![]() |
Gurbete sevgiler
Alıntı:
Hayvanat Bahçesi'ni gezmiş ve temizliğine düzenine hayran kalmıştık. Ben geri döndüğümüzde, neden benim ülkem böyle temiz değil? diye çok üzülmüş ve kıskanmıştım, sevgiyle kalın. |
Sayın yaylaboztaş sizinle ilk tanıştığımızda sizin çeveci bir doğasever bir kişiliğinizin yanında foçada yaşantınızla kabul etmiş arkadaşlıklar kurularak paylaşım kapılarımızı karşılıklı açmıştık, ama şu son mesajlaşmalarımızdaki bilgilerinizden anlıyorumki siz yaşama dair çok hasas duygulara sahip bir kişilik yapısıylada size iletmiş olduğum sorulara samimiyetle içtenlikle açık ve net cevaplarınızla sizin çok yönlü bir kişiliğe sahip olduğunuzu anlıyorum, ilgilerinize teşekkür ederim.
Sayın yaylaboztaş Epsody'nin konu başlıklarındaki yazılarımı takip edereseniz, bitkileriniz için faydalı bilgiler bulabilirsiniz . Yaklaşan dini bayramınızı kutlar, yakınlarınızla birlikte sağlık ve esenlik içinde geçirmenizi dilerim sevgiyle kalın saygılarımla |
Yaylaboztaşın samimi itiraflarına şükranlarımı sunarım.
Sevgili yaylaboztaş sanaldaki bahçemi dolaşarak beni övgülerinizle onurladımanız karşısında ne yazıkki size bu bahçe güzelliklerini sunmanın yanında günül isterdiki sizlere bunları gerçekte sunarak paylaşım gerçeğini tam anlamıyla yaşıyarak, övgülerinize laik olduğumu ispatlama imkanımın olmayışından her zaman rahatsızlık duymuşumdur.
Bence güzellikler paylaşılarak yaşanırsa değer kazanır, sevgili yaylaboztaş bahçemde yetiştirdiğim meyve ve çiçekler toprak ve bahçe sevgimin ortaya koyduğum değerlerin birer abideleri olarak düşünebiliesin, hiçbir ağaça ve çiçeğe para ödemediğim gibi paraylada satın alınamıyacak özelliklere sahiptirler, mesela döngel veya muşmula, ayva ağacının üzerinde aşılı olarak aynı zamanda armutla beraber bulunmakta, şeftali üzerinde kayısı,erik ağacını üzerinde kayısı ile erik, beraber bulunmakta daha bunun gibi örnekleri çoğaltabilirim, güllerime gelince tek renk gülün üzerinde en az dört renk gül görmek imkanı vardır. Sanalda gördüğünüz siyah üzümler fazla büyük değil fakat kokulu bir aromaya sahiptir, sevgili yayla boztaş ben uzman değilim sadece toprak ve bitki besleme konularında ciddi çalışmalar içindeyim, bitki yetiştirmeyi hobi çalışmaları içinde yürütüyorum. İstanbulun stresinden kurtulunca insan daha huzurlu ve başarılı oluyor, ilgilerinizle eşimden bahsedecek olursam kendisi manyas kırsalının bana bir armağanı olarak söyleyebilirim kırsal özlemimi evliliğimle birleştirerek gerçek bir mutluluğa eriştim diyebilirim. İnsanın yaşı olgunluğa erşince doğayla bütünleşerek gerçek huzura erebiliyor, doğa ve çevre sevgisiyle kazanılan bu güzllikleri paylaşarak insanlarla bütünleşme çoşkusu paylaşım çabalarınıda arttırıyor. Benim inancım şudurki burada hiç kimse birbirinden farklı değiller herkesin güzellikler üzerinde eşit oranda payı var sinizin balkonunuz cennet bahçelerini kıskandıracak özellikleri ile göz doldurbilir bir başka arkadaş bahçesinde herçeşit çiçeği yetiştirerek gözde olabilir bir başka arkadaşımız her türlü doğallığı ortaya koyan mekanlarla birbirimize ilham, esin, gönül hoşluğu paylaşımlara sunarak motivasyonlarla yaşama heyecanımızı artırabilirler. İlgininizin ruhumda huzursuzlukları perdeliyerek yaşama ve paylaşım heyacanımın artmasına sebeb oldu nemutluki bana etrafımdkilere güzellikler sergiliyerek insanların günüllerini hoşnut edebiliyorum, sizinde yaşamınızdan güzllikler eksilmesin sevgiyle kalın. |
Sayın epsody
Harika bir insansınız, size ve eşinize komşu olmak isterdim, böyle ürünleri, çiçekleri yetiştiren, toprakla bu kadar yoğrulan insanlar yüreğinde asla kötülük barındıramaz ve asla mutsuz olamazlar, mutsuz da edemezler. Ne mutlu size, ne mutlu komşularını- za, evlatlarınıza ve en önemlisi, ne mutlu o toprağa, Bilgilerinizden yararlanmayı ,garip bahçemi biraz canlandırmayı çok isterim. Sevgiyle, sağlıkla, bereketle kalın siz ve sevgili eşiniz. |
balkonunuzu izlerken insan "sanat" diyor sayın yaylaboztaş. sanatı görüp de sanatçının gönül zenginliğine hayran olmamak mümkün değil. içtenlikle tebrik ederim.
sağlıkla, sevgiyle, huzurla kalın.. |
Alıntı:
Doğa başlı başına bir sanat, ne mutlu bizlere ki bunu görebiliyoruz. Ben doğayı ve kendi dışındaki canlıları da seven insanları çok sevi- yorum, ne mutlu onlara. Güzel duyumlarınız için sağolun, sevgiler |
küçücük balkonda harikalar yaratmışsınız, doğa sevgisi böyle birşey işte, yer, mekan, zaman kısıtlı da olsa, sevgimizle engelleri veya kısıtlamaları güzelliğe çeviriyoruz....
|
Sevgili Yaylaboztaş, küçük bir balkonda harikalar yaratmışsınız, ince zevkiniz ve bitkilerinize gösterdiğiniz özen, hemen dikkat çekiyor.
Her şey çok güzel, ellerinize sağlık, orada bir dostluk kahvesi içmek ne güzel olurdu. Şimdi bahçenizi de merak ettim, ne zaman tanışacağız? |
Sevgili yaylaboztaş, resim,sanat müziği, halk müziği, yazmak demişsiniz şiir veya hikaye, üstüne birde bukadar güzel çiçekler, eline, koluna, yüreğine sağlık.
|
Alıntı:
Bence hepsi sevmekten, hissetmekten geliyor, doğanın bizim dışında ki canlılarını (çiçek, böcek, ağaç, ot ne olursa) benimsediğiniz sürece, duyumunuz, algılarınız gelişiyor, güzel olan hiçbir şeye ilgisiz kalamıyorsunuz. Ben inanıyorum buraya yazan çoğu arkadaşın çok güzel yetenekleri vardır. sizin de muhakkak, sağolun, sevgiyle kalın. |
Sevgili yaylaboztaş
Balkonunuz gercekten çok hoş, çok zevkli ve güzel, ellerinize sağlık. |
Balkonunuz harika!
Çiçekler kadar, dekoratif eşyalarda farklı bir hava katmış. O güzellikler içinde vakit geçirmek eminim güzeldir. |
Aman Allahım.. Ne güzel bir balkon olmuş. Çok beğendim. O küçücük balkon nasılda harika değerlenmiş. Yerde, havada, duvarda, camda gözünüzün değdiği heryerde ayrı muhteşemlik tasarlamışsınız. İnsan bakınca bile müthiş etkileniyor. Acaba içinde olsa ne hisseder. Upuzun bir ömür sizinle olsunlar, sizde onlarda sağlıcakla kalın...
|
Sevgili Yayla Boztaş balkonunda biraz keyif yaptım . ellerine emeğine sağlık .Çiçeklerin çok güzel baharı müjdeliyor ,ohh içim açıldı :)
|
doğa canlandı, balkonlar da.
5 Eklenti(ler)
Yeniden merhaba
Baharla gelencoşkuyu paylaşalım istedim.[ATTACH][ATTACH][ATTACH]Eklenti 136145 Eklenti 136146 Eklenti 136147 Eklenti 136148 Eklenti 136149[/ATTACH][/ATTACH][/ATTACH] |
Bir kaç görünüm daha
5 Eklenti(ler)
|
Bir kaç görünüm daha
|
Yanlışlıkla tekrara düşmüşüm bilen bir dost beni bu yanlıştan kurtarsın lütfen
benim silme şansım yok galiba.. |
Bir kaç görünüm daha
5 Eklenti(ler)
|
Sayın Yaylaboztaş... Ben bu foruma bugün üye oldum. 1 ay kadar önce balkon bahçeciliği heyecanım başladı. Benim de çok büyük olmayan bir balkonum var. Hemen cam balkon yaptırdım ve şu anda iç düzenlemeleri oluyor. Bende bir yandan sizin o güzel balkonlarınızdan fikirler almaya çalışıyor bir yandan da çiçekler alıyorum. Çiçek bakımı konusunda pek başarılı olduğum söylenemez ama sanırım bu heyecan ve sevgiyle bende başaracağım. Sormak istediğim bir şey var. Altı delik olmayan saksılara çiçekleri nasıl ekiyorsunuz? Saksının altına çakıl taşı koymak yeterli oluyor mu? Teşekkür ediyorum. Sevgiyle kalın...
|
Sevgili Yaylaboztaş, bu sene bu balkon kesin 1. liği alır.
Top sardunyaların bu kadar güzel ve iri açmalarına şaşırdım, renkleri ve çiçek formları çok hoş. Kedicik de çok meraklı anlaşılan, oradan düşer diye korkardım ben olsam. Her şey çok güzel, ellerinize sağlık. |
Adalet Hanıma katılıyorum, rengarenk bir balkonuz var. Bitkilerinizin onlara gösterdiğiniz ilgi ve sevginin karşılığını fazlası ise veriyorlar. Bu balkonda oturup çay içmek ne güzel olur...
Gözünüzün ve gönlünüzün bu güzelliklerden hiç ayrı kalmaması dileği ile... Sevgiler ;) |
Sevgili Adalet ve Sabahattin arkadaşım,
Sağolun, henüz yeni başladık, bu site de öyle güzel balkonlar ve insanlar var ki, ara- larında olmaktan mutluluk duyuyorum. Yaşamın olumsuz taraflarını örtmek için bir uğ- raş benim yaptığım. Bitkisiz, çiçeksiz nasıl olunur ki ? Orası kedimin seyir balkonudur, sokak ve açık hava özlemini öylece gideriyor garibim. |
Sevgili Zühre
Aslında geçirgen olmayan saksı bitki için çok iyi sayılmaz, ama bazan zorunlu oluyor, diktiğim çiçeğin suyu emme kapasitesine göre sulamaya çalışıyorum, emebileceğinden fazla su vermemeye çalışıyorum, altına küçük kiremit parçaları da koyabilirsiniz, bu konu- da neler yapılacağını bilen arkadaşlarımız iletirlerse ben de bilgilenirim, çok bilgili deği- lim, birazcık sınama yanılma oluyor galiba. Çok güzel çiçekleriniz olacağına inanıyorum.. Sevgiyle kalın. |
3 Eklenti(ler)
Bir aya yakın,sitemize girmeye zamanım olmadı, yaz sezonunda iyice uzak
kalacağım.Balkonuma bir iki eklenti yapmak istedim. |
2 Eklenti(ler)
|
Sayın yaylaboztaş çiçeklerinizde, balkon dizaynınızda bi harika. Ellerinize, emeğiğinize sağlık.. Bu güzellikleri paylaştığınız için teşekkür ederim.
|
gerçekten bütün çiçekleriniz ve saksıları görülmeye değer güzellikte.Yazın uzak kalacağınıza göre çiçeklerinize nasıl bir çözüm buluyorsunuz?Ben de yazlığa gidiyorum.Çiçeklerimi götüremiyorum.Sizin de fikrinizi almak isterim.
|
Alıntı:
Gerçekten çiçek tutkunlarının sorunu bu. Üç gün önce İzmir'e döndüm, çiçeklerimin çoğu kurudu, sakızlarım direniyor, ama bu sıcaklarda yapılacak fazla bir şey de yok.Eşim zaman zaman geldiğinde sulamış, allahtan Foça'ya giderken bir kısmını götür- müştüm. Şimdi buradayım aklım orda. Yalnız böyle tükenmiş çiçekleri, yaşama kavuşturup yeniden başlamak da başka bir güzel oluyor, umutsuz yaşanmaz değil mi sevgili umut yolcusu? Sevgiyle. |
Sevgili yaylaboztaş; ne kadar güzel, dinlendirici. İnsanı yormayan, huzur veren bir balkonunuz var. Ellerinize, emeklerinize sağlık:)
|
tebrikler mükkeml olmuş
|
Sevgili yaylaboztaş balkonda aklım kaldı muhteşem uzun zamandır balkona ugramadınız hayırdır son durum nedir acaba...
|
Bahara, dostlara merhaba
Sardunyalar kıştan canlanarak çıktı. Her sulayışımda yeni bir çiçek göz kırpıyor, sevindiriyor beni.
Sizlere sunmak için renklenmesi lazım. Çiçek çiçek açmanızı dileyerek. sevgiler. |
Merhaba Yayla Hanım, çiçeklerinize bayıldım.Emeğinize ve yüreğinize sağlık
Şükriye |
Hoşgeldin
Çok güzel bir sitedesin arkadaşım.Düzeyli, içten ve yararlı. Hoşgeldin aramıza...
Güzel görüşün için teşekkür ederim.Sevgiler Yayla |
5 Eklenti(ler)
[ATTACH][ATTACH][ATTACH][ATTACH]Eklenti 215893[/ATTACH][/ATTACH][/ATTACH][/ATTACH]
Uzun zamandır ağaçlar net'ten ayrı kaldım. Yanlış yapmış olabilirim. Balkonumun mayıs halleri. Devamını göndermeye çalışacağım. Sevgiler |
5 Eklenti(ler)
Eklenti 215935[ATTACH][ATTACH][ATTACH][ATTACH]Eklenti 215935[/ATTACH][/ATTACH][/ATTACH][/ATTACH]
Menekşelerim, çiçek sever kedim... |
5 Eklenti(ler)
[attach][attach][attach][attach]Eklenti 215973[/attach][/attach][/attach][/attach]
Pembe sardunya, tohumdan ilk yetiştirdiğim sardunya. Bebekliğinden beri üstüne titredim, arabada dizimin üstünde götürüp getirdim. Bu yeni açmış haliydi. Aslında kocaman ortanca gibi çiçekler açtı. önceki mesajlarda görebilirsiniz. Sevgi ve saygımla |
Cıvıl cıvıl çok güzel herşey elinize saglık
|
Cıvıl cıvıl maşallah ellerinize sağlık.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 17:38. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025