![]() |
Nane
1 Eklenti(ler)
Nanelerim 25.03.2012
|
Çilek
2 Eklenti(ler)
25.03.2012
ilk resim çileğimin son durumu , yeni yapraklar çıktı ikinci resimde ise çileğin yanından ufak bir yeşillik çıktı |
Çekirdekten Elma
1 Eklenti(ler)
25.03.2012
Çekirdekten yetişen elmalardan iki tanesinin son durumu , rokayla kanka olmuşlar |
Soğanlar ve Roka
2 Eklenti(ler)
25.03.2012
ilk resim : üstteki saksıda bahçe toprağına arpacık soğanlarını ektim, alttaki resimde ise enzim yapmaya çalıştıgım ama üstadların bu şeilde olmaz demesiyle de çöpe atmaya kıyamadıgım mutfak atıklarını bahçe topragıyla karıstırdım ve üserine , daha önce 5lt lik pet şişenin altından yapmış oldugum saksıdaki rokaları aktardım, sanki daha da güçlendiler , renkleri koyulaştı. ikinci resim : yukarda anlattığım rokaların yakın çekimi |
Saksı Çeri Domates 29.03.2012
2 Eklenti(ler)
Saksı Çeri Domates 29.03.2012
|
Dereotu ve Maydonozlar 29.03.2012
2 Eklenti(ler)
Dereotu ve Maydonozlar 29.03.2012
ilk resim Dereotu ikinci resim Maydonoz |
01.04.2012 Saat 21:30 Bodur Çeri Domatesilerimi bardaktan dikdörtgen saksıya şaşırttım. resimlerini çekip hemen burda aldım soluğu. Burada sizlerle olmak ve yapılanları payaşmak hastalık halini almaya başladı mı ne :))
|
Şaşırtılan Bodur Çeri Domatesler 01.04.2012
2 Eklenti(ler)
Şaşırtılan Bodur Çeri Domatesler 01.04.2012
Bardaktaki hali ve Şaşırtıldıktan sonrali saksıdaki hali |
Dereotu 01.04.2012
1 Eklenti(ler)
Dereotu 01.04.2012
Eklenti 278888 |
Kış Marulu 01.04.2012
1 Eklenti(ler)
|
Maydonnoz 01.04.2012
1 Eklenti(ler)
Maydonnoz 01.04.2012
Yeni çimlenenlenenlerin üzerinde şapka gibi daha tohum kapbukları duruyor :) |
Yeni Ekilen Sarı Limon Domatesler 01.04.2012
1 Eklenti(ler)
Yeni Ekilen Sarı Limon Domatesler 01.04.2012
Altı bol delikli yogurt kabı içerisine torf doldurulduktan sonra resimdeki gibi 5 adet tohum koyuldu. Kırmızı ile çerçeve içindeler.Resim çekildikten sonra, Üzeri Torf ile kapatıldı.Streçlenip kabın kapagı da üzerine kapatıldı. 2 gündür ıslak paumuk içindelerdi. Gidişatı bakalım birlikte takip edicez. |
o kabukları nazikçe elinle çek gelişimlerini yavaşlatır
|
Alıntı:
|
kabukların bir kısmını zarar vermeden çıkarttım ama bazılarında yapraklar koptu bir tanesinde de kökle birlikte komple geldi, biraz kendi haline bırakmak gerekiyormuş diye düşünüyorum.çok fazla müdaheleye gerek yok sanırım.
|
Sayın Cemil B.
Balkonda mini bir bahçe oluşturmuşsunuz, kutlarım. Bitkilerinize olabildiğince güneş gösterin ve çok sulamaktan kaçının derim naçizane. Bol ürünler almanızı dilerim. |
Elimden geldigince birşeyler yapmaya çalışıyorum , hevesle başlamamdan bu yana iki ay oldu , insallah hevesim kırılmadan uzun yıllar sürdürürüm bu hobimi.
akşamları fısfıs yardımıyla suluyorum balkondakileri , içerdekileri de aynı şekilde , ama marulların durumu pek hoşuma gitmiyor. az önce , hafta sonu ıslak pamuk içerisine koymuş olduğum çengelköy hıyarı tohumlarını artık ekim diye pamugu elime bir aldım , 5 tane tohumdan biri 3-4 cm kök salmış ,diğer üçü birer cm kök salmış diger bir tanede hareket yoktu. Pamuğu hakimiyetleri altına geçirmişlerdi, bende hemen yoğurt kabına torfu doldurdum ve tohumları ektim ve üzerini yine torfla kapatıp ev içerisine gölgeye koydum. bakalım hakkımızda hayırlısı , bu arada çilekte yeni yapraklar çıkıyor ama çiçek belirtisi yok , birde toprağın 4-5 yerinden yeni yeşillikler belirmeye başladı. naneler çoğalmaya başlamışlar , biraz belirginleşsinler resimlerini ekliyeceğim. Soğanlarda hareket yok , rokalar büyümeye devam ediyor maydonozlar ve dereotları peşindeler büyüme yolunda. çeri domateslerim ( 5 tohumdan 3 tanesi tuttu ) saksıya şaşırttım , belli bir aşamadan sonra bir kez daha şaşırtma yapmayı düşünüyorum. |
yedikule marullarım sizlere ömür, sarı limon domateslerden 5 te 2 tohumu tuttu şuan , çengelköy hıyarında torf üstüne çıkan 5 te 1 şuan , maydonoz ,dereotu , domates büyümeye devam ediyor
|
Bu arada Bahçe Dünyası 2012 fuarı var istanbulda, bilgilerBURADA
|
yeni rokalar ekildi , resimler yakında eklenecek :)
|
maydonoz 06.04.2012
1 Eklenti(ler)
maydonoz 06.04.2012
maydonozlar görünmeye başladı |
Dereotu 07.04.2012
1 Eklenti(ler)
Dereotu 07.04.2012
Serpilmeye başladılar |
Çengelköy Hıyarı 09.04.2012
1 Eklenti(ler)
Çengelköy Hıyarı 09.04.2012
Son durum |
Sarı Limon Domates 09.04.2012
1 Eklenti(ler)
Sarı Limon Domates 09.04.2012
Son Durum |
Son Durumları Hakkında Yorumlarınızı Bekliyorum
|
Alıntı:
|
Alıntı:
nasıl bir saksı önerirsiniz boyut olarak? Şaşırttıktan sonra başka şaşırtma olmaz mı? Neden soruyorum tekrar şaşırtma olmaz mı diye hafta sonu bahçeye gittigimde oraya aktarmayı düşünüyorum salatalıkların 4 tanesinden 2 tanesini.. |
Alıntı:
Sizde saksıya dikeceklerinizi topraklarıyla beraber alıp saksıya aktarın. Bahçeye götüreceklerinize dokunmayın. Çünkü salatalık şaşırtmayı sevmiyor. Kaybedebilirsiniz. |
Alıntı:
ozaman ben ikisini saksıya alım , ikisinide oldugu gibi bırakıp haftasonu bahçeye gittigimde oraya aktarım. |
Sayın Cemil B.
Yaptığınız sera ve saksılara bayıldım. Uzun süredir bu kadar temiz bir işçilik görmemiştim. Çok yetenekli olduğunuz anlaşılıyor. Bundan sonra ihtiyaç duyduğumuz da adres belli :) Önce tohumlarınızı, şimdi de fidelerinizi ilk başladığınızdan beri takipteyim :) |
Alıntı:
Hayalgücü fikirler nette gördüklerim okuduklarım sonucu gelişmeleri sizlerle paylaşarak ögreniyorum. İyiki varsınız. |
Maydonoz 13.04.2012
1 Eklenti(ler)
Maydonoz 13.04.2012
|
Sarı Limon Domates 13.04.2012
1 Eklenti(ler)
Sarı Limon Domates 13.04.2012
|
ÇengelKöy Hıyarı 13.04.2012
1 Eklenti(ler)
ÇengelKöy Hıyarı 13.04.2012
Pazar Günü Şaşırtma Yapmayı Düşünüyorum. |
Sizce Niye çengelköy salatalıklarından iki tanesinin ilk yaprakları büzüşük , bir düşünceniz var mı?
|
Alıntı:
Ama çimlenmiş ya siz ona bakın. Umarım mahsülünü afiyetle yersiniz. Sevgiler ve saygılar. |
Alıntı:
|
direkt güneş ışığı almayan aydınlık bir yere alın kendini toplayana kadar.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 04:07. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025