![]() |
1 Eklenti(ler)
Genel görünüm, bu da son :)
|
Alıntı:
Ama bu ceylan çok daha güzel olmuş. Bakım isteklerini yazabilir misiniz? Siz neler yapıyorsunuz? |
Bitkileriniz çok güzel görünüyor elinize sağlık.
Balkona asamama durumu saçma geldi sadece beton mu izlemek istiyorlar apartmandakiler yoksa saksıların kafalarına düşmesinden mi korkuyorlar? Kafalarına çiçek düşecek daha ne istiyorlar taş mı düşsün? :dilli: |
Uzun süredir balkon sayfamla ilgilenememiştim. Geçen bu kadar zaman sürecinde hayatımda büyük yenilikler, büyük değişimler oldu. Herşeyden önce maalesef artık böyle bir balkonum yok.
İş değişikliği nedeniyle Balıkesir'den İstanbul'a taşınmak zorunda kaldım. Yeni evimde maalesef çok büyük bir balkonum olmadığı için ve birde eşimin 'artık balkonda oturmak istiyorum lütfen ona göre düzenleme yap' isteğinden dolayı taşınma esnasında birçok çiçeğimden vazgeçmek zorunda kaldım. Seçim yapmak çok zorda olsa, getiremeyeceğim çiçeklerimi benden daha iyi bakacaklarına can-ı gönülden inandığım arkadaşlarıma hediye ettim. Hediye ettiklerim arasında sardunyalarım ( maalesef sadece iki saksı sakız ve iki saksıda normal sardunya getirebildim) ceylanlar dahil, aloe-vera, abutilon, sedum palmeri, kohleria,bodrum papatyası, ortanca, amaryliss, zıpçıktı, begonvil, afrika menekşeleri, telgraf çiçeği ve dahası var :) Ama vazgeçemediğim Japongüllerim, limon agacım, süs narım, melissa, yılbaşı, paskalya ve mum çiçeklerim benimle birlikte geldiler. Henüz adaptasyon sürecini tamamlayamadıkları için durumları pek iç açıcı değil ama durumları biraz düzeldikten sonra fotoğraflarını ve ****** yeni balkonumu yayınlayacağım. Şimdilik benden haberler bu kadar :) |
Alıntı:
|
Sn. Züleyha, siz eşinizi balkonda oturmaktan vazgeçirinde bir türlü
eski düzeneği kurun :p |
Sn. Züleyha İstanbul'a hoş geldiniz.
Tebdili mekanda ferahlık vardır derler. Dilerim yeni eviniz, yeni balkonunuz (küçük de olsa hiç olmamasından iyidir) mutluluğunuzu artırır, hayatınıza yeni bir soluk olur:)). Her bir saksı evlat gibi. Vazgeçmek kolay olmamıştır şüphesiz. Ama belki yeni balkonunuza çiçeklerinizi asabilir, eşinizle çiçeklerin sefasını sürecek bir köşe yaratabilirsiniz:)) Sevgilerimle, |
sayın züleyha balkonunuz ne kadar şirin ve güzel rengarenk açmışlar elinize ve emeğinize sağlık
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Hoşbulduk :). Kesinlikle tebdili mekanda ferahlik var. Hernekadar üzülmüş de olsam, aslında biraz azaldıklarına memnun olmadım da değil. İlgilenmek çok zor oluyordu. Hem şimdi farklı çiçekleri edinme şansım da olacak :) Siz İstanbul'da nerdesiniz? |
Züleyhacım ben de yeni balkonunun şeklini, bitkilerin dizilişini ve son hallerini çok merak ediyorum. ;)
Yakında güzel bir fotoğrafla geleceğim sayfana, görmen lazım. Beyaz zıpçıktılar tomurcuk vermiş, bende bugün farkettim. Merakla bekliyorum çiçeklerini. ;) |
Sevgili Züleyha, Istanbul a hoşgeldiniz. Inşallah herşey gönlünüzdeki gibi olur.
Umarım katmerli pembe sardunyanızıda getirmişsinizdir.:) gerçi hepsi çok güzeldi ama neyse bazen şartlar elverdiği gibi oluyor herşey. Sağlık olsun. Çeşitleri tekrar çoğaltmak isterseniz bahçemden istediğiniz birşey olursa lütfen yazınız. |
Alıntı:
İkna işini zamana bıraktım, şimdilik biraz sefasını sürsün nasıl olsa ben yine doldururum :) |
Alıntı:
|
Alıntı:
Fotograf çekmek icin can atıyorum ama sonra vazgeçiyorum. Çok bakimsizlar :) bu arada benimde sana sürprizim var ;) |
1 Eklenti(ler)
Sakdag'cigim bil bakalım bu fotograftaki ne :)))))
|
1 Eklenti(ler)
Tek ve nadide kaktüs saksım, hemen hepsi sevgili sakdag'in hediyesi :)
|
1 Eklenti(ler)
Maşallah kaktüsler saksıyı iyice doldurmuşlar. Hepsi tombiş tombiş, çok besili duruyorlar. Evet, bir tomurcuk var echinopsiste, çok sevindim. Çiçeğini kaçırma sakın, gece açık kalacak...;)
Biz de açtık geldik, geçici olarak daha büyük bir saksıya aldım.;) Soğan ayırma zamanı ne zaman bilemiyorum. İlgili konu başlığını okumadım henüz. Eklenti 440295 |
Maşallah ne kadar harika çiçekleriniz var, bayıldım bayıldım
hele o balkon dizaynı bir harika.. keşke benimde öyle bir balkonum olsaydı, gece gündüz orada olurdum herhalde:) eski usul döşeği sererdim yere:) alan darda olsa ruhum sıkılmaz bilakis için ferahlardı.. bol çiçekli günler. |
Sevgili sakdag'cigim, bu daha başlangıç bundan sonra pıtır pıtır acacak zipcikti. Bembeyaz şölen yapacak :) kaktüs saksısına hergüm bakıyorum ama tomurcuk yerinde sayıyormuş gibi geliyor, havalar soğudu acaba ondan mı?
Bu arada karides çiçeğini kurtardım :) yeni sürgün verdi :) dallanip budaklansin, verdigim sözü yerine getireceğim :) |
Alıntı:
|
züleyha abla çiçeklerini çok beğendim hepside çok güzel
|
Yine uzun bir aradan sonra buralardayım. Maalesef şanssızlıklar yakamı bırakmıyor. Yeni taşındığım apartmanda da maalesef balkon kenarına çiçek saksısı asılamayacağını evsahibimizin pek hoş olmayan tarzıyla öğrenince bir sinir anında güzelim sakız sardunya saksılarım çöpe gitti. Artık hevesim de kalmadı diye düşünürken yine dayanamadım ve çok güzle iki tane siklamen aldım. Malum mevsim çiçeği. :)
Malum kış kapıda. önümüzdeki iki gün japon güllerimi budayıp içeri alacağım. Balkonda da biraz düzenleme yapmam lazım. Yavaş yavaş :) |
Aceleye gerek yok, sen o balkonu da harika yaparsın :)
|
Sevgili züleyha sayfanızı yeni görüyorum ve az biraz geçmiş sayfalardan ilerleyerek son sayfanıza geldim. Eski balkonunuz gerçekten emek verilmiş bakımlı, güzel çiçeklerle dolu imiş. Eski balkondan sonra mücadeleniz başlamış rastgelsin inşallah, deyip sevgili hira'ya hak verdim. En iyisi eşinizi ikna etmeniz. Ama edene kadar ki gayretiniz de çok güzel yine farkettirmeden kaktüsler, zıpçıktılar, iki tane de siklamen almışsınız, bırakamayıp getirdiğiniz çiçekler de var... Gönlünüze göre deyip e artık fotoğraf bekleriz yeni balkondan...
|
Çiçekleriniz çok güzel Maşallah nazar değmesin hepside çok canlı duruyorlar.. özel bi karışım ekstreniz varmı kullanıyormusunuz merak ettim :confused:
|
Balkon sayfanızı baştan sona büyük bir keyifle gezdim...Maşallah çok güzeller..Emeklerinize sağlık.Devamı bol çicekli olsun inşallah...Saygılar...
|
1 Eklenti(ler)
Çiçeklerimin son durumları :)
|
Balkon konusunda en başarılı üyelerden birisin züleyha'cım :) Gönderdiğin çelikler, senin enerjinle geldikleri için bende de durmadan harikalar yaratıyor.
|
1 Eklenti(ler)
Begonvil ;)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 01:03. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025