![]() |
Sayın ykolko,
278 nolu mesajınıza çok güldüm ''sevgili kardeşim kirpi (boncuk)'' Anlaşılan artık resmen kardeşliğe kabul edip benimsemişsiniz :)) Anlatım tarzınıza bayıldım, bu kadarmı güzel anlatılır. Okurken adeta annenizin bahçesinde yaşıyor gibi hissettim kendimi :)) Daha sonra 280 nolu mesajınız oldukça ilgi alanıma giriyor. Son günlerde yaşadıklarımı biliyorsunuz. Ziraatçi arkadaşınızda fazla ise bende satın alabilirmiyim? Zira sürekli elimin altında bulundurmak isterim. Bende sizin gibi bitkilerin diatomitte daha iyi gelişeceklerini düşünüyorum. Gelin damat bulup anneyi sevindirmek lazım, aksi taktirde işiniz zor gibi sizi her gördüğünde imada bulunacak haklı olarak. Benim de aklımda ama henüz tanıdıklarımda rastlamayadım. Hep birlikte araştırıp annenin bu küçük isteğini yerine getirmek bizim için zevk ve vazifedir. Selamlar Asu |
Hoya çeliklerimin gelişimi ve diğer
5 Eklenti(ler)
Eklenti 265596
Hoya diversifolia çeliğim köklenmeyi tamamladı,iki adet birden yaprak sapı çıkararak yeni yapraklar verme çabasında. Eklenti 265597 Hoya pubicalyx çeliğim, yeni yaprak çıkarmaya uğraşıyor,(toprak ortamda daha geç gelişim gösteriyorlar) Eklenti 265598 Hoya memoria çeliğim yeni sürgün dal vererek,gelişimini sürdürmeye devam ediyor. Eklenti 265599 Hoya verticillata bu hoya çeliğimde ilginç bir gelişim farkettim,köklenmeye baktım,diğerlerine oranla,daha çok az,fakat yaprak sapıda uzatıyor,ikisini bir arada yapmaya çalıştığından her halde,gelişim oldukça yavaş. Eklenti 265616 Hoya carnosa tricolor çeliğim daha önceki sayfalara fotoğrafını koyduğum gibi,sadece iki yaprakdan ve 4cm gövdeden oluşan bir çelikti,önce çok güçlü kök oluşturdu, sonrada pembeli yaprak çıkardı. |
Sayın ykolko,
Çelik hoyalarınız son derece sağlıklı büyüyorlar, bu güzel bir haber ve çok sevindim. Ancak dikkatimi çeken birşey var. Diatomiti ben şefffaf kaba koyup içine çeliğimi yerleştiriyorum. Dış kap ise ışık geçirmeyen renkli bir kap oluyor. Sizde ise tam tersi. Resimlerde dış kabın şeffaf oldugunu görüyorum. Bu şekilde hazırlamanızın özel bir açıklaması varmı ? Bunu merak ettim. Selamlar Asu |
1 Eklenti(ler)
[FONT="Comic Sans MS"]Sayın arkadaşım yurdaer bey katı ortama uygulamalarınız çok güzel olmuş.Sizi tebrik ederim.Bilhassa hoyaların bu kadar gelişme göstermelerine hayran oldum.Ellerinize sağlık.
Bu arada Annenizin aradığı gelin-Damat çiçeğinin soğanlı bir bitki bilhassa aşağıdaki lingte bahsi geçen Begonya olabilir. http://www.agaclar.net/forum/bu-bitk...-nedir/479.htm FONT] |
5 Eklenti(ler)
Eklenti 265623
Hoya Carnosa 'compacta' çeliğim, en son gelenlerden olmasına rağmen,hızlan köklendi ve di kısımda bulunan yaprakları çıkardı,gelişim devam ediyor. Eklenti 265624 Hoya Bella çeliğimde, en son gelen çeliklerimden,hızla köklenip sağ üst dalı ve yaprakları çıkardı,yeni sürgünler veriyor. Eklenti 265625 Hoya Lacunosa geçen sene gelmişti,bir yıl toprak ortamda, çok az bir gelişim göstermişti,iki ay önce toprağını değiştirdim,uyandı ve hızla yeni sürgün ve yapraklar vererek,kaybettiği zamanı kapamaya çalışıyor gibi... Eklenti 265626 Sol baştaki iki ay önce diatomit'e daldırdığım, Hoya Carnosa çeliği,çok hızlı uyum sağladı ve toprak ortamda bir yıldır gelişmeye çalışan çeliğini aldığım annesine( Sağ baştaki) yetişmek üzere,ortada bulunanda Hoya Carnosa Tricolor,bu çelik üzerinde hiç renkli yaprak olmadan sadece yeşil yapraklı olarak gelmişti,diatomit içinde,çok hızlı gelişim gösternlerden,devamlı sap ve yaprak çıkarıyor. Eklenti 265627 Hoya australis toprak ortamda,yetiştirmeye çalıştığım bu çelik biraz yavaş,daha kendine yeni geldi,yeni yapraklar vermeye başladı. |
2 Eklenti(ler)
Eklenti 265635
Karanfil çeliklerim,diatomit içinde köklenip gelişmeye başladı,umarım baharda çiçeklenmeye başlarlar. Eklenti 265636 Diatomit içinde üç hafta önce tohumdan çıkan adeniumlarım,gelişimleri gayet iyi. |
Alıntı:
Benim saksı ve dış kap seçimim, sadece bunları bulabildiğim için yoksa dış kabın şeffaf olmasını zaten pek tercih etmem, çünkü gün ışığı hızla yosun oluşturmasına sebep oluyor. İlginize teşekkür ederim. Saygılarımla |
Sevgili Yener bey benim aradığım gelin damat çiçeğine bu hiç mi hiç benzemiyor :),annemi dediği bitki soğanlı değil, küpe çiçeği gibi odunsu dallı bir bitki,tüm aramalarıma rağmen hala bulamadım,ama azimliyim onu bulacağım :D
|
Sevgili ykolko baharı bekleyebilirseniz gelin damattan kök ayırabilecek bir arkadaşım var. Sevgiler.
|
Sevgili Lir öncelikle sayfamı ziyaretiniz için çok teşekkür ederim.
Ah.... bilseniz tüm sosyal medyayı seferber ettik iki gündür,bu bitkiyi arıyoruz,çok mutlu olurum sağolun,annemde çok sevinecektir. Sevgi ve saygılarımla.. |
Begonia pendula olarak lütfen netten arayınız. Sevgiler.
|
Alıntı:
|
Rica ederim, sevgili Lir, sizlerin varlığı bile bize yeter.
|
Lithops,Conophytum,Kaktüs
5 Eklenti(ler)
Kaktüs sever arkadaşlarımın,beni imrendirmesi ile bir kaç tane olan kaktüs türlerim,ufak ufak kalabalıklaşmaya başladı,artık bu son diye telkinlere başladım :D ama çok şirinler :(
Eklenti 265901 Eklenti 265902 Eklenti 265903 Eklenti 265904 Eklenti 265905 |
2 Eklenti(ler)
Devam
Eklenti 265906 Sokakta ayağıma takılan katüs,başıma geleceklerin başlangıcı oldu :D Eklenti 265907 Bende bir kaç tane olan bu türü diatomit'e transfer edip deneme yapmaya karar verdim. |
Alıntı:
Az evvel yener beye buna benzer bir mesaj yazdım. Sonra diğer yeni mesajlara bakmak için gezintiye çıktım ve sizn mesajınızı gördüm. Geçmiş olsun sayın ykolko, demek aynı virüsten sizde kapmışsınız;) Ayrıca çeşitleriniz cok hoş. İyi günlerde büyütün. Yine diatomit denemesi gördüm, sevindim. Gelişmeleri bizimle paylaşırsınız değilmi. Merakla takipte olacağım. Selam ve saygılarla |
Teşekkürler....O hastalığın artmasına sebep tabii ki Yener bey :) neyseki yeni evlatlarımıda çok seviyorum :)
Diatomit gelişmelerimi her zaman olduğu gibi sayfamdan aktaracağım. |
Sevgili Ykolko, Elimdeki Bodrum karanfillerinin uclarini 2 ay once diatomite daldirma yapmistim. 1 hafta oncesine kadar bir sey olmadigini gorunce islemden vazgectim.
Kirip, tekrar deneme yapmak icin bana cesaret verdin... Tesekkurler |
Rahmet ile andigim Anacigimin kapali balkonunda oldukca gelismis bir mum cicegi vardi.O zamanlar (cok degil, 5 sene once ), mis kokusu ile herkesi deli divane ederdi.Cicegindeki bal nektarini bile severdik.
Daha sonra, yine rahmetli Kayinvaldeme ondan bir celik aldik. Onun kapali balkonunda ayni begeni devam etti..O vefat ettikten sonra , hemen balkonumu kapatamdigimdan onu eve getiremedim ve maalesef onu kaybettim. Simdi, kapali balkonum var. Ve de sen den mis kokulu bir hoya celigi istiyorum.. Eski, guzel ve de mis kokulu gunlerin ozlemiyle..... |
Alıntı:
kolay gelsin... |
Sevgili Sındırgılı ne demek,ilk fırsatta köklendirip veririm, bendekiler çelik alınabilecek boyda daha değil,bir kaç kök vardı dağıtım ama Hoya Carnosa (klasik mum çiçeği) sizin için bulabilirim,artık bu görev benim mesuliyetimde :)
|
Tesekkurler , Sevgili Ykolko..
|
Konuya balıklama dalmak işim değildir ama affınıza sığınıyorum.Sevgili Sındırgılı mum çiçeği dendi mi kendinden geçiyorum. Uygun görürseniz köklenmis bir çelik var onu size havaların ısınması ile gönderebilirim. Sayın Ykolko sizin için de uygunsa tabi.
|
Sevgil Fatih ilginize teşekkür ederim,Sındırgılı benim yakın dostum,eğer o kabul ederse,neden olmasın,bende çelik alınacak boya geldiklerinde isterse diğerlerinden veririm :)
sevgilerimle |
Sevgili Fatih, Ilginize cok tesekkurler.....Yurdaer, ya da Sevgili ykolko benim sevdigim bir arkadasim. Vermis oldugu bazi tohumlarda su anda soguk katlamadalar..Insallah, o tohumlar fiskirir ve de cimlenme ozelliklerini kazanirlar.
Sevgiler, her sey gonlunuzce olsun... ( Soruya cevap vermedigimi farkettim. Hele bir Bahar gelsin......:cool:. ) |
Sayın ykolko, 82. sayfadaki kardelenin son durumunu merak ettim! şimdi ne durumda?
|
Sevgili Yeşillim ''Kardelen'' özgürlüğü seven bir bitki,doğadan saksıya transfer edilince buna dayanamadı ve kapalı balkonda bulunduğu saksıdan bir daha gül yüzünü göstermedi,sanıyorum çürüdü.
|
'Bülbülü altın kafese koymuşlar, ille de de vatanım demiş'. Mesajda görünce keşke bahçede olsaymış diye düşünmüştüm. Belki orayı sevebilirdi!
|
Haklısınız sevgili Yeşillim,Bahçe yerine,saksıda bana yakın olsun istedim, hata etmişim :(
|
Sayın ykolko,
Merak ettim, annenizin ''gelin damat'' isteği konusunda iyi gelişmeler varmı ? Umarım heberiniz olumlu olur. |
Sayın Manolya
Bir-iki destek sözü var ama daha somutlaşmadığı için hala beklemedeyim. |
Tüm agaclar.net dostlarının "Mevlid Kandili Mübarek Olsun!"
|
Arap fulü için fikirleriniz,deneyimleriniz...
1 Eklenti(ler)
Eklenti 268394
Fotoğrafın üzerinde belirttiğim gibi arap fulüm çok boylandı,çiçek açtı,çiçeğin dibinden sürgün verdi,o da uzadı ve uc kısmında tomurcuk oluştu,yine tomurcuk dibinden sürgün veriyor,toplam boyu 165 cm ve devamlı uzuyor. Benim sorum şu: Arap fulü bu durumda olan arkadaşlardan,budama yapanlar varsa yaşadıkları problemler nelerdir,alternatif tavsiyeleriniz var mı? |
Sayın ykolko, Arap ful'ü için kendi başlığı varsa oradan belki daha çabuk yardım alabilirdiniz.!
Hoya Archboldiana'da gelişme var mı? rengi pembe, başlığında tanıtımını yaptım. Sizin için aldığım çelik aslında anaç bitkiden sayılır kök kısmı geliştikten sonra toprak kültüründeki bitkinin çeliğidir. Gelişim katettikçe bitkiniz, paylaşımda bulunursanız sevinirim ki zaten paylaşımda bulunuyorsunuz. :) |
1 Eklenti(ler)
Sevgili Yeşillim arap fulü konusunda tüm başlıkları inceledim,çok çelişkili açıklamalar var,ayrıca aynı dertden müzdarıp başka cevap alamamış dostlarda var,riske girmemek için en sağlıklı ve mantıklı açıklama gelene kadar beklemekte kararlıyım.
Hoya Archboldiana diatomit içerisinde ilk geldiği günkü tazeliğini koruyor,daha yaprak vermedi,sanıyorum kök yapmakla meşgul,tembeller arasında oda var. Eklenti 268816 |
lithops ve kaktüs çimlendirme denemelerim
2 Eklenti(ler)
Eklenti 268873
Diatomit içerisinde,tohum ekiminden beri 10 gün olan lithops torunlarım. Eklenti 268874 Diatomit içerisinde,tohum ekiminden beri 6 gün olan kaktüs torunlarım. İlk denememde çok taza olan tohumlardan çimlendirme başarısı sağlayamamıştım,Yener beyin verdiği tohumları 2 gün derin dondurucuda şokladıkdan sonra ektim ve sonuç,torunlar çıkmaya başladı.(Allah analı babalı büyütsün inşallah):p |
Adenium
2 Eklenti(ler)
İlk Adenium'larım 2 aylık olacak ve gelişimleri çok sağlıklı bir şekilde devam ediyor.ikinci parti adeniumlarımda 2 haftalık oldular.
Eklenti 268877 Eklenti 268878 Üçüncü parti 5 adenium ve Plumeria tohumunu bu gün seraya çimlendirmeye aldım. |
Alıntı:
Çok ta şirin görünüyor torunlar |
ayrıca adenium ve plumeria bebişlerdeinde maşallahı var
|
Sn.Manolya teşekkürler.
En altta bulunanlarda adenium, plumeria tohumlarını daha yeni seraya koydum,çimlenince onlarında fotoğrafını koyacağım. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 18:12. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025