agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   acemifüsun / balkon (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/20976.htm)

Sebahattin Sargın 22-05-2010 21:11

Diyebileceğim ilk kelime "şirin" olacak :D

Bu kelime biraz az kalıyor, gerçekten çok güzel bir balkon. Manzaranız ise muhteşem, o balkonda oturup çay içmek ne kadarda zevklidir.

Bitkileriniz ise çok sağlıklı maşallah, her hangi bir ilaçlama yapıyor musunuz? Clematisinizde çok güzel, ben çok beğendim bu balkonu çok ;)

Sevgiler ;)

acemifüsun 22-05-2010 23:32

Sevgili Sebahattin önümüz park olduğu için ''duyan geliyor'' hesabı devamlı bitlerle, kırmızı örümcekle mücadele halindeyim. Mecburen hiç istemesem de arada mutlaka ilaçlama yapmam gerekiyor:( İzmire geldiğinizde beklerim, sevinirim:) Güzel görüşleriniz için teşekkürler, sevgiler:)

maki01 23-05-2010 00:30

Konumu gereği aynı sorun benim balkonlar için de geçerli. Adana'nın yoğun yeşil bir bulvarı üzerindeyim. Duyan da duymayan da doluşuyor sevgili Füsun, mühendis böceği bile ziyaretimize geldi :) Kırmızı örümcek ve unlu bit baş misafirlerimiz. İlaç olark ne kullanıyorsun?

acemifüsun 23-05-2010 16:49

Sevgili maki01 ilaçları geçen yaz almıştım fakat kırmızı örümcek ile tam baş edemediğim için memnun değilim. Bu konuyu sevgili Jezebel'e de bahsettim, sağolsun dün gelirken bana kendi kullandığı Dursban 4 adlı ilaçtan, beyaz sinekler için ve mantar için kullandıklarında epey bir miktar getirmiş, sanıyorum onlarla sorunu hallederim.
Ayrıca Mine hanım söylemişti Konak'da tesbih ağacı varmış, ondanda toplayabilirsem, ev yapımı ile de daha sonra devam ederim diyorum:)

melikesarı 28-05-2010 15:17

Sayın Acemifüsun balkonunuzun manzarısıda çiçeklerinizde çok güzeller allah sağlıkla mutlulukla keyfini çıkartmanızı nasip etsin..

umutyolcusu 29-05-2010 18:28

balkonunuzun küçük olmasına rağmen bu kadar çiçeğinizin olması çok güzel.açıkçası görsel ziyafet sundunuz bize.çok beyendim.benimde yer darlığından fazla çiçeğim yok.ama sizlerin çiçeklerinizi gördükçe özeniyorum.hatta dün pazardan 2 çiçek aldım sırf buradaki balkonlardan özendiğim ve çiçekleri sevdiğim için.
elinize yüreğinize sağlık
.

acemifüsun 29-05-2010 19:32

Sevgili umutyolcusu teşekkür ederim:) Raflar beni biraz kurtardı, yoksa adım atacak yer yoktu. Balkon demirlerine de askılı sakısları arkalı, önlü asınca epey çiçek sığdırabildim:) Aslında balkonumuz L şeklinde mutfağa da devam ediyor, az güneş ve gögle sevenler orada duruyor. Daha iyileri sizlerin olsun, sevgiler:)

Yılmaz Yalçın 29-05-2010 19:43

Sevgili Füsun Abla,
Balkonun yaza güzel bir giriş yaptı:)Artık clematislerine bakarak çay yudumlayabilirsin...Clematislerine yeni kardeşler gelebilir clematis yurtdışı listesi belli olduğunda:)

acemifüsun 29-05-2010 19:59

Sevgili Yılmaz clematisler beni üzmezse; ya da ben onları çözebilirsem o zaman sanıyorum keyifle çayımı içerbilirim:)
Senin ayçiçeği, gül fidelerine üzüldüm:( Neyse sağlık olsun diyelim ablacığım, olmuşa maalesef çare yok.

nurcanaybay 29-05-2010 20:03

Füsun hanım ;
arkadaşlar söylenebilecek her şeyi söylemişler :)
Balkon güzel ,çok düzenli ,sevimli ,zevkli ....çiçekler çok sağlıklı ,tırnak çiçekleri renkleriyle
cezbediyor ( yetiştirmeyi hiç başaramamışımdır ),manzara ise özlemimi arttırdı ..daha ne olsun :))
Sağlıkla tadını çıkarın.

acemifüsun 29-05-2010 20:21

Sevgili Nurcan hanım güzel görüşlerinize teşekkür ederim:) Sizin o güzel,rengarenk ,cıvıl cıvıl bahçenizin yanında...Tırnak çiçekleri normal gübreli bahçe toprağında, hiç şaşırtmadan, çimleninceye kadar üstünü örterek daha verimli oluyorlar.

Buyrun bir gün Çeşme'den bir kaçıverin, çok sevinirim:)

Yılmaz Yalçın 29-05-2010 20:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi acemifüsun (Mesaj 648573)
Sevgili Yılmaz clematisler beni üzmezse; ya da ben onları çözebilirsem o zaman sanıyorum keyifle çayımı içerbilirim:)
Senin ayçiçeği, gül fidelerine üzüldüm:( Neyse sağlık olsun diyelim ablacığım, olmuşa maalesef çare yok.

Abla hiç sorma 2 gündür canım sıkkın..Yolladığın tohumlardan yetiştirdiğim ve şaşırtığım fidelerde kırılmış:(En azından çiçeklerini sulamaya çalışan bir apartman görevlisi yok balkonunda:)Şanslısın:)

acemifüsun 29-05-2010 20:34

Ablacığım haklısın, ben evimize gelen yardımcı hanıma balkonu hiç elletmiyorum . Ne yapalım, sağlık olsun diyeceğiz:) Sen tohumların hepsini ekmiş miydin?

Yılmaz Yalçın 29-05-2010 21:10

Evet ekmiştim.Çoğu da çimlenmişti..Çimlenenleri bahçeye şaşırtmıştım...Birkaç tanesini saksıya şaşırttığımdan onlar kurtuldu..

Yılmaz Yalçın 29-05-2010 22:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi acemifüsun (Mesaj 648626)
İyi bari, hiç olmazsa bir kaç tanesi kurtulmuş.

Clematiste gelişme yeni sürgün var mı?

Hhatice 29-05-2010 22:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi acemifüsun (Mesaj 648603)
Ablacığım haklısın, ben evimize gelen yardımcı hanıma balkonu hiç elletmiyorum . Ne yapalım, sağlık olsun diyeceğiz:) Sen tohumların hepsini ekmiş miydin?

Aynen füsun'cum balkon bana ait sen camlardan başla diyorum .Herkes anlamıyor çiçeklerin dilinden sert gelen bir su kırabiliyor filizleri

acemifüsun 29-05-2010 22:32

Sevgili Yılmaz şimdilik yok, diğer cinste de iki yaprakta sararma var:( Sorduğun için söylüyorum, yoksa yazmayacaktım. Sanıyorum ben clematislerin suyunu fazla kaçırdım, gerçi saksının altından akıp gidiyor ama, bilemiyorum:confused:
Umarım kısa zamanda onlar yeni yerlerine alışacaklar, ben de onların dillerinden anlıyacağım:)

acemifüsun 29-05-2010 22:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Hhatice (Mesaj 648661)
Aynen füsun'cum balkon bana ait sen camlardan başla diyorum .Herkes anlamıyor çiçeklerin dilinden sert gelen bir su kırabiliyor filizleri

Sevgili Hhatice başka türlü başedemedim:) Ortancalar renklenmeye başladı, anladım ki çok aceleciyim:)

Yılmaz Yalçın 29-05-2010 22:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi acemifüsun (Mesaj 648662)
Sevgili Yılmaz şimdilik yok, diğer cinste de iki yaprakta sararma var:( Sorduğun için söylüyorum, yoksa yazmayacaktım. Sanıyorum ben clematislerin suyunu fazla kaçırdım, gerçi saksının altından akıp gidiyor ama, bilemiyorum:confused:
Umarım kısa zamanda onlar yeni yerlerine alışacaklar, ben de onların dillerinden anlıyacağım:)

Ablacığım,
Ben toprağlına elimi sokuyorum bir cm altını elimle dışarı çıkartıp nemli ise sulamıyorum.Kuru ise suluyorum...Benim clematisin alt yaprakları da sarardı normaldir..Tabi sürgün vermiyorsa sorun vardır..İzmirde clematisi olan arkadaşlara sormak lazım onlarda da aynı sorun var mı acaba ve kaç günde bir suluyorlar?
Senin acil yapman gereken asma yaprakları bul ve 4-5 kat yapıp saksının toprağına yerleştir ki nemini kaybetmesin toprak...

acemifüsun 29-05-2010 22:46

Diğer cins sürgün veriyor, hatta yeni tomurcuklar oluştu. Clematisler torfa dikiliydi, ben de süzek, çam yapraklı, funda toprağını, koyun gübresi ile karıştırıp, saksıya doldurdum. Ben acemi,torf olunca suyu ayarlıyamıyorum, kesin sulamaktan çürüttüm zavallıcığı:(

Ayhan Yüksel 30-05-2010 20:02

gercekten sizin balkonunuzda ciceklerinizde bir harika saglıcakla büyütünüz saygılar

Yılmaz Yalçın 30-05-2010 20:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi acemifüsun (Mesaj 648671)
Diğer cins sürgün veriyor, hatta yeni tomurcuklar oluştu. Clematisler torfa dikiliydi, ben de süzek, çam yapraklı, funda toprağını, koyun gübresi ile karıştırıp, saksıya doldurdum. Ben acemi,torf olunca suyu ayarlıyamıyorum, kesin sulamaktan çürüttüm zavallıcığı:(

Torf ve koyun gübresi süzek toprak oluşturur ****** suyu tutmaz direk dışarı gider..Eğer imkanınn varsa yarı yarıya bahçe toprağı da doldur o zaman az sular ve toprak nemini ağır kaybeder.

acemifüsun 30-05-2010 20:45

Sevgili Yılmaz maalesef çürümeymiş. Sevgili Jezebelin önerisiyle piilu'yu o saksıdan çıkardım, kökü topraklarından temizledim, çeşmenin altında da bir güzel yıkadım:) Yanlız saksıya dikerken benim eklediğim toprakda değilde, üretim toprağında diyeyim, epey bir yumurta vardı. Krem rengi toplu iğne başından biraz büyük, sıkınca içi su dolu yumurtacıklar:( Sizce onlar nedir? resmini çektim, nereye eklesem diye düşünüyorum? İlave ettiğim saksı toprağı kısmında beyaz kıl kurt gördüm.
Düşündüğüm gibi; bazı köklerin uçları çürümüş, bazı kılcal köklerde de aynı durum vardı,hepsini temiz bir makasla temizledim. Steril torf toprağına , başka bir saksıya diktim, aspirinli su da bir miktar verdim, düzelecek inşallah :)

Yılmaz Yalçın 30-05-2010 21:26

Torfun markası nedir?

acemifüsun 30-05-2010 21:31

Hindistan cevizi torfu ablacığım, kalıp şeklinde satılanlardan, preslenmiş. Sevgili Jezebel kullanıyor, bana da hediye etti:)

Hhatice 30-05-2010 21:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi acemifüsun (Mesaj 649105)
Sevgili Yılmaz maalesef çürümeymiş. Sevgili Jezebelin önerisiyle piilu'yu o saksıdan çıkardım, kökü topraklarından temizledim, çeşmenin altında da bir güzel yıkadım:) Yanlız saksıya dikerken benim eklediğim toprakda değilde, üretim toprağında diyeyim, epey bir yumurta vardı. Krem rengi toplu iğne başından biraz büyük, sıkınca içi su dolu yumurtacıklar:( Sizce onlar nedir? resmini çektim, nereye eklesem diye düşünüyorum? İlave ettiğim saksı toprağı kısmında beyaz kıl kurt gördüm.
Düşündüğüm gibi; bazı köklerin uçları çürümüş, bazı kılcal köklerde de aynı durum vardı,hepsini temiz bir makasla temizledim. Steril torf toprağına , başka bir saksıya diktim, aspirinli su da bir miktar verdim, düzelecek inşallah :)

Sevgili Füsun ne zamandır sormak istediğimi sen sormuşsun. Bilen varsa yardımcı olsun benim manolya ve kamelya saksılarımda da var içinden sıkınca su çıkan yumurta gibi birşey ,bu günde sardunya saksısında gördüm .O beyazların bir kısmı da maviye dönüştü .Hazır alınan bitkilerin toprağındaki bu yumurtaya benzeyen şeyler hakkında bilgisi olan arkadaşlar lütfen yardımcı olsunlar.

Yılmaz Yalçın 30-05-2010 21:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi acemifüsun (Mesaj 649154)
Hindistan cevizi torfu ablacığım, kalıp şeklinde satılanlardan, preslenmiş. Sevgili Jezebel kullanıyor, bana da hediye etti:)

Filiz saksı toprağı var ben bahçemde de onu kullanıyorum..Biraz bahçe toprağı(%45), biraz torf(%30) ve birazda koyun ya da keçi gübresi(%10) ve hindistan cevizi torfu(%15) bu karışım en ideal karışım..Bahçemdeki clematisin kök kısmını bu karışımla doldurmuştum...Köklerini yıkadıktan sonra bu söylediğim karışımı saksı toprağı yaparsan ve clematisi düzenli sulayıp (B5A sıvı gübreyi de ayda bir kez uygulayarak) hiç güneş görmeyen bir yerde 2 hafta tutarsan kendine gelir:)

acemifüsun 30-05-2010 21:46

Sevgili Hhatice ''bir bilene soralım''başlığında Mine hanıma sordum şimdi, gerçi resim çok kötü, ama tarifden belki fikir edinebilir.
Demek sizin bitkilerin toprağında da var, bilen birileri bizi aydınlatırsa çok sevineceğiz. Bir an toprağa karıştırdıkları perlit mi diye düşündüm ama, elimle ezince canlı gibi geldi:confused:

Yılmaz Yalçın 30-05-2010 21:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Hhatice (Mesaj 649166)
Sevgili Füsun ne zamandır sormak istediğimi sen sormuşsun. Bilen varsa yardımcı olsun benim manolya ve kamelya saksılarımda da var içinden sıkınca su çıkan yumurta gibi birşey ,bu günde sardunya saksısında gördüm .O beyazların bir kısmı da maviye dönüştü .Hazır alınan bitkilerin toprağındaki bu yumurtaya benzeyen şeyler hakkında bilgisi olan arkadaşlar lütfen yardımcı olsunlar.

İlginç ilk defa duyuyorum..Bunlar bir zararlının yumurtası olabilir mi?

Hhatice 30-05-2010 21:49

Umarım değildir.Ben toprağı ile ektim .Kışın yaprak döken manolyayı bahçeye :/
Çıkmaz da artık .Hazır alınan topraklardaki saksının içinde oluyor .Ben önce vitamin gibi düşündüm hormon mu acaba nasıl öğreneceğiz ne olduğunu ?

acemifüsun 30-05-2010 21:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Yılmaz Yalçın (Mesaj 649185)
Filiz saksı toprağı var ben bahçemde de onu kullanıyorum..Biraz bahçe toprağı(%45), biraz torf(%30) ve birazda koyun ya da keçi gübresi(%10) ve hindistan cevizi torfu(%15) bu karışım en ideal karışım..Bahçemdeki clematisin kök kısmını bu karışımla doldurmuştum...Köklerini yıkadıktan sonra bu söylediğim karışımı saksı toprağı yaparsan ve clematisi düzenli sulayıp (B5A sıvı gübreyi de ayda bir kez uygulayarak) hiç güneş görmeyen bir yerde 2 hafta tutarsan kendine gelir:)

Diktim artık ablacığım, tekrar ellersem iyice bozulacak. Toprak tarifini unutmayacağım, yakında bir şeyler için mutlaka lazım olur, teşekkür ederim:)

acemifüsun 30-05-2010 21:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Yılmaz Yalçın (Mesaj 649190)
İlginç ilk defa duyuyorum..Bunlar bir zararlının yumurtası olabilir mi?

Bence zararlı yumurtası:( En doğru cevabı Mine hanımdan alacağız, tabii bekleyeceğiz.

Yılmaz Yalçın 30-05-2010 21:53

O zaman kökleri bu yumurtaların sahipleri yedi:(

acemifüsun 30-05-2010 21:56

Valla kökler yenmişten ziyade bana çürümüş gibi geldi. Hepsini temizledim, yarından itibaren de oksijenli su uygulaması yapacağım, gerisi Allah Kerim:)

Hhatice 30-05-2010 21:56

Buradaki beyaz sardunyamın toprağını değiştireyim bari ,gerçi hiç kurt görmedim daha çatlamadı yumurtalar tabi eğer yumurtaysa ben hala hormon diye kendimi kandırıyorum :(
Çivit mavi olmuştu bazıları yumurta mı acaba ?

Yılmaz Yalçın 30-05-2010 22:00

Saksının altındaki hava delikleri yeterli miydi?Saksının en altına iri birkaç taş koyup deliklerin toprak ile tıkanmasını engelleyin..Böylece kökler hava alabilsin..3 günde bir sularsan yeterli olur herhalde..

acemifüsun 30-05-2010 22:02

Bilmiyorum ki canım ya:confused: Bendekilerde hiç mavilik yoktu. Belki de sizin düşündüğünüz gibi hormondur, boşuna telaşlanıyoruz:)

acemifüsun 30-05-2010 22:08

Kardeşçiğim saksının kendi delikleri bol miktarda vardı, buna rağmen ben eski tornavidayı kızdırıp, pek çok ilave delik açtım ve dediğin gbi toprak tıkamasın diye hep taş yerleştirdim.
Artık elimle kontrol edip öyle sulayacağım. Talaşı da kaldırdım üstünden, iyice göreyim, anlayayım diye. Yanlız sevindirici birşey var, geçen hafta Jezebelle toprağa bir dal yatırmıştık, diğer cinslerden birinden, o sanki daldırdığımız yerden yeni sürgün vermiş:)

Yılmaz Yalçın 30-05-2010 22:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi acemifüsun (Mesaj 649224)
Kardeşçiğim saksının kendi delikleri bol miktarda vardı, buna rağmen ben eski tornavidayı kızdırıp, pek çok ilave delik açtım ve dediğin gbi toprak tıkamasın diye hep taş yerleştirdim.
Artık elimle kontrol edip öyle sulayacağım. Talaşı da kaldırdım üstünden, iyice göreyim, anlayayım diye. Yanlız sevindirici birşey var, geçen hafta Jezebelle toprağa bir dal yatırmıştık, diğer cinslerden birinden, o sanki daldırdığımız yerden yeni sürgün vermiş:)

Ana gövdeden kesmeden mi yatırdınız?Sürgün vermiş mi?Hiç ellemeyin yoksa hemen kuruyor çok hassastır..

acemifüsun 30-05-2010 22:13

Evet ana gövdeden kesmeden yatırdıkFazla ellemedim ama bana sürgün gibi geldi, topraktan başını çıkartmış sanki:)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:50.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025