![]() |
Sayın Serkan, bahar sizde baya bir erken gelmiş :)
Saygılar |
Alıntı:
|
Maaşallah Maaşallah , Güzellikler içerisindesiniz .
Ben agırlıklı sebze düşünüyorum roka ,sogan , marul ama sizi de takipteyim. |
Alıntı:
|
Serkan bey latin çiçekleriniz ne güzel olmuş.Bol çiçek görürsünüz inşaallah.Ben geçen sene başarısız olmuştum,bu yıl yine denedim ama tohumlardan çıt yok.Ekeli 1 ay oldu nerdeyse,tohumlarda vilmorin marka,toprağı hep nemli tutuyorum,sorun nedir bilemedim?
|
Alıntı:
Bu yıl ikinci fırça çalımı kaybettim. İlkini kışın kapalı ortama almıştım, o gitti. İkincisini, satıcının soğuğa dayanıklı olduğunu söylemesi üzerine bahçeye dikmiştim. O da bu yıl ağır geçen kış şartlarına dayanamadı, yaprakları sararmış, gövdesi ikiye ayrılmış odun haline gelmiş. Şimdi benim merak ettiğim, sizde ki nasıl böyle sağlıklı kalabildi? Teşekkürler... |
maşallah bitkilerinizin hepsi çok güzeller.
|
Terasınız yine konuşuyor sevgili serkan_istanbul:) soğuk diye yeriden kımıldayamadım ben hala. Ne güzel şeyler başarmışsınız siz. Bitkileriniz çok güzel herzamanki gibi bakımlı ve sağlıklı. Ellerinize, emeklerinize sağlık, kolaylıklar diliyorum size:)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
O zaman bakayım.Korka korka bakıyordum ama zarar vermekten de korkuyordum.Olmazsa streç filmle kapattığım kaba ekeceğim tohumları hümik asitin içinde bekletip.Özel bakım yapayım bakalım birde.
|
teras
Alıntı:
|
Bahçe toprağı dediğim normal bir bahçe ve tarladan aldığım toprak. Bunlara hazır çiçek toprakları ve yaprak çürüntüleri, hayvan gübresi karıştırdım. Kompoze gübreyi karıştırmadım. onu bitkileri diktiğimde veriyorum tuttuklarını anlayınca ******. Benim terasımda 5. katın üstünde. Kenar kısımları 5 sıra tuğladan yapılmış duvar. Saksılarımı duvarların yakınlarına yerleştiriyorum. Kompoze gübreyi çiçek pazarından alıyorum. Yaz aylarında baya sıcak oluyo. Sulamayı akşam yapıyorum hergün. Gerektiğinde sabahlarıda az sulama yapıyorum erkenden. Domates ve biberlerim gayet güzel gelişiyo ve bayada ürün alıyorum sanki bahçe. İnşallah sizde bol bol ürün alırsınız. Hersene kışa girerken roka marul türlerini ekiyorum. ve yeşil soğan. Yaz başı mayıs ayında 3 mayısta biber domatesler ekiliyo ve diğer sebzelerim. topraklarımı her sene alt üst etmeyide unutmuyorum her seferinde toprağa yaprak çürüntüsü, hatta fındık kabuklarını karıştırıyorum fındık kabuklarını çok karıştırmayın. Umarım faylalı olmuşumdur
|
Sayın süleymanizmir özelinize mesaj olarak yazdım. Kolay gelsin.
|
çok teşekkür ederim.İnşallah benim terastakiler olunca resimlerim.İyi çalışmalar
|
serkan bey terası olanları yakından takip ediyorum.ben de iki terası olan bir eve taşındım çok hevesliyim bu konuda sizlerin yardımıyla inşallah güzel çiçek ve sebzeler yetiştirebilirim. biber ve domates gibi sebzeler acaba çok güneşmi severler yoksa sabah güneşi yeterli olur mu . terasın biri tam gün güneş altında diğerinin sadece yarısı sabah güneşini alıyor.hangi terasta ne yetiştirebilirim bilmiyorum.bizimle bilgilerinizi ve tecrübelerinizi paylaşırsanız çok seviniriz.
|
Alıntı:
Teşekkür ediyorum serkan_istanbul. Terasına bu kadar güzel bakan bir insanın o minik soğanları ihmal etmeyeceğini biliyordum zaten, kuşkum yoktu:) Güzel duanız için teşekkür ediyorum aynı dileğim sizin için de olsun. Selamlar:) |
4 Eklenti(ler)
Hava bugün çok güzeldi, boş durmadım. Saksı topraklarını alt üst ettim. H azırladığım bitki artıklarını karıstırdım. Bazı çiçeklerimi yerlerine koydum. Balkonda yazı geçiren bitkilerimi de dışarı çıkarttım.
|
Bahar kendini iyice hissettirdi bugün, ben de birkaç saksı değişimi yapıp, çiçeklerimi ortaya çıkardım. Ama inşallah havalar kötüleşmez de bitkilerimize birşey olmaz. Gerçi mart ayının sağı solu belli olmaz ama...
|
2 Eklenti(ler)
Bu arada birde clematis ekmiştim. Kola şişesini kesim altını deldim. Çiçek toprağı doldurdum. 3 adet clematis ektim şuanda gidişat iyi görünüyor. 10 günü geçti ( beyaz ve mor ) Fakat türlerini bilmiyorum. Şişeden kökler göründüğünde bozmadan hepsini bir yere dikeceğim.
|
Birazdan terasıma çıkıp patates keceğim. Geçen sene çok güzel ürün almıştım çokta tatlı oluyolar. sevgiler herkese
|
maşaallah serkan , abi senin elinde birkaç dönüm yer olsa muhteşem botanik bahçe yaparsın ya, terasta bu kadar sebze meyve bitki , Allah Nazarlardan Korusun.
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
İyi akşamlar. Tek kalan menekşem . Bütün güzelliği üstünde ne olur ne olmaz diye çoğaltacağım. Mahsun mor menekşemi.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Merhaba Serkan_istanbul
Terasınızı gezerken resmen başım döndü :) Bu nasıl bir çeşitlilik ve güzelliktir, maşallah. Terasınızda gördükten sonra internetten araştırdığım bir sürü bitki türü oldu. Bazılarını seralardan bulmaya çalışacağım. İstanbul Bulgurlu'da oturuyorum. Sırf domates, biber, patlıcan ve salatalık dikip kendim toplamak için hobi bahçesi araştırıyorum. Benim minicik balkonda bunları yapmama imkan yok. Tekrar ziyarete gelene kadar şimdilik iyi akşamlar. |
Alıntı:
|
Sevgili Serkan , bahar geldi yaa terasınızı merak ediyorum.Meraktan ziyade sabırsızlanıyorum.
Nasıl bir renk cümbüşüne dönüştüreceksiniz bekliyorum. Menekşenizin rengi tam mor 'mor menekşe ' çok güzel. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Sn. Serkan ın elinde birkac dönüm arazi olsa neler yapacak merak ediyorum zaten , |
Alıntı:
Saygılarımla.. |
Alıntı:
bu başlıkta |
Alıntı:
Sayın cemheat Cevap yazdım ama galiba gitmedi. Forumu yeni kullanmaya başladığım için pek başarılı değilim galiba.... Beykoz Belediyesi'nin böyle bir uygulaması varmış, orayla bağlantıya geçeceğim. İlginiz için teşekkür ederim. |
2 Eklenti(ler)
Terasımın boyasıda bitti. Bu arada terasımda iki yavru kumruda var. Şeftalilerim çiçeklerini bu sene kardan dolayı döktüler. Malta eriğimdede yok. Armutumda var çiçek ama kuşlar rahat bırakmıyo terasın her yerine torbaları kesip sopalara taktım. Kuşlar gelmesin diye. Kumrular aldırmıyo onlar bana alıştılar. Clematis tomurcuklu sanırım kırmızı olan. Ve güler ablamdan gelen atlas şuanda sorun yok. Zafer beyden tek gecelik gelin baya gelişti. çillimde tomurcukta.
|
Sn. Serkan , sen sebzelerde zararlılara ve hastalıklara karşı nasıl bir savunma sağlıyorsun,
mantar ilacı , böcek ilacı ? herhangi birşey yapraklara veya toprağa uyguluyor musun? |
Böcek ilacı kullanmıyorum. Genelde yaprak bitleri oluyo onuda ev yapımı ilaçlar dan kullanıyorum. Arap sabunu sulandırıp kullanıyorum. Çiçeklerimede 1 litreye 1 kaşık çamaşır suyu koyup sıkıyorum. Toprağa hiç bir şey yapmıyorum. Her sene toprağımı tek tek boşaltıp karıştırıyorum. İçine kuru otların yaprakları budadıklarımı ve çok azda şeker gübresi karıştırıp 1 2 ay önceden biberler domatesler için hazırlık yapıyorum. Bir kaç tanede hazır çiçek topraklarından karıştırıyorum. ****** ben bu konuda otorite deilim . sevgiyle kalın
|
Alıntı:
domatesler icin mantar ilacı yapılmalı deniyor bu konudaki fikrinide alabilir miyim? ben ilk tanıstıgımızda seni takipte oldugumu söylemiştim, fikirleri ve yönlendirmelerin benim icin degerli. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 22:23. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025