agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   serkan_istanbul / teras (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/22666.htm)

serkan_istanbul 02-02-2013 10:21

5 Eklenti(ler)
devam ediyorum. dün aldığım tekzenden sümbüller eski çaydanlığıma diktim atamadım çok eski, nergizlerim onları da dün tekzenden aldım bir alana bir bedava
4,50 tl bir sümbül biri nergiz soğanlar sağlam sadece 1 tane nergiz soğanı bozuktu. diğer sümbüller ve nergisler geçen seneden, zıpçıktılarım sevim hanım yollamıştı saksıyı doldurdular hep balkondalar karda yağdı üstlerine bir şey olmadı.

serkan_istanbul 02-02-2013 10:33

4 Eklenti(ler)
son olarak bir kaç kare daha menekşe köklendirme çalışmalarım köklendiler cam kenarından yavruları göre biliyorum. emillide buldum bir çelik şuanda hareketlendi, aşk merdiveni ne yalan sölim çaldım vermedi bir arkadaşım bende çorladım tuttu filiz verdi, balkon kenarındaki sedumlara pes diyorum soğuklara dayanıklılar iki tür var karda yağdı ama sapa sağlamlar. Bu arada da balkona sera yaptım içine bütün kaktüslerimi neredeyse koydum hepsi maşallah sıhatliler e orkidelerime yer lazımdı.
bu arada da duvarıma bir raf yaptım bauhaustan aldım raf aparaklarını birer delik ve monte çatıdada bir kaç tahta temizlendi kenarına pullu şerit raptiyelendi. sevmiyorum atmayı napim geri dönüşüm şart. o raf etrafındaki şeritte atılıcaktı ben aldım bir arkadaşımdan. üstünde orkideler var şimdi rafımın.

serkan_istanbul 02-02-2013 10:39

5 Eklenti(ler)
son demiştim ama bir kaç resim daha zafer abiden aldığım tek gecelik gelin çok güzel gelişti açmadı ama olsun, güler ablanın atlası büyüyor, atatürk çiçeğim, sarmaşık bir alt komşum vermişti büyüyo hatta kocaman oldu. bir yaprak kesildi kılıçtan bir kaç parçaya bölündü 5 parça oldu suda köklendi ektim duruyolar bakalım. ilksen hanımın telgıraf çiçeği bu renkli olan mor kursun rengi yeşil bordo, diğer bordo olan terasımda kapalı bölümde o evi sevmedi oraya koydum şimdi kocaman oldu.

serkan_istanbul 02-02-2013 10:44

5 Eklenti(ler)
begonyam 2 veya 3 yaşlarında, kalanşolar yeni çelik fakat bazıları çiçek açıyolar, sellukalar 12 ocak toplantısından,

alacakaranlik 04-02-2013 21:09

yorum yapmayayım ben :D :D

akçabardak 05-02-2013 19:12

Sayın serkan_istanbul.

Bu gün bahçede biraz çalıştım ve epey yorumuşum.
Eve girince dinlenirken sizin salon ve terasta ki bitkilerinizi zevkle
izledim ve bütün yorgunluğumu giderdim.
Tek kelimeyle harika, hepsi de çok güzel bayıldım doğrusu.
Sebzeler, meyveler, çiçekler ve papağanlarınız hepsi de çok sağlıklı.
Nasıl baş ediyorsunuz bilmiyorum ama, ellerinize, emeklerinize ve
yüreğinize sağlık. Güle güle büyütün bitkilerinizi. Kolay gelsin saygılar.

serkan_istanbul 05-02-2013 19:47

Güzel düşünceleriniz için teşekkür ederim. sizde hoş geldiniz. İnsan sevince her şey kolay zor olsada kolay geliyor. sevgilerimle.

gokcegokce 05-02-2013 20:23

Maşallah yazmadan geçemeyeceğim sn. serkan_istanbul. Bu ne maharet böyle, hem yeşil parmaklı dediklerindensiniz, hem aşçısınız, hem de kanaviçe işlemişsiniz, duvar süsleri yapıyorsunuz daha sayamayacağım :P Bravo gerçekten. Bitki çeşitleriniz de çok. Hem nostaljik olanlar kılıç, yılbaşı, mum gibi; hem de şimdinin gözdeleri orkideler... Nasıl baktığınızı sormuyorum, hepimiz sevgiyle baktığımızdan yorucu gelmiyor ama hiç bitki kaybetmiyor musunuz? Benim 2 tane orkidem malesef öldü. Çok uğraştım ama kurtaramadım :( Uzunca bir süre orkide almayı da düşünmüyorum.

serkan_istanbul 05-02-2013 20:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gokcegokce (Mesaj 1097421)
Maşallah yazmadan geçemeyeceğim sn. serkan_istanbul. Bu ne maharet böyle, hem yeşil parmaklı dediklerindensiniz, hem aşçısınız, hem de kanaviçe işlemişsiniz, duvar süsleri yapıyorsunuz daha sayamayacağım :P Bravo gerçekten. Bitki çeşitleriniz de çok. Hem nostaljik olanlar kılıç, yılbaşı, mum gibi; hem de şimdinin gözdeleri orkideler... Nasıl baktığınızı sormuyorum, hepimiz sevgiyle baktığımızdan yorucu gelmiyor ama hiç bitki kaybetmiyor musunuz? Benim 2 tane orkidem malesef öldü. Çok uğraştım ama kurtaramadım :( Uzunca bir süre orkide almayı da düşünmüyorum.

teşekkür ederim kayıplarım oluyor, ama o kadar çok deil. bende geçen sene bir orkidemi kaybettim nedeniyse üstüne çok düştüm titredim ve bende kaybettim. şimdiyse bütün orkideyle ilgili yazıları okudum okuyorumda. ağaçlar nette bir çok bilgili arkadaşların yaptıklarını okuyorum. şu anda gayet sağlıklılar. ve orkideleri seviyorum değişik türlerini de edinmek istiyorum. Bir çok arkadaş yardımcı oldu bu konuda bende yapımarketlerden özellikle indirime girenleri toluyorum bakımlarını yapıyorum. hayata bağlanmalarını görmek hoşuma gidiyor. bence tekrar deneyin sevgiyle kalın.

Orhan Özbilgiç 05-02-2013 21:21

Sevgili Serkan;
Tanıdığım bitki delilerinin en kıdemlilerindenmişssin!:D
Özellikle, Orkide aşkını anlattıkların ve fotoğraflarını görünce iyice anladım.

Hele birde duvardaki el emeğiniz işlemeleri görünce, küçük dilimi yutacaktım neredeyse. Valla helal olsun! On parmakta on marifet buna denir.;)

Gördüğüm çiçeklerinin hepsinin ne kadar sağlıklı olduklarına bakılırsa, artık bakım konusunda sende bir uzmansın.
Güle güle keyfini sür kardeşim.
Sağlık ve mutlulukla.

serkan_istanbul 05-02-2013 21:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Orhan Özbilgiç (Mesaj 1097460)
Sevgili Serkan;
Tanıdığım bitki delilerinin en kıdemlilerindenmişssin!:D
Özellikle, Orkide aşkını anlattıkların ve fotoğraflarını görünce iyice anladım.

Hele birde duvardaki el emeğiniz işlemeleri görünce, küçük dilimi yutacaktım neredeyse. Valla helal olsun! On parmakta on marifet buna denir.;)

Gördüğüm çiçeklerinin hepsinin ne kadar sağlıklı olduklarına bakılırsa, artık bakım konusunda sende bir uzmansın.
Güle güle keyfini sür kardeşim.
Sağlık ve mutlulukla.

çok teşekkür ederim abicim düşünceleriniz ve yazdıklarınızla beni mutlu ettiniz o kadar bilgili deilim. sadece iyi bakmaya çalışıyorum diyelim. Aslında latince adlarını bile bilmiyorum veya cinslerini bir çok bitkimin ama çok seviyorum onlarda beni mutlu ediyorlar. arada bir kaç fire veriyorum ama oda sayılmaz. tekrar teşekkür ederim. sevgi ve saygılarımla abicim.

Sudenur 05-02-2013 23:47

http://www.agaclar.net/forum/attachm...0-dscf7172.jpg :eek: Serkan bey, sedumlarınıza bir baktım bir daha baktım. Maşallah maşallah, "En çok ben sevileyim.. " diye birbirleriyle yarışıyor adeta bitkileriniz.. ;) :)

serkan_istanbul 08-02-2013 13:05

2 Eklenti(ler)
Herkese hayırlı cumalar. Miltonia orkidelerim 1 tanesi çiçeksiz renk bilmiyorum. 1 tanesi beyaz bordo kokusu çok keskin tarif edemem, pembe ortası bordo olan az kokulu bir arkadaş getirdi saolsun çiçekleri biraz eskimiş ama olsun hala çok güzel kokuyor çok. Artık yeter orkide diyorum. Sevgiler.

gülenyüz 08-02-2013 14:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi serkan_istanbul (Mesaj 1098667)
Herkese hayırlı cumalar. Miltonia orkidelerim 1 tanesi çiçeksiz renk bilmiyorum. 1 tanesi beyaz bordo kokusu çok keskin tarif edemem, pembe ortası bordo olan az kokulu bir arkadaş getirdi saolsun çiçekleri biraz eskimiş ama olsun hala çok güzel kokuyor çok. Artık yeter orkide diyorum. Sevgiler.

Sizede hayırlı Cumalar.Birbirlerini çok güzel tamamlamışlar.Güzel görünüyor.Ellerinize sağlık.

serkan_istanbul 09-02-2013 16:24

5 Eklenti(ler)
Iyi akşamlar şimdide geçen seneden kalma çuhalarım yerlerinden çıkarıp küçük saksılara aldım. Balkona koydum. Köklerini bozmadan topraklarıyla çıkarttım. Bu arada clamatisimde sürgünler veriyor. Yelken çiçeğim de çiçekleniyor üstelik yeni ekim yapıldı. çileğim de poz vermek istedi.

jeozuu 10-02-2013 15:40

Merhaba Sayın Serkan-İstanbul,
Terasınız muhteşem. Bizim yenidünya bahçede dikili olmasına rağmen açmazken sizinki saksıda açmış, demek bahçeniz olsa neler yaparsınız..:) Kocaman bir bahçe diliyorum sizin için...

berrinb 11-02-2013 16:51

Kış mevsiminde dahi harikasınız sevgili Serkan istanbul....Bu kadar çeşidi bakıp büyütmek çok büyük başarı.....Tebrikler....Orkideleriniz de hayırlı olsun sarı kırmızılı olanın cinsi çok değişik ...:) Selamve sevgiler.....:))

mandalinci 11-02-2013 18:15

Sayın Serkan -istanbul,

Her şey harika, ilk önce siz bir yeşil parmaksınız, bunu kabul edince çiçeklerinizin neden coştuğuna şaşmamak gerek.

Bu arada ben de kış başında bahçeye sarımsak dikmiştim, böyle baş yapmaları için ne kadar beklemeliyim acaba?

Ayrıca el işlerinize de hayran oldum, çok sabırlısınız çok.

Ellerinize sağlık, hepsine maşallah diyorum.

Adil 11-02-2013 18:34

Sayın serkan .
Küçük bir alanda büyük işler başarmaya devam ediyorsunuz.Tebrikler.

serkan_istanbul 11-02-2013 18:40

Çok teşekkür ederim. güzel yorumlarınız ve beğenmeniz beni çok memnun etti. sevgi ve saygılarımla.

sarımsaklar yaz sonunda tam olgunlaşmış oluyorlar. bu sene yine ektim. arada yapraklarında alıp yiyorumda . yaz ortasında artık dokunmuyorum. bu sene sadece 3 kökte deneme yaptım bu sene daha fazla ektim. bu arada baklalarımda büyümekteler. kış aylarında soğan ve roka tere ye asla para vermeden kendim yetiştiriyorum.

mandalinci 11-02-2013 19:12

Soğan, roka, sarımsak, maydanoz, marul pancar, bakla ve geçen seneden dökülen domateslerden çıkan domatesler serada. saksıda da soğanlar var.

1-2 kök de enginar da var ama onlardan hiç ümidim yok. Pazılar da sümüklü böcekler yiyip duruyor :(

Acaba seradaki sarımsakları bıraksam baş yaparlar mı?, Arada kökleyip, salatada kullanıyorum da. Merak işte :)

serkan_istanbul 11-02-2013 20:09

Benim sarımsaklar terasımda açık bölümde . O yüzden bilemiyorum. Ama denemekte fayda var bırakın

Canan 18-02-2013 10:27

Serkan Bey soğuktan kıştan sıkılınca sizin terasınız iyi geliyor. Orada başka bir mevsim var. Sabah çayımı bir bahçede, kahvemi sizin terasınızda içtim, öğle yemeğine de deniz manzaralı bir terasa gideyim bari :) İçim açıldı elinize sağlık yine...

serkan_istanbul 19-02-2013 12:40

çok teşekkür ederim. sn canan sevgilerimle.

serkan_istanbul 21-02-2013 18:51

5 Eklenti(ler)
Orkidelerimden birazını eklemek istedim. iyi akşamlar.

serkan_istanbul 21-02-2013 18:56

5 Eklenti(ler)
bir kaç tane daha ekleyeyim. ilk iki resimdekiler atılmak üzere aldıklarım. sulayıp topraklarına baktığımda kendilerine geldiler.

serkan_istanbul 26-02-2013 14:18

5 Eklenti(ler)
Evet alaca karanlıktan gelen kargomdan çıkan güzellikler.

alacakaranlik 26-02-2013 14:32

Hayırlı olsun abi. Güle güle buyut hepsini. Gübre bir çay kasıgından biraz daha azına denk geliyor abi

ilksenozturk 26-02-2013 14:32

ludisianıza kavuşmuşsunuz sonunda:)

serkan_istanbul 26-02-2013 14:42

Inşallah gelişir kocaman olurda şöyle bir salınır.

ilksenozturk 26-02-2013 14:45

geniş bir saksıya aldığınızda göreceksiniz ki çiçek kökünün (rizom gibi bir yapısı var) diğer ucundan yeni bir dal çıkarıyor ve bir sonraki çiçeklemeyi de o daldan yapıyor.
kesip suda köklendirebilir, böylece gürleştirebilirsiniz saksısını.
seneye de birkaç dalında çiçek olan bir mücevheriniz olur :)

Canan 26-02-2013 16:14

Bir aksilik olmazsa bende önmüzdeki hafta alacakaranlığı ziyarete gideceğim, mücevher orkide açmasa da olur, yaprakları çok güzel değil mi? İyi ki almışsınız...

serkan_istanbul 01-03-2013 17:30

5 Eklenti(ler)
Herkese iyi akşamlar. Acıbiber, fesleğen, karışık çiçekli bitki tohumlarım çıktılar.

serkan_istanbul 01-03-2013 17:39

5 Eklenti(ler)
Devam ediyorum. Yeni orkidem, yeni yaptığım rafım ve bana bizi neden çekmedin diyen yılbaşı çiçeklerim VE YA paskalya. Ve balkondaki clamatis mor olan boyu 2 metreden büyük diğeri çıkmadı o kurudumu bilmiyorum. ama bu sağlam.

serkan_istanbul 01-03-2013 17:46

5 Eklenti(ler)
bir kaç tane daha ekleyeyim.

akçabardak 01-03-2013 17:56

Sayın serkan_istanbul... maşallah allah nazarlardan korusun,
yeni rafınız da çok güzel olmuş ellerinize sağlık.

nardane 01-03-2013 20:54

Hepsi harika , yılbaşı çiçekleride ayrı güzel duruyor.
Arka fonda sedumlarınız bizde burdayız diyorlar...

serkan_istanbul 01-03-2013 21:09

o sedumlar saksıyı doldurdu. bütün kış dışarıdalar korumadımda. iki tür var aynı saksıda. yemyeşil.

seyfi0505 01-03-2013 21:37

Sayın Serkan elinize saglık bu gece çiçeklere doydum maşallah nazar değmesin size ve çiçeklerinize Allah huzurlu yaşam versin.

serkan_istanbul 03-03-2013 22:04

5 Eklenti(ler)
Bu gün üsküdara gittim alacakaranlık ( şeyma çiçekçilik) ziyaret ettim. Sohpetler edildi . Annesi hanımefendi ve samet kardeşim çok ilgilendiler. Dükkanda nereye bakacağımı bilemedim. Aldıklarımdan bazılarını paylaşacağım. Teşekkür ediyorum samet kardeşe ve annesine. Sevgilerimle

ZEYTİN FİDANIM TERASA ETOBUR BİTKİM YENİ SKULENTLERİM.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 04:44.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025