agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   Sebahattin Sargın'ın Balkonu (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/18212.htm)

Güngör Salman 09-12-2009 14:07

Sevgili Sebahattin bitkilerin çok güzel vede çok sağlıklı görünüyorlar güle güle büyüt.

Sebahattin Sargın 09-12-2009 19:44

Sevgili Cemal S. ve Güngör Salman;

İlginiz ve güzel sözleriniz için teşekkür ederim arkadaşlar ;)

Sevgiler ;)

habibe 11-12-2009 14:02

Emeklerinin verimini nihayet bizlerde gördük sebocuğum...
Bahçen yok diye hiç üzülmemelisin ;) neden dersen, evlenirken çeyizinde götürmek kolay olacak :)))
Sevgiler.

gilan 11-12-2009 16:12

Sevgili Sebahattin, balkonun da soğanlı çiçeklerin de çok güzel, ellerine sağlık :)

Sebahattin Sargın 11-12-2009 21:19

İlginiz ve ziyaretiniz için teşekkür ederim Habibe Hanım, evliliğe daha çok var ama neyse ;) İnşallah eşimde bir bitki delisi olur benim gibi :)

Teşekkür ederim Sevgili Gilan...

Sevgiler ;)

güler64 11-12-2009 22:09

Merhaba sebahattin,genç yaşta bitkilere düşkünlügün,beni çok sevindirdi.Benim yaşıma gelince kim bilir ne çiçeklerin olacak.Ellerine saglık,derslerinde başarılar dilerim.

Sebahattin Sargın 13-12-2009 03:02

Merhaba Güler Hanım;

Ziyaretiniz için teşekkür ederim ;) Zaman bize neler gösterecek bakalım, kim bilir daha ne güzellikler ile tanışacağız zamanla...

Sevgiler ;)

Güler 13-12-2009 07:50

Sevgili Sebo, ben de balkonunu geç ziyaret edenlerdenim. Ama neler bulabileceğimi az çok tahmin ediyordum. Bu küçük alana beklediğimden de çok bitki sığdırmışsın ellerine sağlık.
Annenin bitkilerini ne yaptın? Yer kavganız olmuyor mu?
Biz koca bahçede bile Oğuz'la yer kavgası yapıyoruz.

Güzel bitkilerin onlara gösterdiğin sevgi ve ilgi ile Sonbaharda bile coşkun. Bandırmada'da birşeyler yaptığını tahmin ediyorum.
Ellerine sağlık, devamını bekliyoruz.

Sebahattin Sargın 13-12-2009 15:34

Balkonuma hoşgeldiniz Güler Hanım;

Annem ile hala tartışıyoruz. Elimde bitkilerle eve gelince hemen söylenmeye başlıyor "Oğlum yer kalmadı yakında biz çıkacağız evden" diye ;) O da bu deliliğimle başedemiyeceğini anlayınca menekşelerini alıp geri çekildi başka odaya :)

Heralde anne yüreğinden olsa gerek benim bitkilerimden biri solsa hemen kızar bana. Budadığım zaman bile azar işitiyorum ne istedin zavallıdan diye ;)

Aslında bakmak istediğim tür sayısı daha çok, hele bir Yalovaya gideyim ;)

Sevgiler ;)

Güler 13-12-2009 15:51

Hadi hadi yine ablalığım tuttu. İstiyorsan sana birkaç metrekare yer bedava tarafından bahçemden kiralayayım.
Üzümlerini ekersin, bakımını da ben üstlenirim, meyveleri senin olsun.:D

Sebahattin Sargın 13-12-2009 17:59

Olur vallahi zaten bir kaç haftadır şaraplık üzüm üretimi hakkında bir sunum hazırlıyorum. Deneme yanılma yöntemi ile çalışmış olurum hiç olmazsa ;) Ben üzümleri alıp geleyim en iyisi ;)

Sebahattin Sargın 31-01-2010 13:54

5 Eklenti(ler)
Sınavlarım bitince bende hemen Bursaya geldim. Eve girdiğim gibide bitkilerime koştum hemen. Kış mevsiminden olsa gerek hepsi pek keyifsizlerdi, birde tırtıl dadanmış bu soğukta. Bende bakıma aldım kendilerini. Buna rağmen gine de beni güldürenler vardı...

Açmasını merakla beklediğim İris tuberosa, çiçeğinin renginden ötürü ilk bakışta farkedemedim. Kendine has bir kokusu var sevdiğim türlerden biri...
Eklenti 123670
Emektar sümbülüm, kaç yıldır bende. Ne bir bakım yaptım ne bir gübre verdim. Buna rağmen her sene bana yüzünü gösterir. Bu haliyle bile kokusu balkonu kaplıyor =)
Eklenti 123671
Kalonşoda kışın soğuk ve kasvetli havasında bu güzel rengi ile içimizi ısıtıyor...
Eklenti 123672
Cyclamen hederifoliumların çiçekleri geçti, yapraklarını görünce çok sevindim. Nedense benim çok hoşuma gittiler çok dekoratifler...
Eklenti 123673
Eklenti 123674

Sebahattin Sargın 31-01-2010 14:05

5 Eklenti(ler)
Cyclamen coum ise yeni yeni yapraklar vermeye başladı, yavaş bir şekilde büyüyor...
Eklenti 123675

Vildan Hanımın gönderdiği ve baktıkça kendisini andığım Sedum spectabile ise üstten kurumaya başlamıştı ben Bandırmaya giderken. Geldiğimde ise küllerinden yeniden doğmuştu...
Eklenti 123676
Gelelim balkonumun yeni konuklarına..
Sevgili Snowmanden aldığım ve çok beğendiğim Saxifraga arendsii, yaprakları çok güzel. Bütün saksıyı kaplıyor, alttan yaprakları kurumaya başlamış elim değdikçe koparıyorum. Çiçeklerini merakla bekliyorum...
Eklenti 123680

Bunlarda annemin dokunmaya kıyamadığı menekşeleri..
Eklenti 123678
Eklenti 123679

Sebahattin Sargın 31-01-2010 14:10

1 Eklenti(ler)
Hem en sevdiğim sukulent türlerinden olması hem de yapraklarının renginden ötürü sipariş verdiğim Sedum Spurium tricolor..
Eklenti 123681

Balkonumdaki çocuklar bu haldeler, havaların ısınmasını heycanla bekliyorum. Plumerialarım dinleniyorlar hala, mum çiçeğim ise kaç aydır tomurcukta. İnanılmaz derecede yavaş büyüyor tomurcuklar. Karaburun nergislerim ben yokken açmışlar geldiğimde kuru çiçekler vardı üstünde. Bugün balkonda çok işim var bir süre bitkilerim ile ilgilenmem gerekecek anlıyacağınız...

Sevgiler ;)

Vildan Sönmez 31-01-2010 16:05

1 Eklenti(ler)
Sevgili Sebahattin.
Kalonşon çok güzel olmuş.Hemen arkasındaki sedumun solmuş çiçekleri ve dalın artık bir gücünü kaybetmiş hatta yeni gelen sürgünlerin yavaşlatıyor sanırım. Ben onları çoktan kırdım. Hatta o kuru çiçeklerden bir top saksıya öylece bıraktım. Dökülen tohumlardan çimlenmeler oldu. Kırık dallardan ikisi de yeni yavrular verdi. Seneye geçkin dalların çoğunu böyle yeşertmeyi deneyeceğim.

Annenin menekşelerine de maşallah, selamlarımı ilet.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sebahattin Sargın (Mesaj 571701)
Vildan Hanımın gönderdiği ve baktıkça kendisini andığım Sedum spectabile ise üstten kurumaya başlamıştı ben Bandırmaya giderken. Geldiğimde ise küllerinden yeniden doğmuştu...
Eklenti 123676

Bunlarda annemin dokunmaya kıyamadığı menekşeleri..
Eklenti 123678
Eklenti 123679

Sebahattin Sargın 31-01-2010 17:12

Tavsiyeniz ve beğeniniz için teşekkür ederim Vildan Hanım, hemen uygulayacağım...

Sevgiler ;)

jineop 31-01-2010 18:22

Sevgili Sebo
Hepsi çok güzel. Ellerine sağlık. Sevgiyle...

bahtiyar02 31-01-2010 18:27

Sevgili dostum ellerine sağlık.Çiçeklerinizin hepside bir birinden çok güzel.
Saygılar

Satı Uğurtan 31-01-2010 18:34

Sevgili Sebahattin, bukadar canlı ve sağlıklılar, sağlıkla büyüt sevgiler.

günebakan 31-01-2010 20:39

Sevgili Sebahattin çiçeklerinin kışı sağlıklı geçirmesine çok sevindim zira Bursanın soğuğunu çok iyi bilirim. Hepside birbirinden güzel güle güle büyüt:)

Sebahattin Sargın 31-01-2010 21:42

Sevgili Jineop, Bahtiyar02, Satı Uğurtan ve Günebakan;

İlginiz, güzel sözleriniz ve balkonuma ziyaretiniz için çok teşekkür ederim...

Gözünüz ve gönlünüz yeşilden hiç ayrılmasın...

Sevgiler ;)

Sebahattin Sargın 27-03-2010 10:08

2 Eklenti(ler)
Bu sene üniversite bitiyor. Bir sürü araştırma ödevi ve staj çalışması derken Bursaya gidecek vaktim kalmıyor. Bursaya gidemediğim içinde bizim ufaklıklardan uzak kalıyorum...

Bandırmada gözüm yeşilden ayrılmasın diye bir kaç yeni misafir aldım geçen gün :) Güzel kokuları ile aramıza katılan nergis ve sümbülüm...
Eklenti 132293

Eklenti 132294

Haftaya Bursaya gideceğim, yeni doğan çocukların fotoğrafları ile geri dönene kadar sağlıcakla kalın...

Sevgiler ;)

Sebahattin Sargın 31-03-2010 09:37

5 Eklenti(ler)
Onsekiz şubatta toprakla buluşturduğum tohumlar eve gelince beni karşıladılar. Ama çok yavaş gelişiyorlar, havaların dengesizliğinden sanırım. İşte yeni çocuklar;

Aubrieta deltoidea
Eklenti 133064
Karanfillerim;
Eklenti 133065
Bodur kokulu bezelyeler;
Eklenti 133066
Scarlet Flax;
Eklenti 133067
Anagalis monelli;
Eklenti 133069

Sebahattin Sargın 31-03-2010 09:48

5 Eklenti(ler)
İpomoea x sloteri (Cardinal Climber)
Eklenti 133070
Rehmania elata
Eklenti 133071
Şili cennet sarmaşığı
Eklenti 133072
Bu sarmaşığın tohumlarından sadece bir tanesi çimlendi, bir an önce çiçeklerini görmek istiyorum :)

Yeni doğan servisinden çıkıp dikkat çekmeye çalışanlara geçiyoruz :)

İki kere saksısını düşürdüğüm amarilisim;
Eklenti 133073
Umarım hasar görmemiştir, bu yaz çiçeğini göremezsem çok üzülürüm.
Yeni çimlenen İxialar;
Eklenti 133074

Sebahattin Sargın 31-03-2010 09:51

2 Eklenti(ler)
Soğanını Hocam100'den aldığım ve açamasını merakla beklidiğim Adıyaman lalelerim;

Eklenti 133075
Eklenti 133076

Benden şimdilik bu kadar :)

Sevgiler ;)

Dudi 31-03-2010 10:05

Çok güzeller, bu aldığınız nergisin cinsi nedir acaba?

Sebahattin Sargın 31-03-2010 14:20

Ben bilmem Denizakvaryumu ya da Hocam100 bilir :D:D:D:D

Pazardan aldım türünü bende çok merak ediyorum, çok yoğun olmayan güzel bir kokusu var Sevgili Dudi...

Vildan Sönmez 31-03-2010 20:58

Gözün aydın Sebo Adıyaman lalelerin muhteşem olmuş. Benimkiler tembel çıktı ama olsun, beklediğine deymiş, bende beklerim;);)

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sebahattin Sargın (Mesaj 607060)
Soğanını Hocam100'den aldığım ve açamasını merakla beklidiğim Adıyaman lalelerim

Sebahattin Sargın 31-03-2010 23:02

Sağolun Vildan Hanım, çok şirin çiçekleri var. Sanırım zamanla gelişip moraracaklar, turuncu olandan bir ses seda yok hala...

Sevgiler ;)

umıt79 31-03-2010 23:18

Sebahattin Bey,sizin de bitkilerinizin de maşallahı var.Adıyaman laleleriniz çok güzel görünüyorlar...Açtığı zaman keyfe doyum olmayacak eminim..

Sebahattin Sargın 01-04-2010 11:35

İlginiz ve güzel sözleriniz için teşekkür ederim Ümit Bey...

Sevgiler ;)

limon 01-04-2010 17:07

Sevgili Sebahattin fidelerin çok keyifli görünüyorlar. "Rehmania elata" yı ilk kez gördüm, internetten baktım da ne kadar güzelmiş çiçekleri.

Senin Adıyaman'da bir terslik var gibi geldi bana, yeşil kalmış çiçek kısmı, çiçekler açmış buradan gördüğüm kadarıyla. Şekli, görünümü gayet güzel ama renklenmede problem var. Sanırım bu soğanlılar yerlerine adapte olunca seneye daha güzel olacaklar.

Ellerine sağlık, her şey çok güzel.

Sebahattin Sargın 01-04-2010 18:06

Rehmanianın tohumlarını Sevgili Zeki Yağlıdan almıştım. Fideleri sağlıklı bir şekilde büyütebilirsem Güler Hanım aracılığı ile size ulaştırabilirim, ne dersiniz? =))

Adıyaman lalesi benimde kafama takıldı, önce yeşil açıp sonradan morarır diye düşündüm. Sizinkiler öyle olmadı mı?

Sevgiler ;)

Zeki Yağlı 01-04-2010 20:17

Sebahatin Bey,

Balkonunuz çok güzel, mini botanik baklonu:)

Gönderdiğim tohumların böyle güzel gelişeceğinden emindim.

Anagallis lerin ucunu koparmayı ihmal etmeyin, yayılsınlar

Diğer gönderdiklerimden de böyle yetiştirenler olduğunu bilsem seneye daha çok şevkle dağıtırdım.

Selamlar

Kiraz 01-04-2010 20:29

Sevgili Sebo, ufacık alanda koca dünya yaratıyorsun, imrendim doğrusu.

Süha Şendoğan 01-04-2010 20:35

Sevgili Sebo,
Her zaman olduğu gibi başarıların devam ediyor seni candan kutluyorum.

Sebahattin Sargın 02-04-2010 17:27

Sevgili Zeki Bey;

Bunlar sizin ufaklıklar ne kadar da şirinler değil mi ? :) Anagalislerin uçlarını bu boydayken mi koparmalıyım? Paylaşımınız için tekrardan çok teşekkür ediyorum :)

Sevgili Kiraz;

Bende sizin bahçenize imreniyorum :) Elimdeki imkanları en iyi şekilde değerlendirmeye çalışıyorum =))

Sevgili Turco;

İlginiz ve güzel sözleriniz için teşekkür ederim...

Sevgiler ;)

Zeki Yağlı 02-04-2010 20:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sebahattin Sargın (Mesaj 608996)
Sevgili Zeki Bey;

Bunlar sizin ufaklıklar ne kadar da şirinler değil mi ? :) Anagalislerin uçlarını bu boydayken mi koparmalıyım? Paylaşımınız için tekrardan çok teşekkür ediyorum :)
.
.
Sevgiler ;)

Ben 2inci çift gerçek yapraktan sonra koparıyorum. Biraz daha sonra da olabilir
Selamlar

acemifüsun 02-04-2010 22:39

Sevgili Sebahattin Sargın
Balkonunuz ve çiçekleriniz çok güzel, hele yeni fideleriniz harika:) Ellerinize sağlık, sevgiler:)

Sebahattin Sargın 03-04-2010 04:16

Bilgilendirme için teşekkür ederim Zeki Bey...

İlginiz ve beğeniniz için teşekkür ederim Sevgili Acemifüsün...

Sevgiler ;)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:34.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025