agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   umutyolcusu / teras (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/21092.htm)

KAPTANzst 10-09-2011 10:13

İnşallah olur.
Oluncada bu zevki dolu dolu yaşamayı Allah (c.c.) nasip etsin.

umutyolcusu 10-09-2011 10:24

Allah razı olsun,ne güzel dua etmişsiniz,en içten bir amiiin! diyorum.

umutyolcusu 09-10-2011 18:40

4 Eklenti(ler)
Geçen pazar tarlamıza gittik,ufak çaplı bir piknik yaptık.Bir kaç kare fotoğraf çektim.
Zeytinler bakımsız olduğu halde yine de ufakta olsa meyve veriyor.
Kendiliğinden yetişen kuşburnu henüz tam kızarmamış.Zeytinlerle beraber toplamak üzere bıraktım.
Bir de yine kendiliğinden çıkan çam ağacı fidanımız büyümekte;)

umutyolcusu 09-10-2011 18:50

4 Eklenti(ler)
Geçen yıl iki renk olan aster çiçeğimden bu yıl sebzelerle uğraşmaktan ekmeye ırsat bulamadım ama kendisi çıktı ve yeni çiçek açtı.

Yılbaşı çeliklerimde gelişti,inşaallah bu yıl çiçek açar.:confused:

Terasta küçük bir bölüm işgal eden çiçeklerim toplu halde...

Cuma-cumartesi köydeydik.Ceviz topladık.Son olarakta bahçede kalan son domateslerden getirdim ve turşu kurdum.Bir tanecikte kelek bulduk:p

serkan_istanbul 26-12-2011 21:17

elinize sağlık ne güzel bir turşu o bende biber yaptım bu yıl annemde lahana...

berçin 27-12-2011 10:26

Sn.umutyolcusu,terasınız da yaptıklarınıza hayran kaldım.Maşallah elinize emeğinize sağlık.

sami ulus 03-02-2012 08:44

Kıymetli Umutyolcusu Kasımpatı hakkında bilgi almak istiyorum. Nezaman dikebilirim öncelikle tohummu çelikmi kök ayırmamı. Bilgi ve tecrübeniz varsa yardımcı olmanızı istiyorum Şimdiden teşekkür ederim. Ayrıca bir ay oldu yeni lojmana taşındım balkonu çok müsait sizin gibi meyve ve çiçek yetiştirmeyi düşünüyorum burada paylaşıcam herkesle görüntüleri inşallah

umutyolcusu 07-02-2012 20:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi serkan_istanbul (Mesaj 892055)
elinize sağlık ne güzel bir turşu o bende biber yaptım bu yıl annemde lahana...

Teşekkür ederim sayın serkan_istanbul,o turşunun yarısını tükettik bile;)
Maşaallah elinizden her şey geliyor,sizede afitey olsun.

umutyolcusu 07-02-2012 21:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi berçin (Mesaj 892169)
Sn.umutyolcusu,terasınız da yaptıklarınıza hayran kaldım.Maşallah elinize emeğinize sağlık.

Teşekür ederim sevgili berçin,

Vallahi yaptıklarıma ben bile şaşırıyorum şimdi,nasıl bir meraktır ki bitkileri kışlık evde tek tek çimlendir,yazlıkta saksılara dik,köyden çuvalla gübre getir,hastalık için ilaç al ilaçla ve tüm bunlar ve daha fazlası, çok sayılamayacak miktarda meyve için:p

umutyolcusu 07-02-2012 21:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sami ulus (Mesaj 907145)
Kıymetli Umutyolcusu Kasımpatı hakkında bilgi almak istiyorum. Nezaman dikebilirim öncelikle tohummu çelikmi kök ayırmamı. Bilgi ve tecrübeniz varsa yardımcı olmanızı istiyorum Şimdiden teşekkür ederim. Ayrıca bir ay oldu yeni lojmana taşındım balkonu çok müsait sizin gibi meyve ve çiçek yetiştirmeyi düşünüyorum burada paylaşıcam herkesle görüntüleri inşallah

Sayın sami ulus,kasımpatı hakkında aşağıdaki linke bakabilirsiniz.Benim sayfamda yazyımladığım kasımpatılar anneanneme ait.Benim hiç kasımpatım olmadı:o

http://www.agaclar.net/forum/bahce-s...ileri/1660.htm

Yeni lojmanınız hayırlı olsun,inşaallah planladıklarınızı yapabilir ve fotoğraflarını bizlere sunarsınız.Tohum ekiminden hasata kadar sitemizin ilgili başlıklarından faydalanabilirsiniz,şimdiden kolay gelsin.

umutyolcusu 07-02-2012 21:21

Uzun zamandır fotoğraf ekleyemedim,siteden uzak kaldım yoğuluk sebebiyle.Bildiğiniz gibi 17 Ekimde memur olarak Kütahya'da göreve başlamıştım.Eş durumu özründen 19 Aralık 2011'de Bursa'da göreve devam etmeye başladım çok şükür.Bu arada önlisans 2. sınıfı okuyorum.2 çocuk,ev,iş,dersler derken bitkilerimi ihmal eder oldum.İnşaallah yine kaldığım yerden devam edebilirim ama sebzeler pek ağırlık verebilir miyim bu yıl bilmiyorum.

Yeni fotoğraflarla buluşmak üzere inşaallah.

umutyolcusu 14-03-2012 09:58

5 Eklenti(ler)
Terasımdan birkaç fotoğraf ekleyeyim.Geçen yıl tohumdan yetişen fıstık çamı,sanırım 1 yaşında.Bir ay önce kadar lodostan etkilendi ama ucuz kurtuldu.
Eklenti 273965

Kışın vazgeçilmezi yeşil soğanlar,ekeli epey oldu ama daha bu kadar olabildiler.
Eklenti 273966

Geçen yıl satın alıp diktiğim sümbüller bu yıl o kadar büyük çiçek açmayacak gibi:mad:
Eklenti 273967

Bu yıl özenip nergis soğanı da alıp diktim.Onlarda gayet yavaşlar.5 soğandan sadece birinde çiçek sapı var.Çiğdemlerde geçen yıldan.Onlarda daha çok küçükler.
Eklenti 273968

25 şubatta ektiğim sarı çeri domates tohumları bu gün şaşırtılacak hale geldiler.Bu çeşiti ilk defa deneyeceğim.
Eklenti 273969

umutyolcusu 15-03-2012 09:02

Balkondan devam.

5 Eklenti(ler)
Anaç bitkimden yavru olarak ayırdığım kurdela çiçeği kapalı balkonda duruyor.Rengi çok güzel oldu.Oysa anesi sadece yeşil renkli.Demekki daha bol ışık istiyor bu çiçek.
Eklenti 274120

Kar yağışları uzun sürünce sardunyalar havala ısınana kadar kapalı balkonda misafir:rolleyes:
Eklenti 274121

Kalanşolar açmaya başladı ama geçen yılki formları yok.Biraz dağınık durumda dalı budağı.Yaz sonu çeliklediklerimde tomurcuklu;)
Eklenti 274122

Yine geçen yıl aldığım orkidem.Uzuun bir aradan sonra çiçek sapı ve tomurcuk görebildik,her gün merakla seyrediyorum.
Bu arada yapraklarında sorun olmasına aldırmadan aldığım diğer orkideyle beraber mutfak camının önündeler.Kardeş kardeş gelişiyorlar.İkinci orkidemin çiçekleri diğer bilgisayarda yüklü.Fırsat bulunca eklerim,çok güzel yavruağzı renkte.
Eklenti 274123

Son olarakta dün eşimin hediyesi açelya.Geçen yıl pempesini almış ama yaşatamamıştım.O yüzden sevinse mi üzülsem mi bilemedim açelyayı görünce.İnşaallah ömrü uzun olur:(
Eklenti 274124

umutyolcusu 03-04-2012 22:50

2 Eklenti(ler)
Önceki açelya fotoğrafı aceleye gelmişti,ben de yenisini eklemek istedim;)

Eklenti 279581

30 Martta BİM den aldığım yaz soğanları paketleri,toprağa diktim,bakalım ne zaman açacaklar:confused:

umutyolcusu 03-04-2012 23:07

4 Eklenti(ler)
Sıra sümbüllerimde,5 çeşlit soğandan 4 ü açtı.Beyaz olan bol bol yavrulamış olduğundan çiçek açamadı.

umutyolcusu 03-04-2012 23:18

4 Eklenti(ler)
Negisi ilk kez yetiştiriyorum.5 soğandan bir tanesi katmerli açtı,hem de çiçeği büyük,kokuları da çok güzel.
Eklenti 279590
Eklenti 279591

Sarı çiğdemler bizim tarlada açmıştı 15 gün önce zeytinleri budamaya gittiğimizde,dayanamayıp bir soğanı söktüm getirdim yine,inşaallah seneye yine açar.

elifnaz 04-04-2012 14:23

sevgili umut yolcusu ellerinize sağlık hepsi çok güzeller. Ben açelya yı sormak istiyorum size nerede tutuyorsunuz çok güzel görünüyor.Benimki çok cansız duruyor. İçerde mi tutayım güneşe mi koyayım bilemedim

umutyolcusu 04-04-2012 18:16

Hoş geldin elifnaz hanım,teşekkür ederim.

İlk açelyamı geçen yıl sıcaktan kaybettim.Sakın güneşe koymayın.Mutfak gibi nemli bir ortamda durması gerekiyormuş.Şu an mutfakta,ocağa nispeten yakın bir yerde duruyor.Suyu seviyor,gün aşırı bir bardak su döküyorum alt tabağına.Şimdilik iyi görünüyor bakalım.

umutyolcusu 04-04-2012 18:21

5 Eklenti(ler)
Bu gün nergislerimi daha güzel kareler yakalamaya çalışarak fotoğrafladım.Umarım başarmışımdır;)

umutyolcusu 04-04-2012 18:24

4 Eklenti(ler)
Kalanşolarımın rengi çok güzel,ama beyaz sinek ve yaşil yaprak bitleri görüyorum üzerlerinde son günlerde.İlaçladığım için yapraklarda ilaç lekesi kaldı.

umutyolcusu 04-04-2012 18:36

3 Eklenti(ler)
Geçen yıl tohumdan yetiştirip pek verim alamadığım altın çilekleri kışın sökmemiştim.Bir tanesi yeniden yeşerdi.Bakalım verimi nasıl olacak:confused:

Bu yıl sebzelere ağırlık vermedim.Mevsimlik çiçek tohumları ektim.İpek çiçeği,horoz ibiği,pasiflora,ağaç minesi,fesleğen,çin karanfili,petunya ve yazlık soğanlar.Poz verecek duruma gelen şimdilik petunya.Ne zaman ayıracağımı bilmiyorum.Biraz daha büyüsünler bakalım:o

Şu an çimlendirip şaşırttığım tek sebze çeşidi olan sarı çeri domatesler,kapalı balkonda saksıya nakil için şartların olgunlaşmasını bekliyorlar.

nardane 08-04-2012 22:04

Sevgili umutyolcusu , nergizleriniz harika bayıdım.
Ellerinize sağlık .İnşallah bende nergiz yetiştirmek istiyorum.Bu yıl geç kaldım .En çok sevdiğim çiçeklerdendir.

umutyolcusu 11-04-2012 22:24

Teşekkür ederim sevgili nardane,gerçekten çok güzeller ama çiçeklerin ömürleri kısacık,artık soldular.BİM den aldığım yaz soğanları açacak mı diye bekliyorum bundan sonra.

umutyolcusu 24-04-2012 22:33

2 Eklenti(ler)
Bahar geldi ya bizim semt pazarı çiçekçisi de çeşit çeşit çiçek getiriyor.Alamasam da bakmadan geçemiyorum önünden.10 gün kadar önce fide halinde satılan bir ceylan bir de küpeli aldım 1'er liradan.Keşke daha alsaydım.Hemen gelecek hafta fiyatları artmış,tabi fideler biraz daha büyümüş.İşte benim aldıklarım.Ceylan bir çiçeği bordo diğeri ebruli açtı harika.Küpelinin rengi süpriz olacak bakalım açarsa.

umutyolcusu 24-04-2012 22:37

1 Eklenti(ler)
Bu da geçen yıl aldığım beyaz orkideden sonra edindiğim ikinci orkidem.Şu an çiçekleri geçti ama aldığım zaman imkanım olmadığı için ekleyememiştim,bu güne kısmetmiş:p Beyaz orkidem de çiçeklenmekte ama henüz güzel bir poz yakalayamadım:o

umutyolcusu 09-05-2012 22:42

Bütün kızlar(kırmızılar)toplandık...:)

4 Eklenti(ler)
2 yıldır açmayan çiçeğim bu yıl 4 tomurcukla yüzümü güldürdü.Bu gün terasa çıkıp bakamadım ama hepsi açmış olmalı.
Kalanşolarımda son çiçeklerini sergiliyor artık:rolleyes:

Sardunyalarım iki renk sadece.Açılışı kırmızı olan yaptı:dilli::rolleyes:

umutyolcusu 09-05-2012 22:45

Sebzelerimde de gelişmeler var,vakit buldukça eklemeye çalışacağım.Orkidem bol çiçekli,hala bir poz ayarlayıp çekemedim,sıra bekliyor:)
Gelişmelerle geri dönmek üzere,hayırlı geceler...

umutyolcusu 11-05-2012 20:54

5 Eklenti(ler)
-Bu yıl, evimizin üstüne komple çatı yapılınca atıl duruma gelen güneş enerji sisteminin deposu delinmiş.Tabi bana yaradı.Eşim taş motoruyla ikiye böldü.Minik minik iki sebze alanı meydana gelmiş oldu.
-Toprakları da babam yakındaki bir bahçeden taşıdı.Gübreyi de köyden bulduk.Deymeyin keyfime:D
-İlk iş kayınvalidemin verdiği verimli fasulye tohumlarını ektim.Sonucu, yani ede
ceğim hasadı şimdiden merak eder oldum:o
Eklenti 294164
Eklenti 294165

Tabi salatalığı da ekmeden olmaz,nasıl olsa tohum var diye bir kaç tohum ektim.Ama yağmurlu havalarda çimlenmediler,güneşin açmasını beklediler.Yani ekmede geç kalmadım ama geç çimlenince daha yenice büyük(47lt) saksıya aldım.En gelişmişinin fotoğrafını çektim,toplam 7 kök.
Eklenti 294166

Terasımızda iki çeşit çilek var.Annemin yıllardır var olan çilekleri yediveren ve iri.Eşimin yediveren diye aldığı ama yılda bir kere minik çilekler veren diğer çeşit sürekli çoğalma eğiliminde.Belki de osmanlı çileğidir:confused:
Eklenti 294167
Eklenti 294168

umutyolcusu 11-05-2012 21:08

4 Eklenti(ler)
-Elime tohumları geçince meraktan çimlendirdiğim pepino fideciği gerçekten yavaş büyüyor,bakalım gerçek bir fide olduğu günler ne kadar uzakta...
Eklenti 294188

-Tomumlafrı minicik olduğu için öylesine serptiğim ve bolca çimlenen petunyaları bardaklara şaırttım,bir kısmı yaşamadı,yaşayanların birazını saksılara aldım.Görümcemlere de vermeyi düşünüyorum biraz daha kuvvetlendiklerinde,biliyorumki kimse benim gibi üstlerine titremez,işi şansa bırakmamam lazım.
Fotoğrafta görünen ise benim özel ilgi gösterip bir türlü tam adam edmediğim diğer petunyalardan ayrı bir yerde çimlenmiş,hepsini solladı ve buraya eklenmeye hak kazandı;)
Eklenti 294189

-BİM den aldığım glayöl soğanlarının son durumu:
Eklenti 294191

-Bu patlıcanım da aynı saksıda kışı terasta geçirerek 3. yılına giren çok yıllık patlıcanım.Geçen yıl meyve alamamıştım yazlığa gittiğimden ama bu yıl biraz ümitliyim bakalım,inşaallah beni utandırmaz;)
Eklenti 294190

umutyolcusu 11-05-2012 21:16

2 Eklenti(ler)
Sonunda orkidemi fotoğraflayabildim,uzun süre çiçek açmadı, yaprak ve kökleri gelişti,sonunda bir çiçek dalı çıkardıktan sonra o çiek dalında bir çiek dalı daha belirdi.Bize de seyretmesi düştü:p
-Ama çiçek dalının yukarı uzamasını nasıl sağlayacağımı bilemediğimizdenden yer çekimine boyun eğdik...

umutyolcusu 13-05-2012 00:10

3 Eklenti(ler)
Bizim pazara ilk defa bu kadar büyük ceylan gelmiş,fiyatı da 7,5 lira olunca hemen aldım.Hemen saksısını değiştirdim,terasta yerini aldı.

umutyolcusu 13-05-2012 00:17

2 Eklenti(ler)
Bir gülümüz eksikti:D

Sonunda bunu da yaptım.Aynı yerden 5 liraya da ebruli bir gül aldım:

umutyolcusu 13-05-2012 02:26

5 Eklenti(ler)
-Deşti domates çimlerim eğer gelişirse bizim kurak tarlaya dikilecekler.

-Bolca çimlendirip biraz da kayıp verdiğim diğer çiçek ve deşti çimleri.Horoz ibiği,fesleğen ve petunya görümcemlere gitmek için uygun zamanı bekliyorlar;)

-Dereotu tohumları ektiğim zaman değilde saksıyı başka bir bitki için kullandığımda çimleniyorlar.Mesela bu saksıya çiğdemleri dikmiştim ama onlar çiçek açmayınca yerlerini dereotları doldurdu:D

-Geçen yıldan kalan altın çilekte gelişmeler güzel,tomurcuklar belirmeye başladı:cool:

umutyolcusu 13-05-2012 02:38

5 Eklenti(ler)
-Tam sekiz tane çimlenip fide haline gelen sarı çeri domateslerimi hava muhalefeti nedeniyle su stresine sokup kaybettim.Bir tanesi yaşam mücadelesini kazanmış görünüyor.Diğeri ise günden güne geriliyor:( Neyse o bir taneden meyve alsam yetecek bana.

-3 fide tatlı biber fidem var,kendi tohumlarımdan ürettim,inşaallah yine aynı verimi alırız bakalım.

-Pembe sümbülüm geçen yıl tohum yapmaya kalkışmıştı ama burada sorup,o dalı kesmem söylenince ben de kesmiştim.Baktım bu yıl yeniden tohuma yatmış.Hadi bu sefer bir şans vereyim dedim:) Bu gün tohum kesecikleri açılmış.Bu kadar tohum olmuş.

-Bu acem halısını hali ne diye sorarsanız onun Bursa'ya taaa Denizli-Pamukkale'den travertenlerin tepesinden geldiğini söyleyebilirim.Tabi oradaykende çok yeşil değildi.Mübarek çiçekten dalı budağı görünmüyordu.Yanlarından geçerken hanımın biri yanındakine çelik aldırıyordu,fırsat bu fırsat ben de istedim.Kuru dalından dahi tutuyormuş.Sanırım tuttu,sıra çiçeklerde...

-Amirylis 4 çiçeğini de açtı,bakmaya doyamıyorum.

umutyolcusu 13-05-2012 02:44

1 Eklenti(ler)
Bu gecelik son olarakta aile fotoğrafı,sulama yaptığım güğüm ve temizlik malzemeleride karışmış araya,idare edersiniz değil mi:confused:;)

umutyolcusu 22-05-2012 21:44

1 Eklenti(ler)
Pembe sakızım açmaya başladı...

umutyolcusu 22-05-2012 21:48

5 Eklenti(ler)
Gülümün günden güne değişimi,gittikçe sona geliyoruz sanırım:o

nardane 27-05-2012 22:14

Sevgili umutyolcusu sizin oralarda fiyat farklı gerçekten, daha uygunlar.
Burada mini minnacık ceylan fidesini 5 liraya almıştım.

umutyolcusu 03-06-2012 21:03

AÖF sınav yoğunluğumdan uğrayamaz oldum bu aralar siteye.Ama bu gün bitti çok şükür.Hayırısıyla önlisans mezunu oldum.Darısı lisansa ***.

Sevgili nardane,yapı marketlerde satılanlar hep aynı da semt pazarı fiyat konusuda iyi oluyor.Hatta pazarlıkta yapabiliyorum az da olsa.Saygılar.

umutyolcusu 07-06-2012 12:51

Terasım canlandı

5 Eklenti(ler)
...

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:56.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025