![]() |
Güller
5 Eklenti(ler)
Güller, gerçekten onlardan daha asil bir bitki yok diyorum.Çiçeklerin şahı, baştacı onlar.
Bir kaç kare..Terastan. |
Bin kere maşallah.
|
Alıntı:
Sitede güllerle ciddi biçimde ilgilenenler var. Benim amacım, kırmızı gül, sarı gül, beyaz gül gibi genel isimlendirmelerden ziyade, gülleri bilimsel sınıflandırmalarına göre ve özel isimleri ile yetiştirmek.Clematis severler cins cins isimleri ile yetiştirirlerken, gül severler maalesef hala kırmızı,sarı, beyaz gibi genel isimlendirmelerle yetiniyorlar. Biraz daha detaya inmek gerekiyor diye düşünüyorum.O yüzden gülleri mümkün olduğunca isimlerini bilerek temin ettim ve etiketledim. Selamlarımla. |
Alıntı:
Güller, gerçekten onlardan daha asil bir bitki yok diyorum.Çiçeklerin şahı, baştacı onlar. Sayın kartal124 Güller hakkındaki düşüncenize katılıyorum.Ben de güllerin her cinsine sahip olmayı istiyorum. Tomurcuklarını saatlerce seyretsem bıkmam :) Babamın bahçesi olduğu zamanlarda. bahçemizdeki bir gül fidesinin her dalına ayrı cins ve renk gül aşılamıştı. Bende bahçem de o şekilde bir gül yetiştirmeyi umuyorum. Sizi kutlarım, balkonda ve bu kadar güzel güller yetiştirmişsiniz. Kolaylıklar diliyorum.Keyifli seyirler. |
Alıntı:
Teşekkür ederim, dediğiniz gibi tek bir anaca 2 ya da 3 farklı renkte gül aşısı mümkün.Çokta güzel olacağından eminim. Selamlarımla. |
Günün goncaları
5 Eklenti(ler)
Goncalardan bir demet.
|
2 Eklenti(ler)
Havalar çok fazla ısındı.Bol güneş gülleri dahi etkiliyor.Ama onlar güzelliklerini sergilemeye devam ediyorlar.
|
Yağmurdan sonra..
1 Eklenti(ler)
İstanbula yağan yağmurdan sonra ortaya çıkan gül ve su kardeşliği.
|
Süper.
|
İstanbul ve Gül.
5 Eklenti(ler)
İkisi de birbirine çok yakışıyor.Hatta ismi gülden gelen bir parkımız da var.Gülhane parkı.Şimdi gülistan olmaktan çıkmış ise de yine de İstanbulun nefes alınabilecek ender yerlerinden biri.Gül, gül bahçesi, gülistan deyince orası aklıma geldi.
Başka gül bahçeleri de varmış zamanında İstanbulda ama maalesef yavaş yavaş yok olmuşlar.Koca İstanbulda günümüzde neyseki bir tane gül parkı var da zaman zaman orada gözümüzün ve burnumuzun pasını siliyoruz. İstanbulu özleyenler için İstanbul manzaraları ve güllerim.... Selamlarımla. |
Sayın kartal 124, sizi de buradaki çoğu arkadaşımız gibi muhteşem çiçekleriniz, gülleriniz ve itinanızdan dolayı tebrik ederim.
188 numaralı mesajınızdaki gül siyaha yakın bordo sanırım (çok güzel), bunun bir türü - adı var mı? ayrı bir tür müdür yoksa sadece rengi mi böyle? |
Alıntı:
O gül Bauhause'dan geçen sene aldığım,bir minyatür gül.Saksısını büyütüp, açık havaya alınca böyle oldu.O yüzden özel bir adı yok.Ama gerçekten koyu bordo açıyor. Selamlarımla. |
Teşekkürler, sağolun.
|
Zambaklar.
1 Eklenti(ler)
Sıcaklar onlara yaradı gibi.
|
Zambaklar 2
1 Eklenti(ler)
Geçen sene saksıda yetiştirip bu sene soğanını bahçeye aktardığım zambaklarım.Toprakta daha bir güzel renklendiler.Ama 4 soğandan 2'si kayboldu.
|
Ben bir gülle uğraşamıyorum.Sizin güllerinize şaştım kaldım.Yaprak bitleri rahat bırakmıyor deli oluyorum.Bence zor bitkilerden biri güller.Ya da ben beceremiyorum.Tebrikler gerçekten maşallah kırkbin kere.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Gülleriniz gerçekten tomurcukta çok güzeller kartal124 |
Sayın Kartal'ın gülleri, dergilere kapak olacak şahanelikte. :eek: Çiçekleri kadar yaprakları da sağlıklı ve pırıl pırıl, elinize emeğine sağlık. Kocaman bir maaşallah. ;)
Sevgili YeniGine, fotoğraf çekmediniz mi? :eek: :confused: ;) |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Sonra sırf dal kalmış açmayan minyatür güllerim, onları nerede fotoğraflayabilirim? :( |
Alıntı:
1-Minyatür gülünüzü 5-6 Lt.lik bir saksıya alın, yarı gölge bir yerde ve mutlaka dış mekanda bulundurun, 3-4 günde bir sulayın, yapraklara su değdirmemeye dikkat edin, ayrıca örneğin çiçekcoşturan'ın gül besininden 1,5-2 ayda bir azar azar verin dökülen yapraklar yeniden çıkar ve sizinki de açmaya başlar.Bu arada aşırı sıcaklarda direkt güneş ışığından koruyun, hava normale döndüğünde mutlaka bol güneşli bir yerde dursun. 2-Ayda bir Topas'la külleme vs. için ilaçlayın, bit vs. gördüğünüzde uygun bir insektisitle ilaçlayın(Ama sabah veya akşam serinliğinde olsun) 3-Geçen çiçekleri çiçekten aşağıya doğru inip ilk 5.li yaprak sapının üstünden kesin. Selamlarımla. |
Çok teşekkür ediyorum kartal124... Evet minyatür güllerim dış mekanda fakat 11.00 den - 19.00 a kadar güneş görüyor. Az biraz budadım ve çiçekcoşturan veriyorum sanki bu aralar minik minik yaprakları geliyor gibi. Çook teşekkürler, ellerinize sağlık.
|
Sayın kartal 124 istanbul u pek tanımıyorum öneki mesajlarınızda Eminönüne çiçek bakmaya gidiyorum diye yazmışsınız. Orada böyle bir yermi var yoksa belirli günlerde pazarmı kuruluyor .Kış dönemlerinde kısa süreli gelebiliyorum yer tarif edebilirseniz Eminönüne uğramak isterim teşekkürederim
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Selamlarımla. |
Her ikinizede çok teşekkürederim. Geldiğimde uğrayacağım. İyi akşamlar.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 17:12. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025