agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   Arzu Kasapoğlu/Gizli Bahçem (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/15947.htm)

Zekiye 16-09-2009 11:07

Arzu Hanım, çiçekleriniz muhteşem, bakmaya doyamadım ve kıskançlıktan çatladım:-).Küçük bir balkonda bu kadar çiçeği nasıl yetiştirdiniz merak ettim doğrusu...Benim evimin üstü ahşap çatı ile kaplı yaklaşık 70 m2 büyüklüğünde bir terası var.Benim terası size ışınlayabilsem kimbilir neler yetiştirirdiniz.Bir de merak ettiğim bir şey daha var, bu çiçekler kış geldiğinde ne oluyor, hepsini içeri mi alıyorsunuz, alıyorsanız nereye sığdırıyorsunuz? Ben Ankara!da yaşıyorum ve kışları çok soğuk.Aslında terasımın kenarlarını da cam balkon gibi kapatmak istiyorum ama büyük olduğu için çok büyük masraf gerektiriyor, üstünü kapatmak için bile iki yıl önce 10.000 TL masraf ettik, camekanla kapatmak için tahmini bir 15.000 TL gerekir ama yapabilsem çok muhteşem bir seram olur.Önümüzdeki yıllarda en büyük hayalim bu.Şimdilik yıllık çiçeklerle idare ediyorum ama bundan sonra daha güzel şeyler yetiştirmeye çalışacağım.Ben emekli olduğum ve evden çıkmayı fazla sevmeyen biri olduğum için başracağımı düşünüyorum.Sizin çiçeklerinizi terasımda hayal ettim ve şevke geldim.Sizi tebrik ederim.

Zekiye 16-09-2009 11:16

benimki daha ancak bu kadar

1 Eklenti(ler)
Eklenti 102993
Terasımın köşesi...Maalesef deniz manzaramız yok, büyük bir parka bakıyor, artık ona da razıyız ne yapalım?

Arzu Kasapoğlu 16-09-2009 13:50

Sevgili mrszekoz,

Bu kadar büyük bir terasınız olduğu için çok şanslınız. Gördüğüm kadarıyla manzarada güzel. Terasınızın üstünü camla kapatmanız hem görsel açıdan hemde yetiştireceğiniz bitkiler için harika olacaktır.

Size tavsiyem bitki seçiminde aceleci olmayın ve bulduğunuz her bitkiyi almayın. Çiçeklenme süresine, terasınıza yakışıp yakışmayacağına ve zevkinize uygunluğuna bakın. Ben son iki yıldır ne bulduysam balkona doldurdum :)) Gerçi hepsini çok seviyorum ama adım atacak yer kalmadı. Elimdeki bazı ağaç ve çalı türlerini balkonun karşıda gördüğünüz
otoparkın yanındaki toprak alana diktim.

Kışın çiçeklerimi ne yaptığım sormuşsunuz :) hemen hemen hepsi yerinde duruyor. Sadece begonvil ve japon gülünü içeri alıyorum. Daha önce kışı dışarda geçiren iki japon gülümü kaybetmiştim. Birde kar yağacağı zaman balkonun dış tarafında bulananların üzerine naylon örtüyorum okadar...

Dilerim terasınızla ilgili tüm hayallerinizi en kısa zamanda gerçekleştirir ve bizimle paylaşırsınız :)

Sevgiler...

jineop 16-09-2009 19:39

Sevgili Arzu Kasapoğlu,
İçinizin güzelliği çiçeklere,çiçeklerin güzelliği de sanırım size yansıyor.Kutluyorum herşey gönlünüzce olsun.Güzel kalın...

Arzu Kasapoğlu 16-09-2009 20:54

SEvgili jineop, ne kadar güzel şeyler yazmışsınız, çok teşekkür ederim.

Sizinde herşey gönlünüzce olsun. Sevgilerimle...

Arzu Kasapoğlu 17-09-2009 20:00

3 Eklenti(ler)
Cam güzeli en sevdiğim çiçeklerden biridir. Uzun süre yeşil bit ve kırmızı örümcekle mücadele ettikten sonra ancak kendine gelebildi.

Arzu Kasapoğlu 17-09-2009 20:09

1 Eklenti(ler)
Resimdeki küpe çiçeğine çok derin budama yapmak zorunda kaldım. Yıkama, ilaçlama, yaprak koparma gibi yöntemler zararlılarla başetmeme yetmedi.:(

güvercin01 18-09-2009 00:16

Selamlar.Arzu hanım çiçekler çok hoş ve estetik görünüyor.TEBRİKLER...

Arzu Kasapoğlu 18-09-2009 00:17

Çok teşekkürler sayın güvercin01 :))

Zekiye 23-09-2009 12:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Arzu Kasapoğlu (Mesaj 497874)
Sevgili mrszekoz,

Bu kadar büyük bir terasınız olduğu için çok şanslınız. Gördüğüm kadarıyla manzarada güzel. Terasınızın üstünü camla kapatmanız hem görsel açıdan hemde yetiştireceğiniz bitkiler için harika olacaktır.

Size tavsiyem bitki seçiminde aceleci olmayın ve bulduğunuz her bitkiyi almayın. Çiçeklenme süresine, terasınıza yakışıp yakışmayacağına ve zevkinize uygunluğuna bakın. Ben son iki yıldır ne bulduysam balkona doldurdum :)) Gerçi hepsini çok seviyorum ama adım atacak yer kalmadı. Elimdeki bazı ağaç ve çalı türlerini balkonun karşıda gördüğünüz
otoparkın yanındaki toprak alana diktim.

Kışın çiçeklerimi ne yaptığım sormuşsunuz :) hemen hemen hepsi yerinde duruyor. Sadece begonvil ve japon gülünü içeri alıyorum. Daha önce kışı dışarda geçiren iki japon gülümü kaybetmiştim. Birde kar yağacağı zaman balkonun dış tarafında bulananların üzerine naylon örtüyorum okadar...

Dilerim terasınızla ilgili tüm hayallerinizi en kısa zamanda gerçekleştirir ve bizimle paylaşırsınız :)

Sevgiler...

iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim.Terasımın üstü tamamen ahşap çatıyla kapalı, kenarlarını camla kapatmak şimdilik mümkün görünmüyor ama ilerisi için kararlıyım ve araştırmalarıma şimdiden başlayacağım.Bu siteden de müthiş fikirler ve yardımlar alacağıma inanıyorum.Sitede gördüklerim beni çok heyecanlandırdı.Müthiş bir gaza geldim yani.Bakalım artık zaman gösterecek...

Müge 23-09-2009 12:48

ellerinize gönlünüze sağlık.Güle güle oturun...

Arzu Kasapoğlu 27-09-2009 23:47

Çok teşekkürler müge.

hozat 28-09-2009 14:31

Sevgili Arzu,
Senin çiçeklerin sevgi yağmurlarıyla sulanıyor, cevabı da bir okadar güzel oluyor.

ellerine sağlık. İçindeki coşku ve çiçeklekrin hiç solmasın.
Sevgiler..

Adalet Yağcı 28-09-2009 15:04

Sevgili Arzu, cam güzelleri ve küpe harika, beyaz cam güzellerine bayıldım.
Her zaman söylerim, balkon ve ya terasta hep kontrol altında çiçekler, bahçede bu kontrolü yakalamak çok zor oluyor.
Ellerinize sağlık, aşırı sıcaklar bitti, bundan sonra fazla problem çıkarmazlar sanırım.

Arzu Kasapoğlu 28-09-2009 20:03

SEvgili hozat, sizin de söylediğiniz gibi, çiçeklere verilen sevgi ve emek kesinlikle karşılığını
veriyor. Bizede emeklerimizin sonucunu hep birlikte mutlulukla paylaşmak kalıyor.

Sevgili Adalet hanım, cam güzelim şu an coşmuş durumda. Oda küpe çiçeği gibi fazla sıcağı sevmiyor. Bir kaç gün önce kırmızı renkli çok güzel bir küpe çiçeğim daha oldu:p

Sellukamın üstünde iki ayrı çiçek salkımı var. Dün akşam nihayet ilk kez selluka çiçeğini koklayabilme şerefine erişebildim.Ben kokusunu beyaz çiçekli akasya ağacına benzettim. Söylendiği gibi kokulu çiçeklerin kraliçesi diyemem. Zevkler ve renkler tartışılmaz tabi ki ama çok daha güzel kokan çiçekler var :)

Satı Uğurtan 04-10-2009 23:36

Sevgili Arzu yakında o güzel balkonda katmerli camgüzelide olacak.

Arzu Kasapoğlu 04-10-2009 23:48

Çok teşekkür ederim :)))

Arzu Kasapoğlu 18-10-2009 13:00

1 Eklenti(ler)
Sellukam sadece iki salkım çiçek açtı

Satı Uğurtan 18-10-2009 13:29

Sevgili Arzu Selluka nekadar canlı ve güzel görünüyor.

Vildan Sönmez 18-10-2009 16:08

Kutlarım Arzu Hanım'cım, sellukayı da yetiştirmeyi başardınız.

Güngör Salman 18-10-2009 17:02

Sevgili Arzu, ne güzel açmış sellukan. senin sellukayı görünce yok dedim bu böyle olmaz gidip sellukamla bir konuşayım diyeyimki bak herkesin sellukası ne güzel açmış sen hala dur yerinde, neyse yanına gittiğimde bizimki 4 çiçeğiyle bana gülümsüyordu diğer çiçeklerden bir kaçtanede karınca bulup üstüne koydum hani dölleme için karınca gerekiyordu ya akşamada fotoğrafını yüklerim.şimdi ben deli değilde neyim. :)) (daha önce açmıştı ama kıvrım kıvrım olmamıştı)

Arzu Kasapoğlu 18-10-2009 19:23

SEvgili Satı, Vildan Hanım teşekkürler :) Aslında çok başarılı olduğum söylenemez. Üzerindeki bütün tomurcuklar kuruyup sadece iki salkım açtı. Seneye gübrelemeye daha dikkat edeceğim.

Sevgili Güngör, bizim balkondaki karıncalar çoktan kaybolmuştu ama bir adet tohum kapsülü oluştu. Sellukan açınca resmini bekliyoruz :)

Nejla K. 18-10-2009 19:50

Sayın Arzu Hanım, maşaallah bu güzellikler içimi rahatlatıyor. Çok hoşlar... Selluka da yetiştirmeyi başarmışsınız, tebrikler... Siz bu güzelliklerin bir balkonda yetiştiğini söylüyorsunuz ama çok güzel çiçek çeşitlerinin bulunduğu bir bahçe sanki... Adına münhasır '' GİZLİ BAHÇE''... Çiçeklerinizin güzelliğinin hayatınıza da yansıması dileklerimle...
(Aaaa.. bu arada size sormak isteğim bir soru var. Küpe çiçeği ve begonvili kış aylarında budama yapıyormusunuz? Nelere dikkat ediyorsunuz? Teşekkürler...)

Arzu Kasapoğlu 18-10-2009 20:51

Sevgili Nejla, küpe çiçeğimin sadece birini geçen hafta budamak zorunda kaldım. Çünkü mantar hastalığı çok ilerlemişti. Uğraşmak istemedim ve çok derin budadım. Ben küpelerimi mecbur kalmadıkça budamıyorum. Büyük çalı görüntüleri hoşuma gidiyor. Sadece baharda uç alacağımki bol çiçekli olsun.

Benim küpe çiçeklerimin yaz kış dışardalar. Kışın hava sıcaklığı sıfırın altını görmüyorsa bence içeri almaya gerek yok. Balkonun iç tarafında durmaları yeterlidir.

Begonvilimide budamadım. Boyuna doğru uzadı.Büyük ihtimal onada budama yapmayacağım.

Nejla K. 18-10-2009 21:36

Teşekkürler Arzu Hanım...

Arzu Kasapoğlu 19-10-2009 00:49

1 Eklenti(ler)
Faucaria Tigrina'nın sarı çiçeği çok güzel.

Arzu Kasapoğlu 19-10-2009 00:53

1 Eklenti(ler)
Balkonumun sarılarından çiğdem

Arkadaki fanta şişesinin içinde küpe çiçeği köklendiriyorum.

Nejla K. 19-10-2009 08:59

Arzu Hanım, yine ben... Arkadaki şişede köklendirdiğiniz küpe çiçeği ile ilgili bilgi veririmisiniz? Ne zaman çelik almak doğru olur. Hangi toprakta köklendiriyorsunuz? Güneş ihtiyacı nasıldır? Yeni küpelerim sağlıklı iken yedeklemek istiyorum da o yüzden bu kadar soru soruyorum. Anlayışınız için teşekkürler...

Arzu Kasapoğlu 19-10-2009 12:01

Sevgili Nejla, o küpe aslında köklü olarak alındı ama yeni yerine dikince solmaya başladı. Bende pet şişeyi kesip yukarıdaki gibi sera etkiyi yaptım böylece hemen kendini toparladı.

Küpe çiçeğinden her mevsim çelik alınabilir. Aldığınız çelikler beş altı santimlik olsun. Eğer elinizde perlit varsa toprakla karıştırın. Perlitli toprak köklendirmede mucize yaratıyor.
Yoksada çok önemli değil. Çeliklerin üzerine pet şişe kapatın daha kolay köklenecektir.
Çelikler köklenene kadar direk güneş ışığından koruyun.

Köklü olan küpe çiçeklerine ise kış güneşinin faydalı olduğunu düşünüyorum. Daha güzel gelişip çiçek açmasını sağlıyor.

Nejla K. 19-10-2009 16:35

Tamam Arzu Hanım, perlit bulup hemen çelik alayım, teşekkür ederim...

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:59.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025