agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   Arzu Kasapoğlu/Gizli Bahçem (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/15947.htm)

Arzu Kasapoğlu 10-06-2009 13:23

5 Eklenti(ler)
Sevgili küpe çiçeklerim de açıyor :)

Arzu Kasapoğlu 10-06-2009 15:09

1 Eklenti(ler)
Mor ceylanın da mavi köşede olması gerekiyordu fakat saksısı çok büyük olduğundan balkonun diğer tarafında duruyor.

Arzu Kasapoğlu 10-06-2009 15:29

1 Eklenti(ler)
Gül biber tohumu diye ektiğim tohumlar domes çıktılar.;)

Arzu Kasapoğlu 10-06-2009 16:14

1 Eklenti(ler)
Küpe çiçeğime buradaki şekli vermek istiyorum Yaklaşık iki ay önce küpe çiçeğimden beş santimlik çelik alıp alt yaprak ve dallarını kopardım. Daha sonra gövdeyi bir çubukla sabitledim. Bu arada alttan çıkan dalları yine koparıyorum.

Arzu Kasapoğlu 15-06-2009 11:13

4 Eklenti(ler)
Gökten yine çamur yağdı ve çiçeklerimin yaprakları kahverengi toza bulandı. Resimlerde çamurlu yaprak ve çiçekler görebilirsiniz.Bu sefer saksıları tek tek banyoya götürüp yıkamayı göze alamıyorum:cool:

Arzu Kasapoğlu 15-06-2009 11:16

1 Eklenti(ler)
Agaclar.net sayesinde sahip olduğum akçaağacım :) Sonbaharda yaprakları kıpkırmızı oluyor.

Arzu Kasapoğlu 15-06-2009 11:28

3 Eklenti(ler)
Episciyam bu sene çok geç çiçek açtı. Ama beklemeye değer değil mi?

Ateşdikenim de çiçeklerini açıp döktü, şimdi kırmızı meyvelerini oluşturuyor.

Ent altta da defne yapraklı kartopum var. Boyuna bakmadan bu sene o da çiçek açtı. Çiçekleri beyaz-pembe ve çok uzun süre dökülmeden kalabiliyor.

Vildan Sönmez 15-06-2009 11:39

Arzu Hanım dün Bauhaus'da dolaştım durdum. Sizinkilerden sonra, küpe çiçeklerini gözüm tutmadı. Balkonunuza hortum uzatabilseydiniz, yaprakları kolayca temizlerdiniz.

Arzu Kasapoğlu 15-06-2009 11:39

2 Eklenti(ler)
Tohumdan yetiştirdiğim mor salkım ve paşabıyığı( bodur akasya).

Mor salkımın rüzgardan dalı kırılmıştı, hemen pansuman yapıldı :) Sanırım artık iyi.

Arzu Kasapoğlu 15-06-2009 11:47

Hortum bulunur da Vildan hanım, alttaki komşuların balkonları da benimkiyle yıkanmak zorunda kalır;) Bir aydır her yağmurda aynı şey oluyor.

Bauhause'de ki küpelerin rengi kimbilir ne kadar güzeldir. Saksı değişimi ve iyi bir toprakla karışımıyla benimkileri gölgede bırakabilirler. Uygun bir yeriniz varsa bu güzellikten kendinizi mahrum bırakmayın derim.

Arzu Kasapoğlu 15-06-2009 12:00

1 Eklenti(ler)
Rozet çiçeğinin iyice büyümüş ve dallanmış halini çok seviyorum ama benimki henüz çok küçük. İstediğim hali alması da çok zor. Buraya yaz geç gelip erken gidiyor.

Arzu Kasapoğlu 15-06-2009 12:02

1 Eklenti(ler)
Mavi köşenin mavilerinden ortanca da mavileşye başladı :)

COYOTE 15-06-2009 12:06

Mavi köşedeki maviş resimlerini bekliyorum ben:D:D

Vildan Sönmez 15-06-2009 12:15

Bauhause'daki küpelinin tomurcuları bile açılmadan dökülecek gibiydi Arzu Hanım.

Bu beyaz ortancanız değil herhalde, tamamen renklenmese de, bu ebruli hali de çok güzel.

Arzu Kasapoğlu 15-06-2009 12:20

4 Eklenti(ler)
Sardunyalarım çok ama çok güzeller :p

füsunANK 15-06-2009 12:22

Renk kombinasyonunuz çok hoş , çiçekler de harika. Lobelya ya bakmak yetti doğrusu. Ne kadar neşeli görünüyor.

Manzara ? Bu manzara da ve bu güzel çiçekler arasında bir orta kahve iyi olur :o

Arzu Kasapoğlu 15-06-2009 12:25

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi COYOTE (Mesaj 445483)
Mavi köşedeki maviş resimlerini bekliyorum ben:D:D

Seni mi kıracağım:p

Bu güzel çiçeğe sahip olmamı sağlayan Emre'ye sonsuz teşekkürler...

Arzu Kasapoğlu 15-06-2009 12:28

Resimdeki mavi ortancam Vildan Hanım. Geçen sene budama yapmadığım için bu sene çiçekleri çok minik oldu.

Demek ki çiçeklerin ihtiyaç duyduğu şeyleri yaparken acımamak lazımmış :)

Arzu Kasapoğlu 15-06-2009 12:30

Alıntı:

Bu manzara da ve bu güzel çiçekler arasında bir orta kahve iyi olur
Birazdan inşallah;)

Arzu Kasapoğlu 15-06-2009 12:34

1 Eklenti(ler)
Resimdeki sardunyayı rahmetli Mucip Bey göndermişti. Bu yüzden benim için çok kıymetli.

ekin97 15-06-2009 12:41

Arzu hanımcım bölümü yeni gördüm, çiçekler çoşmuş maşallah. Balkona bu kadar çok çiçeği sığdırıp, hepsini de nasıl memnun edebiliyorsunuz hayranım gerçekten:)
Geçen sene gönderdiğiniz küpeli çeliklerini yaşatamamakla birlikte, bende de sizden bir sürü hatıra olduğunu farkettim. Tekrar tekrar teşekkür ederim.. Bir gün balkonunuzda da kahve içmek nasip olur inşallah...

Arzu Kasapoğlu 15-06-2009 12:49

Teşekkürler sevgili ekin97. Yolun düşerse her zaman kahven hazır :)

Arzu Kasapoğlu 15-06-2009 13:12

1 Eklenti(ler)
Beyaz ortancam yanındaki pembe sardunyadan birazcık renk çaldı. Seneye koyacağım yere dikkat etmem gerekiyor :)

selenn 15-06-2009 13:59

Arzu Hanım merhaba,

Tüm fotoğrafları tekrar zevkle gözden geçirdim hangisini övsem şaşırdım. Hepsi birbirinden güzel, bakımlı ve canlı maşallah. Ne kadar zevkle gizli bahçenizle meşgul olduğunuz belli oluyor. Küpeler, ortancalar, sardunyalar iç açıyor. Mavileşmeye başlayan ortancanızın renk geçişleri ne kadar güzel. Mavişler yakında mavi köşeye yakışır görselliğe kavuşacaklar belli ki. Ellerinize sağlık herşey çok güzel.

nevsune 15-06-2009 14:13

Arzu'cum mavi köşen, diğer köşelerin iyice çıkmış ortaya. Mavi ortancan her ne kadar senin istediğin gibi olmasa da bence çok güzel ve değişik bir çiçek olmuş. Gelecek yıl daha büyük açar.

Maviş ne olmuş öyle, maşallah. Benimki önce saksı değişiminden, sonra da havalardan bir türlü istediğim gibi gelişemedi. Sulamasını nasıl yapıyorsun?

Acer palmatumun kızarmış halini sonbaharda mutlaka görmek isteriz:)

Arzu Kasapoğlu 15-06-2009 14:38

Övgülerin için çok teşekkürler selen'ciğim. En güzel hobim çiçeklerim, onlara verdiğim sevgiyi karşılıksız bırakmıyorlar.

Sevgili nevsune, mavişim yaklaşık olarak yedi sekiz yadır bende. Emre çiçeği bana verdiğinde daha küçüktü. İki ay önce saksı değişimi yapıp üzerine bahçe toprağı ilave ettim.Son bir aydır çok hızlı bir şekilde büyüdü. Her gün suluyorum diyebilirim çünkü toprağı kupkuru oluyor. Demek ki kökler saksıyı tamamen doldurmuş. Birde çiçek çoşturan vermiştim onun da çok faydası oldu.

Susuz kalınca çiçek tomurcukları hemen kuruyor. Arasıra banyoda duş aldırıyorum, bayılıyor :)

Akçaağacımı sonbahar da mutlaka resimleyeceğim. KIrmızı halini çok beğeneceğinizden eminim.

Arzu Kasapoğlu 15-06-2009 14:43

1 Eklenti(ler)
Dün benim için çok mutlu bir gün oldu. Ne zamandır istediğim yılan kaktüse kavuştum.
Birazdan saksıya dikip uygun bir yere koyacağım.

Arzu Kasapoğlu 15-06-2009 15:02

2 Eklenti(ler)
Kırmızı cam güzelini beyazın yanından almam gerekiyor hiç gelişemedi.
Yıldız yasemin küçücük boyuyla inanılmaz güzel kokuyor.

Sayın başbahçevana çok teşekkürler

Arzu Kasapoğlu 15-06-2009 15:38

1 Eklenti(ler)
...

Arzu Kasapoğlu 15-06-2009 15:52

6 Eklenti(ler)
Veee tatlı kedilerim:))

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:37.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025