agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   Asumandilek / Balkonum... (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/16269.htm)

Balkonlu-Ev 01-03-2011 16:04

asuman hanım, merhabalar.
öncelikle güzeller güzeli çiçekleriniz için sizi tebrik ediyorum.
sizden yardım istiyorum, lütfen bana yardım edin! ben ankarada yaşıyorum. kocaman bir balkonum var ve çiçek ve sebze yetiştirmek için çok hevesliyim. hevesliyim ama tecrübem ve bilgim çok kısıtlı. şu dünyada en sevdiğim şeylerden biri hanımeli kokusu ve sizin balkonunuzda hanımeli olduğuna dair bir izlenim edindim. doğru mu? en büyük hayalim. düşünüp hayal edip duruyordum, nasıl olur ki, olur mu ki diye..
fidancıdan mı aldınız, nasıl bakılır, bir şeylere tutunması gerekiyor sanırım değil mi? balkon demirleri güneşte kızdığından bu işe müsait olmaz mı? benim bi balkon sabahtaaann öğlen sonuna kadar biri de öğlenden akşama kadar güneş içinde! zararı var mı?

asumandilek 02-03-2011 01:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Balkonlu-Ev (Mesaj 762263)
asuman hanım, merhabalar.
öncelikle güzeller güzeli çiçekleriniz için sizi tebrik ediyorum.

fidancıdan mı aldınız, nasıl bakılır, bir şeylere tutunması gerekiyor sanırım değil mi? balkon demirleri güneşte kızdığından bu işe müsait olmaz mı? benim bi balkon sabahtaaann öğlen sonuna kadar biri de öğlenden akşama kadar güneş içinde! zararı var mı?

Öncelikle bende teşekkür edeyim övgüleriniz için. Hanımeliye gelince evet bir hanımelim var balkonda lakin balkonda olduğu için büyük ihtimalle büyümüyor. Satın almadım, köklendirdim. Ama birkaç yaprak vermekten öteye gitmedi. Sanırım biz istediği ortamı sağlayamadık. Tahtadan yukarıya doğru uzayabilmesi için düzenek de hazırladık ama prenses pek uzamak niyetinde değil anlayacağınız. Bekleyip göreceğiz.

Balkonlu-Ev 02-03-2011 08:26

açıkçası bu kadar çabuk cevap vereceğinizi ummuyordum, çok teşekkürler!! :)
demek öyle.. peki, eğer ben bir gün bir tane büyütmeyi başarırsam paylaşırım sizinle..
hoşçakalın..

asumandilek 02-03-2011 16:50

5 Eklenti(ler)
Bu arkadaşımız bugün katıldı bize. Hoşgeldi...

Eklenti 195034

Eklenti 195035

Senecio büyümeye devam ediyor. :)

Eklenti 195036

E beyaz sklamen lazımdı ama yanılıyor muyum. :))

Eklenti 195037

Ve kışın koyulaşan hatlarıyla bize kızarmak da yakışır diye bağıran sukulentlerim.

Eklenti 195038

Ben sizi sevdiğimi söylemiş miydim? :rolleyes:

sevim4 02-03-2011 21:41

Sevgili asumandilek,çok güzeller.

eski tohum 05-03-2011 00:45

çok güzel

içinize sinsin

eski tohum 05-03-2011 01:08

peki,bu güzel çiçekleri tohumdanmı elde ediyorsunuz?

eski tohum 05-03-2011 01:09

benim de bahcem var.meyve bahcesi.icinde de bir evim var

evimin etrafına dikeceğim , yaz kış bozulmayan bir çiçek önerebilirmisiniz?
selamlar

eski tohum 05-03-2011 01:12

bir de şunu sorayım: bu bitkileri budadığınızda çıkan atıl dal,çelik,yaprak ve benzeri şeylerden bitki oluşumu oluyormu?

oluyor ise adresimi versem yollayabilirmisiniz?

ben tohum konusunda çok meraklıyım

ama genelde sebze tohumu.ben de size yollarım

selamlar

sevim.K 05-03-2011 13:45

Asumaaaannn kış güzelleri çok güzel:)

nergis06 05-03-2011 19:56

Asuman hanım, Balkonunuz adeta bir bahçe haline gelmiş.Çok güzel ellerinize sağlık.

asumandilek 06-03-2011 13:39

Eski tohum, çok teşekkürler güzel dileklerin için. Umarım sende daha güzelleri olsun. Sorduklarına gelince tohumdan ürettiklerim de var satın aldıklarım da. Ben genel olarak bütün bitkileri seviyor, bakabileceğim bitkileri alıyorum lakin asıl ilgi alanım kaktüsler. Budama işine gelince budanacak kadar büyümediler henüz.. ;)

Sevim hocam çok teşekkürler. Kış gelse baharı, bahar gelse yazı istiyoruz biz. Hepsi bir başka güzel oluyor. Bu çiçek denen şey her mevsime yakışıyor...

Nergis06, çok teşekkür ederim. Bir gün gerçek bir bahçe nasip olsun inşallah.

asumandilek 16-03-2011 01:08

3 Eklenti(ler)
Sümbülsüz, çiğdemsiz bahar nerde görülmüş,
Kokusundan nice sarhoş ayılmış.
Aşık olmuş da bu Asuman,
renklerine bürünmüş.
Delilik zevk imiş,
çiğdem dalından örülmüş.
sümbülün kokusunda
Akıllılar hep ölmüş...

Eklenti 196986

Eklenti 196988

Eklenti 196987

İremsıla 16-03-2011 11:03

Merhaba çiçekleriniz,çok bakımlı ve hoş görünüyorlar.özelliklede onları,güzel dörtlüklerle süslemeniz, insana daha bir keyif veriyor.çiçeklerinizde sevildiklerini,her hallerinden belli ediyorlar,ee muhakkak yaradılanı seviyoruz yaradandan ötürü.... sevgiler;)

cemal.S 09-04-2011 01:08

Hem çiçekler hem dörtlükler artık sık sık ziyaret balkonunuzu rahatsız etmeden. Gerçekten her şey güzel ve bakımlı.

Yüreğine sağlık ASUMANDİLEK.

asumandilek 09-04-2011 01:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi iremsila (Mesaj 769223)
Merhaba çiçekleriniz,çok bakımlı ve hoş görünüyorlar.özelliklede onları,güzel dörtlüklerle süslemeniz, insana daha bir keyif veriyor.çiçeklerinizde sevildiklerini,her hallerinden belli ediyorlar,ee muhakkak yaradılanı seviyoruz yaradandan ötürü.... sevgiler;)

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cemal.S (Mesaj 782494)
Hem çiçekler hem dörtlükler artık sık sık ziyaret balkonunuzu rahatsız etmeden. Gerçekten her şey güzel ve bakımlı.

Yüreğine sağlık ASUMANDİLEK.

Çok teşekkürler. Nacizene azıcık coşma huyum var galiba. :) Onları ve bana hissettirdiklerini daha güzel anlatabilmek için uğraşım... Cemal abi rahatsızlık ne demek herzaman beklerim. Vallahi ben o çayocağındakilerden daha güzel demlerim çayı. :dilli:

Periş 09-04-2011 10:36

Sevgili asumandilek balkonunuzu zevkle gezdim elinize saglık çiçeklerin son durumu nedir acaba...

asumandilek 09-04-2011 20:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi burak alkan (Mesaj 782612)
Sevgili asumandilek balkonunuzu zevkle gezdim elinize saglık çiçeklerin son durumu nedir acaba...

Çok teşekkürler... Çiçekler iyler şükür. İlk mesajda balkonuma ev sahipliği yapan küpelim ve ortanca hariç. Bütün uğraşlarımıza rağmen kaybettik. Bir dal çeliklemiştim ama onu da halam aldı götürdü. :) Sesimi çıkaramadım. Sonra birdaha almadım küpeli de ortanca da. Diğerlerinin maşallahı var. Fotoğraflar birbirinin benzeri olacağı için yüklemiyorum. Yeniler gelince onları ekliyorum arada. İlginiz için tekrar tekrar teşekkürler. Sağlıcakla kalın.

nardane 11-04-2011 15:20

Sevgili asumandilek bahçenizi baştan sona keyifle gezdim.
Her biri ayrı ayrı güzeller,emeklerinize sağlık.
Fotolarda kılıç çiçeğini gördüm.
Bnede yeni balkon bahçesi oluşturmaya hevesli bir acemi olarak sorayım.
Bugün kökünden ayırdığım küçük bir kılıç çiçeği fidesi mi desem , onu ne yapmam lazım.Hemen toprağa mı ekeyim ,nasıl olacak acaba?

asumandilek 11-04-2011 16:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nardane (Mesaj 783850)
Sevgili asumandilek bahçenizi baştan sona keyifle gezdim.
Her biri ayrı ayrı güzeller,emeklerinize sağlık.
Fotolarda kılıç çiçeğini gördüm.
Bnede yeni balkon bahçesi oluşturmaya hevesli bir acemi olarak sorayım.
Bugün kökünden ayırdığım küçük bir kılıç çiçeği fidesi mi desem , onu ne yapmam lazım.Hemen toprağa mı ekeyim ,nasıl olacak acaba?

Sevgili Nardane hoşgeldin. Çok teşekkür ederim güzel dileklerin için. Kılıca gelince toprağa ekiyorum ben hemen çıkarttıklarımı. Şimdiye kadar herhangi bir aksilik yaşamadım. Umarım senin ki de bir an önce serpilir. Sevgiler..

acemifüsun 11-04-2011 20:24

Sevgili asumandilek aslında balkonunuzu sessiz ziyaret edenlerdenim:) Güzel çiçeklerinizi

ve kaktüslerinizi sevgi ve çoşku dolu sunuşunuz ayrı güzel:) İçinizdeki çoşunun, yaşam

sevincinin uzun yıllar hiç bitmemesi dileği ile İzmir'den sevgiler:)

furkan yıldız 13-04-2011 17:16

Asuman abla bir sukulentci daha katıldı aranıza. Olan bana oluyor. Ada kaktüs ve sukulent alalım diyip duruyor. Şimdilik cısss öak onlar diyorum :D

asumandilek 14-04-2011 17:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi furkan yıldız (Mesaj 785314)
Asuman abla bir sukulentci daha katıldı aranıza. Olan bana oluyor. Ada kaktüs ve sukulent alalım diyip duruyor. Şimdilik cısss öak onlar diyorum :D

Kızın heves ve isteklerine karışma bakim. :) Bi maçoluğun eksikti başımıza. O bilir işini sen karışma. Bööö.. :dilli:

asumandilek 14-04-2011 17:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi acemifüsun (Mesaj 784100)
Sevgili asumandilek aslında balkonunuzu sessiz ziyaret edenlerdenim:) Güzel çiçeklerinizi

ve kaktüslerinizi sevgi ve çoşku dolu sunuşunuz ayrı güzel:) İçinizdeki çoşunun, yaşam

sevincinin uzun yıllar hiç bitmemesi dileği ile İzmir'den sevgiler:)

Çok teşekkürler. :)) Bütün dilekleriniz sizler için de gerçek olsun inşallah. Benden de İzmir'e sevgilerrr...

asumandilek 23-05-2011 00:44

5 Eklenti(ler)
Hafta sonu merdiven dönüştürme çalışmalarımızdan sonra balkondan son kareler... Arka ayaklarını kesince üst bölme de kullanılabilecek duruma gelecek ve 3 - 4 saksılık daha yer açılacak... :p

Eklenti 215105

Eklenti 215101

Eklenti 215103

Eklenti 215104

Eklenti 215102

Periş 23-05-2011 10:09

Sevgili Asuman balkon düzenine bayıldım çiçeklerin çok güzel eline saglık

PlentyPlant 23-05-2011 10:30

Çılgın, çıtıpıtı, sevimli, dolu dolu bir balkon. Herşey çok keyifli. Ellerinize sağlık.

türkansultan 23-05-2011 18:30

Sevgili asumandilek balkonuna bayıldım o kadar renkli ve cıvıl cıvılki içim açıldı,ellerine sağlık.

serkan_istanbul 23-05-2011 20:28

Ne kadar güzeller maşallah.Ellerinize sağlık.

sariefe 24-05-2011 00:25

Ne güzel bir balkon sevgili asumandilek. Özellikle askıdaki ve duvardaki saksılar çok hoş. Metal merdiven gözüme biraz aykırı geldi ama arkasındaki ahşap merdiven iyi değerlendirilirse tadından yenmez gibi duruyor ;)

furkan yıldız 24-05-2011 07:58

Şu fotoğrafa bakar mısınız, tam bir kaktüs delisi :) Asuman abla durumunu hiç iyi görmüyorum. Allah enişteme sabır versin. Amin :p

asumandilek 25-05-2011 02:50

Çok teşekkür ederim, eksik olmayın inşallah arkadaşlar. Sevgili PlantyPlant çılgın ne güzel bi tasvir oldu. :) Pek beğendim. :cool:

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sariefe (Mesaj 809119)
Ne güzel bir balkon sevgili asumandilek. Özellikle askıdaki ve duvardaki saksılar çok hoş. Metal merdiven gözüme biraz aykırı geldi ama arkasındaki ahşap merdiven iyi değerlendirilirse tadından yenmez gibi duruyor ;)

Aslında benim aklımdaki merdiven o değildi zaten. Bence de biraz aykırı olduğu doğru. Bir iki ahşap işi yapan yere sordum başlamadan önce şöyle doğal bişeyler yapabilirmiyiz diye ama yapmak istemediler. Küçük işleri pek beğenmiyorlar anladığım kadarıyla. Ben de bunu gözüme kestirdim. Yarın ola hayrola. Arkadaki ahşap olan kısma hanımeli sardım ama henüz küçük. İnşallah seneye açar da tadına bakarız hep birlikte. :dilli:

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi furkan yıldız (Mesaj 809175)
Şu fotoğrafa bakar mısınız, tam bir kaktüs delisi :) Asuman abla durumunu hiç iyi görmüyorum. Allah enişteme sabır versin. Amin :p

Amin. Sen daha dur bulaştıracağız birilerini daha... Bakalım o zaman sen ne yapacaksın? İhihhi. :D

asumandilek 27-05-2011 14:34

3 Eklenti(ler)
Eklenti 217386

Eklenti 217387

Eklenti 217388

Hakkı Şen 27-05-2011 15:57

Asuman Hanım, duvar saksılarıyla ne kadar zengin bir görünüm olmuş. Çok hoş görünüyor, ellerinize sağlık. Yumurta boyamayı bir ara ben de yaptım ama; saksı yapmak hiç aklıma gelmedi :) Bitkilerinizin sağlıklı ve güzel görünümüne laf yok zaten.. Keyifle izleyin, çok güzeller. Saygılar..

yener.T 27-05-2011 17:22

Sayın Asuman Dilek balkonunuzu baştan sona kadar gezdim.Bu balkona bu kadar çiçeği yerleştirebilmeniz ve bu güzellikleri göz önüne koymanız gerçekten bir sanat.Bilhassa kaktüs ve succulentlerin güzelliğine doyum olmuyor.Bu güzellikler içersinde sağlıklı ve huzurlu günler geçirmenizi dilerim.

zenfree 27-05-2011 21:34

Sevgili Asuman, balkonun gerçekten muhteşem görünüyor. Bitkiler çok güzeller ama yerleştirme şekli, renkler vs. çok karakteristik. Sana özel. Bir sürü fikir aldım. Kutluyorum seni.

Periş 28-05-2011 10:00

Sevgili Asuman balkonun cıvıl cıvıl her biri ayrı güzel yumurta saksılarına bayıldım çok güzel eline saglık..

Satı Uğurtan 28-05-2011 10:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi PlentyPlant (Mesaj 808548)
Çılgın, çıtıpıtı, sevimli, dolu dolu bir balkon. Herşey çok keyifli. Ellerinize sağlık.

Sevgili plentyplant, sanki balkonu değilde, Asumanı anlatıyorsunuz, demekki balkonuda kendine benzetmiş çok hoş:)

Bartunç 28-05-2011 11:00

Balkonunuz rengarenk.Çok emeğiniz geçmiş belli ama değmiş.Nefis olmuş.Bu arada duvar saksılarınızada bayıldım

sevil_24 20-06-2011 01:29

bu işin erbabı olduğunuz belli fotolardan...

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:43.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025