![]() |
Merhaba;
Hepsinin maşallahı var patlıcan ve salatalıklar nasılda büyümüşler hemde saksıda. |
çiçeklerinizi çok zevkle izledim, ellerinize sağlık.
|
Alıntı:
Ziyaretiniz için teşekkür ederim sevgili fmerry.Salatalıklar 10 lt lik saksıda patlıcan 5 lt lik saksıda.Hallerinden memnun görünüyorlar. |
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Aynı terası paylaştığımız annemin kedi tırnağı çiçekleri.Benimkiler henüz çiçeklenmedi.Yine adını bilmediğim annemin kocaman beyaz çiçeği.Ardından da benim çiçeklerimle beraber çekilmiş hali.Son resimde komşudan zumlayarak çektiğim ben de çocukluktan kalma hatırası olan çiçek.Umarım bebeğenirsiniz.
Eklenti 155208 Eklenti 155207 Eklenti 155206 Eklenti 155209 Eklenti 155210 |
Kendi yetiştirdiğiniz o domatesler-salatalıklar nasıl tatlıdır, değil mi?
Ellerinize sağlık, emeklerinize sağlık. |
Teşekkür ederim sevgili ilksenöztürk.Ben de sizin ziyaretinizi bekliyordum inanır mısınız?
Gerçekten salatalıklar harika.Yukarda fotoğraftakiler benim yavrularım.Her gün soruyorlar''anne bu gün salatalık koparacak mıyız''diye.Domateslerin hiiiç acelesi yok.Onlardan önce patlıcanın tadına bakacağız gibi duruyor. |
Menekşeleriniz ne güzel. Kalanşon uzun çiçeklerine bayıldım. Hoşgeldiniz sebzelerinizle, çiçeklerinizle:)
|
Teşekkür ederim sevgili sevim.K.Hoş bulduk.Bu siteyle daha önce tanışmak isterdim ama kısmet bu zamana imiş.
İlk defa Vildan Hanım kalanşomu değişik bulmuştu.Ama ben acemi olduğum için bilmiyordum.Köyden gelen anneanneme çiçeklerimi gösterince o da benim kalanşoya şaşırdı.Salkım salkım olmuş dedi.Şimdi siz bunu ifade edince anladım ki kayınvalidem bana değişik bir tür kazandırmış.Bende ablam için büyütüyorum şimdi. |
5 Eklenti(ler)
Yeni aldığım yeni ginelerim.
Eklenti 155958 Eklenti 155959 İri yapraklı fesleğenim.biraz dallansa iyi olacak. Eklenti 155960 Uzun zamandır açmayan menekşem açtı en sonunda. Eklenti 155961 Yavrudan büyüttüğüm kurdela çiçeği ablama hediye olarak gitmeye hazır.Fotoprafta güzel çıkmamış ama gayet canlı ve sağlıklı rengi var. Eklenti 155962 |
Alıntı:
|
Teşekkür ederim sayın Faruk.Şimdiye kadar çiçeklerimle yeterince ilgilenememiştim.Oğlum büyüyünce ilgilenir oldum.Ne zamandır ne zaman çiçek açacak diye sık sık saksıyı elime alıp bakıyordum.Şu an fotoğraftakinden daha güzel.
|
5 Eklenti(ler)
Bursa Güzelyalı'da bulunan yazlığımızın balkonlarından manzaralar...
Eklenti 157750 Eklenti 157751 Eklenti 157752 Kapalı balkona koyduğum yeni ginelerim.Kırmızı yeni ginenin yanındaki bitki biz yokken kendiliğnden çıkmış.Bende belki çiçeklidir diye buraya aktardım. Eklenti 157753 İlk meyve veren patlıcanım epey büyüdü.Ama yeniçiçeklerin meyveye dönmesini engelliyor.Büyümeden koparmaya da kıyamıyorum. |
3 Eklenti(ler)
En büyük biberimin son durumu.Henüz çiçekte.Anneminkiler ise meyve vermeye başlamış ben yokken.
Eklenti 157768 Eklenti 157770 Domatesime bakmaya doyamıyorum her gün.Sadece bir domatesi götürmüştük Güzelyalı'ya.Akşam annemlerle diğerlerini de gönderdim. |
5 Eklenti(ler)
Evde su dolu kap içinde bıraktığım çiçeklerim.Küpelinin rengi solmuş sanki.Menekşeler ise hallerinden memnun tabi ben de.Fesleğenim güzelleşiyor.Akşam giderken götüreceğim inşaallah.Kedi tırnağım ben yokken açıp geçmiş.
|
1 Eklenti(ler)
Bazı çiçeklerim yokluğuma dayanamayıp ölmüşler:( Yani fazla sudan çürümüşler.Eşim eve uğrayıp kaplara su eklediğini söylemişti.Ah keşke eklemeseymiş:mad:En çokta bir türlü forma giremeyen Mudanya Güzellerine yazık oldu.Begonyamı kalanşoyu kretanu ve menekşeleri balkonda yere koymuştum.Hepsi güneşe doğru uzamışlar.
Begonyam bu hale gelmiş.Tabi şu an cam kenarına kaldırılmış hali. |
2 Eklenti(ler)
Bursa'daki terasın manzarasıda uludağ ve çekirge.Yani kışlıkta dağ yazlıkta deniz...:cool:
|
Evlerinizin manzaraları çok güzel. Özellikle dağ manzaralı olan çok güzel...
|
Teşekkür ederim sayın Faruk.Aslında makinemin çözünürlüğü daha iyi olsa daha net fotoğraflar koyabilirim.Gerçekten fotoğraftakinden daha güzel.Allah'ın Bursa'ya verdiği nimetleri işte.Hem dağ hem de deniz var.Sanırım siz dağı daha çok seviyorsunuz.Beğendiğinize sevindim.
|
5 Eklenti(ler)
Ben yazlıktayken sayfama yorum yazan olmamış ama ben yine de fotoğraf yüklemek istiyorum.Kimse bakmazsa ben bakarım ne yapalım.:p
Tırnak çiçeğim çok güzel renkte açtı.Domateslerimi çeri diye dikmiştim ama gayet minik oldular ve kimisi kızarmaya başladı. Eklenti 159450 Eklenti 159451 Önce kendini büyütüp şimdi meyve vermeye başlayan patlıcanımın ilk meyvesi. Eklenti 159452 Bu patlıcan büyüye dursun diğer fideden hasat ettiğim patlıcanı yedik bile.Bu tabak Güzelyalı'da ilk hasatın resmi. Eklenti 159453 Herkes biberlerini yemeye başladı benimkiler daha küçücükler.Ama çabuk büyürler nasılsa. Eklenti 159454 |
Sevgilki umutyolcusu üzülme bak ben daha yazını okumadan önce ,terasını gezmeye başladım bile.Terasının manzarası ve çiçeklerin çok güzeller,hele birde sebzelerin harika.Sen resim eklemeye devam et beraberce bakarız eline emeğine sağlık ç
|
Çok teşekkür edrim sayın türkansultan.Yazlıktan dönünce merakla üyelerin balkonlarını geziyorum.Çoğuna yorum yazıyorum.Neden benimkine de aynı ilgi gösterilmiyor acaba diye hayıflanıyorum.Ama olsun ben yine de istekle fotoğraf ekliyorum.
|
Sevgili Hemşehrim;
Yer sıkıntın var sanırım seninde, gerçekten zor oluyor bizim gibi bitki delileri için. Onlara çok ilgi gösterdiğin belli, nasılda güzel açmışlar. Ellerine emeklerine sağlık, zamanla yeni türler de eklenecektir balkonuna... Sevgiler ;) |
Ziyaretine çok sevindim hemşehrim hoş geldin.Güzel sözlerin için teşekkür ederim.Yine beklerim.İnşaallah ben de gelişmeleri aktarmaya devam edeceğim.
Aslında yazlığa gitme durumum olmasa daha fazla çiçeğe yer açabilirim.Terasıda kullanabilirim ama yazın Güzelyalı'ya gidiyoruz.İki hafta önce giderken götüremediğim üç dört çiçek çürümüş.Bazılarının formu bozulmuş.Küpelimi unutmuşum.Bereket annem Bursa'daydıda ölmekten kurtuldu.Tabi eski haline ne zaman gelir belli değil. |
Sevgili umutyolcusu okadar çok teras, bahçe ,balkon gezdim ve geziyorumki bir an anımsayamamıştım,davetinizle tekrar geldiğimde hatırladım ;)ben sizden habersiz gelmiştim zaten terasınıza ellerinize sağlık.bu arada fide olarak aldığım karanfil öylece duruyor demişsiniz ,sakın dokunmayın bende tohumları beklerken sabırszlanıp iki saksı almıştım bozuldu diye birini söktüm biri canlanınca içim gitti evlat acısı gibi desem yeri .
|
5 Eklenti(ler)
Bu karanfili pazardan aldığımda çok güzeldi.Sökecektim ama şimdi tereddüde düştüm.Canlanır mı acaba?
Eklenti 159811 Aşağıdakiler de 1.5 aydır aynı duran çelikler.Sökmeyeceğim bekliyorum bir umut.Bu arada birde hurma filizlenmeye başlamış karanfilin arkasında. Eklenti 159812 Eklenti 159813 Nedense pek gelişemeyen bu biberlerimin tekrar topraklarını gübreleyip diktim.Şimdi daha iyiler.(İlk resimleri 1. sayfada 5 tane bir kovada) Eklenti 159814 Yazlıktaki biberlerimin genel görünümü.Üzerlerinde bol tomurcuk vardı.İki gündür Bursa'dayım.İnşaallah sebzelerimi kötü halde bulmam..Bu akşam gideceğiz.Yeni resimlerle görüşmek üzere. Eklenti 159815 |
Alıntı:
Karanfil konusunda uyarınızı dikkate alacağım´sağolun. |
Sevgili umutyolcusu sende bu yeşil sevgisi varken solan bitkilerini kısa zamanda eski halina getireceğini hissedebiliyorum. Bu arada bibeleri tekrar gübreleyip ektiğin şişe çok yaratıcı olmuş, çok beğendim.;) Herşeyi atmayıp bitki üzerine değerlendirmek çok güzel oluyor...
|
Sn Umutyolcusu, karanfillerinizin yapraklarını 4 cm kadar kısaltın bence, daha çabuk ve güçlü toparlanır.
|
Alıntı:
|
Yazı yazmasak da geziyoruz balkon ve bahçelerde.
Mesela sizin 3 nolu mesajınızdaki kırmızı renkli kalanşoyu hiç unutmadım, son durumu nedir acaba ? |
vildan hanımla aynı çiçeği beğenmişiz:)
|
Alıntı:
Biberleri ektiğim şişe sanırım derin olmadığı için yetersiz geliyor ama bu kadar toprağı ve gübreyi tedarik etmek meşakkatli oluyor.Mecburen küçük saksı kullanıyorum.Belki seneye bu şişelere sardunya gibi çiçekler dikerim.Beğenmenize sevindim tabi. |
Alıntı:
|
İlksen hanım ve Vildan hanım ziyaretiniz için çok sağolun.Bana unutulmadığımı hatırlattığınız için ayrıca teşekkür ederim.
Kalanşoyu yazlığa götürmedim ama formu bozuldu.Birazdan resimleri eklerim. |
5 Eklenti(ler)
Vildan hanım kalanşolarımın bu günkü durumları.Maalesef o eski hallerinden eser yok şimdi.Tabi haklılar.Onları yazlığa götürmedim.Kapalı balkonda yerde su dolu leğenin içinde duruyorlar.Açıkçası yaşamalarına bile seviniyorum bırakın çiçek açmayı.Belki giderken götürürüm bu sefer.
Eklenti 161407 Tırnak çiçeklerim üç kökten ibaret olduğu için aynı günde bir kaç çiçek göremiyorum üstlerinde.O yüzden açan tek çiçek çok kıymetli oluyor benim için.Üyelerin toplu halde açmış tırnak çiçeklerinin yanında benimki sırıtıyordur belki. Eklenti 161408 Yazlıktaki sitemizin bahçesindeki bu bitki yuka mı acaba?Ayrıca güllerde site bahçesinden.Eh ne yapalım balkonumda olmadığına göre bunları ekleyeyim dedim.Bir de fotoğraf makinem olsa daha iyi çekim yaparım ama oda olur elbet bir gün nasılsa. Eklenti 161409 Eklenti 161410 Eklenti 161411 |
3 Eklenti(ler)
Fesleğenlerim büyümeye devam ederken iki tane tohuma kaçmak üzere olan dalın tepelerini kopardımki daha uzun süre yaşasınlar.Saksılardan yaptığım hasat az da olsa beni mutlu etmeye yetiyor.Hele oğlum balkona dadandı.Olmuş salatalık domates buldumu ben görmeden mideye indiriyor:)
Birde kötü haber.Geçen hafta Bursa'ya gelirken iki gün sulanmayacak diye sanırım fazla su döktüğüm kırmızı yeni ginem sizlere ömür.Görünce şok olduk.:(. Eklenti 161413 Eklenti 161414 Eklenti 161416 |
Umut yolcusu,cicekleriniz cok güzel... Menekseniz ayri güzel menekse yi cok severim cok saglikli görünüyorlar... Ellerinize ve ciceklerinize saglik...
|
Ben bir çiçeğim çürüse bitkilerime karşı bütün şevkimi kısa zamanlı yitiririm ve bundan çıkmamda 3-4 günümü alır. Sizi kutlarım çürüse de, bozulsa da yılmayıp kaldığınız yerden durmadan devam ediyorsunuz...
|
Teşekkür ederim sayın Madre.İnşaallah menekşenin değişik renginden de edinebilirim.Benim için sorunsuz çiçeklerimin arasında.Kapalı balkonda rahatları iyi.Hem de onları da yazlığa götürmadim bozulmasınlar diye.Yine de çiçek açıyorlar.
Aslına bakılırsa ben de aynen sizin gibi bir anda şevkimi yitirdim ama ölenle ölünmez diyerek yoluma devam ediyorum şu an.İlginize ayrıca teşekkür ederim. Dün gece yazlıktan ani bir kararla geldik.Kameramı getirmedim tabi.Yeni resimleri artık bir dahaki sefere yüklerim inşaallah.Görüşmek üzere... |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 20:36. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025