agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   Sebahattin Sargın'ın Balkonu (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/18212.htm)

Adalet Yağcı 04-12-2009 15:44

Alıntı:

Seneciolar susuz kalmasınlar o zaman buruşmaya başlıyorlar. Benim herrianusum yok ama rowleyanus'u susuzluk yüzünden az daha kaybediyordum. Aman dikkat.
Anladıysam arap olayım, anlayan anlıyor tabi, sevgili Nevsune, bunların ismini aklınızda nasıl tutuyorsunuz, bir zamanlar heuchera yı hatırlayıp yazıncaya kadar kaç kere ismine bakmak zorunda kalıyordum yahu :o

nevsune 04-12-2009 16:04

Adalet hanım akşam akşam beni çok güldürdünüz:)

Bu benim tuhaflıklarımdan biri işte. Yüzleri, isimleri bir türlü hatırlayamam (kaç kere yanlış benzetmelerle rezil oldum bir bilseniz) ama ilgi alanımda olan şeyleri de hiç unutmam her nedense.

Sebahattin Sargın 04-12-2009 21:51

Güzel sözleriniz ve bilgilendirmeniz için teşekkür ederim Nevsune Hanım. Ben size çelik köklendirip yollarım kasımpatılardan, adresinizi özelime yazınız lütfen ;)

Yalnız şu aralar Bandırma da olduğum için geç gönderebilirim, bu yüzden mazur görünüz lütfen.

Bir de bende ki senecio herrianusum mu yoksa rowleyanus mu?

Sevgiler ;)

nevsune 04-12-2009 22:05

Çok teşekkür ederim Sebahattincim, artık şimdi ellemeyelim. Yazın budandıkları zaman görüşürüz:)

Seninki Senecio herrianus, yumurta gibi olan. İstersen benim bezelye:p S.rowleyanus'un çiçekleri bitince sana bir çelik ayırıp gönderirim.

Sebahattin Sargın 04-12-2009 22:23

Bursadaki saksıların diplerinde bunlardan bir kaç tane vardır mutlaka, kırıp kırıp saksıların diplerine ekiyordum çünkü. Bursaya gidince kontrol edip size tekrar ulaşırım, S.rowleyanus teklifinize hayır diyemeyeceğim doğrusu ;). Benim herrianus toparlanınca ondan da çelik gönderirim size....

Sevgiler ;)

Sebahattin Sargın 06-12-2009 14:56

5 Eklenti(ler)
Bandırmada da bitkilerimden uzak kalmıyayım dedim ve Sn. Hocam100'den aldığım soğanlı bitkilerin bir kısmını toprakla buluşturdum. Onlarda bu hale geldiler;

Karaburun nergislerim...
Eklenti 116496
Dün farkettiğim çiçek tomurcukları...
Eklenti 116497
Eklenti 116498
Bu saksıda ki safranlarım çiçek açtılar, bende safranları topladım...
Eklenti 116499
Ama daha çiçek açmayan iki saksı var, onlarda boya gidiyor neden öyle oldular anlamadım...
Süsenlerim..
Eklenti 116501

Sebahattin Sargın 06-12-2009 15:13

2 Eklenti(ler)
Misk sümbüllerim (Muscari sp.)...
Eklenti 116504
Üç tane anemon soğanından ikisini ne yazık ki çürüttüm, elimde ise bu çirkin kaldı ;)
Eklenti 116505

Sevgiler ;)

yaylaboztaş 07-12-2009 00:06

Genç Dostum

Kutluyorum başarılı çalışmalar diliyor ve bekliyorum. Uğraşın saygıya değer.
Dikkatimi çeken bir konu da, senin herşeyi tohumdan yetiştirip, onların
büyümesini gözlemen ve bundan büyük sevinç duyman. Çok doğru yoldasın.

Sağlıkla ve başarıyla kal.

Sebahattin Sargın 07-12-2009 18:14

Sn. yaylaboztaş;

İlginiz ve ziyaretiniz için teşekkür ederim. Daha önce de söylemiştim, tohumdan yetiştirmek çok ayrı bir olay. Tamamı ile sizin emek vererek yetiştirdiğiniz bir bitki oluyor, çocuğunuz gibi ;)

Sevgiler ;)

cemal.S 09-12-2009 13:57

Bizde sanıyoruz bizim ufaklık matamatik çalışıyor. Ah sebo ah seni seni bu ne güzellik.

Güngör Salman 09-12-2009 14:07

Sevgili Sebahattin bitkilerin çok güzel vede çok sağlıklı görünüyorlar güle güle büyüt.

Sebahattin Sargın 09-12-2009 19:44

Sevgili Cemal S. ve Güngör Salman;

İlginiz ve güzel sözleriniz için teşekkür ederim arkadaşlar ;)

Sevgiler ;)

habibe 11-12-2009 14:02

Emeklerinin verimini nihayet bizlerde gördük sebocuğum...
Bahçen yok diye hiç üzülmemelisin ;) neden dersen, evlenirken çeyizinde götürmek kolay olacak :)))
Sevgiler.

gilan 11-12-2009 16:12

Sevgili Sebahattin, balkonun da soğanlı çiçeklerin de çok güzel, ellerine sağlık :)

Sebahattin Sargın 11-12-2009 21:19

İlginiz ve ziyaretiniz için teşekkür ederim Habibe Hanım, evliliğe daha çok var ama neyse ;) İnşallah eşimde bir bitki delisi olur benim gibi :)

Teşekkür ederim Sevgili Gilan...

Sevgiler ;)

güler64 11-12-2009 22:09

Merhaba sebahattin,genç yaşta bitkilere düşkünlügün,beni çok sevindirdi.Benim yaşıma gelince kim bilir ne çiçeklerin olacak.Ellerine saglık,derslerinde başarılar dilerim.

Sebahattin Sargın 13-12-2009 03:02

Merhaba Güler Hanım;

Ziyaretiniz için teşekkür ederim ;) Zaman bize neler gösterecek bakalım, kim bilir daha ne güzellikler ile tanışacağız zamanla...

Sevgiler ;)

Güler 13-12-2009 07:50

Sevgili Sebo, ben de balkonunu geç ziyaret edenlerdenim. Ama neler bulabileceğimi az çok tahmin ediyordum. Bu küçük alana beklediğimden de çok bitki sığdırmışsın ellerine sağlık.
Annenin bitkilerini ne yaptın? Yer kavganız olmuyor mu?
Biz koca bahçede bile Oğuz'la yer kavgası yapıyoruz.

Güzel bitkilerin onlara gösterdiğin sevgi ve ilgi ile Sonbaharda bile coşkun. Bandırmada'da birşeyler yaptığını tahmin ediyorum.
Ellerine sağlık, devamını bekliyoruz.

Sebahattin Sargın 13-12-2009 15:34

Balkonuma hoşgeldiniz Güler Hanım;

Annem ile hala tartışıyoruz. Elimde bitkilerle eve gelince hemen söylenmeye başlıyor "Oğlum yer kalmadı yakında biz çıkacağız evden" diye ;) O da bu deliliğimle başedemiyeceğini anlayınca menekşelerini alıp geri çekildi başka odaya :)

Heralde anne yüreğinden olsa gerek benim bitkilerimden biri solsa hemen kızar bana. Budadığım zaman bile azar işitiyorum ne istedin zavallıdan diye ;)

Aslında bakmak istediğim tür sayısı daha çok, hele bir Yalovaya gideyim ;)

Sevgiler ;)

Güler 13-12-2009 15:51

Hadi hadi yine ablalığım tuttu. İstiyorsan sana birkaç metrekare yer bedava tarafından bahçemden kiralayayım.
Üzümlerini ekersin, bakımını da ben üstlenirim, meyveleri senin olsun.:D

Sebahattin Sargın 13-12-2009 17:59

Olur vallahi zaten bir kaç haftadır şaraplık üzüm üretimi hakkında bir sunum hazırlıyorum. Deneme yanılma yöntemi ile çalışmış olurum hiç olmazsa ;) Ben üzümleri alıp geleyim en iyisi ;)

Sebahattin Sargın 31-01-2010 13:54

5 Eklenti(ler)
Sınavlarım bitince bende hemen Bursaya geldim. Eve girdiğim gibide bitkilerime koştum hemen. Kış mevsiminden olsa gerek hepsi pek keyifsizlerdi, birde tırtıl dadanmış bu soğukta. Bende bakıma aldım kendilerini. Buna rağmen gine de beni güldürenler vardı...

Açmasını merakla beklediğim İris tuberosa, çiçeğinin renginden ötürü ilk bakışta farkedemedim. Kendine has bir kokusu var sevdiğim türlerden biri...
Eklenti 123670
Emektar sümbülüm, kaç yıldır bende. Ne bir bakım yaptım ne bir gübre verdim. Buna rağmen her sene bana yüzünü gösterir. Bu haliyle bile kokusu balkonu kaplıyor =)
Eklenti 123671
Kalonşoda kışın soğuk ve kasvetli havasında bu güzel rengi ile içimizi ısıtıyor...
Eklenti 123672
Cyclamen hederifoliumların çiçekleri geçti, yapraklarını görünce çok sevindim. Nedense benim çok hoşuma gittiler çok dekoratifler...
Eklenti 123673
Eklenti 123674

Sebahattin Sargın 31-01-2010 14:05

5 Eklenti(ler)
Cyclamen coum ise yeni yeni yapraklar vermeye başladı, yavaş bir şekilde büyüyor...
Eklenti 123675

Vildan Hanımın gönderdiği ve baktıkça kendisini andığım Sedum spectabile ise üstten kurumaya başlamıştı ben Bandırmaya giderken. Geldiğimde ise küllerinden yeniden doğmuştu...
Eklenti 123676
Gelelim balkonumun yeni konuklarına..
Sevgili Snowmanden aldığım ve çok beğendiğim Saxifraga arendsii, yaprakları çok güzel. Bütün saksıyı kaplıyor, alttan yaprakları kurumaya başlamış elim değdikçe koparıyorum. Çiçeklerini merakla bekliyorum...
Eklenti 123680

Bunlarda annemin dokunmaya kıyamadığı menekşeleri..
Eklenti 123678
Eklenti 123679

Sebahattin Sargın 31-01-2010 14:10

1 Eklenti(ler)
Hem en sevdiğim sukulent türlerinden olması hem de yapraklarının renginden ötürü sipariş verdiğim Sedum Spurium tricolor..
Eklenti 123681

Balkonumdaki çocuklar bu haldeler, havaların ısınmasını heycanla bekliyorum. Plumerialarım dinleniyorlar hala, mum çiçeğim ise kaç aydır tomurcukta. İnanılmaz derecede yavaş büyüyor tomurcuklar. Karaburun nergislerim ben yokken açmışlar geldiğimde kuru çiçekler vardı üstünde. Bugün balkonda çok işim var bir süre bitkilerim ile ilgilenmem gerekecek anlıyacağınız...

Sevgiler ;)

Vildan Sönmez 31-01-2010 16:05

1 Eklenti(ler)
Sevgili Sebahattin.
Kalonşon çok güzel olmuş.Hemen arkasındaki sedumun solmuş çiçekleri ve dalın artık bir gücünü kaybetmiş hatta yeni gelen sürgünlerin yavaşlatıyor sanırım. Ben onları çoktan kırdım. Hatta o kuru çiçeklerden bir top saksıya öylece bıraktım. Dökülen tohumlardan çimlenmeler oldu. Kırık dallardan ikisi de yeni yavrular verdi. Seneye geçkin dalların çoğunu böyle yeşertmeyi deneyeceğim.

Annenin menekşelerine de maşallah, selamlarımı ilet.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sebahattin Sargın (Mesaj 571701)
Vildan Hanımın gönderdiği ve baktıkça kendisini andığım Sedum spectabile ise üstten kurumaya başlamıştı ben Bandırmaya giderken. Geldiğimde ise küllerinden yeniden doğmuştu...
Eklenti 123676

Bunlarda annemin dokunmaya kıyamadığı menekşeleri..
Eklenti 123678
Eklenti 123679

Sebahattin Sargın 31-01-2010 17:12

Tavsiyeniz ve beğeniniz için teşekkür ederim Vildan Hanım, hemen uygulayacağım...

Sevgiler ;)

jineop 31-01-2010 18:22

Sevgili Sebo
Hepsi çok güzel. Ellerine sağlık. Sevgiyle...

bahtiyar02 31-01-2010 18:27

Sevgili dostum ellerine sağlık.Çiçeklerinizin hepside bir birinden çok güzel.
Saygılar

Satı Uğurtan 31-01-2010 18:34

Sevgili Sebahattin, bukadar canlı ve sağlıklılar, sağlıkla büyüt sevgiler.

günebakan 31-01-2010 20:39

Sevgili Sebahattin çiçeklerinin kışı sağlıklı geçirmesine çok sevindim zira Bursanın soğuğunu çok iyi bilirim. Hepside birbirinden güzel güle güle büyüt:)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:30.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025