![]() |
5 Eklenti(ler)
Fidanlıktan aldığım ortanca fidelerim.Fide,ama iki buyuk saksıya diktim. :)
Eklenti 297390 Balkonumun son durumundan genel bir görünüm.Yeşillikleri çoğalttım biraz. Eklenti 297392 Arap yasemini Eklenti 297391 Sera,henüz örtülü kullanmıyorum.İnce ve kalın olmak üzere iki farklı fermuarlı örtüsü var. Eklenti 297393 Taflan,arkada arap saçı ve solda yer örtücülerin bir kısmı görünüyor. Eklenti 297394 |
5 Eklenti(ler)
Balkonumdan genel bir görünüm...
Eklenti 297411 Minnoşlarım nasıl,isimlerini bilmiyorum henüz ama bu succulent türleri çok sevimli,öyle değil mi? Her türlüsünden toplamaya çalışacağım.Bu türlere tutuldum. Eklenti 297412 Adını bilmediğim bir succulent daha.İsimler konusunda beni aydınlatırsanız sevinirim. Eklenti 297413 Salondaki bitkilerin bir kısmı... Eklenti 297414 Paşa kılıcımın yavrusu hızla büyüyor.Sanırım başka saksıya almam gerekecek,çünkü büyük yapraklara değmek üzere gibi görünüyor. Eklenti 297415 |
4 Eklenti(ler)
Barış çiçeğim size merhaba demek istiyor. :)
Eklenti 297425 Hediye gelen Şeflera ve Migros'tan anneler günü dolayısıyla uygun fiyata ( 13,90 ) aldığım orkide.Henüz açmadı.Bakalım ne renk çıkacak? Fotoğraf biraz karanlık çıkmış. Eklenti 297426 Salondaki çiçeklerim bir kez daha... :) Eklenti 297427 Eklenti 297428 Bu arada Hedera kurtuluyor gibi görünüyor.Bir daha içeri almayacağım ve ilaçlamaya devam ediyorum. |
Sayın Tika,
Hepsi çok güzel, ama ortalık bayağı kalabalıklaşmaya başlamış;)Bakımları gittikçe zorlaşacak,bu arada 2. fotoğrafta sol üst köşede bir lithops gördüm.Bakımı diğerlerine göre biraz farklıdır, lithops için dikkatli olmakta fayda var derim. Selamlarımla. |
Maşallah eviniz Brezilya ormanlarına dönmüş.:)
Bir de yaz tatili gibi durumlada nasıl bakacağınızı da planlayın lütfen. |
Maşallah bitkileriniz çok güzeller. Bir şey dikkatimi çekti bazılarında sanki toprak eksik. sevgiyle kalın. Paşa kılıcı dolgun formda daha güzel oluyo ben olsam ayırmazdım.
|
Alıntı:
Bir yilda bu hale geldi ev.Aklimda yalnizca Potos var.Ankara'dan getirdigim celigi iki uc sefer ugrasmama ragmen koklendirme-topraga ekince curume-topraktan tekrar cikarma-yeniden koklendirme-yeniden ekme dongusunden sag bir sekilde cikaramadim.Bir de minik sedumlardan toplayacagim.O kadar.:) Sayin toprak, Bir seyler dusunecegim artik.:) Sayin Serkan Bey, Sardunyalar icin mi soyluyorsunuz,yoksa baskalarinda da mi ayni durum soz konusu.Haftaya sardunyalara toprak ekleyecegim ve evdeki bitkilerin bir kisminda saksi degisimi yapacagim. |
Sukkulentlere bayıldım çok güzeller hepsi.Hepsinin görüşünüzleri fikrimce çok sağlıklı.LİLİPUT: Sukkulent ve Kaktüs Serası Çeşitlerini bende çok merak ediyorum hep okuyorum ama unutup karıştırıyorum, biraz daha kolay ve kısa isimleri olsa keşke :) Devamını bekliyorum bol güneşli ve çiçekli günler diliyorummm
|
Alıntı:
Sukkulentlerin sayisini cogaltacagim.İstediklerimden buldukca eklerim.Bir tanesinin eve getirirken yapragi kopmus,balkondaki sedumun saksisina yerlestirdim hemen,bakalim tutacak mi? Kaktusler kolay koklenir diye biliyorum,ama bakalim.:) |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Sayın Tika, küçük bir yere nerdeyse yüzlerce bitki yerleştirdiniz aynı benim terasım gibi :) Renk kombinasyonları çok güzel, çiçekler çok canlı, sağlıklı ve neşeli.Ellerinize emeğinize sağlık. Sayın serkan_istanbul'un dediği gibi ben de kalabalık bitki topluluğunu severim çevremizde beton görmekten bıktık, terasıma çıktığım zaman o kalabalık bitki topluluğunda kendimi mutlu hissediyorum. Bu bitki hastalığı sonunda bizi arazi sahibi yapacak galiba :) Saygılar efendim...
|
2 Eklenti(ler)
Kayınvalidemden gelen çok güzel bir doğum günü hediyesi. :))
Eklenti 297994 Eklenti 297995 Menekşem de yoktu.Şimdi bir dolu oldu. :) |
Çok büyük bir balkon olmamasına karşın her rengi barındıran çok hoş bir balkon olmuş :) ellerinize emeğinize sağlık
|
Birilerinin balkonunu buradan seyretmek cok güzel ,ne var ne yok bakıp araştırmak ve buldugumuzda vaybe cok aradım seni demek :p
Burdan öyle cok kişi tanıyorumki bir karanfilin hatrına yollara düşen Sayın tika gibi sardunya aşkına market market gezen ;) bir bitkiyi marketten alıp eve geldigimizde artık bir yolculuga cıkıyoruz o bizimdir kim oldugumuz ne oldugumuzuın önemi varmı ?. Bu arada karşı komşumu benim balkonu seyrederken yakaladım cok hoşuma gitti beton duvarların ardında yemyeşil bir hayat. Tebrikler tika işallah güzel gelişirler bizde seyrederiz |
Öncelikle doğum gününüz kutlu olsun. Kayın validenizden gelen menekşelere de maşallah.
|
Balkon ve teras düzenlemeleri üzerine
Buradaki yazışmaların bir bölümünü ayrı konu olarak taşıdım... |
Alıntı:
Doğru sayfaya eklemeliydiniz. Taşıdım. Burası balkonunuzu tanıttığınız sayfa, her türlü bilgiyi ekleyeceğiniz sayfa değil... :) |
Bugun sevgili guitar'in yolladigi Dieffenbahia'm geldi.Kocaman govdeli ve koklu.Cok mutlu oldum ve hemen ektim.Kendisine tekrar buradan da tesekkur ederim.
Evdeki hemen hemen tum bitkilerimin(menekseler,mum ve ruj cicegim ve lithops haric ) tumunun topraklarini yeniledim,balkondaki sardunyalarimin bir kismina toprak ekledim.Gelecek ilkbaharda , kismetse, ceylanlari gruplayarak uzun saksilara alacagim.Simdi cok guzel aciyorlar,dokunmak istemiyorum.Belki sonbaharda da yapabilirim bunu,cunku sera icinde bu sekilde muhafaza etmek cok kolay olacak... Ek olarak saksi ve toprak degisimi yaparken kendime soz verdim.Sukkulent disinda hicbir yeni bitki almayacagim.:) İnsallah...sozumu tutacagim. |
Sukulentlerimi,lithops haric,balkona aldim.Sedum palmeri,kasim ayinda dikip balkonda birakmistim.,kisi sorunsuz gecirdi.Diger sukulent turlerim de kisin sera icinde kalacak.Balkon havasina alissalar iyi olacak.:)
Evdeki pasa kiliclarimdan birinin bir kokunu ayirip ayri saksida balkona koydum.Bu turu balkonda tutan cok kisi var,umarim sorunsuz gelisir.Toprak degisimi yaparken henuz topraktan basini cikarmamis bir kilic yavrusu da gordum.Cok guzeldi. Okulda crassula ovata var.Bonsai seklinde.Sahibinden rica edip bir yapragini aldim,koklendirmeye calisiyorum. |
Kolay gelsin ellerinize sağlık. Söz verdiniz ama tutamazsınız yapmanız gereken bitkilerden uzak durmak dışardaki. Oda çok zor her yerde karşınıza çıkıyolar allah kolaylık versin. Bu arada günaydın.
|
Mecbur yapmaliyim,yer kalmadi.Aslinda alsam yer bulurum,ama almamayi tercih ediyorum simdilik.Sukulent almama izin var yalnizca.:) Pasiflora tohumlarimda dagitimdan geldi,yarin ekilecekler.Umarim cimlenirler.Kucuk balkonumda iki sarmasigim olmus olacak.:)
Balkonda bir kac yeni duzenleme yaptim.Fotograflarini cekip ekleyecegim en kisa zamanda. |
5 Eklenti(ler)
Ev içindeki sarkan çiçeklerimi koymak için kullanmayı planladığım sepet saksılar,eşimin duvarı delmemesi üzerine balkondaki yerlerini aldı.Saksıları asmak için balkonu delmedik.Daha önceden yerleri hazırdı,sanırım çamaşır iplerini geçirmek için kullanılıyordu.Şimdi benim sepetleri taşıyorlar. :) Saksılar büyük olduğundan birinin altına diğerini astım.Üstteki büyük olanın içinde 3 sakız,alttakinde ise bir tane var.
Eklenti 301294 Serayı yerleştirdiğim duvarın üstüne de hastalanan hederalarımı astım,görüldüğü gibi (ilaçlamalarım sırasında) çok yaprak döktüler;ama sanırım iyileştiler.Kontrol ediyorum,yeni yapraklar çıkarmaya başlamışlar. Eklenti 301295 Bugün Koçtaş'ta tesadüfen gördüğüm ferforje saksı askılıklarından 4 tane aldım.( Tanesi 8,90) Fotoğrafta görünen üçüne kasımpatılarımı yerleştirdim.Böylece yerden kazandım.Kasımpatılar güneşten zarar görürler mi emin değilim,ama...Göreceğiz.Diğerini de en köşeye yerleştirdim.Yan yana görünen üç tane saksının arkasında. Eklenti 301296 Gördüğünüz gibi yerler çoğunlukla boşaldı. Eklenti 301297 Kızımın güzel bir pozu ile birlikte sardunyalarım... Eklenti 301298 |
5 Eklenti(ler)
Kızım da çiçeklere benim kadar meraklı...Üşenmeden her yaprağı kokluyor neredeyse. :) Ona kedi otu ya da kedi nanesi tohumu bulup,ekmeliyim.Nereden alabileceğimi bilen varsa lütfen söylesin. :)
Eklenti 301308 Balkon kapısının hemen yanında duran,fulüm yerine alıştı.Yeni yapraklarını çıkarmaya başladı.Yanındaki limon servim de hızlı büyüyor.Umarım diğer çamım da onlara eşlik eder.Arap Yaseminin solunda küçük bir şimşir fidesi var. Eklenti 301309 Ortancalarım,henüz açmadılar,ama birisi tomurcuklandı. Eklenti 301310 Eklenti 301311 Ortancaların yanında duran lavantam,umarım mis kokulu çiçeklerinden açar. Eklenti 301312 |
5 Eklenti(ler)
İsmini bilmediğim çalılarımdan biri...Ortancalarımın solunda kendisine yer buldu.
Eklenti 301319 Çuhalar havaların ısındığını anlamadılar sanırım,hala çiçek açmaya devam ediyorlar. Eklenti 301320 Eklenti 301321 Seraya aldığım sukulentlerim,yerleri sabitlendi. Eklenti 301322 Aloe Vera.Çöpün yanına atılmış iki büyük dal şeklindeydi.Budayıp bu şekilde dikmiştim,keşke ilk haliyle dikseymişim.Hata etmişim,boyları 20-25 cm kadar vardı ilk halleriyle. Eklenti 301323 |
5 Eklenti(ler)
Çok sevimli bulduğum bir tür,arap saçı.Ankara'ya giderken balkonun az güneş gören bir yerine almıştım,ama dönünce üstündeki yapraklarının kuruduğunu görüp çok üzülmüştüm.Şimdi hiç güneş almayan bir yerde duruyor.Her gün su spreyliyorum,sürekli uzuyor.Yeniden üstü de yeşerdi.
Eklenti 301324 Buz çiçeğim. Sarmaşığın durduğu yerin üst kısmına duvara sabitlenen saksılardan alacağım ve bu sarkan türleri sırayla onların içine alacağım. Eklenti 301325 Kedi tırnağım.Daha çok çiçek vardı üzerinde ama ben çekene kadar solmuş birkaçı. ( Bu da dediğim yere ekilecek) Eklenti 301326 Acem halısı (Duvara alınacak olan saksının içine ekilecek) Eklenti 301327 Bu türün ismini bilmiyorum,ama yer örtücü bir sukulent olması gerek,değil mi? O da duvara asılacak. :) Eklenti 301328 |
Alıntı:
çalınızın ismi Pittosporum. Tatlı kediniz Tika :) fotoğraflarınıza çok yakışıyor. Sayfanız hayırlı olsun. Çok güzel :) |
5 Eklenti(ler)
Parlak Mustafam,kışın Beşiktaş'taki bir otelin önünde görüp,utana sıkıla bir dal istemiştim.Görevli zor ikna oldu çelik vermeye...İkinci sürgününü yanından vermiş.Daha büyük bir saksıya geçirmeli miyim,bilmiyorum.
Duzeltme:Bu cicegin Parlak Mustafa oldugunu saniyordum.gçakar sayesinde gercek ismini ogrendim.Karsinizda "Senecio Angulatus":) Eklenti 301335 Fitonyaların yerini değiştirdim.Salondaki camın içine aldım.Fitonyaların güneş almaması gerektiğini okumuştım.Sabah güneşi fazla zarar vermez sanırım.En fazla bir saat güneşi görecekler. Eklenti 301336 Orkidemin tomurcukları birer birer açılıyor. Eklenti 301337 Sayın guitar'ın yolladığı difenbahyamın yaprak kılıfı hızla büyüyor.Perşembe geldiğinde daha küçüktü.Haftaya açar.Kendisine tekrar teşekkür ediyorum. Eklenti 301338 Ruj çiçeğimin üstten verdiği sürgünler büyümeye devam ediyor. Eklenti 301339 |
3 Eklenti(ler)
Dilinden bir türlü anlayamadığım aşk merdivenim.Daha görkemli olmasını istiyorum,ama sanırım ikimizde birbirimizin beklentisini karşılayamıyoruz. :( Bir tane aşk merdivenim de balkonda seranın içinde.O halinden memnun büyüyor;ama içeride de olsun istiyorum.Esintili bir yerde üstelik...Üzerine düştükçe şımarıyor olabilir.Annemin de vardı Ankara'da evde,çok gösterişli bir çiçekti.Benimki onun gibi olamadı bir türlü. :)
Eklenti 301340 Son olarak minnoş lithopsum.Yaşamasını çok istiyorum.Sanırım bana cevap veriyor.Geldiğinden beri boylandı. :) Ev içinde öğleden sonra güneşini gören pencere yanında duruyor.Güneşin konumuna göre,evde olduğum zamanlarda sürekli güneş ışığının geldiği yere alıyorum kendisi.Mükemmel bir güzellik.Onu nedense çok seviyorum.Kıymetlim,o benim. :) İlk lithops denemem,umarım sorunsuz yaşatmayı başabilirim. Eklenti 301341 Eklenti 301342 Bu arada Sayın Garuda'nın tohumlarını sağladığı ve Sayın Mete Tiren'in dağıtımını yaptığı Pasiflora tohumlarını ektim.Umarım çimlendirip büyütebilirim de balkona koyup fotoğraflarını buraya ekleyebilirim. |
Alıntı:
Hem bitki ismi için hem de Tika için. Kendisi benim balkon mankenim oldu.Her fotoğraf karesine girmek istiyor.Başka güzel pozları da var,kameraya bakarken vs ;ama aynı fotoğraflar birbirini tekrar etmesin diye eklemedim onları. Sevgiler. |
Alıntı:
|
[QUOTE=Tika;974209]Çok sevimli bulduğum bir tür,arap saçı.Ankara'ya giderken balkonun az güneş gören bir yerine almıştım,ama dönünce üstündeki yapraklarının kuruduğunu görüp çok üzülmüştüm.Şimdi hiç güneş almayan bir yerde duruyor.Her gün su spreyliyorum,sürekli uzuyor.Yeniden üstü de yeşerdi.
Eklenti 301324 evde çiçekten yer kalmamış desem yalan olmaz galıba çiçek delisi olmak bu olsa gerek :D benımde kuçukken arap saçım vardı ben artık kımsede goremıyorum yok olmaya basladı galıba:( |
Cok guzel bir cicek.Besiktas'ta bir cicekcide gorunce hemen almistim.Buna cok benzeyen baska bir tur daha var.Kirmizi minicik cicekli.Bauhaus'ta ondan gormustum,ama arapsacina marketlerde rastlamadim.Babanemde vardi.Babanemi hatirlattigi icin de ayrica seviyorum.
Kullanici fotografimi ozellikle degistirmiyorum.Balkonun eski ve yeni hali iyice belli olsun diye.:) Ciceklerle ugrasmak bir noktadan sonra saplanti haline geliyor.En kotu saplantimiz boyle olsun.:) |
Sayın Tika, sayfanız harika çiçeklerle süslendi bende de çok çeşit var ama sizin bu çiçek çeşiti beni daha çok tür elde etmeye itiyor :). Ellerinize sağlık. 69 no'lu mesajda yer alan "Aşk Merdiveni" yarı gölge ve nemli yerde çok iyi yetişir, suyu sever. Nem sağlamak için arada bir yapraklarına su spreyleyin. Kolay gelsin, saygılar efendim...
|
Her biri çok çok güzel ellerinize, sevginize, ilginize ve tabi ki kedinize sağlık :D gibi saçma ama içimden gelen bir cümle yazmak istedim. kendi balkonum için çevremdekiler abartma artık yeter diyorlar bende onlara hakvermeye başlamıştım ama yok yola devam ;)
|
Bu arada arap saçına gerçekten bayıldım bende araştıracağım bulabilirim inşallah
|
sayın tika balkonlarınızda yürüyecek yer kalmamış...:)) çok cici olmuşlar ellerinize sağlık rengarenk ve çok düzenli... maşallah çiçeklerinize ve sevimli kediciğinize...:))
|
Alıntı:
Su spreyi yapacağım mutlaka. Çeşitlilik güzel görüntü veriyor.Hatta aranjman şeklinde bazılarını yan yana diksem mi diye düşünüyorum;ama henüz cesaret edemiyorum.Hangi tür hangi türle iyi gelişir,birbirinin gelişimini bozmaz,iyice öğrenmem gerek önce. :) |
Sevgili asya ceylan,
Bence abarttığınız oranda daha güzel görünüyor.Ben böyle düşünüyorum. :) Siz de eminim balkonunuzu daha çok türle dolduracaksınız. :) Sayın redsonia, Eskisine göre daha çok hareket kabiliyeti kazandım aslında. :) Ama oldukça da dolu,haklısınız.Bir süre almamaya,kendimi frenlemeye,elimdekilerle ilgilenmeye çalışacağım.Başka bir mesajımda da yazdığım gibi,sukulentler bu kuralın dışında kalıyor.Onları gördüğüm her yerden alabilirim.Bir de aklımda olan Pothos (salon) sarmaşığı var.Minik,uygun fiyatlı bir tane denk geldiğinde ondan da edinmek istiyorum. :) |
Sayın Tika, bakarken insanın içi açılıyor. Balkonunuza, sardunyalarınıza, kumrularınıza, hepsine bayıldım:) Maaşallah. Allah ağız tadıyla keyifli günler nasip etsin güzellerinizle:)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 18:02. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025