agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   Günüm / Bahçe ve ev (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/21293.htm)

zenfree 25-07-2011 18:13

Sevgili Günüm, Trichocereus pachanoi'yi güle güle büyüt. Çok güzel bir tür.

Güler 25-07-2011 18:26

Hoş geldiniz.
Size yazdığım özel mesajlara hiç cevap alamayınca arkadaşlara nerelerde olduğunuzu sormaya başlamıştım. Birkaç tanesi de sizi bulamamaktan şikayetçiydi ki uzun bir aradan sonra bir arkadaşımız sizin iyi olduğunuzu yazdı.
Uzun bir süre aramızda olamamanız ve geçirmiş olduğunuz ameliyatlar yüzünden sizi bayağı merak etmiştik ama şimdi yine bizlerle olmanız sevindirici.
Önce geçmiş olsun diyeyim ama yine de sitem etmeden geçemeyeceğim. (cevap alamadığım için)

Kaybettiğiniz çiçekleriniz için hiç üzülmeyin, pek çok arkadaşımız bu konuda sizi destekleyeceklerdir, ben de dahilim bu kadroya. Yeter ki siz kendinize iyi bakın, sağlığınızı bir yerine oturtun, gerisi kolay.

Yeniden hoş geldiniz.

cemo 25-07-2011 19:02

Yuppiiiii... benim canım arkadaşım nihayet buralarda. Ohhhh.... seni görmek, sayfanı izlemek ne güzel keyif Günüm üm. Yıllar geçti ama dostluklar baki, bu ne güzelliktir. Sakın ara verme, artık hep burada kal emi. Seni ve verdiğin enerjiyi seviyorum.

Jezebel 25-07-2011 21:00

Kafamızda binbir planlar kurarken sağlığımızın ufacık sarsılması kurduğumuz bitki cennetini temelden sarsıyor.
Bizsiz bu cennet yaşayamıyor, kışın bir rahatsızlık geçirdim plumerialarımı ve hoyaların bir kısmını kaybettim.
Bir ay önce de bir hafta bakamadım, yine kayıplar oldu.
Sevgili Günüm Allah sana sağlık sıhat versin, bu Bitki Cennetinin temeli sensin,
sen iyi ol ki onlar yeşersin, güzeleşsin, güzellikleriyle sana güç versinler.
Sevgiler.

Oğuzhan 25-07-2011 21:22

Cana geleceğine mala gelsin.Çok geçmiş olsun.Umarım tüm güzellikler seninle olur.
SEvgiler Selamlar

Günüm 26-07-2011 15:48

Canım Güler Hanım, Cemom, Jezebelim ve güzel arkadaşım Oğuzhan.
Çok içten, çok samimi olarak hepinize çok teşekkür ederim. Bana güç verdiniz, cesaret verdiniz. Halimi anlayıp, hoşgördünüz. İyi ki tanıdım sizleri. İyi ki dostlarımsınız benim.

Günüm 26-07-2011 15:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi zenfree (Mesaj 840557)
Sevgili Günüm, Trichocereus pachanoi'yi güle güle büyüt. Çok güzel bir tür.

Çok teşekkür ederim sevgili zenfree. Biraz önce baktım, tomurcuk aralanıyor. Bu akşam açma sürprizi yaparsa muhteşem olur. Çiçekleri bitince elma şeklinde bir meyve veriyormuş. Bu da tohum kesesi olacak diye düşünüyorum. Çok heyecanlıyım.:D

Jezebel 26-07-2011 15:55

Günüm arkadaşım hep çiçeklerden konuştuk.
En nadide çiçeğin oğluşun nasıl soramadım.:p
Umarım sağlığı ve morali iyidir.
Sevgiler

Günüm 28-07-2011 12:32

Canım benim oğluşum tatilin dibini çıkarmış durumda. 4'de yatıp, öğle vakti 1'lerde uyanıyor. Spor salonuna üye yaptım kendisinden icazet alarak. Verdiğim paranın yüzü suyu hürmetine haftada 3 gün gidiyor. Onun dışındaki günlerde ağrılarından şikayet ederek sırtüstü yatıyor. Ben temizlik yaparken yattığı yerden (kediyi de almış koynuna), anne Tarçın ile ben seni temizlik yaparken seyretmeye bayılıyoruz, fun klübündeniz diyor. Gördüğüm eeen tembel adam.

Günüm 28-07-2011 12:37

Çiçeğim açtı

3 Eklenti(ler)
Uykusuzluktan öldürdü beni. Geceyarılarını açarmış meğersem. Karşı balkonda misafirler vardı. Flaş patlayıp durunca bende pür dikkat kesildiler ne oluyor diye.
Ne olacak..Delidir ne yapsa yeridir.:D

sevim.K 28-07-2011 12:44

Oooo dedirtecek kadar güzelmiş sevgili günüm. Güle güle büyütün. Bol bol çiçeklerini görün. Ama lütfen belinize zarar vermeyin bir daha dikkatli olun:)

Periş 28-07-2011 16:51

Sevgili Günüm beklemeye değer bir güzelligi var maşallah çok güzel güle güle büyütün sevgiler...

Jezebel 28-07-2011 17:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Günüm (Mesaj 841574)
... fun klübündeniz diyor. Gördüğüm eeen tembel adam.

Benim fun kulübümde de iki üye var:D

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Günüm (Mesaj 841577)
Uykusuzluktan öldürdü beni.

Değmiş, resimler harkulade, çiçek de öyle ;)

iris41 28-07-2011 18:23

Cok güzel maşallah günüm hanım kokusu varmı ?

Günüm 28-07-2011 18:46

Saksıyı taşırken belimin sağına ve soluna dayadım. Çürükleri görseniz mor çatı'ya ihbar edersiniz dayak yiyorum diye.:)
Kokusu var. Değişik. Deniz kenarı gibi kokuyor. Güneş yağı ile karışık deniz kokusu gibi. Kokladım kokladım bir türlü isimlendiremedim.

iris41 28-07-2011 19:06

Streptocarpus günüm hanım bu bitki sizde hala yaşıyormu ben 2 degişik rengini aldım 1 ay gecmedi kökten kurudu ateda söndü . Yaşıyorsa biraz bakımı hakında bilgi verebilirmisiniz yurd dışından getirtmeyi düşünüyorum hevesim gursagımda kaldı :p kaktüsün cicekleri degişik kokuyormuş bir gecelikmi acıyor .teşekkürler

Günüm 28-07-2011 19:19

Streptocarpuslarımın hepsi öldü. Unlu bit öyle sevdi ki bu çiçekleri ne neemazal ne de evde yaptığım sabunlu formül işe yaradı. Önce çok büyüdüler, sayısız çiçek açtılar sonra aynı hızla öldüler.
Sanırım sıcak ve nem oranının yüksekliği ölmelerine neden oldu. Yaz aylarında kaybettim hepsini. Şimdi sadece resimlerine bakıyorum. Bir daha getirtmeyi düşünmüyorum.
Kaktüs bir gecelik açıyor. Başka da tomurcuğu olmadığı için görmemişin kaktüsü açmış misali yüklendim fotoğrafa.:)
Tomurcuk tohum kesesi olma yolunda yolculuğuna başladı.

Günüm 28-07-2011 19:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Jezebel (Mesaj 840946)
Günüm arkadaşım hep çiçeklerden konuştuk.
En nadide çiçeğin oğluşun nasıl soramadım.:p
Umarım sağlığı ve morali iyidir.
Sevgiler

Topraksız tarım yapıyorum canım arkadaşım. Karpuz yetiştiriyorum yatıra yatıra.:D

Jezebel 28-07-2011 20:31

Ah canım yine de onun sevgisi başka ;)

Günüm 28-07-2011 21:00

Hem de nasıl. İyi ki sahip olmuşum. Allah hepimizin evlatlarına bol şans ve uzun ömür versin.

zenfree 28-07-2011 22:49

Harkulade. Bu gece rüyalarıma girecek.:)

Satı Uğurtan 28-07-2011 23:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Günüm (Mesaj 841577)
Uykusuzluktan öldürdü beni. Geceyarılarını açarmış meğersem. Karşı balkonda misafirler vardı. Flaş patlayıp durunca bende pür dikkat kesildiler ne oluyor diye.

Sevgili Günüm, hoş geldiniz çok geçmiş olsun, kaktüsünüz harika açmış sağlıkla tadını çıkarın bu güzelliğin sevgiler.

yağ-mur 28-07-2011 23:44

beklediğinize değmiş Günüm Hanımcım ,çok güzeel;)

Günüm 29-07-2011 08:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi zenfree (Mesaj 841773)
Harkulade. Bu gece rüyalarıma girecek.:)

Çok teşekkür ederim sevgili zenfree. Okula gidip gelirken bir balkonda daha kısa boylu olanını görüyordum. Her bakışımda başka bir tomurcuk büyüyordu. Dehşet kıskanmıştım.:D

Günüm 29-07-2011 08:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Satı Uğurtan (Mesaj 841776)
Sevgili Günüm, hoş geldiniz çok geçmiş olsun, kaktüsünüz harika açmış sağlıkla tadını çıkarın bu güzelliğin sevgiler.

Çok teşekkür ederim sevgili arkadaşım. Beğenmenize çok sevindim. Eskisi gibi değil artık çiçeklerim ama en durmadan açacak olanları sakladım.:D

Günüm 29-07-2011 08:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yağ-mur (Mesaj 841788)
beklediğinize değmiş Günüm Hanımcım ,çok güzeel;)

Sorma sevgili arkadaşım. Gözümden uyku aktı ama fotoğrafladım. Hergün bakışıyoruz bir tomurcuk daha verir mi diye ama yok. Ne kötü birşey bu buldumcuk olmak.:D

Oğuzhan 02-08-2011 21:48

Sevgili Günüm San Pedronun beklemeye değer bir güzelligi var maşallah çok güzel güle güle büyütün sevgiler...

Günüm 03-08-2011 10:09

Sağolasın arkadaşım. İkinci tomurcuk yok. Tohum kapsülünü balkonu yıkarken sol omuz darbesi ile koparıp aldım.:(
Belki kapsül koptu diye kendini sorumlu hissedip ikinci çiçeği açar diye sabırla bekliyorum.

Oğuzhan 05-08-2011 21:56

Besin takviyesi yap açar açar.Sahibesi için açar :)

Günüm 06-08-2011 10:16

Kaktüsler için sıvı gübre almıştım. Biraz vereyim. Su isteğini anlayamıyorum. Saksıları büyüdükçe kaktüs bakmakta zorlandığımı farkettim. Ya çok verip çürütüyorum ya az verip kurutuyorum. Elimden almak lazım değil mi büyük saksıdaki kaktüsleri? :)

acemifüsun 06-08-2011 11:57

Sevgili Günüm kaktüslerin sulaması için toprak iyice kuruyunca bol , bol saksının altından su çıkancaya kadar su vermek gerekiyormuş:)

yağ-mur 11-08-2011 01:36

yine yoksun arkadaşım:confused:

neşride 12-08-2011 20:44

Sevgili Günüm, bu gün sayfalarını baştan sona gezdim. Gezerken nasıl bir hazine varmış burada diye geçirdim içimden. Ne kadar nadir türlerden varmış elinizde. Hatta notlar almıştım sormak için. Sayfanın sonlarına doğru, içim cız etti. Çoğunu kaybettiğinizi yazmışsınız.

Herkesin dediği gibi en önemli olan sağlık. Sağlıklı olduktan sonra her şey mümkün. Hayat bu. Kaç defa sil baştan yapılır. Yeniden heyecanlar yaşanır.

Sayfalarınızı gezeken, merak ettiğim bir kaç şey oldu. Mesela, Hedychium longicornutum. Tohumdan mı yetiştiriyordunuz. Yoksa canlı bitki olarak mı almıştınız?
Ben de Hedychium Coronarium tohumu aldım e-bay'dan. Bir iki tanesini ektim. Ama yetişmesiyle ilgili çok fazla bir bilgim yok. Zencefilgillerdenmiş. Kokusu da çok yoğunmuş. Beyaz kelebeğe benzeyen çiçeleri var.

Bir de Medinilla magnifica. Geçen gün çiçekçide gördüm ilk defa. Çok yüksek bir fiyat söyledi. Alamadım. Ama, yolumu değiştirip önünden geçiyorum görmek için onu bazen. Sizinkinin çok güzel çiçekleri vardı. Tohum yaptılar mı hiç? Galiba tohumdan da yetişiyormuş.

Bu arada, Şili Yasemini (Cestrum Parqui) tohumlarım geldi. Dün üçünü ekmiştim. İki tanesini de söz vermiştim. Ama, sanırım tohumlar 7 taneymiş. Hala 2 tane tohumum var.

Bir de az önce bahsettiğim Hedychium Coronarium tohumum var. (Ondan 6 tane geldi.) İsterseniz, Hibiscus Coccineus Alba (Beyaz, çok iri çiçekli Japon gülü- Texas yıldızı yazıyor üzerinde ama)ve Cestrum Parqui ile Hedychium'dan ikişer adet tohum gönderbilirim size.

Sevgilerimle...

iris41 12-08-2011 21:00

neiride hanım bende uzun zamandır araştırıyorum Medinilla magnificayı .catala göre fiyat biciliyor 2 ve 4 catallı olanlar 40 6 catallı olanları 65 70 fiyatları .Bu fiyatın altında hic raslamadım cicekleri cok güzel adı üstünde cennet cicegi ;) bende sizin gibi son anda vaz geciyorum

Günüm 13-08-2011 11:04

[QUOTE=neşride;846638]Sevgili Günüm, bu gün sayfalarını baştan sona gezdim. Gezerken nasıl bir hazine varmış burada diye geçirdim içimden. Ne kadar nadir türlerden varmış elinizde. Hatta notlar almıştım sormak için. Sayfanın sonlarına doğru, içim cız etti. Çoğunu kaybettiğinizi yazmışsınız.

Herkesin dediği gibi en önemli olan sağlık. Sağlıklı olduktan sonra her şey mümkün. Hayat bu. Kaç defa sil baştan yapılır. Yeniden heyecanlar yaşanır.

Sayfalarınızı gezeken, merak ettiğim bir kaç şey oldu. Mesela, Hedychium longicornutum. Tohumdan mı yetiştiriyordunuz. Yoksa canlı bitki olarak mı almıştınız?
Ben de Hedychium Coronarium tohumu aldım e-bay'dan. Bir iki tanesini ektim. Ama yetişmesiyle ilgili çok fazla bir bilgim yok. Zencefilgillerdenmiş. Kokusu da çok yoğunmuş. Beyaz kelebeğe benzeyen çiçeleri var.

Bir de Medinilla magnifica. Geçen gün çiçekçide gördüm ilk defa. Çok yüksek bir fiyat söyledi. Alamadım. Ama, yolumu değiştirip önünden geçiyorum görmek için onu bazen. Sizinkinin çok güzel çiçekleri vardı. Tohum yaptılar mı hiç? Galiba tohumdan da yetişiyormuş.

Bu arada, Şili Yasemini (Cestrum Parqui) tohumlarım geldi. Dün üçünü ekmiştim. İki tanesini de söz vermiştim. Ama, sanırım tohumlar 7 taneymiş. Hala 2 tane tohumum var.

Bir de az önce bahsettiğim Hedychium Coronarium tohumum var. (Ondan 6 tane geldi.) İsterseniz, Hibiscus Coccineus Alba (Beyaz, çok iri çiçekli Japon gülü- Texas yıldızı yazıyor üzerinde ama)ve Cestrum Parqui ile Hedychium'dan ikişer adet tohum gönderbilirim size.

Sevgilerimle...[/QUOTE

Çok teşekkür ederim sevgili arkadaşım. Sizleri takip ederek yeni şeyler öğrenmeye devam ediyorum.
Ben Hedychium longicornutumu fide olarak almıştım sevgili neşride. Hızla büyümüştü. Ama taşınma sırasında iki gece balkonda kalan kolinin içinde unutmuşum. Aynı hızla kaybettim. :(
Medinilla Magnifica hiç tohum yapmadı arkadaşım. Kesinlikle bakamayacağıma kanaat getirdiğim bir çiçek. Ben epeyi ucuza almıştım piyasaya göre. Kampanya vardı. Ancak çok nazlı bir bitki. Koşulları hiç beğendiremedim. Naçizane tavsiyem parana kıyma.
İşte haberin güzeli. Hemen kabul ediyorum. Tutarı nasıl göndereyim sana sevgili arkadaşım? Çok mutlu ettin beni. Çok teşekkür ederim.

Cumhur Tonba 13-08-2011 12:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Günüm (Mesaj 844435)
Kaktüsler için sıvı gübre almıştım. Biraz vereyim. Su isteğini anlayamıyorum. Saksıları büyüdükçe kaktüs bakmakta zorlandığımı farkettim. Ya çok verip çürütüyorum ya az verip kurutuyorum. Elimden almak lazım değil mi büyük saksıdaki kaktüsleri? :)

Sayın günüm,
Bir karar verin artık. İkisinin ortasını bulun. Kolay gelsin. Selamlar.

Günüm 13-08-2011 15:11

Doğru söze ne denir sevgili Cumhur Tonba. Taşınırken arkadaşıma verdiğim iki tane kaktüs koltuk büyüklüğüne ulaştı. Benim gibi yok topraktı yok gübreydi peşinde de koşmuyor. Eldeki ve evdeki imkanlarla dikti. Çok bileyim diye uğraşınca kanallar karışıyor.:D

Cumhur Tonba 14-08-2011 00:04

Sizde haklısınız. Çok bilen çok yanılırmış. Ve tomurcuk buldum olma. Balkonları kıskanma. Sahip oldukların en güzeli bence.

Günüm 14-08-2011 17:17

Kesinlikle sevgili Cumhur Tonba. Bakabildiğimiz kadar çiçek sahibi olmak lazım. Ben mutlu oldum arkadaşımın mutluluğu ile. Gözleri parlıyor severken verdiğim çiçekleri. Dua ediyor durmadan. Daha ne ister insan?

cemo 14-08-2011 19:34

Sen, mutluluk saçıyorsun hep. Mutlu etmenin tadına varmış, güzel insan.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 04:09.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025