![]() |
Sardunya ve sukülen den güzel ellerine sağlık.
|
Sayın armeria sardunyalarınız ve cananlarınız hepsi birbirinden güzel. Bende sardunyalara merak saldım. İki tane canan ve bir sardunya aldım. Diğerlerini çelikten yetiştiriyorum. Ne renk açacaklarını bilmiyorum. Bana sürpriz yapacaklar. Umarım sizinkiler kadar güzel olurlar. Ellerinize sağlık.
|
Sevgili Armeria sukulentinizin adı Aeonium Arboreum :)
|
2 Eklenti(ler)
|
Sayın armeria ,ben bahçeciyim,ama balkonların keyfide bir başka,balkonunuza girdim.harika canaryalar,ve sardunyalarla karşılaştım,hepsi çok güzel ve canlı, fakat o koyu siyaha yakın bordo olana bayıldım,İst. da o rengi pek bulamıyoruz.İzmir seraların can damarı olduğundan çok şanslısınız. Ellerinize sağlık,gözlerim bayram etti. Benim için de bir çay için o güzel balkonda .İyi günler dilerim efendim.
|
Sayın Berrinb,sizin harikalar yarattığınız bahçenizi gezdim az önce.Renkler ,detaylar şahane.Sizin emekleriniz de karşılıksız kalmamış besbelli.huzur ve sağlıkla bahçenizin keyfini çıkartmanız dileğiyle
|
Sayın armeria,
Sardunyalarınız gerçekten harika, hayran kalmamak mümkün değil. Geçen yıl ilkbaharda bahçeme çelikleme yöntemiyle diktiğim sardunyalar bol bol yapraklandılar. Yaklaşık 40-45 cm büyümelerine karşın şu an itibariyle hala bir çiçeklenme yok acaba neyi yanlış yaptım. Sizinkileri göstersem utanır da çiçeklenirler mi acaba :) Saygılar... |
Sevgili Memocan,balkonuma hoşgeldiniz.sardunyalarımın hepsini yeni aldım.yani bu konuda henüz çok acemiyim.ancak dün bir programda izledim. sardunyalar fazla sulanırsa yaprağı bol ,çiçeği az olurmuş.az sulandığında ise çiçeği bol, yaprağı az olurmuş. sizin sardunyalarınız bahçede olduğu için yağmur suyuyla bolca sulanıyordur.ama bence sizinkiler de yakında çiçeklerini gösterirler.bol çiçekli günler
|
3 Eklenti(ler)
Sardunyalarımı yağmur nedeniyle ıslanıp da mantar olmasınlar diye yerinden etmiştim.bugün yeniden dizdim.siz de görün istedim.bugün geçen yıldan topladığım kedi tırnağı tohumlarını ekeceğim.çok iş var ama büyük keyif !!!
Eklenti 207157 Eklenti 207158 Eklenti 207159 |
2 Eklenti(ler)
minyatür sardunyam da var artık.melek gözlü ceylan dediklerinden.en kısa zamanda sarkan rustik sepetlerden alıp içine yerleştirmeyi planlıyorum.ama önce balkon duvarına ferforje askı yaptırmam gerekiyor.
Eklenti 207163 Eklenti 207162 |
2 Eklenti(ler)
Bu çiçek balkonumun en kıymetlisi.çünkü rahmetli ananemin bitkisinden çelikle ürettim. zaten çiçek yolculuğum ve ağaçlar.net ile tanışmam bu sayede oldu.bir gün internetin başına oturup bu bitkinin latince adını saatlerce araştırdım.yabancı sitelerde yaptığım araştırmalar sonucunda Lampranthus roseus olduğunu buldum.
ananemin en güzel miraslarından biri işte bu! Eklenti 207164 Eklenti 207165 |
Sayın armeria, bugünkü sardunyalarınızda çok çok güzeller, ama http://www.agaclar.net/forum/attachm...9&d=1303141848
bu bambaşka. Emeklerinize sağlık. |
2 Eklenti(ler)
Sayın SDurul,klasik sardunyalar arasında benim de en sevdiğim bu.size katılıyorum.katmerli olması da ayrı bir hava katıyor.
Eklenti 207170 Eklenti 207169 |
MAŞAALLAH ne kadar güzel renkler ve çiçekler
|
Sardunyalar, ceylanlar ne güzel renkler öyle ne güzel yetiştirmişsiniz elinize sağlık. Bu arada yağmurda kalan sardunyalarda mantar oluşabileceğini bilmiyordum ben sardunyalarımı bol yağmurlu bir günde pazardan aldım nerden anlarım ki mantar olup olmadığını? Epey bi yağmur yemişti sardunyalarım.
|
Sevgili Armeria minyatür sardunya çiçegine bayıldım çok tatlı maşallah...
|
sevgili İzgi,sardunyaların yapraklarına su değmemeliymiş.ben üstten sulamaya bile korkuyorum inanın.ancak balkonlara bakıyorum da kimse buna dikkat etmiyor gibi.acaba ben fazla mı özen gösteriyorum bilemedim.bu konuda fikri olan var mı?
|
Sevgili armeria sardunya başlığında 135. ve 136. sayfaları okumanızı tavsiye ediyorum. Özellikle geçen yaz yaşadıklarımızı, hatalarımızı, Gönül hanımdan aldığımız taze bilgilerle karşılaştırınca değerlendirdik. Ayrıca bazı bilgileri güncelledim, hatırlamak için:)
|
Sevgili Acemifüsun,önerileriniz ve bakım ile ilgili derlediğiniz bilgileri inceledim.çok teşekkür ederim.
|
ceylan sardunyalarıma ne oluyor?
1 Eklenti(ler)
sardunyaseverler, yardımınıza ihtiyacım var!
fotoğrafta da görüldüğü gibi ceylanların çiçekleri her geçen gün daha da küçülüyor.taç yaprakların rengi de açılmaya başladı.ne yapmam gerekiyor? Eklenti 209257 |
Sevgili Armeria sardunyalara, ceylanlar besin veriyor musunuz? Bu mevsimde en az 15 günde bir NPK verseniz iyi olur:) Yanlız besinin üstünde tarif edlilen miktarın 1/4 ü kadar uygulayın.
|
herkese merhabalar!
az önce karşıyaka çiçek festivalinden geldim.aslında vaktim olsa sizin için bol bol fotoğraf çekecektim ama maalesef yarın evde boya yaptıracağım için oyalanamadım .doğru avrupa çiçekçiliğin standına yöneldim.gönül hanımla tanıştım.tam hayal ettiğim gibi çok tatlı çok çalışkan bir bayan.dört adet klasik sardunya aldım.taşıyabilsem daha çok alacaktım.fiyatları 5 liraya çekmişler.daha ne olsun.pazartesi mutlaka yeniden gideceğim.hoşçakalın |
damat mendili
1 Eklenti(ler)
yıllardır yetiştirdiğim ve şu günlerde balkonuma neşe saçan bu çiçeğin adı ,damat mendiliymiş.emin olmak için iki satıcıya sordum.
Eklenti 213347 |
2 Eklenti(ler)
|
Sevgili armeria sardunyalarınıza bayıldım çok güzeller.Ama küpeliler ayrı bir güzel,güle güle büyütün sevgiler.
|
ay çok güzeller .ellerinize sağlık
|
Sevgili Armeria damat mendilinin rengi ne kadar tatlı küpelerde konuşuyor hani bayıldım harika elinize yüreginize saglık....
|
Damat mendili dediğiniz çiçeği acem halısına benzettim,bende de var,henüz açmadı.
Küpeli de küpeliymiş yani,harika,güle güle büyütün. |
çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz için.aslında forumda küpe çiçeği ile ilgili mutsuz son ile biten çok mesaj okudum.ama deli cesareti diyorum görünce dayanamadım.
|
1 Eklenti(ler)
işte yeni sardunyam.daha önce yabancı bir sitede görmüştüm.taç yapraklarının rengi farklı
Eklenti 213779 |
Alıntı:
|
Sevgili armeria balkonunuz,sardunyalarınız,sardunyaların renkleri hepsi çok çok güzel.Ben de tohumdan sardunya yetiştirmeye çalışıyorum.Çok güzel olan ceylan sardunya çeşitlerinin(sevgili Hakkı Şen'in gönderdiği) çeliklerini de yeni diktim.Umarım yetiştirebilir ve sizinkiler gibi güzel çiçeklerini görürüm.
|
sevgili çiçek dostlarım,maalesef ceylan sardunyalar konusunda başarısız oldum.zaten mantar bulaşmış halde satın almışım bilmeden.ilaçladım falan ama hasta yaprakları temizleyince de kel kaldılar.ben de derinden budadım hepsini.
|
2 Eklenti(ler)
|
Sevgili armeria,güle güle büyüt küpeler çok güzel.
|
2 Eklenti(ler)
merhabalar,uzun süredir balkon sayfamla ilgilenememiştim. büyük hayallerle edindiğim o ceylan sardunyalarımın hepsi birer anı oldu.artık güney cephe balkona uygun bitkiler seçip mutlu olmak istiyorum dedim.salonuma da ev havasını temizleyen bitkiler aldım.eve renk geldi.sevimsiz biblolar yerine yaşam dolu bitkilerime bakıyorum artık
önce salondan başlayalım.işte Ficus benjamin ve Dracaena marginata Eklenti 231044 Barış çiçeğim Eklenti 231043 |
1 Eklenti(ler)
balkonumun yeni çiçekleri
rozet çiçeğim Eklenti 231045 hergün yüzümü güldürüyor.çok sevdim rozetleri. |
2 Eklenti(ler)
geçtiğimiz cuma bir çiçekçide görür görmez iki tane aldığım Echeveria.bahçe sayfalarını gezerken kendilerine hayran kalmıştım.umarım çok ama çok yavruları olur.
Eklenti 231056 Eklenti 231057 |
Çiçekleriniz çok güzeller, güle güle yetiştirin.
Sardunyalarınız ayrıca çok güzeller, ellerinize sağlık. |
3 Eklenti(ler)
selamlar!uzun zamandır balkon sayfamı ihmal etmiştim iş yoğunluğundan.buyrun gezelim birlikte
önce geçen hafta aldığım hercai menekşelerle başlayalım.mis gibi kokuyorlar.tohum bile yapmışlar Eklenti 249483 Eklenti 249484 Eklenti 249485 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 17:23. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025