildiğim kadarıyla senede bir saksıların topraklarını değiştirmek veya en azından havalandırmak lazım. Aynı saksının içinde yıllarca kalan bitki hem toprağın tüm gıdasını tüketir hemde kökleri saksıya sığmaz olur. Bence bahar gelmeden hemen önce çiçeklerinizi saksılarından çıkarp toprağını havalandırın, uzamış ve zayıf köklerini de temizleyin. Yanlışım varsa bilen arkadaşlar düzeltsin lütfen. |
Bugün bir saksı mine çiçeği daha ektim. Balkonda yer kalmadığı için bu sezonluk tamam dedim. Aksi halde hanımla aramız açılacak:D
Mine çiçeklerim gelişince fotolarını buraya ekleyeceğim. |
1 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
Bu yıl 300X40 cm lik balkonumu bahçe haline getirmeye niyet ettim. Çiçeklerimin ve balkon bahçemin fotoğrafları. :o
Eklenti 377418 Eklenti 377419 Eklenti 377420 |
5 Eklenti(ler)
Sarı-beyaz çuha çiçeklerim.
Eklenti 377422 Hercai menekşelerim. Eklenti 377427 Mor-kırmızı çuha çiçeklerim. Eklenti 377428 Makrome saksıda mini hercai menekşelrim. Eklenti 377429 Aplik saksıda mini hercai menekşelerim. Eklenti 377435 |
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Bu yaz balkonumda çiçek şelalesi yaratmak arzusunda olduğumdan tohumlarını diktiğim latin çiçeği fideleri. Sol tarafta görülen saksıda da safir çiçeği tohumları dikili.
Eklenti 377452 |
o minelere bayıldım süper görünüyorlar
|
Yüreğinize ellerinize sağlık
|
Çiçeklerinizin hepsi çok güzel . Fotoğraftan mı yoksa balıkağzı ve bodrum papatyaları bodur tür mü . Acem halısı çok güzel açmış , mineler de süper . Emeğinize sağlık .
|
Yorumunuz için teşekkürler. Balık ağzı ve bodrum papatyaları bodur türden. Biraz da sık ektim güzel bir görüntü oldu.
|
5 Eklenti(ler)
Her yıl balkonumdaki çiçekleri yenilememe rağmen fotoğraflarını yüklemek bir türlü mümkün olmadı. Bu sene balkonumdaki saksılara az sayıda çiçek diktim. Çiçeklerimin fotoğraflarını beğenilerinize sunuyorum.
1-2 = calibrachoa larım. 3 = 3 renk petunyalarım. 4-5 = sakız srdunyalarım. |
1 Eklenti(ler)
Sakız sardunyalarımın başka açıdan görüntüsü.
|
1 Eklenti(ler)
Aparman bahçemizde bordürle çevirdiğim göbeğe diktiğim gazanyalar.
|
2 Eklenti(ler)
Apartman bahçemizde ağaçların etrafına diktiğim ateş çiçekleri.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 22:31. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025